Keskiöt

Sanokaas vielä mikä funtio tuolla keskellä akselia olevalla “sormuksella” on?

Jos puhut tosta ohuesta urasta niin voiskohan se olla merkki työntekijöitä varten jotta osaavat laittaa akselin aina samoin päin. Tossa patruunan kuoressahan on kans tommone ura toisella puolella. Se jää vetopuolen kupin alle piiloon kun kuppi on prässätty paikoilleen.

e. Joo, internetin kuvissa ehjistä keskiöistä akselin pituus on stanssattu ei-vedonpuolelle. Eli noi akselin ja kuoren urat laitettais nimenomaan samalle puolelle kokoamisvaiheessa.

e2. Haa huomasinpas muuten että UN71:ssä on näköjään patruunan ulkopinnassa yks ura ja UN72:ssa kaks uraa. Näin voi erottaa mallin vaikka tarra puuttuis.

e3. Hahaa ja UN91:ssä on yks ura. Eli sen erottaa tarran puutteessa siitä ja akselin viimeistelystä. Jumalauti on kovaa UN-salatietoutta nyt tarjolla.

En vieläkään oikein tajua mitenkä noi ulkoiset keskiölaakerit toimii ni auttakaas.

Klikkasin ebaysta maasturiin M970 XTR-kammet. Mulla oli osalaatikon pohjalla joku Hollowtech-yhteensopiva keskiö.

Mittasin keskiöstä laakerien väliin jäävän tilan ja se on 69 mm, mittasin pyörässä keskiön leveyden ja sekin oli 69 mm. Noiden kai pitäs olla 68, mittasinkohan sitten huonosti vai mitä.

Voinko vaan pistää ton keskiön pyörään ja kammet siihen, vai mikä tämä 73mm juttu on mistä olen kuullut maastopyörien yhteydessä? Pitäisikö maastopyörissä olla leveämpi keskiö kuin mitä tossa mun pyörässä on, ja tarviinko tämän takia nyt niitä jotain prikkoja laakerin ja keskiöputken väliin, ja jos niin minkä verran ja kummalle puolelle?

Nyt pyörässä on neliskanttikammet eikä haittais jos ketjulinja päätyisi vähän sisempään kuin tällä hetkellä.

68 mm on vain nimellismitta. Jos oot feissannu keskiömuhvin otsapinnat, vedä kupit kiinni vaan ja asenna kammet. Kampia asentaessa on vähän toleranssia poikkeamille keskiömuhvin leveydessä. Ei oo väliä oliko se just 67,5 vai 68,9 mm vai mitä ikinä.

Vetopuolen kupin alle saattaa olla tarkoitus laittaa 2,5 milliä spacereita, koska niissä on jätetty varaa kupin alle kiinnittyvälle etuvaihtajalle. Huomaat kyllä tarpeen spacerille, jos 1) vasenta kampea paikalleen laittaessa tulee pohja vastaan ja edelleen on sivuttaisklappia tai 2) kammet asennettuasi oikea kampi onkin lähempänä chainstaytä kuin vasen.

73-millinen on vaan leveämpi keskiömuhvi. Niissä ei toimi 68 mm systeemit mutta 68 mm keskiömuhviin voi asentaa 73-milliseen tarkoitetut kammet, laittaa vaan lisää spaceria kuppien alle.

Kellään kokemusta Trickstuff Exzentriker epäkeskosta keskiöstä? http://www.trickstuff.de/en/products/exzentriker_KL.php

Raah mukava yllätys huomata että joku mulqvist on kiristäny 2 kpl M8-pulttia melkomoiseen momenttiin ton Phil Wood ebb:n seinämän ohuinta kohtaa vasten.

https://s2.postimg.org/hvz0z6lmx/IMG_0088.jpg

Ilmeisesti keskiökään ei oo ollu sisällä manööveriä suoritettaessa koska läpihän ne pultit on tullu:
https://s2.postimg.org/n8nvcrz3d/IMG_0089.jpg

Täytyy ny kokeilla kiertyykö keskiö tonne vai ei.

Saatana kaiken maailman tunareita sitä onki tuolla heilumassa!

loputtomaan keskiön nitinään auttaa poskitärinämomentti

Hoituskoha tuo ihan rotsaamalla mitäpä luulette.

Luulenpa että juu vois hoitua.

Rotsaaminen auttaa jos on mahis, ne terät tosin maksaa satasia ja kaikki ei välttämättä halua omaansa tuollaiseen työntää.

Ihan vaan toi epäkurantti kohta dremelillä poistamalla saat vekottimen toimimaan. Kierrettä on tarpeeksi, kuten projulangassa ehdin arvioidakin.

Kiiti vinksusta. Meen ny kumminki ekaks Velobiaan kysymään haluaako ne työntää teränsä tuohon. En kyl ymmärrä miksei haluis. Toi on nättiä ja pehmeetä alumiinia. Työnnelläänhän niitä teriä ruosteisiin teräsmuhveihinki ja vaikka mihin.

Alumiini on pehmeää, mutta terän jumahtaessa pitää juttuja tiukasti otteessaan. Kierretyökalut on jumissa tosi herkkiä peruuttelulle. Pirun kovia, mutta hauraita.

Eiköhän toi kuitenkin onnistu ihan hyvin ja dremelit voi jättää askartelijoille. Aloin miettiä liikaa semmosia turhantarkkoja.

Nyt kun aloin miettiä niin tuon pehmeän alumiinin voisi pakottaa alkuun takaisin muotoonsa vaikka vanhalla keskiöllä, kunhan se on terästä eikä mikään rimpula alsakuppi. Reilusti rasvaa tonne ebb:n kierteisiin vaan edeltä. Sen jälkeen saman vanhan keskiön kierteisiin vois tehdä pitkittäisiä uria ja kiertää uudestaan paikalleen.

Joo no mietin tota ihtekkii mutta sit huomasin että joku on jo näköjään ehtiny kierrellä tonne keskiötä sisään sen verran että yks kierre on jo menny lanaan ihan siinä pullistuneen kohdan ulkoreunassa. En kyllä uskalla siis kokeilla etten tee lisää tuhoa. Asianmukasta rotsausta vaan peliin sanon ma. Pullistumat ei oo kumminkaan mitään ihan mahottoman korkeita joten eiköhän se sillä.

Nelikanttikeskiön vetopuoli ei lähde menemään DBS konversioita kierteille. Ei-vetopuoli tuntuis menevän ongelmitta. Onko mitään vinkkiä tai sirkustemppua jonka voisin vielä suoritta, ennen kuin menen paikallisista liikkeistä kyselemään rotsauksesta?

ahvenonkala - 14:09, 6.12.2017 » Nelikanttikeskiön vetopuoli ei lähde menemään DBS konversioita kierteille. Ei-vetopuoli tuntuis menevän ongelmitta. Onko mitään vinkkiä tai sirkustemppua jonka voisin vielä suoritta, ennen kuin menen paikallisista liikkeistä kyselemään rotsauksesta?
pieni teräsharja tai teräsharjalaikka dremeliin ja harjailet sillä kierteiden suuntaisesti. asennuksessa käytetään tietenkin vaseliinia.

Kandee myös aina tuplatsekkailla että a) kiertää varppina oikeeseen suuntaan ja b) että keskiömuhvin kierteiden suunta on ylipäätään keskiön kupille sopiva.

Konsta - 15:05, 6.12.2017 » Kandee myös aina tuplatsekkailla että a) kiertää varppina oikeeseen suuntaan ja b) että keskiömuhvin kierteiden suunta on ylipäätään keskiön kupille sopiva.
Nonni. Nepä olikin sitten molemmat kierteet myötäpäivään kiristyviä. Onkohan tässä nyt sitten italokeskiö, vai onko brittikeskiöitäkin näin päin? Myytiin mulle brittinä ja ei-vetopuolen kuppi tuntuis kiristyvän ihan hyvin (molemmille puolille :D). E: Pitääpä vielä mitata tuo keskiön (bb shell, mikä olikaan suomeksi) leveys kunhan taas kotiudun. Muistelisin sen tarkastaneeni englantilaiseksi, mutta voin olla väärässä.

^ Se ihan ensimmäinen perusohjeteksti erilaisiin keskiön kierteisiin:
Sheldon Brown’s Threaded Bicycle Bottom Bracket Crib Sheet
ja sieltä “What happens if you try to mix different sizes”
eli ranskismuhvi rungossa

kai tuon ranskismuhvinkin voi kierteyttää brittimyönteiseksi, käyttää kunnon kierrelukitetta ja lausua rukoukset
mutta emmäviittis, saahan noita ranskiskeskiöitä

Mull Dundane - 16:27, 6.12.2017 » kai tuon ranskismuhvinkin voi kierteyttää brittimyönteiseksi, käyttää kunnon kierrelukitetta ja lausua rukoukset mutta emmäviittis, saahan noita ranskiskeskiöitä
Että oikeakätisiin kierteisiin tekisit päälle vasenkätiset kierteet. Millä työkalulla ajattelit saada tämän aikaan?