Tunturi retki super

ei varmasti maailman kestävin ja tukevin kiekkopari, mut 160e kotiovelle. Sisältää 15 ja 16 hampaiset rattaat ja lukkorenkaat. Fix-Fix siis.
http://www.probikekit.com/_img_500x640/W0024.jpg

130 mm napoja löytyy myös ainakin Surlylta. Silloin ei tarvitse vääntää haarukkaa mihinkään suuntaan. Tämä voi helpottaa ketjulinjan kanssa. 130 mm ratkaisun ainoa huono puoli on se, että jos ratarunko alkaa kiinnostaa, 130 mm navan joutuu vaihtamaan.

Eiha - 8:33, 28.5.2009 » [b]Terve![/b] Olen rakentamassa elämäni ensimmäistä fiksiä ja kysymyksiä on tällä hetkellä enemmän kuin vastauksia. Tarkoituksena olisi rakentaa vanhasta [Tunturi retki sport](http://users.tkk.fi/~jsyren/1.jpg) mallisesta rungosta suhteellisella budjetilla (n. 300-400 euroa) toimiva pyörä ja opetella samalla itse pyörän rakenteluun ja huoltoon liittyviä taitoja.
Hyvä homma. Tolla budjetilla tosin uhraisin satkun parempaan runkoon. Tai vaihtoehtoisesti tekisin tosta, mutta 150 euron budjetilla. Jos haluat opetella fillarin kasaamista, käytä alkuperäiset kiekot, jos ne on 28" ja osta pelkkä takanapa ja kasaa takakiekko itse.

Oliko niissä alkuperäisissä kammissa kuitenkin kaksi eturatasta? Jos oli, niin toivottavasti se pienempi on vielä tallella.

jarkko - 8:52, 28.5.2009 » 130 mm napoja löytyy myös ainakin Surlylta. Silloin ei tarvitse vääntää haarukkaa mihinkään suuntaan. Tämä voi helpottaa ketjulinjan kanssa. 130 mm ratkaisun ainoa huono puoli on se, että jos ratarunko alkaa kiinnostaa, 130 mm navan joutuu vaihtamaan.
Mitenkäs tuo 130 millinen napa auttaa ketjulinjan kanssa? Tossa Tunturissa on varmaan kellofauber, jossa tuplarattailla pienempi ratas osuu aika lailla siihen 42:een.

^^^Eikö Surlyn 130mm navat oo vaan holkeilla levitettyjä, kun turhat ottaa pois, leveys on 120mm. Näin ainakin se ainoa, jota olen tarkemmin tutkinut.

Sekä pyörähuollon, että bikeshopin kiekot on tehty samalla Dimensionin navalla ja ihan toimivilla kehillä. Bikeshopin Velocity on noista arvostetumpi. Toimivia molemmat.

Edit: Jos se etukiekko on ihan toimiva niin turha sitä on vaihtaa. Uutta tilalle sitten jos se ei kestä.

Jos osuu niin hyvä niin. Ei ole fauber-kokemuksia eikä ole niitä tarkoitus hankkiakaan. Mun mielestä 120 mm navan laittaminen 130 mm haarukkaan on vähän hassua, kun sopiviakin napoja on helposti saatavilla. 126 mm haarukka onkin sitten eri juttu.

Eiha - 9:05, 28.5.2009 » [b]Kammet + eturatas + takaratas.[/b] Tunturista saamani kammet ovat 170 mm pitkät ja [ratas](http://users.tkk.fi/~jsyren/5.jpg) 52 piikkinen. Ajattelin ensin käyttää alkuperäisiä kampia ja eturatasta, mutta uuden [keskiön](http://users.tkk.fi/~jsyren/8.jpg) + kampien + rattaan hommaaminen ei ole mahdoton idea sekään. Jos käytän tunturin alkuperäisiä kampia ja ratasta niin minkä kokoista takaratasta suosittelisitte aloittelijalle? Entäpä onko alkuperäisen keskiön ja tuon ratas + kampi yhdistelmän kanssa vaikea saada ketjulinja suoraksi?
Fauberihan se, eli keskiö on ja pysyy tuona. Mittaapa piruuttasi se akseli päästä päähän.
jarkko - 9:05, 28.5.2009 » Mun mielestä 120 mm navan laittaminen 130 mm haarukkaan on vähän hassua, kun sopiviakin napoja on helposti saatavilla. 126 mm haarukka onkin sitten eri juttu.
120mm napa toimii sekä 120mm, 126mm ja 130mm teräsrunkojen, että 120mm alumiinirungon kanssa. 130mm vain 130mm alu- sekä teräsrungon kanssa (jos ei halua 120mm teräsrunkoa alkaa venyttelemään joka kerta kun kiekon laittaa paikoilleen ja jos jätetään 135mm maasturit laskuista pois).
SuicideHub - 9:11, 28.5.2009 » Eikö Surlyn 130mm navat oo vaan holkeilla levitettyjä, kun turhat ottaa pois, leveys on 120mm. Näin ainakin se ainoa, jota olen tarkemmin tutkinut.
Ei ne [Surlyn sivuilla](http://www.surlybikes.com/spew8.html) aivan samoja arvoja noille navoille anna. [Internet](http://www.bikeforums.net/showthread.php?t=511992) kertoo, että 130 mm navan ketjulinja on 47,5 mm kun 120 mm navan on 43,5 mm.

Kyllä mä tiedän, että 120 mm napaa voi käyttää 130 mm haarukassa, on mullakin joskus sellainen ollut. Sanoinkin vain, että se on mielestäni vähän hassua.

toki sen rungon voi myös säätää kakkosnelosta ja tarkkaa rihtisilmää käyttäen veneenveistohengessä jos käy harmittamaan

Pikaisesti mitattuna akselin pituus 13 cm.

Jos ei meinaa täysillä raiskaa ja kuskilla painoa 81 kg niin nuo varmaan kestävät?

Tätä mä vähän pelkäsin. Purkaessani heitin sen pienemmän (sisemmän) rattaan menemään. Eli tuolla rattaalla ei todennäköisesti saa ketjulinjaa kunnolliseksi. Vaihtoetona taitaa olla uusien kampien + rattaan etsiminen.

Budjettiin tosiaan voisi vielä satkun uhrata. Eli nyt alkoi kutkuttamaan paremman rungon hankinta. Uusi runko olisi varmaan kevyempi ja osatkin sopisivat paremmin. Olen yrittänyt huuto.net:iä seurata sopivien runkojen toivossa. Tuo fauber keskiö on siis ilmeisesti hieman hankala fiksikäytössä? Mikä on ns normaali keskiömalli fiksiä varten?

Mikä on ns normaali keskiömalli fiksiä varten?
Eipä taida olla mitään normaalia mallia, mutta "tavallinen" brittikierteellä oleva runko, tai italokierteellä oleva runko on turvallinen valinta. Kierteistä lisää voipi lueskella [Sheldonin sivuilta](http://www.sheldonbrown.com/cribsheet-bottombrackets.html).
Eiha - 10:07, 28.5.2009 »

Pikaisesti mitattuna akselin pituus 13 cm.
[…]
Tätä mä vähän pelkäsin. Purkaessani heitin sen pienemmän (sisemmän) rattaan menemään. Eli tuolla rattaalla ei todennäköisesti saa ketjulinjaa kunnolliseksi. Vaihtoetona taitaa olla uusien kampien + rattaan etsiminen.

Mulla on [Pyörätohtorilta](http://pyoratohtori.fi/) ostetut Dotekin kammet 130 millisellä akselilla ja ketjulinja on 41 milliä, mikä ainakin mulle on jo riittävän suora. Tota vois siis kokeilla, jos haluaa tehdä suht halvalla tosta aihiosta. Tohtorilta varmaan löytyy vielä noita 110-jaolla olevia rattaitakin, ja rattaanpultit. http://pyoratohtori.fi/kuvat/kuvat%2022082005/dotek110jako170mm.JPG

Toinen ja vielä halvempi vaihtoehto on lähteä metsästämään samanlaisia kampia kuin tossa Tuntsassa alun perin oli jostain kierrätyskeskuksesta.

Rattaita hommatessa kannattaa tiirailla tätä:

Joku 70 tai alle on varmaan hyvä suhde noin alkuun. Virallinen yksivaihde-välitys taitaa olla 42-16.

randomm - 10:42, 28.5.2009 Yksi edukas vaihtoehto on ostaa taakse levarietunapa
Melkeen suosittelisin repimään runkoa sen pari milliä auki ja laittamaan suosiolla levaritakanavan. Ainakiin allekirjoittaneella, jolla tosin elopainoa on, niin etunavassa laakerit jää niin kauas dropeista, että akseli on välittömästi mutkalla. Aika kolhon näköinenhän toi levaritakanapa on, ja saa rihdatessa hollata keskelle, mutta kestävämmän ratkaisun sillä saa.
basti - 11:30, 28.5.2009 »
randomm - 10:42, 28.5.2009 Yksi edukas vaihtoehto on ostaa taakse levarietunapa
Melkeen suosittelisin repimään runkoa sen pari milliä auki ja laittamaan suosiolla levaritakanavan. Ainakiin allekirjoittaneella, jolla tosin elopainoa on, niin etunavassa laakerit jää niin kauas dropeista, että akseli on välittömästi mutkalla. Aika kolhon näköinenhän toi levaritakanapa on, ja saa rihdatessa hollata keskelle, mutta kestävämmän ratkaisun sillä saa.
Totta totta ... siksipä mulla onkin se 110mm ;)

Onko joku teettänyt noita levarivirityksiä Tohtorilla ja jos niin mihin hintaan?

Jos Velosolosta lähtee tilailemaan, niin samaan hintaan saa sen dimensionin navan Suomesta.

mulle mr. pyörätohtori ilmoitti noista dotek:ta, että ne ei me normikeskiöön. kampi menee kuulemma todella syvälle ottaa usein kiinni jo runkoon. onko muilla mitään kokemuksia noista?

bullhorn - 11:46, 28.5.2009 » mulle mr. pyörätohtori ilmoitti noista dotek:ta, että ne ei me normikeskiöön. kampi menee kuulemma todella syvälle ottaa usein kiinni jo runkoon. onko muilla mitään kokemuksia noista?
Menee ne, pitää vaan olla pitkä akseli. Jollain 107mm akselilla ei tuliskaan yhtään mitään. Mulla on joku 120+mm ja ratas kammen varsien ulkopuolella.
NKOTB - 11:56, 28.5.2009 » Jos Velosolosta lähtee tilailemaan, niin samaan hintaan saa sen dimensionin navan Suomesta.
Nii-in, mutta sillä saa XT:n laakerit ja muun laadun vs Dimensionin. Omistan kummatkin ja tiedän ettei Dimensioneita mulle ainakaan enää tule.
bullhorn - 11:58, 28.5.2009 » mulle mr. pyörätohtori ilmoitti noista dotek:ta, että ne ei me normikeskiöön. kampi menee kuulemma todella syvälle ottaa usein kiinni jo runkoon. onko muilla mitään kokemuksia noista?
Trust me, akseli 130 milliä ja ratas sisäpaikalla = toimii, eikä ota kammet kiinni chainstayhin