Bullis vai droppi, ajoasennollis-tyylillinen dilemma

Niinjasiis: jos droppitangon laitat, niin molemmille puolille kahvat. Ja jos on molemmat kahvat, niin sama jättää se kaks jarruakin mun mielestä, dummy-kahva on ainakin musta jotenkin hölmö ratkaisu.

Jopas tulee sähäkästi asiallisia vastauksia! Kiitos :slight_smile:

Melko yksimielistä, ja taidan kallistua samaan- käteen- sekä kahvoille sopiva maantiedroppi. Haetaan sitä herrasmieshenkisyyttä sitten nahkasella teipillä ja muilla osavalinnoilla.

Päivittäiseen ajoon tää nyt kuitenkin tulee, eikä seinäkoristeeks.

vedät vaan AMA-kuvaan sitten satulatolpan äärimmilleen ylös ja pistät sen klassisen, puoliväliin etukiekkoa yltävän superduper-dropin ilman jarruja täysin pohjaan tuikatun stemmin kanssa näitä arvostelijoita varten :wink:

:smiley: tolla vinkillähän mä kierrän kaikki tyyliongelmat!

Tuli vastaan tällanen kätevä sivu kun etin infoa droppitankojen muodoista:

http://ruedatropical.com/2009/03/road-drop-bar-geometry/

Jos ei halua takajarrua ulkonäkösyistä, mutta ei myöskään dummy-kahvaa järkisyistä, voi laittaa molemmat kahvat käyttämään etujarrua. JTek Engineering tekee tähän sopivaa palikkaa.

Otan sen takajarrun vaan veke AMA-kuvaa varten? :slight_smile:

Mitä muuta bullhorni on kuin downshift-aikakauden muodistus suorasta tangosta ja nousukahvoista?

^ Chopattu ja käännetty droppi ja varmaan aika paljon muutakin. Nousukahvoilla bullhornin syntyhistorian kans on tuskin mitään tekemistä.

Koivulan dynamo - 0:52, 7.8.2012 » Mitä muuta bullhorni on kuin downshift-aikakauden muodistus suorasta tangosta ja nousukahvoista?
Signaturematskualert!

Ite oon nyt päätynyt bullikseen, koska dropilla niin harvoin tuli alaotteella ajettua. Tyytyväinen oon ollu valintaan

Kokeilet ensin sitä bullista ja sit tuut järkiis ja laitat siihen raiserin.

ihan vaan palstapyöräiltynä bullis näyttää jotenkin… niin sellaiselta et droppi on ollu liian hankala ajaa ja suora tanko on liian tylsä vaihtoehto ja sit sitä on päädytty bullikseen, joka omalla kohdallani ois muotoilullis-otteellinen paluu pyöräilyni alkuaikojen suora stonga+kahvat -komboon. mut en oo siis bullista koskaan kokeillut. ehkä siitä pitämällä irtoaa hyvätkin kyydit pyörästä. ihan vaan esteettisyyteen keskittyen monessa tsygässä bullis on jotenkin liian hallitseva tai iso… vähän kuin lepuuttajat, funktionaaliset ehkä, mutta…

Koivulan dynamo - 16:35, 7.8.2012 » vähän kuin lepuuttajat, funktionaaliset ehkä, mutta...
http://krisuh.files.wordpress.com/2009/05/lepuuttajat-b.jpg ?

no anteeks. siis ne tankoon asennettavat tsydeemit missä on pehmustettu paikka kyynerpäille ja otekohdat päissä.

Miten se droppi on liian hankala ajaa? Huppuotteelta vastaa aikalailla bullista.

Lepuuttajat = huput, ainakin mun käsittääkseni.

RTZ: nii en mä tiedä, kun ei oo kokemusta kuin dropista ja maasturin suorasta tangosta. mut siis veikkaan, että onko esim. (rata)dropin yläote osoittautunut liian kapeankiikkeräksi kaupunkiin ja sit vaidettu bullis. monessa AMA:ssa täällä ainakin ekaksi on kuvissa droppi, joka sit myöhemmin on päivitetty bullikseen.

Niijjoo. I gets you.

Mites tuo raiseri sitten vaikuttaa ajotuntumaan? Nykypyörässä aina ollu droppi ni uumoilen vaa et muuttuuko paljonki jos vaihtaisin tasasempaan?

Droppitankoja on erilaisia. Joissakin on hyvä ote ns. mutkilta, siis bulliksen sarviotteen ja vaihdekahvoilta ajamisen välimaastosta. Sitä tässä kai haetaan. Yksi tällainen tanko on Nitto Noodle. Minun mielestäni monipuolisin ja mukavin droppitanko ikinä.

Lisäksi siinä on matala droppi ja taivutettu yläote.

no jos stemmi ei vaihdu (pidempään), niin voi olla, että ohjaus tulee ikään kuin syliin. Mut koska pyörät ja kuskit ovat monimuuttujaisia kokonaisuuksia, niin neuvoisin kokeilemaan, mikä itsestä tuntuu sopivalta.