26' er,postaa oma kulkineesi,vinkit,spec's yms

https://tonilahti.kuvat.fi/kuvat/Py%C3%B6r%C3%A4t/schwinn%20-%20pdg90/IMG_8932.jpg/_medium.jpg
Ajokunnossa. Satula varmaan menee vaihtoon johonkin tutumpaan malliin pyllylle ja muita osia ja säätöjä katellaan sen mukaan miten kuski parhaakseen näkee.

Aijai upee värikombo!

Vautsi ja upeita kuvia nuo muutki!

On kyllä ihanan näkönen pyörä siinä. Vähän kuumottelis tartsi pikalinkussa mut nää on näitä.

Pikalinkku ja wald kestäny ihan hyvin, ei ees kuumottele.
Hiton hieno pyörä, mutta jumalauta miten hieno pönttöuuni.

Toista talvea nyt päivittäisessä ajossa. Mukavan työkalumainen. Upee jyrä! Pakkarissa melkoinen purkkaviritys, mutta kestää hyvin u-lukon ja pienten pakettien painon. Ja nastat alla tietenkin.

Nätti Nakamura Zenith. Vielä og lx voimansiirto ja vaihteet. Nuo tektron cantileverit on muuten aika nätit.

Aika masentava purkkaviritys etenkin noilla foorumivuosilla.

kaukomieli - 14:55, 23.1.2019 » Aika masentava purkkaviritys etenkin noilla foorumivuosilla.
Hahaha no on kyllä

Talvikäyttöä helpottaisi ehkä jos vaihtais 50-559 Big Applet johonkin leveämpiin ja pitävämpiin renkaisiin ja ottais lokarit pois. Saako n. 25€ /kpl budjetilla hyvää muhjulumessa toimivaa 2,1-2,3” 26” rengasta?

Contin X-King vaikka motonetistä? En tiä muhjulumirenkaista sen paremmin mut tollaset on ollu ympärivuotisessa hobocross-käytössä ja oon pitänyt.

Itse ostaisin 2.2 racekingit.

itellä ollu mountain king edessä jo kaks vai kolme talvea, ollu hyvä. pakkaslumi vaa tuppaa pakkautumaan kuvioon, mut en tiiä voiko sille juurikaan mitään.

luulen että mud king vois olla kans kova, muttei mee kyllä tohon budjettiin

tai sitte kokeiluun SCHWALBE TOUGH TOM

Omassa myyntilangassa Race King femmalla

Huhhuh, kämäsin buildi ikinä.

https://img.aijaa.com/b/00589/14668619.jpg

Toiseen chainstayihin oli mennyt vettä ja turvonnut + haljennut pakkasella, satulatolppa oli pohjassa ja KIINNI ja sitä irrottaessa paskoin satulaputkea enemmän kuin huolella (oppi meni perille), lopulta se tuli ulos bioliuotuskasana PutkiReiskan avustuksella.

Jarrut kaivoin romulaatikosta ja yhdistelin useammista längistä (oisko joku paremi sana ton tilalle, en tykkää siitä) toimivat kokonaisuudet. Palat on romukuormalaatua ja ne on vedetty mirkelin laikan reunassa suoriksi ja viimeistelty jollain 60 hiomapaperilla tasaisella alustalla. Yllätyin jarrutustehosta ihan tosissani! Alkaa näköjään tuo cantienkin säätö onnistumaan pikkuhiljaa.

Deoren takavaihtajassa oli alempi ratas pitkälti kaput ja se päästi telineessä pyörittäessä melkoista meteliä. Päädyin napsimaan siitä sivuleikkureilla hampaat pois ja viimeistelin lattaviilalla pyöreäksi.

Altuksen keskiöön kiinnittyviä kuluneita etuvaihtajia mulla oli kaksi ja vaihdoin näennäisesti vähemmän horoon yksilöön (top-pull) down-pull -vivun.

Takapakan kasasin osista, kun räjäytin 9-pakan (11-32) ja ladoin siitä rattaat 28:sta alaspäin. Pienin olisi “optimaalisesti” 12t, mutta sopivan lukkorenkaan puuttuessa pistin siihen 11t:n

Renkaiksi pistin ainoat ja samalla inhokkinastarenkaani, eli Nokian W106:set, joilla ei pahemmin jäällä kallistella, tai ajeta mistään urissa tai muilla epätasaisilla alustoilla ilman että pito karkaa, kokeiltu on.

Jarru/vaihdevipuyhdistelmät on alkuperäiset, mutta takavaihtimen modasin siten, että se vaihtaa tarvittaessa 2 naksua isommalle rattaalle joka kerta. Alunperin vain pienimmältä rattaalta pääsi kaksi naksua. Toimii.

Satulatolppa on toisesta keltaisesta käppäpyörästä, johon tein levyjarrukonversion taakse ja 29" -konversion, mutta siitä sitten joskus lisää.

Satula ja kammet on 29" Vitus Zirconista. Onkohan viides pyörä missä nuo kammet on ollu…

Ohjainkannatus on toteutettu raskassarjalaisella Kalloyn 25,4mm quill -adapterilla ja Pyöräpisteen vanhoista laatikoista löytyneellä, myöskin 25,4mm / 90mm no-name -stemmillä.

Erikseen ostettua tavaraa tässä on satulaputken kiristin ja pätkä takajarrun vaijerin kuorta.

Tää lienee eka runko joka on lähes oikean kokoinen. Pikaisesti keulaa nostaessa tuntui tosi käteensopivalta, mitä nyt satulaa joutuu vähän ottamaan eteenpäin ja jarrukahvat osoittaa liian ylös. Niin ja kampikeskiöön pitää kaivella kiristysholkki jostain, kun vanha meni sileäksi irroittaessa.

Painoahan tällä lienee jotain 15 kilon luokkaa.

Hyvää kämää. Haljenneet putket vähän pelottaa, mutta kai se kasassa pysyy?

Siinä oli sellanen about 1-2 cm halkeama chainstayn litistetyn kohdan alareunassa. Mietin kyl miggaavani sitä hieman jossain vaiheessa.

Raaka eturatas!!

Onhan se kun juuri deanodisoitu :smiley: