Millä takarataspakka irti?

Putkesta ulostuleva toinen putki näyttää vanhan stemmin osalta. Onkohan sen ulkomitta, eli haarukan ruotoputken sisämitta 22,2mm? Jos on niin pitäis varmaan yrittää irrottaa se (spray-öljyä ja ruuvipenkki) ja laittaa sen tilalle tavallinen stemmi. Se varmaan kuitenkin on tarkoitettu haarukasta irralliseksi osaksi, vaikka saattaa nykyisellään olla ruostunut kiinni.

Joo noin mäkin tota hommaa ajattelin. Millanenhan stemmi tos on alunperin ollu?

Vaikee sanoo, mut musta näyttäis että toi ulostuleva kapeneva putki on sen vanhan stemmin pystyosa, jossa on ollut jollain puristusliitoksella yläosassaan siinä kavennoksen kohdalla kiinni se suoraan eteenpäin menevä osa, johon tanko on sitten tullut kiinni, joka on kuitenkin irronnut…?

Eihän tuolla putken sisällä ole kiilaa, jolla putken yläreunasta tulevalla ruuvilla olisi kiristetty tuo stemmi haarukan ruotoputkeen? Jos on, se pitäisi tietenkin iskeä sieltä ensin pois (alaspäin).

Tavallisten stemmien ulkomitta on tosiaan 22.2mm, eli toivottavasti se on tuossakin, että saat tuohon uuden stemmin. (Niitä on kierrätyskeskukset pullollaan puoli-ilmaiseksi.)

tya - 14:32, 28.5.2009 » Vaikee sanoo, mut musta näyttäis että toi ulostuleva kapeneva putki on sen vanhan stemmin pystyosa, jossa on ollut jollain puristusliitoksella yläosassaan siinä kavennoksen kohdalla kiinni se suoraan eteenpäin menevä osa, johon tanko on sitten tullut kiinni, joka on kuitenkin irronnut...? Eihän tuolla putken sisällä ole kiilaa, jolla putken yläreunasta tulevalla ruuvilla olisi kiristetty tuo stemmi haarukan ruotoputkeen? Jos on, se pitäisi tietenkin iskeä sieltä ensin pois (alaspäin). Tavallisten stemmien ulkomitta on tosiaan 22.2mm, eli toivottavasti se on tuossakin, että saat tuohon uuden stemmin. (Niitä on kierrätyskeskukset pullollaan puoli-ilmaiseksi.)
Mulla muuten on NOSina tuollainen samantapainen 0-stemmi, eli mummisstemmi, jossa se sarviin tuleva clamppi on irrallisena. Ainakin siinä mun versiossa on se vanha kartiokiilasysteemi, joka lukitsee sen stemmin ruotoputken sisään.

Eli kannatanee törkkiä jollain pitkällä ruuvarilla tai muulla sinne putken sisälle, josko se kartio olis jäänyt jumiin sinne ja naputella se pois sieltä. Tai luulishan ton nyt näkevän ihan silmälläkin, että onko siellä sisällä jotain.

Joo siellähän se kartio on. Hakataan pois.

Ai niinjoo, ehkä toi on tosiaan tavallinen mummisstemmi eli se clamppi on ollut tossa suoraan. Mullakin on noita. Varmaan lähtee tosiaan hakkaamalla se kiila tuolta sisältä, laittamalla öljyä, stemmi ruuvipenkkiin ja vääntöä haarukasta.

Hitto löyty vielä jälkikätee alkup. kuva pyörästä.

Umpiruosteessa näköjään wanha stemmi

Tuota voisi yrittää irrottaa poraamalla reiän poikittain keskeltä läpi ja työntämällä pitkän pultin reiästä läpi. Sitten keula vaikka jonkun puuaidan päälle silleen että haarukan jalat ei pääse kääntymään - ja pyöritetään stemmiä pulttia ja vipuvartta käyttäen.

Alumiinistemmi teräsrungossa saattaa tarvita lisäksi kaasuliekillä kuumennuksen, mutta tuo ei kyllä alumiiniltä näytä.

Ei ole alumiinia ei. Aikamoiseksi voimaharjoitteluksi käänty tää projekti loppujenlopuks.

No mut hei, sen nimikin on “sport”… :smiley:

basti - 10:40, 29.5.2009 » No mut hei, sen nimikin on "sport".. :D
Heh naulankantaan :) Jopa pyörän huollosta on tehty urheilua.

Tosiaan oli toi sisämittä sen 25,4mm, mutta näyttää senkin kokoisia stemmejä olevan kaupan.

Onko tollanen säädettävä stemmi ehdottomasti parempi ku “jäykkä”? Samanhintasia näyttäs olevan

Oho 1 1/8" kierteellinen ohjainlaakeri, neukut on olleet aikaansa edellä :slight_smile:

Säädettävä stemmi ei oo parempi ku kiinteä, se säätö alkaa kuitenkin klapata jossain vaiheessa ja lisäksi se on ruma.

Nyt on tappelu käynnissä ton etuhaarukan kaa. Stemmin pätkä kyllä on saatu pyörimään mutta ei tuu ulos kirveelläkään. Kai toi nyt pitää jonnekki viedä…

Eli millasees puljuun toi kannattas viedä? (pääkaupunkiseudulla) Ei jaksa enää hirveen montaa iltaa pilata ton kanssa

arse - 14:11, 4.6.2009 » Nyt on tappelu käynnissä ton etuhaarukan kaa. Stemmin pätkä kyllä on saatu pyörimään mutta ei tuu ulos kirveelläkään. Kai toi nyt pitää jonnekki viedä...
Yks vaihtoehtohan on katkaista stemmi, sitten irrallisella rautasahan terällä pitkittäin poikki se stemmin jämä mikä on on siellä keulaputken sisällä. sen jälkeen pitäis kyllä ison meisselin ja vasaran avulla saada se pois. "Ei ole olemassa sellaista mekaanista ongelmaa, jota ei raaka voima ja tietämättömyys ratkaisisi."

Tätä projektia seuraa mielellään. Mä oon hengessä mukana. Tsemppiä arse, älä anna periksi!

Pakkohan se on tulla sieltä ulos. Ruuvipenkkiin vaakatasossa, haarukasta vetoa ja sit naurattaa kun lentää selälleen stemminpätkän irrotessa?

Pitkällisen ja uuvuttavan taiston jälkeen ryssä on kaadettu. \o/ (on muuten käsi vähän pipi :>) Eihän tohon tarviikkaa enää kun kävästä hakees uus stemukka ja lähtee sotkemaan. Huippua!

Vanhalle ketjulle jatkoa…

Eli aloittelijan kysymys: Miten sinä avaisit tämän?
http://i10.aijaa.com/b/00062/8820921.jpg

Ja tässä vielä toinen puoli:
http://i9.aijaa.com/b/00805/8820923.jpg

Napa ja pakka 8-kyt-lukulaista Sachs Orbittia(?)