Dibs - solidaarisuudella hinnat kohtuullisiksi

Tai siis, niin minä ainakin olen tehnyt. Nytkin on pari herkkua kiikarissa, tosin maailmalta

bullhorn - 9:43, 18.5.2009 » Eikös viisainta olis pitää naama kiinni, jos on löytänyt jotain huuto.net:tä.
Millä tavalla se on viisainta? Eiköhän suurimmalla osalla palstalaisista ole aikalailla identtiset haut näihin muutamaan lafkaan mistä suomesta näitä löytyy. Aika huonot tuotekuvaukset saa vehkeen mainoksessa olla että siitä tulisi "löytö".
Teemu - 9:48, 18.5.2009 » Tämä nyt ei varsinaisesti meikäläistä kosketa, koska en huuto.netia käytä, mutta silti. Vähän tuntuu kyseenalaiselta, että ruvettaisiin tällä foorumilla "rajoittamaan" huuto.netin kaupankäyntiä. Tämä ei liene myöskään tavaran myyjän kannalta kovin reilua. Tässä voi olla kyse ostajien välisestä solidaarisuudesta, mutta myös myyjällä lienee oikeutensa tällaisissa tapauksissa. Keskenäänhän kukin voi tehdä millaista hevoskauppaa hyvänsä, mutta jos foorumilla ruvetaan julkisesti varailemaan (ja näitä varauksia noudattamaan) huuto.netin kamoja, ei se liene ihan laillistakaan. Huutokauppa on huutokauppaa ja eniten tarjoava voittaa.
Niin, eniten tarjoava voittaa.

Laitonta ei kuitenkaan ole tuttujen kesken keskustella siitä että kuka saattaisi mistäkin jutusta olla kiinnostunut. Se ei välttämättä ole myyjän etujen mukaista, mutta laitonta se ei ole.

jarkko - 9:52, 18.5.2009 » Noiden käytettyjen kulkineiden hinnat (ja hintapyynnöt) ovat mielestäni nousseet aika tähtitieteellisiksi viimeisen parin vuoden aikana.
Tämä johtunee kasvaneesta kysynnästä, jotta tämä meidän fiksutteluharrastus entisestään lisää. Tällöin on ihan oikein, että myydään sillä hinnalla, millä tavara liikkuu. Kyllä markkinat taas kertovat, mikäli hinta on liian korkea. Meneehän ebayssa esim. Bianchin Concepteja aivan järjettömillä hinnoilla. Ostajathan sen hinnan lopulta määrittelevät. Hintavaraushan ei varsinaisesti tähän liity. Jossain tapauksessahan hintavaraus saattaa jäädä ylittymättä juuri tällaisen sopimisen takia. Tällöin häviävät kaikki osapuolet. Erityisesti silloin, jos huudosta poisjättäytynyt taho olisi ollut valmis hv:n maksamaan. Pointtini on joka tapauksessa, että tällaiset herrasmiessopimukset eivät huuto.netiin kuulu, vaan tuote menee sille, joka on siitä eniten valmis maksamaan.
bullhorn - 10:07, 18.5.2009 » Olen Teemun kanssa samoilla linjoilla. Eikös viisainta olis pitää naama kiinni, jos on löytänyt jotain huuto.net:tä. Vasta sitten voitettua hehkuttaa löytöä.
Eipä tuo systeemi oikein toimi noin. Joku aika taaksepäin huusimme kilpaa tnts:n kanssa, kun olin tosiaan turpa kiinni "löydöstäni". Samoin olisi voinut käydä tuon KK:n kanssa. Pyöriä ei kerralla ole myynnissä niin paljon, etteikö jokainen olisi ne potentiaaliset sieltä joukosta löytänyt.
Teemu - 10:07, 18.5.2009 » Tämä nyt ei varsinaisesti meikäläistä kosketa, koska en huuto.netia käytä, mutta silti. Vähän tuntuu kyseenalaiselta, että ruvettaisiin tällä foorumilla "rajoittamaan" huuto.netin kaupankäyntiä. Tämä ei liene myöskään tavaran myyjän kannalta kovin reilua. Tässä voi olla kyse ostajien välisestä solidaarisuudesta, mutta myös myyjällä lienee oikeutensa tällaisissa tapauksissa. Keskenäänhän kukin voi tehdä millaista hevoskauppaa hyvänsä, mutta jos foorumilla ruvetaan julkisesti varailemaan (ja näitä varauksia noudattamaan) huuto.netin kamoja, ei se liene ihan laillistakaan. Huutokauppa on huutokauppaa ja eniten tarjoava voittaa.
Tässä nyt eletään maassa, jossa kaksi keskusliikettä hallitsee jotain 90% kaikesta vähittäiskaupasta, minkä myös huomaa hinnoista. Puolustuksena sinänsä kehno, mutta kertonee kuitenkin "markkinoiden" toimivuudesta ylipäänsä muualla kuin kansantaloustieteen proffien käppyröissä.

Yksivaihteen porukka ei yksinään edusta kaikkia potentiaalisia ostajia, joten mitään varsinaista “ostokartellia” ei saa aikaan sillä, jos samanhenkiset, samalla keskustelupalstalla viihtyvät ihmiset keskustelevat ostoaikeistaan. Tietysti, jos ei tykkää tällaisesta “toverihengestä”, voi tietysti vapaasti lähteä huutamaan samasta kohteesta, josta joku toinenkin täällä on kiinnostunut.

Tai sitten me voitais käyttää huutonetissä helposti tunnistettavia nickejä ja jättää se kilpailupäätös kunkin henkilökohtaiseksi ongelmaksi.

asb - 10:28, 18.5.2009 » Tai sitten me voitais käyttää huutonetissä helposti tunnistettavia nickejä ja jättää se kilpailupäätös kunkin henkilökohtaiseksi ongelmaksi.
No sellaiseksihan se jää nytkin. Ei tässä kenenkään polvilumpiot vaarassa ole.

Kaikki kauppa on vapaata. Joidenkin kauppa vain vapaampaa kuin toisten?

Loppujen lopuksi minulle on henkilökohtaisesti aivan sama kuka tuota huutaa, budjetti on mikä on ja jos joku siitä enemmän haluaa maksaa niin minulle sopii. En vain oikein ymmärrä kenen etuja tässä ajat, varsinkin kun sanot että et edes huutonettiä käytä?

Jos noiden palveluiden erilaisista väärinkäytöistä aletaan keskustella niin tällainen jonkun foorumilaisen pennosten säästämisoperaatio lienee aikalailla sieltä pienimmästä päästä.

edit: liikaa quoteja, otin kaikki pois

asb puhuu viisauden sanoja.

asb - 10:38, 18.5.2009 » Tai sitten me voitais käyttää huutonetissä helposti tunnistettavia nickejä ja jättää se kilpailupäätös kunkin henkilökohtaiseksi ongelmaksi.
Siinä on vaan se, ettei huutonetin nickiä pysty vaihtamaan, ja jos tekee uuden tunnuksen, menettää palautepisteensä. Muuten tää ois musta paras vaihtoehto.

entäs jos tänne omaan profiiliinsa laittas huutonet -tunnuksensa infoksi jos kokee tarpeelliseksi?

^ 1+

Mutta kuten jo todettiin, kun me täällä ei kuitenkaan olla ainoita samoista asioista kiinnostuneita niin mahtaako tällä olla niin paljoa väliä edes?

Tai jos sovitaan, että “kaverit” laittaa huudettavaan kohteeseen jonku kyssärin, johon on piilotettu salainen koodi mukaan, niin siitä kaikki asianosaiset tietää mistä on kyse. Sit pienemmät piirit voi vielä sopia omasta salakoodistaan ja voi huutaa kilpailevan klikin kanssa kilpaa.

Vittu AGENTTIA! :slight_smile:

asb - 12:29, 18.5.2009 » Tai jos sovitaan, että "kaverit" laittaa huudettavaan kohteeseen jonku kyssärin, johon on piilotettu salainen koodi mukaan, niin siitä kaikki asianosaiset tietää mistä on kyse.
Jaksaako nostaa ühdella kädellä?
asb - 12:33, 18.5.2009 » Tai jos sovitaan, että "kaverit" laittaa huudettavaan kohteeseen jonku kyssärin, johon on piilotettu salainen koodi mukaan, niin siitä kaikki asianosaiset tietää mistä on kyse. Sit pienemmät piirit voi vielä sopia omasta salakoodistaan ja voi huutaa kilpailevan klikin kanssa kilpaa. Vittu AGENTTIA! :)
Jos on vaihteita, niin onko niitä enemmän kuin yksivaihde.net?
asb - 12:33, 18.5.2009 » Tai jos sovitaan, että "kaverit" laittaa huudettavaan kohteeseen jonku kyssärin, johon on piilotettu salainen koodi mukaan, niin siitä kaikki asianosaiset tietää mistä on kyse. Sit pienemmät piirit voi vielä sopia omasta salakoodistaan ja voi huutaa kilpailevan klikin kanssa kilpaa. Vittu AGENTTIA! :)
:D

Yleisesti ottaen ihan hyvä idea, tietää ainakin ettei pimeenä huuda kilpaa puolen foorumin kanssa. Huvittava ilmiö täällä netissä esim. tällaisten pyörien kanssa, ostajat ja myyjät tietää tavaran olevan melko haluttua ja toisaalta jossain maaseudun kirppiksillä on samanlaisia helmiä myynnissä 1/3 hintaan

NKOTB - 12:54, 18.5.2009 » Randommin kanssa oltiin tietysti heti isketty silmämme samaan [Kuningaskulkuriin](http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=106054842), mutta koska ehti R ehti sen tuolla Muualla myynnissä ketjussa itselleen varata, lupaudun täten jalomielisesti keskittyä keräämään budjettia seuraavaa Kuningaskulkuria tai Tunturi Professionalia varten.
Ja pitkäänhän siinä menikin :o [Dibs.](http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=106156830) Sikäli kuin ton seisomakorkeus ei oo mulle liikaa – ja löydän jostain rahat... melkein vois kuvitella, että myyjä on saanut jostain herätteen pistää toi myyntiin just nyt.

Hetkinen, oliko toi Hagbard Celine?

Edit: jep, liika iso :frowning:

Mä en valitettavasti oo ihan myyty tästä ideasta. Ennakkovarauksilla näiden huuto.net-“löytöjen” saaminen olisi nopeuskilpailua eikä huutokauppaa, mikä ei mun mielestä ois mitenkään reilumpaa kuin nykytilanne. Yleiseen hintatasoonkaan se tuskin vaikuttaisi, kun näitä haluaa muutkin kuin ne foorumilaiset, jotka lurkkaa onko dibsejä ennen huutoaan ja myös noudattaa sitä herrasmiessopimusta. Eli järjestelmän piiriin ei kuitenkaan saataisi kuin pieni osa potentiaalisista ostajista, jotka olisivat sitten huonommassa asemassa huutokaupoissa kuin kaikki foorumin ulkopuoliset, paitsi yksi eli ensimmäinen dibsaaja joka kisaisi kaupasta ulkomaailman kanssa samalta viivalta. Musta toi heikentäisi foorumilaisten mahiksia markkinoilla enemmän kuin parantaisi niitä.

^+1

tya - 13:27, 22.5.2009 » Mä en valitettavasti oo ihan myyty tästä ideasta. Ennakkovarauksilla näiden huuto.net-"löytöjen" saaminen olisi nopeuskilpailua eikä huutokauppaa, mikä ei mun mielestä ois mitenkään reilumpaa kuin nykytilanne. Yleiseen hintatasoonkaan se tuskin vaikuttaisi, kun näitä haluaa muutkin kuin ne foorumilaiset, jotka lurkkaa onko dibsejä ennen huutoaan ja myös noudattaa sitä herrasmiessopimusta. Eli järjestelmän piiriin ei kuitenkaan saataisi kuin pieni osa potentiaalisista ostajista, jotka olisivat sitten huonommassa asemassa huutokaupoissa kuin kaikki foorumin ulkopuoliset, paitsi yksi eli ensimmäinen dibsaaja joka kisaisi kaupasta ulkomaailman kanssa samalta viivalta. Musta toi heikentäisi foorumilaisten mahiksia markkinoilla enemmän kuin parantaisi niitä.
Ei kai tuota "varaamista" nyt kannata ottaa ihan niin kirjaimellisesti. Totta kai, jos pyörää tosissaan haluaa siitä pitää lähteä huutamaan vaikka joku olisikin täällä jo ennestään ilmoittanut olevansa siitä kiinnostunut.

Aina ne ostopäätökset ja kiinnostus eivät vaan ole niin ehdottomia, vaan joku voi ajatella kokeilevansa hiukan kepillä jäätä ja hups, hinta nousikin 50 euroa, vaikkei toinen edes ollut tosissaan huutamassa. Tällaisia tilanteita haluaisin lähinnä välttää.

Esimerkiksi itse ajattelin huutaa tätä sununtaina umpeutuvaa Somecia. Jos joku muu on siitä tosissaan kiinnostunut, niin saa sitten kanssa katsoa, että missä meikäläisen hintakatto tuolle on.