*tun tiukka satulaputki, apua?

RTZ - 15:39, 19.4.2012 »
RTZ - 15:31, 19.4.2012 » Jos tolppaa kuitenkin saa menemään satulaputkeen n. 10cm matkan tolppa tuskin on liian suuri.
Eli ei kai mulla niin paljoo oon ruista ranteessa, että käsivoimin tunkisin 26,8mm tolpan 26,6mm putkeen?
Yhteen Nishikiin 26,6 tolpan tilalle hiljan 26,8 tolppaa runtanneena sanoisin, et paljon mahdollista. Alku menee kivasti kun se kiristyshalkio antaa vähän periksi.
NKOTB - 22:10, 19.4.2012 »
RTZ - 15:39, 19.4.2012 »
RTZ - 15:31, 19.4.2012 » Jos tolppaa kuitenkin saa menemään satulaputkeen n. 10cm matkan tolppa tuskin on liian suuri.
Eli ei kai mulla niin paljoo oon ruista ranteessa, että käsivoimin tunkisin 26,8mm tolpan 26,6mm putkeen?
Yhteen Nishikiin 26,6 tolpan tilalle hiljan 26,8 tolppaa runtanneena sanoisin, et paljon mahdollista. Alku menee kivasti kun se kiristyshalkio antaa vähän periksi.
Tolppaa meni putkeen n. 110mm, halkio on alle 40mm. Eli 70mm olisin onnistunut tunkemaan 0.2mm liian isoa tolppaa ehjään putkeen.

Minkälaisesta Nissestä sulla oli muuten kyse? Kongan muistin mukaan tuossa rungossa olis ollut Tangen runkotarra, ja mun netistä löytämien hajanaisten tietojen mukaan kaikkien Prestigeä halvempien Tangen putkisettien satulaputki ois ollu toi 26.8mm.

Runko on Triathlon, putkeksi tarra ilmoittaa tuplaohennetun Tange 2:n (joka on kai eri asia kuin Champion 2:n), mutta mulla ei kyllä ole käsitystä Tangen putkihierarkkioista sen enempää kuin netin keskustelupalstat juoruavat.

Pyörä vaikutti kyllä tullessaan siltä, että siinä on kaikki alkuperäistä. Lapraden 26,6 tolppa vaan vaikutti teräsvillan ja kiillotuksen jälkeen sen verran väljältä, että piti koittaa sitä 26,8 tolppaa tilalle.

Tuo ihmetyttää, koska Netistä löytyy kaksikin Tangen kasarikataloogia, joiden mukaan Tangen Champion kakkosessa on 26,8mm satulaputki ainakin ulkohalkaisijasta ja paksuudesta laskien: 28,6 - (0.9*2) .

No, mun tapauksessa homma ratkesi sillä, että kiinnitin tuumaiseen tolppaan kaksipuolisella teipillä satakaksymppistä hiomapaperia ja pyörittelin putken puhtaaksi tuolla, nyt tolppaa uppoaa 19cm.

No ne merkinnät on ilmeisesti muuttuneet myös myöhemmin, eikä Champion 2 oo välttämättä sama asia kuin pelkkä Tange 2.

Luulisin (mutten tiedä) että kakkonen ois sama kuin Champion 2. En oo ainakaan missään katalogissa nähnyt noita 1-5 -sarjoja ilman Champion-merkintää. No, emmä näistä tarpeeksi tiedä, kunhan arvailen niiden vähien tietojen pohjalta, mitä oon onnistunu löytämään.

Joo, emmäkään näistä tiedä. Se pelkkä numeromerkintä on kai uudempaa kuin noi Champion-merkinnät. Lähinnä tän bikeforumsin ketjun pohjalta oon uumoillut, että niissä vois olla jotain eroa, ja ihan näppituntumalta toi mun runko tuntu kyllä kevyemmältä kuin kaverilla ollut Champion 2:ksi merkattu Nisse.

Pääasia kai kummiskin on, että satulaputki ei o niin tiukka, että jumis kiinni runkoon, eikä niin väljä, että kiristäminen halkaisis pystyputken rungosta.

Hei ja anteeksi että törkeästi lainaan tätä topiccia ongelmani ratkaisemiseksi. Ongelmanani on satula putki (25.4mm) joka laskeutuun vaan noin 5cm jonka jälkeen jymähtää
seattuben sisällä näkyy selvä mutta pieni pykälä joka on korkeampi haarukan päästä ja matalempi perän suunnasta(kts kuva).

Kun sain rungon (Bianchi?) oli seattubessa adapteri 25.4mm->24mm. Onko ainoa ratkaisu yrittää löytää jostain 24mm putki vai saisiko tuon putken esim. rotsaamalla 25.4 kokoon? Tuo pykälä putkessa ei siis ole 1.4mm korkea vaan reilusti matalempi.

RTZ - 12:35, 22.4.2012 » No, mun tapauksessa homma ratkesi sillä, että kiinnitin tuumaiseen tolppaan kaksipuolisella teipillä satakaksymppistä hiomapaperia ja pyörittelin putken puhtaaksi tuolla, nyt tolppaa uppoaa 19cm.
Ratkesi ja ratkesi. Nyt se *tanan tolppa on umpijumissa. Liikkui vielä n. kuukausi sitten kun hienosäädin satulan korkeutta, tosin aika tahmeasti. Olis pitänyt tajuta ottaa silloin ulos ja putsata. Nyt ei liiku milliäkään, ei edes kahden miehen voimin väänneltynä. Mistähän toi johtuis? Sateessa on kyllä tullu tänä kesänä ajettua, mutta ihmetyttää jos tolppa noin nopeasti hapettuu kiinni. Kiristyspanta kyllä aukeaa, eli ei ole yläpäästään jumissa. Yks mahdollisuus ois tietty että toi tolppa (System Ex a.k.a. halapa paska) ois vääntynyt vähän.

WD-40 ei taida ihan kauheasti auttaa teräksen ja amuliinin välissä? Kun en koko tolppaa vielä viittis sulattaa putkimiehellä pois, niin mitäs konsteja tässä jää jäljelle? Kuivajäätä sisään keskiöstä? Tolppa kiinni ruuvipenkkiin ja vääntöä rungosta (tähän ei ole kotioloissa välineitä). Jotain muuta kikkakakkosta?

^Saako tolppaan jäädä jäljet väkivallasta? Mikäli saa niin isohkot lukkopihdit tolppaan kiinni. Niin tiukalle kuin näpeissä voimat riittää. Hyvissä ajoin aloitettu irroitusöljyn annostelu rakosiin on myös suositeltavaa, jos ei muuten niin henkisen puolen takia :wink: Lopuksi pyörä kyljelleen, lukkopihteihin jatkovartta, kaveri rungon päälle seisomaan ja kovaa wääntöä.

Jos päädyn väkivaltaan, sahaan varmaan tolpan halki. Syystä että tossa Sys-exässä on valu tehty niin huonosti että seinämäpaksuus on kaikkea muuta kuin tasainen, ohuimmalta puolelta ei joutuis kovin paljoa sahaamaan. Weedeenelikymppistä valuttelen nyt ensin tonne väliin päivittäin ja katon oisko siitä mitään iloa.

Kyllä CRC ja WD-40 toimii alumiinin ja teräksen välissä, parasta jos pääse keskiön tai juomapullopidikkeen ruuvien kautta suihkimaan sisään. Satulatolpan irrotusaihetta on käsitelty lukuisissa threadeissa.

enskerralla sata vaseliinia tolppaan.

^jos haluaa olla au naturel, voi käyttää tervasprayta. Yhtä hyvää ellei parempaa, kotimaista ja boonuksena miellyttävä tuoksu. Miinuksena lähinnä suttaavuus.

munakorva - 14:45, 23.7.2012 » enskerralla sata vaseliinia tolppaan. Penetraatio on ihmisille rakkauden ja hellyyden homma.
Eihän sitä nyt ilman liukkaria. Eli taidan ens kerralla kokeilla vassun sijaan sitä amuliinitahnaa, kun ei vassu tuntunut auttavan?

Liikahti. Parikyt tuntia WD40 + asiasta valittaminen netissä + yön yli kerätty kiukku FTW. On kyllä järjettömän tiukassa, tuon ulossaaminen ei tuu edelleenkään olemaan helppoa kun aika raivolla sai vääntää että sai edes takaisin ajettavaan asentoon (nyt ei oo aikaa saattaa hommaa loppuun kun pitää ajaa, jatkan öljyn valuttelua väliin ja yritän joskus viikonloppuna).

RTZ - 16:33, 23.7.2012 » Liikahti.
Selvä tapaus, kyllä se irti lähtee. Jatka nytkyttämistä nykyisen ja alkuperäisen asennon välillä valutellen samalla sitä WDnelikymppistä sisään, niin johan pääsee öljy oikeisiin väleihin.

Joo, aattelin et haen kyliksestä jonkun romusatulan tuohon työkaluksi ja pistän pyörän katolleen niin voi seistä satulan päällä ja käännellä rungosta.

mjaa paljonkohan uskaltaa 26.2 sisähalkaisijan satulaputkea riimata maksimissaan isommaksi kun runko on tyyppiä mixte, seinämäpaksuus jytkyt 2.6mm ja putket kaikesta päätellen melko viemäri.

jäätävät 0.6 pitäs sheivaa.

Uskoisin että ainakin 26.8 asti.