Ensimmäinen sinkula - Nishiki rally sport

Täytyy tunnustaa, että ajatuksen-kanssa -pyörävärkkäys on mulle uusi juttu. Vaikka koko pieni ikä on tullut pyörällä kuljettua, en osannut vaihtaa edes rengasta itse vielä muutama vuosi sitten. Viime keväänä ruosteisen käyttömankelini alkaessa vedellä viimeisiään päätin investoida maastopyörään. Noh, niinhän siinä sitten kävi että kun sormen antoi niin tässä nyt ollaan.

Alkoi talvella tehdä mieli pyörää, jolla tohtisi muuallakin kuin metsässä ajaa. Ehkä toiveikkaasti myös ajattelin, että kunnostamalla vanhemman pyörän saattaisi myös päästä halvemmalla. Harmillisen vähän on liikenteessä pienemmille ihmisille sopivia runkoja, mutta löytyi sitten jonkun tyypin nurkista elämää nähnyt mixte.

Täältä löytyy kuvaa siitä, mistä on lähdetty:

Meni hyvän aikaa ennen kuin sain vietyä hiekkapuhallettavaksi + maalattavaksi (eräs lähes-paikallinen pienyrittäjä pyysi koko hommasta vain 50e). Kaikenlaista käytettyä osaa olen tuohon haalinut. Mielettömän siistiä on ollut itse rakentaa jotain alusta loppuun, matkalla on oppinut paljon! Vielä kaipaisi hieman säätöä ja jonkun palikan vaihtamista ennen AMA -lankaan postaamista.

Tarrat puuttuu, kammet voisi vaihtaa lyhyempiin ja vähemmän rotta-tyylisiin. Tällä hetkellä tuossa on kiinni jotkut Shimanon vanhat maastokammet, ratas “väärällä” puolella kampea ja nurin päin, keskimmäinen ratas vielä välissä että ketjulinja asettuisi kohdalleen. Keskiökin kaipaisi uusimista, toinen laakerikuppi oli sen verran kulunut, että laakerit pyörii huonosti jos kiristää sellaiseksi että ei klappaa. Paremmat jarrut on postissa tulossa, Weinmannit ajaa asiansa siihen asti. Jotain yksityiskohtaa se vielä kaipaa.

Mutta tässäpä tämä nyt:

http://i.imgur.com/hrhkF.jpg

Mieletön fiilis kun illalla pääsin koeajamaan. En ole koskaan noin sutjakan pyörän selässä ollut, naapurusto varmaan heräsi kun pistelin alamäkeen kiljuen. :slight_smile:

Speksit so far:

Runko : Nishiki Rally Sport , Tangen putkisto
Tolppa : ITM
Satula: Charge Bucket
Headset: Hatta “Vesta”
Tanko: SR Sakae World Custom
Stemmi: SR
Kiekot: Alexrims 6061h-t6 622x15
Kumi: Specialized Mondo Special
Kammet + rattaat : Random Shimano
Jarrut: Weinmann
Jarrukahvat: Campagnolo ( G.S)

Jos kellään pyörii nurkissa kampisettiä (~42t, JIS, lyhyemmät kuin 170), niin kaipaisin. :slight_smile:

Parempia kuvia seuraa kunhan palikkapuoli on kuosissa.

Hiano ku sika pienenä. Ei muuta ku homma pakettiin ja AMA:a kehiin. Kyseisen mankelin testanneena voin sanoa, että on keponen ja kulkee kovaa. Satulan kulmaa vois vielä vähän hioa (huumoria). :smiley: Arvostan.

(miks tätä ei oo kukaan sanonu?)

WITTU KRAFTWERK!!!

Kraftwerk on meikäläisen =)

Oho, pitääpä päivittää kun jaksaa pyörän kaivaa varastosta & laittaa kesäkuntoon.