Raleigh Joop Zoetemelk -> sinkula -> fixi

Velosolon systeemissä (siis levyjarrunapaan ruuvattava ratas?) on se hyvä puoli, että Shimpan maastonavat, joihin niitä Velosolo rakentelee, ovat hyvin suojattuja ja helppoja huoltaa itse, säännöllisesti avattuina lähes ikuisia. Samaa ei voi sanoa halvoista ratanavoista, joiden teollisuuslaakereita ei välttämättä ole lähikaupassa.

42-20 on tosiaan kevyenpuoleinen, mutta jos olet sillä ajellut tyytyväisenä, niin fiksikäyttöön sitä ei tarvitse juuri muuttaa raskaammaksi. 42-16 olisi esim. minulle todella raskas. 42-18 saattaisi olla hyvä kompromissi.

17 ja 19 antaisivat renkaalle moninkertaisesti enemän lukkojarrutuskulutuskohtia.
tsek rabbit

Juu, ihan yleiseen liikkumiseen tuo tulee. Lenkkeilyyn on sitten omat laitteensa.

VeloSololla näillä näkymine jatketaan, mutta kaipa sitä kärsii 18 limpun taakse ainakin laittaa. Olisi mulla myös 52 eturatas. Tällä onnistuisi joku 52-22 paremman ketjun kestävyyden toivossa, mutta onhan se jo vähän hassun näkönen.

väriä pintaan:

https://lh5.googleusercontent.com/-p4fiWpDu2D4/T2tDHhX37OI/AAAAAAAAB50/WLbUYDUQ7bE/s640/IMG_20120322_165744.jpg

ootko decalsseja laittamassa? Nehän kun lakan alle heittää säilyvät paremmin

Jos sulla on 42-20 ollut aiemmin ja tuntunut hyvältä, vaihtaisin taakse vain piikkiä pienemmän. 42-19 on skidspottien kannalta mainio. Kevyt se on, mutta mieluummin liian kevyt ku liian raskas, etenkin jos on eka fiksi alla.

ei kande vetää överiks ja liian raskasta laittaa jos olet tottunut polkee 42-20. Tosin fiksiin se on ehkä vähän liian lyhyt kun “joudut” alamäetkin veivaamaan. joku 42-19 tai 17 vois olla jees.

mistäs se pätkä, jossa selitetään kuinka välityksn valinta järkiperäisesti toteutetaan tilastollisen optimikadenssin pohjalta, oikein löytyisi? aina ajankohtainen.

ai tää:

kid_scientifik - 22:27, 24.1.2011 » Välityksen valinta: Välitys valitaan aina pyöritysnopeuden eli kandenssin perusteella (haluttu ajonopeus on käytännössä tälle alisteinen). Optimikadenssi on 90 kierrosta minuutissa. Optimivälitys on puolestaan se välitys, jolla mainittu kadenssi toteutuu normaaliajon keskikadenssina. Ajajan fysiikasta ja ajokalustosta riippuen tuo kadenssi toteutuu eri välityksillä; ts. kehnommassa (pyöräily)kunnossa oleva ajaja kehnommalla kalustolla tarvitsee lyhyemmän välityksen päästäkseen optimikadenssiin. Välityksen valintaa varten tarvitset siis kadenssimittarin. Joskus kuulee puhetta esim. eri [i]mieltymyksistä[/i] ajon suhteen. Kun takana alkaa olla se 10 000+ ajokilometriä ymmärtää tällaisten olevan kuitenkin lähinnä vasta-alkajien ns. välttämättömyydestä hyve -argumentointia.
=)

Jopas on ilmestynyn tarinaa. Kiitos siitä!

Taidan lähteä kokeilemaan 42-18 välityksellä kun ei miulla nii kiirus (vielä) mihkään ole. Decalsseista en osaa tarkkaan sanoa. Jotain koristetta on tulossa, mutta tuskin mihinkään merkkiin viittaavaa, muuten olisin maalannut alkuperäisväreissä uudestaan. Lakastakaan en vielä tiedä. Tuo on kuiten miranolilla maalattu, jota muuten jää puolisen litraa lunastettavaksi naurettavaan hintaan Tampereelta. Kellään tarvetta? :wink:

Kirkas 25,4mm setback tolppa suottaisi olla hakusessa nykyisen mustan tilalle. Lisäksi ylimääräiseksi on jäämässä bullhornit, joissa “kiinteästi” jarrukahvat.

Mites onnistu miranolin kanssa?

19 olisi tosiaan kaheksaatoista parempi skidailukulutuskohtien suhteen. Mulla on talven jäljiltä 42-19, ja kyllä silläkin ihan mukavasti pääsee etenemään. Vantteralla myös mielestäni hyvä pointti kevyen välityksen sopivuudesta ensifiksiin – kiinteävälitteinen nimittäin puskee tottumatonta yllättävän voimallisesti eteenpäin.

Kyllähän miranolillakin saa ku jaksaa nähdä vaivaa. Muksun pyörän joskus maalanneena miralla, nii pari kerrosta ja riittävästi bisseä ja vesihiomapaperia. Kyllähän siitä saa vaikka peilin ;D En vaa luota kilikoleihin kestävyydessä.

Vajaa 5tkm fillarointia vuodessa, josta siis pääosa pusikoissa. Otetaan ny silti pehmeä lasku tähän ihmeelliseen maailmaan ja mennään tolla 42-19:lla

Onko sulla niitä ylimääräisiä alkuperäisosia vielä jossain nurkassa lojumassa? Ajattelin täyshuollattaa oman vastaavan ensi kesänä, niin mielelläni vaihtaisin samalla kuluneita osia vähemmän kuluneisiin.

Millä kiekoilla ajelit tuon sinkulavaiheen?

Uomo - 8:37, 23.3.2012 » Onko sulla niitä ylimääräisiä alkuperäisosia vielä jossain nurkassa lojumassa?
Jarrukahvat ja takajarru löytyy. Sekä campan etunapa, jolla ei varmaan tee mitään. Muut osat oli umpiruosteessa, joten nakkasin mäkeen.
SanterEndman - 11:03, 23.3.2012 » Millä kiekoilla ajelit tuon sinkulavaiheen?
Bilteman laatukiekoilla :D Taidan kyllä heittää ne uuteenkin alle, ainakin aluksi. Takakiekko on rihdattu sen verran sivuun 9 pakan takia, että melkein tekisi mieli purkaa ennen kuin muljahtaa kantatessa ympäri.

http://www.saunalahti.fi/minopa/linkitykset/yksivaihde/siirtoa.jpg

Varmaan olisi järkevämpää kasata ainakin takakiekko kunnon osista, vaikka kyllähän noillakin on ajellut.

2Fresh - 23:43, 23.3.2012 » Mua kiinnostais kuulla mikä tuossa alkuperäisessä maalipinnassa oli vikana? Sehän oli ihan uuden näköinen?!
Rungosta puuttui vetopuolelta pitkältä matkalta maalit ja ruoste oli iskenyt kiinni (katon huomenna jos arkistoista löytyis kuvaa). Eka tosiaan oli suunnitelmissa ehostus, mutta ylimaalaus vei voiton. Tiedä sitten kumpi parempi.
2Fresh - 23:43, 23.3.2012 » Mua kiinnostais kuulla mikä tuossa alkuperäisessä maalipinnassa oli vikana? Sehän oli ihan uuden näköinen?!
Täytyy kyllä myöntää, että saturaatiopiste näissä ruoste asioissa on aika häilyväinen. Ihan mukavan näköinen härveli noinen orkkisosineen ja päivineen, mutta parempi ehkä kuitenkin ehostaa jos ruoste on jo päässyt pitkälle.

Nyt olisi runko pääosilta maalissa. pari pölyhiukkasta oli päässyt tahmeaan maaliin, mutta sanotaan nyt varovasti 8½ eli ihan käypä yleiskännihärpättimelle. :smiley:

Muhvit vielä maalaan, kunhan keksin koko muun väriteeman.

vaihtoehto A: Valkoiset muhvit ja punaista osaa (siis ketjua, vaijeria, teippiä jne.)

tai

vaihtoehto B: mustat muhvit ja valkoiset “osat”

molempia on kyllä nähty ihan tarpeeksi, mutta jotenkin A johtaa tällä hetkellä…

EDIT: vaihtoehto C olisi kivoin, sillä siinä olisi musta satula ja tankoteippi, jotka pysyy sentään uuden näköisenä yli viikon ;D


saa käyttää vapaasti. khröhm