Parhaat maaliduunit -ketju

Odie - 21:07, 20.1.2015 » Saiko keula yhtään rakkautta?
toki. sama käsittely.

Hyvä. Olin jo huolissani et tylsä musta krossikeula…
Aivan ihana. Mustat pohjat ja spraykannut pakkasessa että varmasti räkii, vai huonosti säädetty ruisku?
Ja näyttäis että mattalakka päällä?

Odie - 21:10, 20.1.2015 » Hyvä. Olin jo huolissani et tylsä musta krossikeula... Aivan ihana. Mustat pohjat ja spraykannut pakkasessa että varmasti räkii, vai huonosti säädetty ruisku? Ja näyttäis että mattalakka päällä?
kolme kerrosta mattalakkaa juu. LeCre voi varmasti kertoa tarkemmin, mutta splätteri on toteutettu ihan pensselin avulla

Tolla kun ajaa takaperin niin pääse varmaan ajassakin taaksepäin siine johkin kasari-ysäri taitteeseen. Sen verran tripauttava värioksennus eli just hyvä.

Nyt tulee herkkua.Oksat pois!

No huuuhhuh miten ihanan törkee!

Sori nyt kaikille kenen mielestä toi on siisteintä ikinä, mut pakko olla nyt vähän kriittinen vaikka tää ihan hauska onki.

Noi värit ja jälki viittaa vahvasti ihan normi graffiti-spraymaaleihin, joilla saa kyllä tommosta jälkeä jos on tarpeeksi näppituntumaa. Kun suutinta painaa ihan vähän niin maali tulee pieninä roiskeina. Ei tämmöstä kukaan millään siveltimellä maalaa piste kerrallaan. Toinen vaihtoehto ois roiskia jollai hammasharjalla, mut ei tämä ihan näytä siltäkään.

Mut. Eniten häiritsee toi mattalakka ja kiiltävä vinyylitarra. Niiden yhdistelmä näyttää mun silmään vähän halvalta ja kotikutoselta, sanokaa mitä sanotte. Tiiän, et nämä on pieniä juttuja, mut jos topsun nimi on Parhaat maaliduunit niin riman pitää olla korkealla. Mattalakka vähän sammuttaa myös noita värejä, eli ne ei näy niin kirkkaina mitä ehkä tässä tapauksessa vois - ainakin jos vertaa tuohon tarraan. Ite oisin laittanu ekan ton tarran ja sit kiiltävät lakat päälle.

Kiiltävän ja matan yhdistäminen on aina haaste/riski. Maalailuista/puuhastelusta silti +1! :slight_smile:

Pensselihän tuossa jo paljastettiin aseeksi. Oletan siis, että pensselillä on roiskittu menemään, ei tiputettu pisara kerrallaan.

Eikä mun mielestä suurella taidolla ja lahjakkuudella tehdyt elegantit työt oo ainoot, jotka voi olla siistejä. Toi on räävittömän ysärikorni ja siksi 5/5.

Joo ei kaiken tarvi aina olla teknisesti täydellistä. Tossa Brooklynissä on tekemisen meininkiä ja se on siistiä!

Jaha. Avaruusgangsteri, tää ei tarvi avaruudettimia. Job well done.

Iha helvetin siisti. Dips joskua myyt!

Eikös pensselillä “ammuta” maalia taivuttamalla jouhia ja päästämällä ne? Ei kai siinä yks tippa kerrallaan edetä?

Koska tuntuu jonkin verran herättävän mielipiteitä tää maalaus, niin kerrotaan siitä nyt pari asiaa. Siihen en ota kantaa, kuuluuko tää tähän topikiin vai ei.

Ensinnäkin, en käytä maalatessani spraymaaleja, koska ne eivät mielestäni sovi laadukkaan maalauksen tekemiseen. Käytän aina automaaleja ja kunnollista ruiskua. Olen työn puolesta 90-luvun alusta saakka maalannut autoja, moottoripyöriä ja fillareita. Olen myös sekoittanut ja sävyttänyt automaaleja ja viimeksi ennen oman fillariliikkeen avaamista olin automaalaamon esimiehenä. Jonkinlaista kokemusta maalaamisesta on pikkuhiljaa kertynyt, mm. helmiäis-, candy- ja flakemaalausten muodossa.

Normaalisti maalatessani rungon, se menee suunnilleen näin: metallipuhtaalle pinnalle ruiskutetaan 2-k epoksi, joka kuivuttuaan hiotaan kevyesti. Sen jälkeen 2-k hiomaväri ja sille hionta karkeuteen 1200 saakka. Sitten on vuorossa joko suorakiiltomaali (akryyli),tai massa, mahdolliset kiteet tai Candy, ja viimeiseksi 2-k lakka. Näin toimittaessa ei tule ongelmia maalien yhteensopivuuden kanssa ja lopputulos on siisti ja kestävä.

Gangstan orkkismaali oli ihan uskomattoman huonoa kuraa ja se aiheutti alkuun hieman lisätyötä. Alkuperäinen idea kun oli maalata suoraan matatun pinnan päälle. Alkuvaikeuksien jälkeen maalaus meni jotakuinkin normaalin kaavan mukaan. Rungossa oli pieniä kolhuja, joiden tasoittamiseen riitti kunnon kerros hiomaväriä. Sen hioin 1200 karkeuteen ja ruiskutin mustan, vesiliukoisen massan. Halusin jäljitellä räkivän graffitisprayn jälkeä automaaleilla. Muutaman kokeilun jälkeen parhaaksi keinoksi osoittautui mahdollisimman karkean ja halvan pensselin käyttö. Kastoin pensselin kärjen massaan, pyyhkäisin sen melkein kuivaksi ja roiskin 20-30 sentin päästä rungolle. Roiskin ensin vihreää, sitten pinkkiä, taas vihreää ja vielä pinkkiä. Näin rungossa on sekä vihreää pinkin päällä, että pinkkiä vihreän päällä. Kommenteista päätellen graffitijäljen matkiminen on ainakin jollain tavalla onnistunut.

Tarrat oli tarkoitus asentaa mattalakan alle. Ne oli joku valmistanut, mutta materiaali oli tähän käyttöön turhan paksua ja väri ei kestänyt ollenkaan 2-k lakkaa. Niinpä ne päätettiin liimata lakan päälle. Jos ne myöhemmin haluaa lakan alle, se on helppo tehdä. Teettää lakankestävät, ohuet tarrat, hioo rungon mataksi, liimaa tarrat ja lakkaa yli.

Lakka on tosiaan 2-k autolakkaa mattana, ja sitä on kolme kerrosta. Pinta on tasainen, roiskeet näkyvät, mutta eivät tunnu sormilla koetettaessa.

Design on omistajan toivomusten mukainen ja koetin saada roiskeista riittävän epämääräiset, jottei kuviointi näytä liian “teolliselta”.

Ja loppuun vielä yksi kuva siitä hiilarihaarukasta, jottei mene ihan pelkän romaanin kirjoittamiseksi…

Ohan tää ny siisti. Voiko kysyä mitä tallanen käsittely maksaa?

Helevetin hieno!

ziGo - 9:20, 21.1.2015 » Ohan tää ny siisti. Voiko kysyä mitä tallanen käsittely maksaa?
Meinasin kysyä ihan samaa koska Dodi vois olla uutta maalia vailla.

Jos tästä tulee muotimaali oon samalla tyytyväinen ja pettynyt. Apinointia ilmassa…

Rungon maalaukset on parista sadasta ylöspäin.

Silti halvempaa kuin velobiassa

Mie haluun nähdä Velobian maalauspuolen.

Toi maaliduuni on kova. Inspiroivaa.