Tubeless ja Ghetto tubeless

Lykkyä tykö vaan yritykseen.
Mulla on ollut fiksikrossarissa tubelessit syksystä alkaen. Kehänä NoTubesin 29er-kehä. SB8 tiivistyi hyvin, eikä röyhtäillyt kovemmassakaan rynkytyksessä. Kerran pääsi ilmat eturenkaasta, kun täräytin johonkin terävään kiveen, mutta litkut toimi ja rengas korjaantui itsestään. Nyt on ollut ajossa Contin CycloX Race. Tiivistyi kyllä, mutta tarvi hiukan enempi litkua. Tämä rengas tuntuu sen sijaan röyhtäilevän, vaikka kovemmat maastotestit on vielä ajamatta. Voi siis olla, että tuolla ei oikeasti pysty maastossa ajamaan… Kummatkin renkaat täräytin kompuralla vanteelle, kun sellainen nyt sattuu olemaan.

Summa summarum.
Mulla on siis käytössä tubeless-vanne ja silti ongelmia normaaleiden renkaiden kanssa. Ghetto-versio normivanteelle voi osoittautua melko työlääksi saada toimimaan, sillä selkeästi näiden kapearenkaisten kanssa on hankalampaa kuin 26" maastorenkaiden.

Kai venttiili saa olla Dunlop? Meneeköhän tukkoon?

Rupesin väsäämään tätä viimein ihan oikeasti.

24" sisuri vanteelle, sisuri saksilla halki, ja ohoh jassoo. Schrader-venttiilin tyvi on paksua kumia ja leveämpi kuin vanne. Tuo siis pitäisi tunkea renkaan sisäpuolelle. Sisuri kuitenkin tulee muuten renkaan ja vanteen väliin, myös reunan osalta. Sisuria muotoilemalla asia korjaantui. Rengas nousi ok, mutta ilma ja litkut karkaavat venttiilin ympäriltä reiästä ulos. Vielä voisi yrittää tiivistämistä, eli sähköteippiä venttiilin ympäri. Taitaa vaan loppua litkut ennenkuin homma on kahden renkaan osalta onnelliseti päätöksessä.

Tulee aika öky ja voittajafiilis olo kun tohauttelee huoltsikan pumpulla lateksisumua sinne tänne ja itsensä päälle. Kakskymppiä litra*, hei kattokaa ku mä roiskin tätä ku vormulakuski vuosikertasamppanjaa…

*tarkennuksena jälkeenpäin: Kalliimpaahan se on, CRC:n kuitin mukaan 25,61€/946ml

Kannattiko?

Litku menee venttiilin sisään. Siksi pitää olla presta jossa irrotettava sielu. Sen voi silloin tällöin puhdistaa. Ennustan hankaluuksia sinänsä oikeamielisissä pyrinnöissäsi.

Mullaki eessä tää, kai noi pyörän renkaat on painon takia tehty niin reikäsiksi että pakko litkuja käyttää.

ite koitan luottaa kumin pitävän, ainut mitä hypistelen on vanteelle istuva osa, nyplään mahdolliset ropelöt läpi nätisti hiomalla. jos puskee ilmat kumin läpi kupeistansa niin kai se on sisuri sit laitettava, litkuihin en lähe. “on-se-v*&#-kun-autossakin-pysyy-ilmat

Kare_Eskola - 18:49, 27.11.2012 » Litku menee venttiilin sisään. Siksi pitää olla presta jossa irrotettava sielu. Sen voi silloin tällöin puhdistaa.
Myös chrader -venttiili pelittää litkujen kanssa hyvin, niissäkin on nimittäin irroitettava sielu. Tosin sielun irroitukseen tarvitsee sellaisen pienen pirullisen työkalun, joka tulee joskus litkupurkin mukana ja joskus ei...

^ Viimeksi kun tarvitsin, löysin SIELUNAUKAISIJAN ihan huoltsikalta. Joissain Schrader-venttiilinhatuissakin on integroituna:

http://www.nippelit.fi/upload/3268/L2898.jpg

^Kiitos tästä Tuukka, enpä ole tätä tosiaan aikaisemmin tajunnut. :slight_smile: Aikaisemmat paikkausnesteiden korkkiin yhdennetyt sielutyökalut taitavat ollakin jo tipotiessään.

mannine - 21:29, 27.11.2012 » Mullaki eessä tää, kai noi pyörän renkaat on painon takia tehty niin reikäsiksi että pakko litkuja käyttää. ite koitan luottaa kumin pitävän, ainut mitä hypistelen on vanteelle istuva osa, nyplään mahdolliset ropelöt läpi nätisti hiomalla. jos puskee ilmat kumin läpi kupeistansa niin kai se on sisuri sit laitettava, [b]litkuihin en lähe[/b]. "on-se-v*&#-kun-autossakin-pysyy-ilmat"
Hmmmitä?
tya - 18:44, 27.11.2012 » Kannattiko?
[i]Oppirahat[/i]. Onneksi ei oikeasti ole vielä mennyt montaa euroa harakoille, mutta ajatus uuden pullon hankkimisesta harmittaa.

Sain tiivistettyä venttiilin paikailleen jotenkuten tukevasti, kun pyöritin teippiä sen ympäri sopivan määrän. Mutta nyt vuotokohdat ovat juuri siellä, missä sisuri ei mene enää seinämän kourussa, eli siinä missä kavennus alkaa. Kuva varmasti kertoisi asian paremmin. No, tämä taisi jo osoittautua toimimattomaksi rakenteeksi, ja seuraavaksi on yritettävä jotain toisenlaista. Ehtisiköhän vielä teippiostoksille?

Onneksi on Teboil nurkan takana. Mutta onkohan tässä oikeasti mitään toivoa tiivistymisestä, kun pakkasta on kuitenkin se -13 astetta?

tya - 0:06, 28.11.2012 » SIELUNAUKAISIJA
@ Teboil ja Tarviketori: 0,50€/kpl

öö, ihan tietämättömänä kysyn. Miksi nähdä näin paljon vaivaa saadakseen toimimattoman, hasardin renkaan jolla ehkä pääsee kotiin asti, mutta todennäköisesti ei? Miksi et vaan säästä viikkorahoistasi ja osta OIKEAA rengasta sieltä lähimmästä LBS:stä?

dpstyles - 21:15, 28.11.2012 » Miksi
kikkailu on kivaa / pääasia että vituttaa
Mull Dundane - 20:17, 28.11.2012 »
mannine - 21:29, 27.11.2012 »
Hmmmitä?
koitan luottaa UST kumiin

^ No niin no joo. “Ghetto-” eli ei, väliäkö tuolla. Itse ajattelin kokeilla jotain kotikutoisempaa toteutustapaa.

dpstyles - 21:15, 28.11.2012 » OIKEAA rengasta
WTB Cross Wolf (345g punnittu) & Alex ACE-19. No ei ole UST kumpikaan, mutta eipä myöskään luulisi olevan mahdoton yhdistelmä saada toimimaan tubelessina.

noniin, testattu on.

pysyy ilmat sisässä ilman litkuja, vanteen liitossauma kohta ainut mistä tuli kuplaa.

nyt kun saisi oikeat venttiilit tuon ghetto venttiilin tilalle.

haussa siis >60mm tubeless prestat

Hylkäsin sen slaissatun sisurin. Kokeillaan pärjätä ilman.

Näyttääpä siltä, että teippaushommissa 1" levyinen Gorilla-teippi on helposti paras vaihtoehto. Ainakin jos muina vaihtoehtoina samanlevyinen jäkisvinyyliteippi ja halvin ilmastointiteippi, tässä on selkeästi vahvempi liima ja paksumpi rakenne. Yksi kierros vanteella riittänee. Hieman tuota joutui kaventamaan, jottei se olisi ulottunut 17mm vanteen kylkikouruihin. Sisurista irroitetun schrader-venttiilin tiivistäminenkin onnistui tällä parhaiten. 20g tuli lisää painoa vanteelle näistä, jos jotakuta kiinnostaa.

Aika verkkaisesti etenee tämä homma. Jospa tälle illalle vielä joutaisi kompuroimaan TB:lle. Tornipumppu on tässä vaiheessa hyödytön.

mulla tiivisty ku leikkasin lateksipaska sisurista venttiilin ja väänsin 60mm messinki runkoon 1/4" tuuman kierteen, mutteri sitten pitämään venttiilinraatoa kii kiekossa, eiku ilmat sisään ja näin 3tuntia myöhemmin kumi kivikova. ei painavia litkuja

1x kumi
1x kiekko
1x vena

like a auto

edit: tähän se ninan postaama aivokirurgi youtube