Tampereen vastine stadilaisten Bårgaux-reissulle. VOL2: 28.4.2013

Kevään tullen myös Mansen mörköjen on aika herätä horroksestaan! Stadilaisten esimerkkiä seuraten ehdottaisin eeppistä kevätretkeä johonkin lähi(paikka)kuntaan. Eteläisen veljeskunnan reissu on suunniteltu alustavasti päivämäärälle 15.4., joten suorittanemme oman reissumme samaan aikaan.
Suunnitelmassa on kuitenkin vielä piennenpieni aukko, nimittäin reissun määränpää. Yhtenä vaihtoehtona olen pyöritellyt Orivettä, joka olisi noin suurin piirtein yhtä kaukana kuin Porvoo on Helsingistä. Vilkkaimpia teitä välttelevä reitti kuitenkin tarkoittaisi paluumatkan olevan ainakin osittain samaa tietä kuin mennessä. Ottaisinkin mielelläni vastaan ehdotuksia määränpäästä ja reitistä.

Päijänteen ympäriajo, tai Näsijärven, jos ei kauas ja pitkälle jaksa lähteä?

Tampere-Kangasala-Valkeakoski-Viiala-Lempäälä-Pirkkala-Nokia/Ylöjärvi-Tampere?

Hyvä idea! Mutta että retki replikoisi alkuperäistä, niin kohteen toivoisi olevan edes jollain mittarilla idyllinen, kuten ehkä myös reitin toiseen suuntaan. Periltä on myös saatava kalja ja kepappi. Se orivesi, missä minä olen käynyt, ei ollu kovin idyllinen, mutta voi olla, että kävin väärässä paikassa :). Mut mietitään, mukana joka tapauksessa.

Tuonne suuntaan tuo sahalahden tie on muistaakseni aika kiva?!

jarkko - 9:02, 6.3.2012 » Päijänteen ympäriajo, tai Näsijärven, jos ei kauas ja pitkälle jaksa lähteä?
Näsijärven ympäri olis kilometreissä noin 130km. Eli eikö se ole noin sama kuin helsinkiläisten reissu. Matkalla Muroleen kanava (idyllinen?) ja Kurusta saa kepappia ja keppanaa.

kun on talven istunut vaan sohvalla niin toi nässyn kiertäminen kylmiltään tuntuu aika kovalta suoritukselta. vaihteilla tai ilman…

Anian rantatietä Lempäälään ja sieltä Vesilahden kautta Vammalaan ja sieltä Siuron kautta Tampereelle?

Klubi - Vastavirta - Klubi ?

Tommonen lenkki tehtiin muutama vuosi sitten. Eka päivä Ruoveteen ja toisena päivänä takaisin manseen länsirantaa pitkin. Hotelli Ruovesi oli ihan huippu nasta mesta paikka mutta se ei taida olla auki enää.

Matkan varrella tietysti nähtiin Kalela ja Muroleen kanava. Kepappi-keppanapaikkoja löytyy ja viimeiset janon rippeet lähti Kurussa.

tampere-urjala-toijala-valkeakoski-tampere?

Hyviä ehdotuksia kaikki! Käytetään tuota Peten jälkimmäistä reittiä tiuhaan talviharjoitteluun, niin ei nässyn kiertäminen tunnu missään.
Kannatan ehdottomasti JeeJeen ehdotusta idylisyydestä. Vammalan kierros lienee ehdotetuista kaikken korkeimmalla tällä asteikolla, vaikka myös Murolen kanava kiinnostaisi.

Idyllisyys kuuluu tähän ehdottomasti ja sitä on koitettu miettiä mistä täälläpäin sellasta arkkitehtuuria yms. kivaa löytyy, helppoo vastausta ei taida olla. Noi ~150km:n lenkit on sitten jo vähän niin ja näin.

Näin ex-tamperelaisena huomauttaisin, että Tampereen ja Helsingin välillä on hieman eroa ilmastossa. Siellä sisämaassa kevät tulee ja lumet lähtevät vähän myöhemmin kuin etelärannikolla. 15.4. on vielä sen verran varhain, että tällä voi olla merkitystä ajokelien kannalta.

^ Tämä on tiedossa ja kelivarauksellahan näitä juttuja järkkäillään. Katotaan nyt miten se kevät tänne tulee ja ihmetellään sitten.

Viimevuonna pelattiin pooloa ennenkuin mentiin katsomaan Paris-Roubaix, joten toivoa ja ainakin teoreettinen mahdollisuus keleihin on olemassa.

Ooh! Nostan hattua teille.

Mites tää?
noin niinku reitti tutuksi 19.5. silmällä pitäen

Toi tampereelta tojettiin lauttamatka kyllä vois olla toukokuussa kova. Pikku alkutumut sais hoidettua, niin loppumatka menis rattosasti ja olis voimiakin vielä ajeluihin.

Vammalan suunta on ehkä maisemallisesti kiinnostavin jos nyt unohdetaan ei-mihinkään-johtava Kangasalan harju. Sieltä Orivedelle päin on muuten sellainen määrä mäkiä, että alkaa rauhallisempikin mielenlaatu järkkyä.

Mutta tosiaan, Tampereelta voi lähteä joko

  • pohjoiseen kohti Ruovettä joko Teiskon tai Kurun kautta
  • etelään Lempäälän suuntaan
  • itään kohti Kangasalaa ja kadotusta
  • länteen Nokian kautta Vammalaan (tai Pyhäjärven ympäri)

Kaikissa suunnissa käyneenä täytyy todeta, että Tampere on kyllä urbanismin vihoviimeinen linnake ennen mitä - Jyväskylää(!) Ei se Helsingissäkään helppoa ole, mutta täältä joutuu kuitenkin hikoilemaan aika monta tuntia ennen kuin alkaa mitään tapahtua. Periaatteessa kiinnostava kohde olisi Hauhon vanha raitti, mutta sinnekin on jo aika tovi ja liian raskaasti liikennöity väylä.

Katsokaapa joskus googlemapsista samassa mittakaavassa jotain Hämeen seutua ja siirtäkää sitten fokus vaikka etelä-Saksaan tai niille main. Onpa kyllä aika ero siinä mitä sadan kilometrin säteellä piirretyn ympyrän sisälle jää. Helsinkiläisillä on kuitenkin Porvoo, Fiskars, Tammisaari ja muuta kivaa ja jopa Turusta pääsee yhteen sun toiseen paikkaan ja vieläpä saaristoon.

Juu, on meillä se kanava siellä järven toisessa päässä ja lentokenttä vähän lähempänä. Mitä jos lähettäis vain Finlaysonilta Pyynikin näkötornia kohti. Takas tullessa voidaan tähdätä Kalevan kirkolle ja pysähtyä Bonuskirppiksellä mehulla.