Projekti: Bisan Mont-Blanc

Ettei nyt ihan perseilyks menisi koko ketju, vakavoidutaan hetkeksi ja laitetaan kuvamateriaalia projektin etenemisestä.

Kuten tuossa aiemmin mainitsin, runko on melko pitkä (c-c n. 59cm). Eli pituutta nyt joutuu ainakin lyhentämään noin 5cm.

Onko eteen slouppaava vaakaputki muuten jo ihan passé, 2011?

VISP-kopio.

arvasin jotenkin, että “half-link-magic-gear” ei tuu olemaan tän projektin varsinainen juju =D

uu, kavennetut pystyputket on ihania. toivon, että tästä tulee hc-poolopyörä, sillä tahdon itse rakentaa sellaisen seuraavaksi.

:open_mouth:
Oliko tuossa muuten 1 1/8" kierteelliset hilppeet edessä?

Nouseekö keskiö, kun pituus lyhenee?

jususter - 20:51, 26.2.2012 » :O Oliko tuossa muuten 1 1/8" kierteelliset hilppeet edessä?
Joo oli.
Mull Dundane - 20:54, 26.2.2012 » Nouseekö keskiö, kun pituus lyhenee?
Nousee. Erinäisten toimenpiteiden jälkeen keskiö tulee kuitenkin lopulta asettumaan siihen 29-30cm paikkeille.

Pakko sanoa, että kaiken ilmiselvän ohessa pidän tässä tuosta kuvien taustalla olevan pajan fiiliksestä. Joku siinä, en tiedä mikä - värit vai valaistus yhdistettynä noihin all-metal työkaluihin (vs. kaikenmaailman modernit kumi/muovikahvaiset ja värikoodatut hilppeet) - tuo mieleen jonkun teksasin moottorisahamurhaajan tai muun kilipäisen kiduttajan verstaan.

Sit ku myyt tän niin dibs!

Ehtiiks toi seuraavaan MMYV:n miittiin?
Mites maalaat?

tubuku - 0:26, 27.2.2012 » Pakko sanoa, että kaiken ilmiselvän ohessa pidän tässä tuosta kuvien taustalla olevan pajan fiiliksestä. Joku siinä, en tiedä mikä - värit vai valaistus yhdistettynä noihin all-metal työkaluihin (vs. kaikenmaailman modernit kumi/muovikahvaiset ja värikoodatut hilppeet) - tuo mieleen jonkun teksasin moottorisahamurhaajan tai muun kilipäisen kiduttajan verstaan.
Kyllähän tuolta tallista löytyy useampikin moottorisaha ja "kiduttamisen" kohteena tuolla on ollut jos jonkinlaista harveliä ja menopeliä.
vesQ - 12:48, 27.2.2012 » Ehtiiks toi seuraavaan MMYV:n miittiin? Mites maalaat?
Riippuu siitä, milloin pidetään seuraava miitti. Keula tuottaa eniten projektissa päänvaivaa, kun ei oo oikein sopivaa matskua siihen tällä hetkellä.

Maalaus on tarkoitus hoitaa 2-k maaleilla ruiskimalla joko verstaalla tai sit koululla. Verstaalla vaan ei oo tarpeeks lämmintä näin talvella, pitäis vähän lämmittää lisää ennen kuin pääsee maalaamaan. Värikin on alustavasti jo valittuna.

Runko lähes kasassa, “jarrusilta” uupuu vielä kuvissa takahaarukasta. Tuosta runko meni kylpyyn, jotta lopuista juoksutteista pääsee eroon. Seuraavaksi olisi vuorossa saumojen viilaaminen ja hiominen. Myös emäputkea pitäisi lyhentää muutama sentti. Tyyliin sopiva 1 1/8" keula pitäisi vielä tehdä (tai hankkia valmiina), kuvissa on testimielessä normi 1" keula. Stemminkin voisi juotella itse kasaan jos ehtii.

Runko lähes kasassa, "jarrusilta" uupuu vielä kuvissa takahaarukasta. Tuosta runko meni kylpyyn, jotta lopuista juoksutteista pääsee eroon. Seuraavaksi olisi vuorossa saumojen viilaaminen ja hiominen. Myös emäputkea pitäisi lyhentää muutama sentti. Tyyliin sopiva 1 1/8" keula pitäisi vielä tehdä (tai hankkia valmiina), kuvissa on testimielessä normi 1" keula. Stemminkin voisi juotella itse kasaan jos ehtii.
Wau :o Loistava projekti! Tuskin malta odottaa kuvia tuosta valmiina!

Mutta miksi sä irroitit tuon viistoputken? Vaihdoitko emäputken siis paksumpaan 1 1/8":een, vai mikä juoni tuossa oli? Ja jouduitko siis muuttamaan viistoputken kulmaa, tms.?
t: Hessu

Kongadale/Bisandale Tarck? =) peukkuu tekemisen meiningille!

Arvostan! Se on hienoo kun jätkän vääntää tälläsia.
Eikös tuota runkoa lyhennetty, joten sen takia viistoputki oli irti?

Arvostus täältäkin, erityisesti siitä että semikuvottavasta lähtökohdasta on tulossa jotain näin siistiä ja kyrväkästä. Bongot himaan.

Konga - 1:51, 1.3.2012 » Myös emäputkea pitäisi lyhentää muutama sentti.
Miksi? Pelkästään esteettisestä syystä?

Vähän korkeampi emäputki on pelkästään hyvä asia, kun ahead stemmi PITÄÄ kuitenkin SLÄMMÄTÄ.

Konga - 1:51, 1.3.2012 » Tyyliin sopiva 1 1/8" keula
Jännityksellä seuraan, kuinka lähelle pääkolmiota rengas lopulta asettuu. Vai lähteeköhän viistoputkestakin viipale? :D

Viistoputken jouduin irrottamaan siitä syystä, että runko oli 26" kiekoille suunniteltu. 700c kiekoilla keskiö olisi noussut turhan korkealle. Samalla satulaputken kulman sai hieman tiukemmaksi.

zen_master - 10:00, 1.3.2012 »
Konga - 1:51, 1.3.2012 » Myös emäputkea pitäisi lyhentää muutama sentti.
Miksi? Pelkästään esteettisestä syystä? Vähän korkeampi emäputki on pelkästään hyvä asia, kun ahead stemmi PITÄÄ kuitenkin SLÄMMÄTÄ.
Emäputkea meinasin juu ihan esteettisistä syistä hieman typistää, toisaalta ei se nyt noissa kuvissa noinkaan pahalta näytä.
Mull Dundane - 10:13, 1.3.2012 » Jännityksellä seuraan, kuinka lähelle pääkolmiota rengas lopulta asettuu. Vai lähteeköhän viistoputkestakin viipale? :D
Mulla kuule kävi jossain vaiheessa mielessä, että ois tehny tommosen kavennuksen myös viistoputkeen mutta hylkäsin idean melko pian. :)
Konga - 12:16, 1.3.2012 » Mulla kuule kävi jossain vaiheessa mielessä, että ois tehny tommosen kavennuksen myös viistoputkeen mutta hylkäsin idean melko pian. :)
Joo, ei kannata. Rumia moiset. Hyvä meininki ja upeita kuvia. Multa myös ääni cännärin metallinsiniselle maalille ja valkoisille Kongadale -decalsseille, word.