Rengastiereportaasi & sekalaisia lomakuvia

kiva reissustoori - rupee syyhyttää jo seuraavat omat retket!

oikein kivaa juttuu, tulispa jo kesä

oliko sorapätkiä matkallisesti paljon ja olisiko niitä mahdollista kiertää? niin, ja hieno raportti!

Meniköhän mulla jotain ohi mutta mistä se darra tuli? Suomalaisesta superfoodista? :wink:

janoinen - 19:40, 18.1.2012 » oliko sorapätkiä matkallisesti paljon ja olisiko niitä mahdollista kiertää? niin, ja hieno raportti!
Ei sitä nyt pitkään ollut, vaikka loputtomalta tuntuikin. Max. 10 km (ei ollut ajotietokonetta tai älypuhelinta tms mukana laskemassa etäisyyksiä). Vieressä meni ojan erottamana päällystetty maantie, mutta tyttöystävää jännäsi vähemmän ajaa tuolla sorakelvillä. Päätie oli yli 90% matkalta päällystetty ja hyvässä kondiksessa. Päätieltä poiketessa kuitenkin tuli lähes poikkeuksetta hiekkatie jossain vaiheessa vastaan. Mutta kuten kirjoitin, yksi flätti tuli matkalla ja sekin johtui omasta mogasta.
dpstyles - 19:58, 18.1.2012 » Meniköhän mulla jotain ohi mutta mistä se darra tuli? Suomalaisesta superfoodista? ;)
Ihan perinteisesti viinistä ja viinasta se aiheutui. Kaverit tulivat Turuust autolla Pakinaisiin ja toivat juomingit, eli ei rahdattu mukanamme.

Tää saa olla nyt virallinen Rengastietopsu, koska täältä löytyy parhaat infot.

Ollaan tässä kaavailtu nelipäiväistä retkeä parin viikon päästä toteutettavaksi. tämmöisestä planistäon tällä hetkellä kyse, mutta pitää vielä lautat tsekata, et miten istuvat aikatauluihin. tai siis istuuko majoitusten etäisyys rannasta lauttojen aikatauluihin.

Tuo Parainen-Turku väli ei oo kyllä juuri mistään kotosin. Nauvosta Rymättylän kautta Naantaliin on mun mielestä parempi.

tnts - 13:49, 16.7.2013 » Tää saa olla nyt virallinen Rengastietopsu, koska täältä löytyy parhaat infot.
Joo, omankin reissun suunnittelussa tätä topikkia tuli selattua ahkeraan, ja pitänee ehtiessa matkareportaasia väsätä, myös ziguralle kiitos reissuvinkeistä. Parainen-Nauvo ja Nauvo-Korppoo lautoista ei tarvitse aikataulujen suhteen olla huolissaan, kulkevat vartin välein tms, siitä eteenpäin rupeaa lautta-aikataulut rajoittamaan etenemistä.

Ja sit safkavihje, Sattmarkissa on heti sillan jälkeen joku kahvila-ravintola-tms. jossa oli punk-ipaa kylmässä ja ulkona kalansavustamo josta sai lautasellisen lämmintä savukalaa. Osui hyvään lounas-aikaan omalla Turku-Nauvo etapilla.
Edit. Ja nauvon vierasvenesatamassa oli kanssa joku “Börje’s” josta tuli ostettua savukampelaa ja mustaleipää evääksi.

kiitti vinkistä. tuo on meillä siis ensimmäinen etappi. siirsin suunnitelman kivempiin maastoihin.

JeeJee - 13:55, 16.7.2013 » Tuo Parainen-Turku väli ei oo kyllä juuri mistään kotosin. Nauvosta Rymättylän kautta Naantaliin on mun mielestä parempi.
Ja itseasissa komp tälle, parainen-turku ehdottomasti reissun ankein pätkä, plus muutama puuduttava mäki matkalla. Kannattaa skipata, jos on vaihtoehtona.

^ kiitti vinkistä tosiaan, lähden huomenna turkuun ajelemaan muuten vaan. kiva lanka.

edit:

kiinnostaa, kauanko taitoitte tuota vuoristorataa Sattmarkin huvilan jälkeen, montako riemun kilometriä tuota on? Lieneekö kyseessä tämä pätkä:

Lainaus Saariston rengastiestä

Nonni. Meidän retki on ohi ja tässä nopea reportaashi etappeineen:

  1. päivä: Onnibus hesa-turku, perillä 11:30. Naantalin ja Rymättylän kautta Hankaan, josta 17:20 lautalla Seilin kautta nauvoon. Hinta 9€. Nauvossa majoitus Norrgårdin mökkikylässä hintaan 30€. Kilsoja yhteensä 60.

  2. päivä: Nauvosta Korppoon rantaan lounaalle ja sit takaisinpäin reilu kymppikilsa 15:10 lautalle kohti Houtskaria. Houtskarin kylän läpi biitsille uimatauolle ja Lömsön ja Jöutmon läpi Pub Pelagoon bisselle. Yöpyminen MossalassaSaariston Lomakeskuksessa, jossa oli varsin caravaanarimeininki. Pienempi mesta ois ollu kivempi. Hinta 75€ ja kilometrejä 75.

  3. päivä: Mossalasta lähti lautta 09:00 lomakeskuksen rannasta. Hinta 15€/pyöräilijä. Sumuisen Iniön läpi Kustavin lauttaan 11:00. Seuraava olisi mennyt vasta 14:45. Kustaviin lounaalle ja alkoon, josta jatko Mietoisiin majatalo GreenHouseen yöksi hintaan 22€/hlö. Paikka on myös jonkinmoinen paastokeskus ja huoneemme vieressä olikin suolihuuteluhuone ja kaikkialla oli enkeleitä. Kilometrejä 65.

  4. päivä: Turkuun. RYYS! kilometrejä 35.

hyvä rapsa - vastaava setti mietinnässä parin viikon päähän, turkuineen kaikkineen.

suolihuuteluhuone kiinnosta. samoin seili.

-mis jäbä o?

-seilissä. hik.

Seiliin ei rantauduttu, kun oltiin päivän viimeisellä lautalla liikenteessä, mut ois voinut olla kiinnostava mesta vierailla.

todella kiintoisa alue reissata osin tuttua seutua tosin veneellä ei pyörällä, koska papalla on mökki nauvon alueella saaressa mis ei kyl oo tullu vuosi kausiin käytä. Mutta ois kyllä kiinnostavaa käydä pyöräilemässä. Hyvältä reissulta kuullostaa ja joskus vois muutaman päivän pidemmänkin reissun suunnitella.

tnts - 16:05, 4.8.2013 » Onnibus hesa-turku...
fillarit kulkivat siis bussin matkassa? minkä hintaista hommaa se oli?

Onnibussita en osaa sanoo, mut Matkahuollon bussissa tuli fillari Joutsasta Helsinkiin 3€:n maksulla.

Rolf - 17:31, 5.8.2013 »
tnts - 16:05, 4.8.2013 » Onnibus hesa-turku...
fillarit kulkivat siis bussin matkassa? minkä hintaista hommaa se oli?
Onnbussi ei veloita pyöristä ekstraa, ellei kulje Länsisatamasta lähtevällä dösällä.

Tämä kesä on sitte tän hetkisen tiedon mukaan viimeinen kesä, kun Rymättylästä pääsee Haapalasta Ahvensaareen, Maskinnamoon ja Houtsalaan. Yhteysalus Kaidan liikennöintisopimus päättyy vuodenvaihteessa, ja uuden liikennöitsijän aikomuksena ei ilmeisesti ole kulkea enää Korvenmaasta pidemmälle. Vielä ehtii siis tämän kuun loppuun kiertää tuota kautta.

Odie - 14:04, 16.7.2013 »
JeeJee - 13:55, 16.7.2013 » Tuo Parainen-Turku väli ei oo kyllä juuri mistään kotosin. Nauvosta Rymättylän kautta Naantaliin on mun mielestä parempi.
Ja itseasissa komp tälle, parainen-turku ehdottomasti reissun ankein pätkä, plus muutama puuduttava mäki matkalla. Kannattaa skipata, jos on vaihtoehtona.
Mun mielestä Turku-Parainen on ihan ok, mutta Parainen-Nauvon lautta (n. 13km) on persiistä. Lastatulla kapeerenkaisella pyörällä toi hiekkapolku on monessa mäkisessä kohdasssa ajokelvoton ja vaarallinen. Vastaantulijoita ei välttämättä näe, pehmeitä kohtia mäissä, pujot läpsähtelevät nilkoille ja tunkevat voimansiirtoon.

Kolme tapaa päästä tuonne saarille, mut kaikki enemmän tai vähemmän epämukavia. Oisko tuo Rymättylän kautta menevä reitti kuitenkin siedettävin, jos aikoo tulla samaa kautta takaisinkin? Ei jotenkin houkuttele nuo pidemmät lauttareissut ja toisaalta Taivassalo-Mietoinen -pätkäkään. Rymiksen reitillä ois n. 15km suht vilkasliikenteisen maantien reunassa, mut ehkä se on vähemmän ruuhkaisena aikana ihan ok.

Gravel grindasin Paraisten kautta molempiin suuntiin, enkä toiste tuonne lähde. En kylläkään oo varma, että ovatko aikeissa päällystää tuon joskus. Tuollaisenaan en ymmärrä, että miten ees kehtaavat mainostaa reittiä pyörämatkailijoille. Pysähdyin höpisemään puolessa välissä hiekkapätkää jonkun juomataukoa pitävän äijän kanssa, joka kertoi takalaukkujen lentäneen pois kyydistä kymmenisen kertaa. Mun Vaudet kolisivat, mutta pysyivät paikallaan.

Näkemisen arvoisista paikoista vois mainita Kaasivuoren Nauvossa. Päätieltä ei löytynyt mitään kylttejä ohjaamaan, joten polun alkupätkä oli vähän vaikea löytää. Toiselta puolella tietä on Fixintie, jota en sitten käynyt kuvaamassa, kun puhelimen kartta temppuili ja luulin olleeni toisessa paikassa.