Phil Wood navat?

Päätin hankkia jussinkin ehdottamat käytetyt navat 208e, posteineen. Pitänee ostaa vielä bikecomponentista op kehät ja sihen pinnat. Mitä pinnoja muuten suosittelette kyseiseen kokoonpanoon? Itselläni tieto ei riitä moiseen.

Olisivatko jotkut näistä kenties sopivat kyseiseen kiekkosettiin: pinnat
Kiitos!

^^^
Ei Phileistä korkkaa kierteet, jos ei ihan urpojooseppi ole ollut ratasta asentamassa. Fix/fix on silti fiksu ratkaisu.

pahus tuolla aiemmin lienee oikeassa, mutta tekisin silti eroa ammattilaiskäytön ja peruskäytön välille. Jos lähetit yms. prot ajaa plusmiinus 10000km vuodessa, niin se on hiukan eri juttu kuin mitä ajaa perusfixedcommuutteeri vuoden aikana. Veikkaan, että itse ajan hiukan yli 3000km/v ympäri vuoden noilla Philin navoilla, joten mun mittapuulla nuo navat on ikuiset. Kesällä/lenkit ajetaan kuitenkin eri pyörillä.

Peruskuskille (plusmiinus 5000km/v) Philit on mun mielestä varma ratkaisu. Kuten todettua, köyhän on turhaa ostaa paskaa, joten jos kiekot/navat on ajossa ympäri vuoden vuoden, niin ei Philejen kanssa pahasti voi mennä vikaan. Mun mielestä peruskuskin (kohtuullisen paljon ajavan) kannattaa nimenomaan panostaa napoihin, keskiöön ja ohjainlaakeriin. Laadukkailla laakeroinneilla takaa itselleen edes puoliksi sen maagisen “fiksin huoltovapauden” ja ajaminen maistuu. Itselläni on Rollerissa (sic) Philin navat ja keskiö sekä Kingin laakeri. Tämä kombo takaa kohtuullisen huolettomia kilometrejä vuodesta toiseen hyvin vaatimattomalla huollon tarpeella.

p.s.
olen samaa mieltä pahuksen kanssa siitä, että mieluummin laadukkaat kammet ja keskiö kuin ybernavat. Toki molempi parempi, mutta etupään voimansiirto kuitenkin ensiksi.

edit.
DT:n championeja ei pidä käyttää kuin pahimassa rahahädässä (mikä ei voi olla, kun Phileja speksataan)! Competition is the way the go! Jos olet alle 75kg, niin ajaisin (ajan) Revolutioneilla. Eli ei noita linkattuja pinnoja, vaan Competition 1,8/2,0 tai Revolution 1,6/2,0

Olivathan edellälinkatutkin competitionit. Mutta asia selvä, nämä siis laitan tilaukseen pinnat
Revolutionit eivät käy, koska elopainoa yli 80kg.

Pian työllistämään janoista kasaamisen merkeissä!

Kiitos vinkeistä.

Janoisen työllistäminen kuulostaa hyvältä ajatukselta.

Ei nyt välttämättä ihan oikeaan topikkiin, mutta onko muilla käynyt philin akseleita irrottaessa näin:

Toinen laakeri on siis vielä navassa kiinni ja ensimmäinen jäi kiinni akseliin. Onko se vaan naputtelemalla irti akselista vai olenko ryssinyt homman kokonaan?? Apuva!!

E. Sori iso kuvatus

Eiköhän se vaan tullut sieltä paikaltaan ulos on irrotit akselin päässä olevat kierteelliset “palat” end capit jotka laakereita pitävät paikoillaan.

Tai mistä minä tiedän, kun omien Philien kanssa ei ole 3-4 vuoden aikana ikinä tarvinut tehdä yhtään mitään muuta kuin ajaa.

Käsittääkseni tämä fsa akselinen on hieman erilainen kuin normi (en kyllä tiedä). Näitä (alempi) Philin ohjeita noudatin ja siinä tuo laakeri vaan häviää akselista.

E. lisättäköön se, että mulla nuo end capit ja kaikki muut lähtivät ihan käsin rullailemalla auki. En tiedä miten on ollut niin löysässä, ostettu siis käytettynä nämä napaset.

^^^mikä tossa nyt on ongelmana? laakeri irti vaan ja etiäpäin.

toisaalta kiinnostaa kyllä miksi laakerien vaihto phil wood -napaan? oliko laakerit tahmaiset, klappia vai mitäihmettä?

^Hakkaan vasaralla ja laakeri kakaksi? Ei nimittäin hellällä naputtelulla ja vetelyllä irronnut…

Tuli tosiaan käytettynä ja niissä on jotkut kiinalaakeri näköjään, jotka kyllä rullaa ihan hyvin, mutta navat menee anodisointiin, joten ajattelin samalla vaihtaa laakerit kun puuhailee. Kokemusta rikkaampi:)

ihan normi-versiot sulla varmaan on ja onhan tuolla ohjeidenkin kuvassa ihan samalla tavoin toinen laakeri ulkona kuin sullakin, tai sitten en tajua jotain.

itse käyttäisin jakaria, sopivaa kiintolenkkiä tms, joka osuisi laakerin metalliosiin mahdollisimman pitkältä matkalta ja naputtelisin sitten tähän apuvälineeseen akselin pää pintaa vasten. eli: älä naputtele yhdestä kohtaa - laakeri voi kiilautua vinoon akselille.

Joo samoilla linjoilla olen ohjeiden kanssa, mutta tuo laakerin tiukka hali akselista mietitytti. Ohjeessa tämä näytti vaan hieman vaivattomammalle, ylläri. Kokeillaan hellää naputtelua jakarilla. Ajattelin varmistaa, että en ole fataalia virhettä tehnyt.

kid_scientifik - 22:01, 2.5.2013 » toisaalta kiinnostaa kyllä miksi laakerien vaihto phil wood -napaan? oliko laakerit tahmaiset, klappia vai mitäihmettä?
Eivät ne Philinkään laakerit aina kuolemattomia ole. Minulta menivät etunavan laakerit juntturaan vuodessa ihan normaalissa kaupunkiajossa.
hvt - 22:23, 2.5.2013 »
kid_scientifik - 22:01, 2.5.2013 » toisaalta kiinnostaa kyllä miksi laakerien vaihto phil wood -napaan? oliko laakerit tahmaiset, klappia vai mitäihmettä?
Eivät ne Philinkään laakerit aina kuolemattomia ole. Minulta menivät etunavan laakerit juntturaan vuodessa ihan normaalissa kaupunkiajossa.
Mul klappas heti etunapa. Klappaa edellee. Jos vaihtas laakerit. Mitkäs? Philin omat?

mitä laakeria olette syöttäneet vaihdossa?

Et o joni saanu rikki niitä. Käy näyttää joskus

minust on jännä philin tyyli jättää laakerit täysin paljaaksi. eli laakeripatruunan oma kumisuoja on vaan ihan heti siinä päällä. kai ne tietää mitä tekee!

saksan ebayst sai SKF:ää halvalla ja suht nopeesti. joku kugellagerhandel

yläfemmassahan on nyt jotain super awesome lakereita

Kuka ostais mun philin?

pieni merenneito - 21:32, 15.10.2014 » yläfemmassahan on nyt jotain super awesome lakereita
Hain just pari ja on kyllä vakuuttavat tiivisteet. Lisäksi hintakin oli alempi kuin vähän matkan päässä Laakeri-Centerissä. (Jälkimmäisessä olis tullu maksamaan 62 euroa pari laakeria keskiöön.)