Viikkokysely 1: Kypärä

Kerran olen auton tuulilasin kohdannut pää edellä, en tiedä miten olis käynyt ilman kypärää.

Vastaan “Aina ajaessa” kun en muista millon se viimeksi ei olisi ollut päässä.

Onhan kypärän käyttö aika rasittavaa ja parempi olisi jos vois luottavaisin mielein ajella ilman plus itse uskon myös siihen että kypärä luo käyttäjälleen jossain määrin väärää turvallisuuden tuntua.

itse kuitenkin tilasin nettikaupasta lopulta maantiekuupan sen jälkeen kun olin ensin talvella ajellut pari viikkoa päivittäin slikseillä ja jarrutonna aamuisin Hämeentietä alas autojen seassa kilpaa töihin. alko vaan tuntumaan siltä että ehkä se kypärä olis hyvä kuitenkin olla päässä.

Onhan kypärän käyttö aika rasittavaa ja parempi olisi jos vois luottavaisin mielein ajella ilman plus itse uskon myös siihen että kypärä luo käyttäjälleen jossain määrin väärää turvallisuuden tuntua.

itse kuitenkin tilasin nettikaupasta lopulta maantiekuupan sen jälkeen kun olin ensin talvella ajellut pari viikkoa päivittäin slikseillä ja jarrutonna aamuisin Hämeentietä alas autojen seassa kilpaa töihin. alko vaan tuntumaan siltä että ehkä se kypärä olis hyvä kuitenkin olla päässä.

http://www.movingtargetzine.com/article/helmets

Kun tässä on muutenkin kuuluteltu kunnollisia kypäriä, niin huutelen tähänkin, että jos joku tietää missä pääkaupunkiseudulla pääsisi kokeilemaan ja mielellään ihan ostamaankin Cascon Attackiä, niin huhuilkaa. Senverran voin sanoa, että Okka ja BikeComppany ovat jo myyneet eioota koska maahantuojalta ei kuulma saa.

Kypärää on tullut käytettyä siitä saakka kun ensimmäisen maastopyörän sain vanhemmilta, eli täysi-ikäisyyden verran. Nykyään pää tuntuu paljaalta ilman kypärää, enkä talon ympäriajoa pidempään aja ilman kypärää. Varsinkin maantiekypärät ovat niin hyvin tuuletettuja, että en kuumimmallakaan ilmalla ole kärsinyt kuupan ylikuumenemisesta.

Eilen hengailin Turussa Aurajoen rannalla ja vaistomaisesti katse kiinnittyi rannan toisella puolella ajaviin pyöräilijöihin, jotka olivat kaivaneet kulkupelinsä varastosta. Monesti saa varoa näitä muutaman kerran vuodessa pyöräänsä kauniilla ilmalla ulkoiluttavia kuskeja, joten myös yhtäkkiä eteen kaartavat pyöräilijät ovat riski siinä missä autot ja muut yllättävät elementit.

Voin sanoa, että minulla on kohtalaisesti kokemusta pyöräilystä, mutta aina voi käydä hassusti. Riskejä on mahdoton poistaa, vaikka kuinka yrittäisi ajaa hallitusti. Aina ei vain osaa, kuten vaikka pari vuotta sitten kun olin tyttöystävän kanssa pyöräilemässä. Ajoin alamäen nopeasti alas ja jäin odottelemaan. Ajoin hitaasti, katsoin milloin hän olisi vierelläni ja menetin hieman tasapainoa. Kävi niin, että koon 47 kengät osuivat lokariin, lensin tangon yli suoraan pää edellä maahan. Ei pitänyt käydä niin, mutta kävi niin kuitenkin. Kypärä pelasti tällä kertaa todennäköiseltä aivotärähdykseltä ja haavoilta. On näitä muitakin esimerkkejä, onneksi ei mitään pahempaa.

Jos kaupunkiliikenteen riskit voisi minimoida olemattomiin niin kuinka se kävisi? Ehkä en vain osaa ajatella sellaista tilannetta, koska joka päivä pitää ajaa kovin paljon ympäristöä tarkaillen ja varoen. Ehkä riskit voisivat olla pienet jos ajaisi yksin hitaasti radalla :slight_smile:

Muutama vuosi sitten ostin Cascon Viper Mountainin ja sen perusteella voin Cascoa suositella. Minulla on sen muotoinen pää, että lähes kaikki tavalliset maantiekypärät tuntuvat peittävän vain päälaen eli eivät laskeudu tarpeeksi alas. Joku kypäräguru sanoi aikoinaan minulle, että kypärä istuu silloin hyvin päähän kun etureuna on sentin päässä kulmakarvoista.

Skeittikypäriä olen kokeillut, mutta ne ovat painavia ja varmaankin aika hankalia maantieajossa ja kaupungissakin. Osa niistä on tosin ihan tyylikkäitä. Bellin skedekypäriä saa muuten Citymarketeistä 29 eurolla muistaakseni.

Casco Viper Mountain:

http://www.rower.com/images/bb_l/4827.jpg

ripaus - 15:31, 27.4.2009 » http://www.rower.com/images/bb_l/4827.jpg
Melko fiksu tuo lipan ratkaisu. Omassa maastokypärässä on liian alhaalla ja niska siitä kärsii.

Mä käytän kypärää yleisesti ottaen vaan silloin kun lähden oikeasti ns. “lenkille”, tai sitten maasturilla metsäpoluille. Koulumatkoilla ynnä muilla jopoiluilla kypärä jää kotiin pölyttymään, tämä seuraavista syistä:

  1. Mulla on iso pää ja siihen kun lisää kypärän, niin sieni on valmis
  2. Kypärää ei jaksa kantaa kaupungilla mukanaan, eikä sitä viitti pyörän luo jättää, nimim. rikkinäiseksi potkittu kypärä on paska löytö.
  3. Olen tyhmä, enkä halua käyttää kypärää aina vaikka se etujeni mukaista olisikin.

Oon toistaseks kylläkin välttynyt päähän kohdistuvilta iskuilta (kopkop) hyvän ukemitaitoni (+onneni) takia.

Vastasin en ikinä.
Kypärää en omista tosin en ole aktiivista pyöräilyä harrastanutkaan vasta kun yhden kesänä. Harkinnassa on kypärän osto kyllä, katsoo nyt jos saan aikaiseksi.
Asun pienessä kaupungissa jotai 70k+ asukkia. Tunnen kaikki kadut mutkat vaarapaikat, niin paljon on tätä kylää kierretty. Aina sitä voi tietysti yllättää, mutta tottunut olemaan niin ylivarovainen tuolla ajaessa mp3-soitin korvilla.
Ne kerrat mitä kaatunut olen, kumma kyllä se pää ei ole koskaan minulla ensimmäisenä maassa, jotenkin vaistomaisesti sitä on osannut suojata.

Mp3 soitin päässä/korvilla pyöräillessä on mun mielestä paljon vaarallisempaa kuin ilman kypärää pyöräily. Ainakin mulla kuuloaisti on suht tärkee pyöräillessä!!!

Vastasin “Aina ajaessa” koska ilman sitä en lähde metriäkään ajamaan.
Riittää jos eturengas pamahtaa jossain mutkassa. Tai aurinko sokaisee pariksi sekunniksi autoilijan.

Kerran tuli telkkarista dokumentti jostain kaverista jolla oli oma firma, omakotitalo, vaimo ja pari pientä lasta. Sitten eräänä päivänä hän kaatui rappusissa ja löi päänsä.
Sen jälkeen hän joutuikin oppimaan kävelemään, puhumaan, lukemaan ja kaikkia muitakin, muille itsestään selviä juttuja, uudelleen.

Saatana jos ite jäis porkkanaks makaa eikä pystyis edes lopettaa ittensä…

Ns. oikeasti fillaroinnin aloitettuani en ole ajanut ilman kypärää kuin pari kertaa. Molemmissa tapauksissa unohdin kypärän kotiin ja ajaessa oli ärsyttävän alaston olo. Eli ilmankaan en osaa enää olla ja hyvä niin: liikenteessä tulee kämmäiltyä ja muiden liikkujien liikkeitä on usein vaikea ennustaa.

Mielummin näytän vähän dorkalta (->isopääefekti) fillarin selässä potta päässä kun sairaalavuoteessa kun joku kysyy että “noh, miksi et vaan käyttänyt kypärää?”.

Ostin käytetyn maantieruoskan pari vuotta sitten. Kolmisen päivää hankinnan jälkeen kävin ostamassa uuden pyöräilykypärän - ei sitä vanhaa (penskana käytössä ollutta sinistä styroksipottaa) ois voinu käyttääkään.

Pari kertaa oon sen jälkeen ilman kypärää ajanu, ja helevetti että se pelottaa. On yleisesti ottaen vitun alaston olo ja vielä lisäks on ihan paniikissa kaikissa mutkissa ja autojen seassa. Ghh. Ei pystyis.

Oon kovasti yrittänyt saada vaimokettakin käyttämään kypärää, toistaiseksi suht. huonolla onnella. Kavereista yhden (joka fiksin myös laittoi) sain käännytettyä aika pikaisesti, mikä on hyvä.

Kypärä päässä näytän ihan dorkalta. Tykkään katumuodista ja miesten muodista noin yleensäkin, ja jotenki tuntuu ihan idiootilta vetää villakangastakin ja hyvien kenkien kanssa päähän joku vitun vempele, mutta toisaalta sitte taas se halpa henkivakuutus tuntuu ihan hyvältä. Puku päällä kypärä päässä pyöräily oli myös varsin vänkää. Ehkä mä vaan luotan siihen, että jos pikkuhiljaa porukka alkaa käyttää sitä kypärää ja se yleistyy ja yleistyy, niin se ei jossakin vaiheessa enää näytäkään niin typerältä. Toisaalta sauvakävelijöitä on nykyään jo melko paljon ja ihan vitun tyhmältähän se edelleen näyttää.

t. oulun isopää.

boren - 18:24, 27.4.2009 » Puku päällä kypärä päässä pyöräily oli myös varsin vänkää.
Ääh, ne vaan piti sua mormoonina.

Kypärä on aina päässä kun pyörä menee ovesta kadulle ajotarkoituksessa. Se jää pois vain pihalle ja kotikadulle suuntautuvissa huoltojen tai kokoamisten jälkeisissä lyhyissä säätöjentarkistusajeluissa.

Syitä on monia. Aamuisin duuniin ajaessa on aina joko ajatuksissaan, väsynyt tai molempia yhtä aikaa. Keskittyminen liian tutulla reitillä on hyvin heikkoa. En esimerkiksi ollut huomannut duunimatkan varrelle noussutta suurta betonielementtitaloa ennen kuin ajoin autolla siitä ohi viime viikonloppuna. Mä poljen siitä 30 metrin päästä ohi joka ikinen arkiaamu ja lähes joka ilta takaisin. Mitä kaikkea muuta jää huomaamatta?

Syyttömänä ja selvin päin olen kerran ajanut auton kanssa yhteen, silloin tosin pääsin säikähdyksellä. Olisi voinut käydä hyvinkin hassusti, jos olisin ajanut yhtään kovempaa. Viime kesänä taas yhdet ajelut päättyivät ambulanssin kyydissä Malmille ja silloinen kypärä kirjahyllyyn memento moriksi. Toivon, että kun seuraavankin kerran kolisee, halkeamisen rasahdus kuuluu vain styroksista. Mä en uskalla ajaa ilman kypärää.

Kypäränä mulla on joku Limarin maantiemalli. Maantiepotta on mun ajoissa paljon mukavampi kuin maastokypärä, ilma vaihtuu paremmin eikä ainakaan tämän kanssa kohise korvissa samalla tavalla kuin edellisen maastokypäräni kanssa.

Mie kun tykkään hatuista muutenkin niin kypärä tuntuu ainakin omassa päässä varsin kivalta. Koskaan ei ole ollut semmoista tunnetta, että se ärsyttäisi.

Ilman kypärää en osaa enkä halua ajaa. Vähän sama juttu auton turvavyön kanssa.

Ennenkuin pyöräily oli keskeinen osa työntekoa ei potta kuulunut releisiin joita käytin, vaikka tuo dirtillä ajo ja kaduilla kikkailu olikin SE juttu kovissa vauhdeissa ja tolloja riskejä otettiin koko ajan.

Nykyään kun on fiksikin alla niin ei tuonne liikenteen sekaan uskalla ilman kypärää mennä. Ei siinä etteikö omat taidot riittäisi, vaan (niin kuin moni muukin on huomannut) liikenteessä on paljon urpoja tai muuten vaan huolimattomia autoilijoita/jalankulkijoita/mummoja/fillaristeja/kaivinkoneenkuljettajia/yllätyksellisiä reikiä maassa/lapsia/takseja/busseja jne jne jne joilla on potentiaalia aiheuttaa päätähalkovia vaaratilanteita. TSG:n skede/bmx-potta on toiminu, enkä mitään ongelmia oo missään ajossa huomannut. Päässä päivittäin.

Skidinä potta oli lame. Nykyään potta on dope.

yllättävän tuhoisaa jälkeä saa yllättävän hitaissa vauhdeissa.

kaveri ajoi ajatuksissaan oikealta eteen kun luuli että jo siitä käännytään. minä stongan yli pää edellä asfalttiin ja hilirimpsis hei, kypärä halki, solisluu katki, vauhtia ei juuri mitään.

vastaantulijoiden kaistalla on vittumaista luistella.
-gösta sundqvist

New Scientist uutisoi tänään pyöräilykypäristä: Bicycle helmet laws could do more harm than good.

However de Jong, a native of bike-loving Holland, makes clear that he would not discourage people from wearing helmets. “I go to Holland and places like that, and I don’t wear a helmet,” he says. “I used to live in London, and I wore a helmet all the time.”