Satulatolppa jumissa, vinkkejä sahaukseen?

^^^mun kokemuksen mukaan pulttipyssy t akkuporakone voi olla vähän turha laite tähän; jos ei lähde rivakalla momentilla oikean avaimen kera, niin kannattaa laittaa keskiötyökalu ruuvipenkkiin kiinni ja käyttää runkoa kampena. ei lipeä ja irtoo

1 Like

taidetaan olla certin kanssa samoilla linjoilla…

Kannattaa sit sen putkimiehen kanssa olla varovainen. Ite syövytin käteni rikki, kun olin vajakki enkä käyttänyt kumihanskoja.

Sahailin omasta 2-ohenn teräsrungosta (jota murjottu lastenistuimen kiinnikkeellä) irtonaisella rautasahan terällä joka oli ns. irtokahvassa satulatolpan HALKI PYSTYSUUNNASSA, terän mitta riitti n.7-8cm pystysuuntaiseen liikkeeseen, kun sain aikaan riittävän syvän uran tai paikoin putken kokonaan halki painoin pihdeillä putken lyttyyn ja sieltähän se putkahti pihalle… Runko säilyi ehjänä, aikaa meni ehkä 3h? tehokasta työtä kun löysi oikean tekniikan… Urakan kerran tehneenä kynnys tehdä sama toistamiseen on Suuri. Anyway, putki ulkona, runko käyttöön ehjänä.

1 Like

^Jep tuon joudun itsekin tekemään kun ei ole muita vaihtoehtoja…
Sahasitko sen vain yhdestä kohtaa(pystysuunnassa)? Sheldon suositteli neljään osaan jonka jälkeen vasaralla pitäisi irrota…
Jos jollain on vinkkejä tähän operaatioon niin antaa tulla.

Sahasin vain yhdestä kohdasta, sitten reipasta voimankäyttöä pihdeillä rungosta ulkona olevaan osaan,siis ns. littiin eli kasaan painaen. Olisiko ollut max. 3 cm rungosta ulkona.

Onks keskiö vielä jumissa? Jos se muovinen kuppi lähtee irti niin sitä kautta kannattaa myös suihkutella jotain ruostetta liuottavaa kamaa. Mä olen noiden muljujen antanut muhia yleensä yön jos on tosissaan piukassa. Siinä vaiheessa kannattaa kiire unohtaa. Kylmä/kuuma-hoito vuorotellen toimii hyvin, muttei varmaan ole mahdollista jos haluaa pitää maalit rungossa. Vois toimia satulaputkeenkin. Ei tosin edes kuivajää auttanut tossa Crescentissä…

Vipuvarrella aukeaa ruuvi, kuin ruuvi jos on auetakseen. Mulla oli joku metrin putki räikän päässä kiinni, kun avasin ekaa kertaa oman Crescentin keskiötä. Jos on kavereita, niin voi pyytää jotakuta painamaan työkalua keskiötä vasten, ettei se lipsu.

Samaa vois hyödyntää tossa satulatolpassa. Jos siihen sais jonkun pitkän putken tai tangon kiinnitettyä, niin sillä vääntää kunnon momentilla tolpan irti.

Toi tolpan lyttyyn painaminen taitaa kuitenkin olla rungon kannalta turvallisin vaihtoehto.

Kokeilen sahata yhdestä kohtaa… Satulatolppaa on enää noin 1cm näkyvissä.
Keskiö on mahdotonta irroittaa koska se muovinen osa johon työkalu menee on irronnut, toinen puolikin täysin jumissa.
Minkälainen jatko-osa rautasahan terälle olisi tuohon hommaan paras?

Keskiön metalli on kovaa mutta haurasta. Sen saa kätevästi murennettua palasiksi ruuvipenkissä, jos on yhtään kynnystä mihin leuoilla tarttua :wink:

Joo, olen tehnyt.

Olisko tällainen:http://www.kamasatools.com/ProductImages/9978_500x300_-1.jpg

bikeholic - 23:37, 11.11.2011 » Sahasin vain yhdestä kohdasta, sitten reipasta voimankäyttöä pihdeillä rungosta ulkona olevaan osaan,siis ns. littiin eli kasaan painaen. Olisiko ollut max. 3 cm rungosta ulkona.
Painoitko pihdeillä sahatusta kohdasta ja sen vastapäästä? Ja minkälaisia pihtejä käytit?

Sheldon suositteli sahatun satulatolpan “sisään rullaamista” joten mietin mitä tässä pitäisi tehdä… Ei ole kunnon isoja pihtejäkään tähän duuniin. Ei kellään olisi lainata moisia itä-helsingin alueella?

Painoin keskikokoisilla(n.35cmpitkä) putkipihdeillä siten, että sahauskohta jäi leukojen keskelle, sahauskohta siis pääsi puristettaessa liikkumaan ja putki menemään kasaan.

jos keskiö on noin huono/huonossa kunnossa niin eikö sekin kannattaisi irrottaa ja vaihtaa vaikkakin se tuntuu mahdottomalta? meinaan vaan että jos sen ottais irti ekaks niin sais sitä putkimiestä tolpalle…

Keskiötyökalu pysyy paremmin kiinni kun kiinnität sen keskiöakseliin sopivalla ruuvvilla. Ei ainakaan lipsu vääntäessä. Lisäksi suosittelen rost-off ice nimistä irrotusöljyä tai ellei sitä löydy niin grafiittiöljykin toimii normaalia crc/wd40 paremmin tuohon hommaan.

1 Like

^Saako tuota rost-offia pk-seudulta?

marlon - 13:34, 12.11.2011 » jos keskiö on noin huono/huonossa kunnossa niin eikö sekin kannattaisi irrottaa ja vaihtaa vaikkakin se tuntuu mahdottomalta? meinaan vaan että jos sen ottais irti ekaks niin sais sitä putkimiestä tolpalle...
Lähtisin tuohon hommaan, mutta se keskiö rullaa vielä ihan ok.

Satulatolpan sahaaminen yhdestä kohtaa ja pihdeillä vääntäminen vaikuttaa helpoimmalta.

Itse hankin aikoinaan Wurthin yritysmyynnistä kun olin pyörähuoltolafkassa duunissa. Eli varmaan heidän jälleenmyyjältä. Pikaisella googletuksella löytyi tämä nettikauppa.

Sahasin sen kolmeen osaan, laitoin irroitusöljyä ja isoilla putkipihdeillä se irtosi. Runko ottaa 26,4mm tolppaa kun sisään oli ängetty 26,8 tolppa. Eli oikeakokoiselle jumittuneelle tolpalle riittää varmaan sahaus yhteen osaan. Kiitos kaikille vinkeistä

Kiinni syöpyneen alutolpan irrotus teräsrungosta edessä. Kodin putkimiehellä ajattelin tuon pois syövyttää, mut onkos tempun aiemmin tehneillä jotain vinkkejä?

Runko ylösalaisin, keskiöstä litkut sisään ja odottelua, totta kai, mut ootteko vetäneet ihan raakana vai blandanneet sitä putkaria jollain ja paljonko sitä nestettä kannattaa sinne rungon sisään hölvätä?

Itsellä projekti vielä kesken, mutta tässä muutama sana.

Hyvät kumihanskat ja suojalasit. Lipeä tekee kipeää. Oikeesti. Ja lapset & sivulliset pakko pitää poissa, aineet turvassa etc.

Runko ylösalaisin, tolpan pää tukkoon hyvällä jesarilla. Alle lavuaari tai iso muoviastia. Ei sinkkiämpäriä :wink:

Rakeinen NaOH lienee kodin putkimiestä tehokkaampaa ja halvempaa, ainakin siitä voi tehdä halutun vahvuista. Rakeiden liuotuksessa syntyy lämpöä, eli vähän kerrallaan. Yksi osa rakeita kolme vettä on ok, tiukemmalla reaktio on liian ärhäkkä. Ja laitetaan siis rakeita veteen, ei vettä rakeisiin.

Tätä olen holvannut rungon sisään isolla injektioruiskulla. Liikaa ei kannatta laittaa. Mittaa tolpanjämän pituuden ja paksuuden, laskee siitä tilavuuden.

Satulaputkessa saattaa olla reiät vaakaputkeen ja seatstayhin, tai sitten ei. Siinäs mietit.

30-prosenttinen NaOH synnyttää lämpöä ja kuplii rungossa innokkaasti. MUTTA. Reaktio alkaa hitaasti, eli lientä kannattaa laittaa runkoon puoli desiä kerrallaan viiden minuutin välein. Muuten harmaa, syövyttävä muhju kuplii keskiöstä ulos, eikä se ole kivaa.

Yhdellä annoksella ei tule valmista. Kolme kertaa pitää ainakin tehdä, riippuu tolpan seinämävahvuudesta.

Ja aina ensi vesi, kun laimennetaan, eiksje?