Mavic Ellipsen akseli

^ääni oli sellainen hyvin korkea, vaimea, eteerinen plinnnggg.

Klappi ei välttis meinaa mitään, sillä ne kupit saattaa löystyä irrotettaessa myöhemmin, ja se on helppo kiristää pois kiekkojen mukana tulevalla avaimella.

Täytyy kattoo et mitä Mavic sanoo. Palaan asiaan myöh.

@Ks: akselin toisessa päässähän on viiden millin kuusiokoloavaimelle paikka, ja sehän lienee selvästi ns. heikko kohta, joka kiristettäessä ensimmäisenä hajoaa. Mielestäni en ole kuitenkaan apinan raivolla muttereita kiristänyt, joten akselin pettäminen ihmetyttää sikälikin.

Ülös. Ajankohtaista. Taka-akseli kierona. Ajamalla.

Mites tää edellinen Ellipse-issue lopulta eteni? Oman settini ostin reilu vuosi sitten Velosportista, ja ajattelinkin pyörähtää R:n raudassa tässä joku päivä esittelemässä aikaansaannoksiani. Tuskin menee mihinkään takuuseen - eikä sen väliä; pääasia että saan kiekon taas ajokuntoon.

Valitusta CRC:lle. Akseli postiin, toinen tilalle.

Tsaijaijai, mavic on tainnut olla nyt huithapeli jonkun alihankkijan kanssa.

Vittu, on tääkin nyt osa 2.

Paskoin ellipsestä (edestä, edelleenkin) nyt osan M40242, joka on sellanen surkee muovi/alumiinihässäkkä.

Ei pitäis sairaana tehdä muuta kuin imailla jallutoteja tms.

Onneks ei oo ainoo etukiekko. Tota shimano satavitosen napaa mäkään en varmaan saa säädettyä kappaleiks

kyttyra - 21:37, 26.3.2013 » Vittu, on tääkin nyt osa 2. Paskoin ellipsestä (edestä, edelleenkin) nyt osan [M40242](http://www.tech-mavic.com/tech-mavic/technical_manual/data/docs/themes/2_15.pdf), joka on sellanen surkee muovi/alumiinihässäkkä. Ei pitäis sairaana tehdä muuta kuin imailla jallutoteja tms. Onneks ei oo ainoo etukiekko. Tota shimano satavitosen napaa mäkään en varmaan saa säädettyä kappaleiks
Hesarin mukaan kaikilla on kohta 3D-tulostin ja sitten voi tehdä laakerinsuojakuppeja ja dildoja :/

Tota, taka-akseli poikki, just sieltä 6kolopäästä. Miten saan akselin irti?

Se vammainen muovityökalu niihin reikiin, lukkopihdeillä kiinni ja pyöritys. Pyörii 2-kierrosta ja jumittuu. Akselin jengat lintassa niin kuin tässä keississä? http://www.calumdouglas.ch/cycling/bike-upgrades/wheel-axles/

Elikkäs miten? Kuppi paskaksi ja uutta tilalle? Kiekot ostettu käytettynä.

heikkoa tekoa nuo ellipsien akselihommat. mulla oli kieroksi ajamassani akselissa vastaava jengacase muun mukavan lisäksi.

mutta: revi risat kamppeet irti jollain konstilla ja tule hakemaan multa suora akseli, kupit ja miksei laakerit & prikatkin. ja ajoa.

Akseli on tulossa, mutta se kuppi mennee pas2. Jos sellainen löytyy niin otan kernaasti.

löytyy. tervetuloa pyörähtämään kumpulassa.

Tulipas lenkillä jännä ongelma, takakiekko heittää tuumaan kummallekkin puolelle. 150 kadenssi ja karmea wobble, luulin kuolevani. Navat vaikutti olevan kireät, akseli ei ollut katki eikä kiero.
Pinnat sen sijaan olivat löysällä, mutta yksikään ei ollut poikki. Kiristin pinnat varmuuden vuoksi, rihtasin kiekon ja ongelma parani hieman muttei poistunut. Vannekehä liikkuu sivusuunnassa ihan sormilla työntäen kun Hatsin kanssa asiaa tuumailtiin.

Aion vielä katsoa suurennuslasilla akselin ja laakerit, tarkistaa nippojen kiinitykset ja pinnat murtumien varalta. Jos näistä ei ongelmia löydy vien oikealle ammattilaiselle rihdattavaksi.

Kysymys kuuluukin, onko muilla ollut vastaavia ongelmia Ellipsejen kanssa räd katurata skidlyfe hommissa? Sen verran kovempien kuskien käytössä noita ollu, että en usko että mun reisillä niitä voimalla on tuhottu.

siis eikös noissa ole kuitenkin jotain herkisteltävää, senhän takia siinä tulee mukana se outo muovityökalukin? itse ainakin poistin sivuttaisklapin etukiekosta ihan kiertämällä sormin sitä jotain muovipaskaa siinä navan tienoolla

pieni merenneito - 11:46, 4.7.2017 » siis eikös noissa ole kuitenkin jotain herkisteltävää, senhän takia siinä tulee mukana se outo muovityökalukin? itse ainakin poistin sivuttaisklapin etukiekosta ihan kiertämällä sormin sitä jotain muovipaskaa siinä navan tienoolla
https://shop.mavic.com/media//catalog/mavic/techno/279x162/tech_9401.jpg QRM+ https://tech.mavic.com/tech-mavic/technical_manual/data/docs/products/2_9.pdf
ValleroX - 10:44, 4.7.2017 » Navat vaikutti olevan kireät, akseli ei ollut katki eikä kiero. Pinnat sen sijaan olivat löysällä, mutta yksikään ei ollut poikki. Kiristin pinnat varmuuden vuoksi, rihtasin kiekon ja ongelma parani hieman muttei poistunut. [i]Vannekehä[/i] liikkuu sivusuunnassa ihan sormilla työntäen kun Hatsin kanssa asiaa tuumailtiin.
Ongelma ei siis ole toi qrm+ himmeli, koska akseli ja napa pysyvät paikoillaan ja kireinä. Kehä heittää navan pysyessä paikoillaan, eli arvelen kelmiksi joko eri kireyksillä olevia pinnoja tai jollain tavalla damagea saanutta kehää, mutta mietin onko tämä jotenkin yleistä?

Toki teen tupla-tripla-quadra-checkin kaikkeen ennenkuin rihtaamisesta maksan.

Taitaa myös olla hiukka liikaa painoa kuskissa x)

ValleroX - 12:23, 4.7.2017 »
ValleroX - 10:44, 4.7.2017 » Navat vaikutti olevan kireät, akseli ei ollut katki eikä kiero. Pinnat sen sijaan olivat löysällä, mutta yksikään ei ollut poikki. Kiristin pinnat varmuuden vuoksi, rihtasin kiekon ja ongelma parani hieman muttei poistunut. [i]Vannekehä[/i] liikkuu sivusuunnassa ihan sormilla työntäen kun Hatsin kanssa asiaa tuumailtiin.
Ongelma ei siis ole toi qrm+ himmeli, koska akseli ja napa pysyvät paikoillaan ja kireinä. Kehä heittää navan pysyessä paikoillaan, eli arvelen kelmiksi joko eri kireyksillä olevia pinnoja tai jollain tavalla damagea saanutta kehää, mutta mietin onko tämä jotenkin yleistä? Taitaa myös olla hiukka liikaa painoa kuskissa x)
Jos sulla on kaikki pinnat kireällä (tunnet kyllä sormilla) niin ei se kehä silloin napaan nähden vispaa.

josbanse - 12:28, 4.7.2017 »

Jos sulla on kaikki pinnat kireällä (tunnet kyllä sormilla) niin ei se kehä silloin napaan nähden vispaa.
Juu eiköhän tää mee vaan uudelleen avaamiseks ja tsekkailuks etten oo jättäny mitään huomioimatta. Pinnat on kireellä kuin rippikoululaisen immenkalvo.

kannattaa huomata myös se, että puolen millin heitto navassa on ties kuinka monta milliä kehässä.

Mulla on mennyt takaa Ellipsestä akselin se kuusiokolo hajalle ja varmaan pitää vaihtaa akseli jossain vaiheessa. Näköjään noita akseleita on saatavilla ilman tuota kuusiokolopäätyä esimerkiksi täältä: https://www.scorpion-dynamics.com/product/mavic-ellipse-rear-wheel-axle/ . Onko kukaan testannut mitään tällaisia muitten kuin mavicin tekemiä Ellipsen akseleita?

Melkosta blast from the pastia mutta sattui haltuun tuollaiset vanhemmat Ellipset, joissa vähän klappia molemmissa päädyissä. Laakerit tuntuu muuten hyviltä, eli säätöä vailla. Mitään työkalua ei toki ole, eli löytyykö joltain Helsingistä ylimääräistä tai muuten ymmärrystä miten ton pikku klapin näistä säätää pois?