Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Ihanat Gunnarit. Etenkin tuo viimeinen.

Jokke A - 19:44, 18.7.2019 » Sivun toinen Gunnar. Tää pyörä jättää mut jotenkin aina ihan sanattomaksi, huikea ajettava.
Tällä sivulla taitaakin olla 2/3 Suomen Crosshairs-skenestä =)

Hieno pyörä. Oli käsittämättömän kauan myynnissä. Kiva, että päätyi lopulta sitä oikeasti arvostavalle. Nice to know -tietona: Mr. Schwinn on Suomi-fani, vaikka ei koskaan täällä olekaan käynyt, ja diggaa Sibeliuksen musiikkia.

Mulla tosiaan chainstayt ruostui puhki hesatalvissa muutama vuosi sitten. Niiden ruostesuojauksen kanssa kannattaa olla tarkkana. Ovat 4130-putkea ja sellaiseksi normaalia ohuempaa kamaa. Mulle Konga vaihtoi Lifeä tilalle. Samalla vaihdettiin vaakadropit ja poistettiin ylimääräiset vaihdevaijeri- ym. kiinnikkeet. Mun pyöristä rakkain edelleen.

Laitetanpa samalla kuvat tästä mun korvike-Gunnarista eli Norosthairsista, koska muistaakseni tästä ketjusta löytyy vaan kuva pelkästä rungosta sen valmistumisen jälkeen. 54 cm Crosshairs-geo vähän modifoituna eli 5 mm pidempi vaakaputki, 0,5 astetta loivemmat kulmat, 3 mm enemmän rakea, 3 mm enemmän bb droppia (mun Crosshairs vielä 70 mm dropilla, nykyisissä näyttää olevan 75 mm) ja muutama milli enemmän rengastilaa. Putket KVA MS3, keula Columbus SL. Ylempi kuva Hel CX -moodissa, alempi luottokorttibikepackingmoodissa.

https://live.staticflickr.com/1893/44862784861_89171b4721_k.jpg

Kyllä stenunkin pyörä on upia!

stenu - 9:18, 19.7.2019 »

Mulla tosiaan chainstayt ruostui puhki hesatalvissa muutama vuosi sitten. Niiden ruostesuojauksen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Kiitos vinkistä, mun pyörä on ilmeisesti ollut aika vähällä käytöllä tähän asti eikä ole joutunut kestämään Helsingin talvien suolahelvettiä. Luulen että pidän tätä ainakin toistaiseksi kesäfillarina, mutta laitoin nyt oman mielenrauhan vuoksi kotelonsuoja-aineet runkoon.

Rusthairs ja korvike-Gunnar ovat kanssa upeita pyöriä!

Pääsin pari viikkoa sitten Saariselällä kokeilemaan Canyonin kakstaso-Grailia. Oli tasaisella soralla todella mukava ja nopea ajaa. Kiipesi myös mäet mukavasti. Vähän rouheammassa maastossa häviää kyllä maastopyörälle selkeästi. Tohon kakstaso-ohjaamoon tottui nopeasti. Muokkaisin tankoa vielä vähän silleen, että alaotteelta yltäisi paremmin jarrukahvoille.

https://live.staticflickr.com/65535/48346462456_df90015e29_h.jpg

Hirviön ja hirveän välinen ero on joskus hienoinen.

Tää on turvallisesti hyödyttömän puolella.

mulla on isompi kuin sulla :slight_smile:

Alan leikkimään tämmöisellä idealla:

https://image.flaticon.com/icons/png/512/32/32339.png

https://bikerumor-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2016/06/Canyon_Endurace-CF-SLX_carbon-endurance-road-bike_H31-ergocockpit.jpg

7F736916-2C12-4485-B04A-CC62DBCC62F2

Tilaisuuden iskiessä tein tällaisen. Lopussa meni vähä parts biniksi mutta pidän kyllä.

Oo, hiano! Onks toi Amazon?

Se se on, amazon.

Onkohan kellään palstalaisella kokemuksia Pinnacle Arkosesta?https://www.evanscycles.com/en-fi/pinnacle-arkose-d2-2020-adventure-road-bike-EV339947 Tutkiskellut vähän tarjontaa ja tämä vaikuttaisi omaan amatöörin silmään mukiinmenevältä vaihtoehdolta.

Oma käyttöni valtaosin työmatka-/treenisali yms ajoa (3-15 km) päällystetyllä tiellä sekä lisäksi lenkkeilyä vaihtelevilla matkoilla. Tällä hetkellä ajelut hoituvat Genesiksen Day One Discillä ja Feltin maantiepyörällä ja näistä Genesiksen geometria tuntuu itselle passelimmalta. Haaveena tulevaisuudessa myös retkipyöräily, joten pyörän pitäisi soveltua siihen. Saa ehdottaa toki myös muita vaihtoehtoja. Vituksen Substanceja joku taisi aiemmin kehua, mutta aika kiven alla ovat nyt.

Omat vaatimukset:

  • Nestelevarit. (Ei aivan välttämätön)
  • Kiinnikkeet tarakalle ja lokareille.
  • Voimansiirto ehkä mieluummin 2x kuin 1x.
  • Rengastilavuuden suhteen nastat saisi sopia talvella pyörimään lokareiden kanssa. (38 mm Gravdalit oli viime talvena)
  • Runkomateriaalilla ei suurempaa merkitystä, teräs ja alu käy molemmat.
  • Hintaluokka 1000-1500€.

Kenelläkään mielipidettä asiaan ennenkuin ostan nämä?

Cross-Check kaipaisi uutta kiekkoa aeroragejen tilalle. Tavoitteena saada jykevät kiekot 32-35mm kumeille jotka kestäisi gravelihommia, lastausta ja missä olisi optio joskus vaihteillekin. Tuntuu että vannejarrullisia kiekkosettejä krossareihin on aika vähän saatavilla, jos ei kokoamaan lähde itse. Siihen en nyt raaski lähteä, ellei halvemmalla pääse. Maantieseteissä etukiekkojen vähäinen pinnamäärä vähän epäilyttää.

Noi kehät ei mitkään pomminkestävät ole mutta ainakin pinnoja olisi tarpeeksi. Mulla oli fiksissä sama kehä takana 24h versiona ja en kyllä muuhun kuin lastaamattomaan ajoon käyttäisi.

mutta ei ne nyt tietenkään huonot ole

Oliks tää jo?

Varmaan ihan kiva mutta jotenkin ei sykähdytä samalla tapaa kuin jotkut muut Konat.

Eepos_ - 18:12, 31.7.2019 » Tuntuu että vannejarrullisia kiekkosettejä krossareihin on aika vähän saatavilla, jos ei kokoamaan lähde itse. Siihen en nyt raaski lähteä, ellei halvemmalla pääse.
Mä taas oon tässä viimeaikoina todennut, että vannejarrukrossarin hyvien puolien listaan voisi lisätä sen, että ne ei kelpaa enää kenellekään. Jengi vaihtaa levarikiimassa pyöriään uusiin ja niiltä jää huippukiekkoja tarpeettomiksi ja sitten ne kiekotkaan ei kelpaa kenellekään. Huusin just ebaystä yksivaihde-Crosshairsiin tommoset jonkun sunnuntaikiekkoina olleet eli käytännössä ajamattomat Chris King R45/ Sapim CX Ray/ Hed Belgium Plus -kiekot toimituskuluineen alta 550 euroon.

https://live.staticflickr.com/65535/48566742822_4ff7b36b37_z.jpg

Viikon verran kohta kaahaillut Vulturella menemään. On muuten just niin kiva pyörä kun internet on kertonut mulle. Ajoasennon hakemista vielä, mutta ne löytyy kun kilometrejä kertyy.

Oon joutunu taas speksaushimon uhriks… tällä kertaa sorruin ku löysin makoisan diilin cuttyn runkosetistä. Kerkesin jo ostaa ton mut sit iski morkkis ku mul on aina ollu periaatteena etten ikinä maksa pyörästä yli tonnia, mielellään paljon vähemmänkin. Sit ku olin hetken fiiliksissä uudesta hankinnasta nii speksailusession edetessä alko ahdistaa ku ilmeni et toi runko on pressfitille jotka on ongelmallisen äänekkäitä kapistuksia ja sen pulman ratkaisemiseksi pitäis ostaa joku über kallis hopen tai chris kingin keskiö eikä yli satkun upottaminen sellaseen oikee napannu, varsinkaan ku sitäkin asennusta varten ois pitäny joku uus kallis työkalu hommata (mikä edelleen ei tunnu järkevältä vaan yhden kerran asennusta varten, tosin en tiiä oisko Pyöräpajalta löytyny sellane mut pahasti epäilen ku suurin osa tapauksista on kuitenki nykyään varmaan kierteellisiä). Sit tähän vielä se et toi runkokolmio on aika uniikki muodoltaan eikä mitkään edulliset massatuotanto-runkolaukkuyksilöt siihen mene joten pitäis ostaa joku melkeen 200€ maksava Salsan oma tai vastaava custom-laukku jenkkilästä. Ainahan sitä vois ittekki väsäillä tai työllistää jonkun kädentaitoisen tutun/kaverin mut ei oikeen oo motivaatiota alkaa askartelee. Ja pikku hiljaa tossa tuli sellane fiilis et ku ostaa priimaa nii sit se ei riitä et maksaa kerran ittensä kipeeks vaan se on joku loukku et kaikkiin muihinki osiin palaa fyffee nii prkleesti. Et ku on se kevyt kuiturunkosetti nii ne muutkaan osat ei voi olla mitää sekundaa koska muuten kaikki ton runkosetin hyvät puolet ei tulis esille ja jäis hyödyntämättä full potential.

No sit olin vähä kahen vaiheilla ku toisaalla tota fillaria ylistettiin ja aattelin et siit sais sit seuraavaks 10 vuodeks sellasen everyday sotaratsun ja maksais ittensä takaisin. Mut sit kelasin taas asioita toisesta näkökulmasta ja aloin miettii samoi juttui ku tos aikasemmin oli ollu

bike_futurist - 11:28, 12.10.2017 » ohan noi ihan hauskan näkösiä juu, mut tosiaan missä noilla ajais suomessa? kaipa jossain landella on jotai fire road outback vaellusmahdollisuuksia, mut jotai jokivarrentietä ees taas vetelee krossarillakin :D
Kare_Eskola - 17:22, 12.10.2017 »
tmar - 16:39, 12.10.2017 » Oisko kansallispuistojen vaellusreitit (ne joilla saa ajaa), pk-seudulla reitti 2000, kuhankuonon retkeilyreitistö, pohjois-suomessa uskon löytyvän ajettavaa?
Ootko käyny? Retkikamojen kanssa nuo on kaikki parempia oikealla maastopyörällä, tai jos ilman joustoa pitää väkisin mennä niin vähintään plussalla. Itä-Lapin loputtomille, syrjäisille metsäteille saattaisin lähteä kaksituumaisella kippurasarvella, mutta kauanko niitä hakkuuaukeita jaksaisi katsella. Bikepacking.com on toki täynnä reittejä, jotka varta vasten on speksattu kippurasarvimöhköille, mutta Suomessa sellaista valmista reittiä ei mielestäni ole. Itse ajamistani reiteistä vain Tuscany Trail saattaisi toimia moisella, ja silloinkin vain kilpaa ajaessa.
No sain peruttua tilauksen ku eivät olleet kerenneet vielä lähettää pakettia koska piti vähän lisätä kuljetusmaksuja ja halusivat varmistaa mult et onks ok. Saksmannit oli ymmärtäväisiä asian suhteen :). Toistaiseksi tyydyn ajamaan arkimenot xc-pyörällä joka on tähän mennessä ajanut myös reissupyörän aseman off-road-ekskursioneilla. Randoiluun ja vauhtiajoon on sit maantiefillari.

Ei mitenkään tarkotus mainostaa mut jos jollain on oikeesti käyttöä tän pyörän tarkoitettuun ajoon nii tässä olis iha mukava alennus kelpo konkelista jos koko passaa omiin raameihin. Ja noita L-kokoisia on sit vaan se yks, yllä kerrotun kokemuksen perusteella sen tiedän ;).

Tahmatassu - 17:12, 26.7.2019 » Alan leikkimään tämmöisellä idealla: https://s7d5.scene7.com/is/image/Specialized/97118-03_EPIC-HT-MEN_SW-CARBON-SRAM-29_BLK-METWHTSIL_HERO https://image.flaticon.com/icons/png/512/32/32339.png https://bikerumor-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2016/06/Canyon_Endurace-CF-SLX_carbon-endurance-road-bike_H31-ergocockpit.jpg
Toi vaikuttaa just sellaselt projulta jota voisin lähtee työstää oman xc-maasturin kanssa :) pitää katella vähä geometrioita et jos sais droppistongaa kohtuu mukavaan ajoasentoon. Muuten en tiedä onks toi just sama malli mutta näyttäis spessun epiciltä , tuli mieleen että tän vuoden silk roadin kakkonen Lael Wilcox ajoi tän vuoden Tour Dividella omalla [Epic drop bar-versiollaan](https://theradavist.com/2019/06/lael-wilcoxs-tour-divide-specialized-epic-hardtail/) ja jossain haastattelussa kerto toimineen ihan mallikkaasti.

BMC meets 650b… ei tarvinnut tällä kertaa itse speksata vaan valmiiksi rakennettu paketti tuli ostettua. Heipat veronpalautuksille!

^^ mjoo kyl täs viime aikoin tullu pohdittua et onko next big ting tässä ultra/gg -skenessä… xc pyörä, ehkä tankotikuilla