Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Omaan kokemusta EBB:stä (Singular Peregrine, Haro Mary), slidereista (Nimble9), vaakadropeista (Inbred) ja Salsan alternator-tyylisistä (Traitor Crusade) ketjunkiristysratkaisuista levyjarrujen kanssa käytettäessä ja olen seuraavaa mieltä:

  • EBB on vaivattomin käyttää ja esteettisesti tyydyttävin, säätövaraa kuitenkin melko niukasti ja painaahan se mötkäle myös aika lailla jos asialla on merkitystä
  • Sliderit on hyvä ratkaisu mutta kiristysruuvien kanssa puljaaminen ainakin canfieldin käyttämässä mallissa on hieman rasittavaa
  • Alternator-tyyppinen systeemi on erittäin toimiva mutta säätövaraa on vähemmän kuin slidereissa
  • Vaakadropit vaatii (periaatteessa) erillisen ketjunkiristimen kuten Jii totesi yllä ja ovat sikäli kokonaisuudessaan rasittavimmat käyttää

joo, ei kyllä vaakahahloja levareiden kanssa. pelkkä loksujen ja u-jarrujen kanssa säätäminen ratahaarukassa oli ihan tarpeeksi.

omia kokemuksia vain ebb:stä ja alternatoreista, joissa kummassakaan en ole mitään vikaa/kiukkua aiheuttavaa havainnut.

tykkään kuitenkin ebb:n säätämisestä enemmän, koska helppoa: kiekko kiinni taakse, kuusiokolo kiinni liikkuvaan ebb-osaan siten, että kiilautuu rattaaseen/spideriin, ja sitten kampia pyörittämällä ketju sopivan kireälle.

10 thru:n kans mitään ongelmia isot miehet

Ite diggaan siit ku slidereis pystyy kuusiokololla kiristää ketjun sopivaan kireyteen.

http://www.bikeman.com/store/graphics/00000001/Alt-KON/KON-F12UN16-02.jpg

Kauheesti ongelmia ja ratkaistavaa vaikuttaa aiheuttavan noi levyjarrut polkupyörässä.

en ole havainnut minkäänlaisia ongelmia/päänvaivaa levareiden kanssa. cantit oli paljon työläämmät säätää, mutta kyllä niissäkin puolensa on.

e. fiksi tosin iisein/säätövapain.

kid_scientifik - 13:51, 16.2.2015 » en ole havainnut minkäänlaisia ongelmia/päänvaivaa.
haha

EBB:n painolisää ynnäillessä lienee aiheellista huomioida, että sliderit vähintään neljän ison lisäpulttinsa kanssa eivät myöskään ole ihan sieltä köykäisemmästä päästä.

Vaakadroppien ja levareiden kanssa ketjunkiristäjä ei auta, koska akseli voi nitkahtaa levyn puolelta taaksepäin. Shimano XT-linkulla tai pulteilla kiinnitettynä takakiekko pysyy paremmin paikallaan, kunhan maalit on myös muistettu poistaa kitkapinnoilta.

SuicideHub - 13:52, 16.2.2015 »
kid_scientifik - 13:51, 16.2.2015 » en ole havainnut minkäänlaisia ongelmia/päänvaivaa.
haha
jaa, ajattelin keskustelun kohteena olevaa ketjun kireyden säätöä. levy oli tosiaan kiero taannoin.

kannattaa kokeilla rohkeasti & tehdä sitten johtopäätöksiä.

ite oon vaan ajanut säätämättä vaakadropeilla + levarilla takana. pari kertaa linjannut kun kihnuttanut. 3 piikkiä kuitenkin vaeltaa kiekko eteen ja taas ja kaikilla asetuksilla ei hinkuta mutta jaksaa lukita takarenkaan kun jarruttaa.

kop kop kop.

kid_scientifik - 13:54, 16.2.2015 »
SuicideHub - 13:52, 16.2.2015 »
kid_scientifik - 13:51, 16.2.2015 » en ole havainnut minkäänlaisia ongelmia/päänvaivaa.
haha
jaa, ajattelin keskustelun kohteena olevaa ketjun kireyden säätöä. levy oli tosiaan kiero taannoin. kannattaa kokeilla rohkeasti & tehdä sitten johtopäätöksiä.
Heh, jep. Enkä viitannut vain tohon pulmaan vaan näihin useampiin lähipäivinä pohdittuihin kiekko liikkuu/runko suunniteltu väärin -arpomisiin.

got 99 problems but horisontal drops aint one

SuicideHub - 14:00, 16.2.2015 » Heh, jep. Enkä viitannut vain tohon pulmaan vaan näihin useampiin lähipäivinä pohdittuihin kiekko liikkuu/runko suunniteltu väärin -arpomisiin.
Vähän sama fiilis itellä. Mut sit taas toisaalta. Taitaa valtaosa arpomisista täälläkin olla kuitenkin vannejarruja koskevia: https://www.yksivaihde.net/old/743

Kun nyt on päästy aiheeseen, niin onko joku laskenut kuinka paljon ebb tuo lisäpainoa versus sliderit/alternaattorit. Olen karttanut ebb systeemeitä, kun muistan että joskus aikoinaan niissä oli säätämisen kanssa hämminkiä, ja painoakin on usein valiteltu. Oisko ebb kuitenkin mahdollisuus?

Jossain vaiheessa oon miettiny, onko meillä täällä ebb-lankaa. Noissa lienee eroja. Sen vähän minkä nyt on Singularin (Puffin) ebb:tä säätänyt niin se vaikuttaa oikein hyvältä ja on mielestäni selvästi vähemmän vittumainen kuin vaakadropit (Pompetamine).

Toisaalta mulla on odottelemassa Cuben hybridirunko, jonka ebb ei vaikuta läheskään yhtä luottamusta herättävältä vaan enemmänkin epäilyttävältä. Raportoin tarkemmin projektilangassa joskus tulevaisuudessa.

EBB pressfitti vois kyl olla

Kuinka usein te vaihdatte rengasta, kun vaakadroppien kanssa on ongelmia sen suhteen? Vaakadropit ovat yksinkertaiset ja toimivat. Mitään ongelmaa ole ollut irrottaa kiekkoa. Jarruun ei tarvitse koskea. Kerran on lipsahtanut kiekko vinoon, kun oli jäänyt pultit löysälle. Mutta on se lipsahtanut pystydropeistakin, kun ei ollut poskitärinämomenttia qr:ssä. Quaterhorsen 142/12mm sliderit voisin hyväksyä.

mulla on tämä
http://beercomponents.com/wp-content/uploads/2012/12/pf30-black.jpg
elikkäs beer components pf30 ebb

philin laakerit, helppo säätää, ei lipsu

fit and forget

^^onko vaakahahlollinen ketjunkiristämistekniikka sinusta siis kätevämpi ja varmatoimisempi kuin pystydropeilla toteutetut? tai ainakin yhtä ok?

minusta ei.

Mulla oli trickstuffin Exentriker. Ei ollut niin hyvä kuin odotin. Toimii kuitenkin.