Yksivaihde.net » Pyöräverstas – Workshop

Pultattava pumppu + korjausteline

(32 posts)
 • Started 9 years ago by John_Amunet
 • Latest reply from John_Amunet

 1. John_Amunet
  John_Amunet
  Profiili

  Oman taloyhtiöni asukastoimikunnan puheenjohtajana toimimisessa on aina plussapuolia. Tänään siihen kuului se että kun rahaa kerta toimikunnalla on, niin voin hankkia pyörähalliin (siis oikeasti halli) kiinteän pumpun kaikkien käytettäväksi sekä mahdollisesti korjaustelineen jos rahaa jää.

  1. Pumppu: Ainoa suuri vaatimus pumpulle on että se pitää olla seinään tai lattiaan kiinnitettävä ettei se lähde hallista kävelemään.
  Mitä vaihtoehtoja on? Ideoita? Mietin itse ensin jotain kompuralaitetta mutta on ehkä liian vaikea taviksen käytettäväksi? Mistä saisi sellaisen pumpun jossa ois valmiiks jo joku kiinnitysreikä jolla saa vaikka teräsketjulla kiinni seinäkoukkuun?

  2. Korjausteline: kellään tästä kokemuksia? X-tools Workshop Prep stand Onko järkevä? Kestäisköhän tuo?

  Tällaista tänään. Jos homma menee eteenpäin niin seuraavaksi varmaan sitten työkalukaappi ja parktoolin koko sarja sinne taloyhtiön varoilla ;D

  rollrollrollrollrollrollrollroll
  Lähetetty 9:05, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 2. John_Amunet
  John_Amunet
  Profiili

  http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=17713 Tossa lukee että "steel foot pads". Onko kellään tollasta? Saisko kiinni pohjasta maahan tai oisko paikkaa porata reikä että vois vetää vaan rautalenkillä kii?

  rollrollrollrollrollrollrollroll
  Lähetetty 9:08, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. Kannattaa ostaa sellainen pumppu jolla onnistuu Dunlop venttiilien pumppaus, ettei tule kommenttia siitä että hankit pumpun "kilpapyöräilijöille" taloyhtiön varoilla ;)

  Lähetetty 9:22, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. jiima
  jiima
  Profiili

  Tuollainen ja turautat pari reikää pohjalevystä läpi, joilla kii lattiaan. Ja käyttöohje viereen..

  Lähetetty 9:23, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. jiima - 9:23, 27.7.2011  » 
  Tuollainen ja turautat pari reikää pohjalevystä läpi, joilla kii lattiaan. Ja käyttöohje viereen..

  Kaverilla lähti just vajaan vuoden nätin käytön jälkeen tuollainen takaisin valmistajalle (en muista mikä siinä hajosi). Kaveri ei myöskään tykännyt siitä että Presta -venttiilien sydämet tahtoivat lähteä mukaan pumppua venttiilistä irrottaessa.

  Lähetetty 9:38, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. MikeNAS
  MikeNAS
  Profiili

  ^Mulla on Lezynen Steel (+pikkupumppu), ja on toiminut todella hyvin. En nähnyt järkeä maksaa CNC lisää, kun perusmallillakin saa tarpeeksi paineita. Ainakin Continentalin sisureissa on tullut vastaan löysiä venttiilin sydämiä, itse kiristän sydämet aina valmiiksi kun ostan sisureita. Kaiken kaikkiaan tuo Lezynen venttiilin kiinnitys on kyllä paras!

  Edit: Lezyneihin saa muuten kaikki mahdolliset hajonneet/kuluneet palaset varaosina. Lezynen pikkupumpusta on yksi O-rengas hajonnut, mutta en ole huomannut mitään vaikutusta.

  Lähetetty 9:46, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. fobba
  fobba
  Profiili

  harvinaista toimintaa talonyhtiöltä lähteä rahottamaan jotain noin fiksua. jos tilaa on hallin verran hommaisin kyllä jaloilla seisovan korjaustelineen joka vaijerilla kiinni johokki kun ei oo käytössä. ei tarviis aina käännellä pyörää edestakas. pumppujahan on maailma pullollaan. myöskään sitä en pulttaisi mihikkään vaan niinkuin sanoit, että kiinnitysreikä johokki ja vaijerilla sekin kiinni. hyvää meininkiä !

  Lähetetty 9:53, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. tomi
  tomi
  Profiili

  Cyclehoop valmistaa julkisiin tiloihin soveltuvaa pumppua. Sen saa ainakin pultattua tukevasti maahan/lattiaan.

  Lähetetty 9:53, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. keskustelu pumpuista löytyykin jo, mutta huoltotelineet, korjauspukit ja fiksausstandit ovat jääneet ilman omaansa. Itselläni on ollut muutamia vuosia aktiivisessa käytössä Bilteman taittuva malli, jonka paras ominaisuus on nopea kasaus/purku ja pieni säilytystila. menee kaappiin pystyyn hyvin piiloon.

  Toimii tuo kyllä ihan hyvin kotikäytössä perussäädössä ja tulee otettua esiin pienempiinkin juttuihin.

  Vähän tekis mieli kuitenkin vaihtaa esimerkiks Clasun kouralliseen roikottajaan, mut taidan kattoo kuitenkin, kuinka kauan tuo vanha jaksaa potkia.

  Edit: nöyrimpänä ylläpidon pyyntönä siis esittäisin, että tästä tulisi korjaustelinekeskustelu ja pidettäisiin pumput omassaan, vaikkakin tässä tapauksessa ollaan hommaamassa kumpaakin kerralla.

  Nyt on pakko kirjoittaa aiheen vierestä
  Lähetetty 9:57, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. John_Amunet
  John_Amunet
  Profiili

  ^Kiitti. Oishan sitä search funktiota voinut käyttää :D

  rollrollrollrollrollrollrollroll
  Lähetetty 10:52, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 11. cuppis
  cuppis
  Profiili

  Mainitaan nyt, että ainakin Espoon Mikkelän Lidlissä oli vielä tänä aamuna muutamia korjaustelineitä jäljellä. Hinta taisi olla karvan alle 30€ ja itselläni ainakin toiminut ihan mukavasti.
  Edit: näköjään löytyi kuviakin netin syövereistä

  Lähetetty 10:58, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 12. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Mä ostin taannoin tuollaisen TACXin korjaustelineen bike24:stä, ja se on mun mielestä jotenkin hankala kaikin puolin. Voisin kuvitella että tuollainen Lidlin standin tapainen olisi huomattavasti käytännöllisempi.

  En kyllä muutenkaan ole sitä käyttänyt kuukausiin, viimeksi kun pestiin kaverin pyörä mun patiolla.

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 11:12, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 13. Näitä Extremejä nimim. reiskaw tilasi aikanaan about merikontillisen yksvaihteelaisten iloksi. On hyvä ja halapa! Ja saa varaosiakin.

  Street Leif is the only Leif I know
  Lähetetty 11:29, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 14. pkks
  pkks
  Profiili

  Mulla on tommonen xtreme, aika tukeva ja loppujen lopuks aika pienellä vaivalla pilkottavissa ja piilotettavissa esim. sängyn alle. Huonoja puolia tosiaan pienessä asunnossa se ettei sitä saa taiteltua komeroon. Jos saa seistä pysyvästi paikallaan niin sittenhän sitä ongelmaa ei ole...

  Lähetetty 11:55, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 15. cigant
  cigant
  Profiili

  Lidl:n telineestä jäi ensimmäisellä viikolla kiristysnuppi käteen.Retki Etolaan ja homma hoidossa.Muilta osinhan tuo ajaa asiansa.Pikalukists tuohon"kouraan" hieman kaipailisin.

  Lähetetty 12:16, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 16. fobba
  fobba
  Profiili

  ittellä clasun ständi nyt toista vuotta käytössä. ihan ok vaikka toi horisontaalin varren kulman säädön voi unohtaa aika nopeesti, ei ole pitävintä sorttia. Itse olen miettiny jos porais putkeen reikiä ja laittas tapin niin,että pitäs aina tietyssä kulmassa. kovin pieneksi sitä ei saa eli parempi antaa seista pihalla ym. talven oli oma ulkona ja ei näkyviä vaurioita mitä nyt pientä hapettumaa.

  Lähetetty 12:17, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 17. Laittaisin sinuna sinne jonkin perus kolmenkympin lattiapumpun ja sen jalustasta tukevalla ketjulla kiinni lattiaan tai seinään. Suoraan jalustasta ei voi pultata, koska pumppu heiluu pumpatessa ja pumpun jalustan ja rungon liitoksen pitäisi kestää metrisellä varrella vääntäminen (se siis ei kestä). Kallis pumppu lähtee roistojen matkaan.

  Edit: Jakopumppuun pitää muuten olla saatavissa varatiivisteitä, koska kaikki ei osaa käyttää niitä. Tiivisteet kuluu alta aikayksikön, kun suulaketta vedetään venttiilistä avaamatta kiristintä ensin.

  Edit2: Eikös prestan ja dunlopin kierteet ole samat? Eli schrader-adapterilla dunloppiin saisi periaatteessa ilmaa jalkapumpun schrader-päällä. Korjatkaa, jos olen väärässä. Joskus olen yrittänyt laittaa dunloppiin ilmaa halvalla presta-suulakkeella, mutta se on pirun vaikeaa, kun suulake ei pysy kiinni siinä dunlopin nysässä.

  Sama korjaustelineessä. Tosin cuppiksen esittämä hämähäkkijalkamalli on SAATANASTA, koska noihin jalkoihin osuu aina lapikas ja fillari lähtee liikkumaan just, kun on laittamassa laakeria kiinni ja irtokuulat löytyykin sitten magneetilla lattianraoista (paitsi se yks pakollinen joka katoaa aina).

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 12:37, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 18. MrHat
  MrHat
  Profiili

  randomm - 9:22, 27.7.2011  » 
  Kannattaa ostaa sellainen pumppu jolla onnistuu Dunlop venttiilien pumppaus, ettei tule kommenttia siitä että hankit pumpun "kilpapyöräilijöille" taloyhtiön varoilla ;)

  Täh?
  Minä pumppaan dunloppiin ilmat samalla puolella, kuin prestaankin.

  Pumpuksi ostin pari viikkoa sitten Pro Toolsin pystypumpun velosportista ja olen ollut tyytyväinen. Suuttimen toinen puoli on prestalle ja dunlopille ja toinen schraderille. Kevyt pumpata, eikä tyhjennä kumia puolilleen suutinta irroitettaessa.
  Maksoi 45 € ja jää Blacburnin airtower ja zefalin vastaava 20 € pumppu kauas taakse.

  Lähetetty 12:49, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 19. mika
  mika
  Profiili

  MrHat - 12:49, 27.7.2011  » 
  eikä tyhjennä kumia puolilleen suutinta irroitettaessa.

  Toi nyt on vaan pääasiassa EVO.
  Tullu käytettyä halpoja ja kalliita pumppuja, eikä kyllä tuollaista oo saanu millään niistä aikaan. Halvoilla ollu toki hankaluuksia saada vaadittavia paineita välillä.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 13:31, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 20. K-Mikko
  K-Mikko
  Profiili

  ^^ Se harmillinen pihahdus taitaa tulla siitä, kun ilma karkaa pumpusta, ei renkaasta.

  Lähetetty 14:07, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 21. Höh. Nyt se pumppukeskustelu jäi tänne nöyristä aneluista huolimatta.

  Nyt on pakko kirjoittaa aiheen vierestä
  Lähetetty 14:10, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 22. Erik
  Erik
  Profiili

  ^ Mut tämä keskustelu on siinä mielessä mielenkiintosta, että nyt koitetaan ettiä taloyhtiöön/julkiseen tilaan sopivia ratkasuita. Ok, menee melko spesifiks, mutta tästä saa ihan käytäntöön asti ammennettua hyvää tietoa esim. Helsingin pyöräkeskusta varten ja muita taloyhtiöitä varten. Ties vaikka tämän innottamana Yksivaihteen taloyhtiöaktiivit alkaa itse kukin hommaamaan pumppuja sun muita talonsa asukkaiden käytettäväks Helsingin kahviloista puhumattakaan. Look mum no handsin Suomi-kopiota odotellessa.

  Belgiassa ja Hollannissa oli ties miten monessa kadunkulmassa joko automaatti-ilmalla toimivia pumppuja tai jalkapumppumalleja. Mikäli käytössä oli perus jalkapumppu, oli se vaan vetästy vaijerilla kiinni esim. pyörätelineeseen.

  Kiinnostaa tietää millä fiilareilla muut taloyhtiön jäsenet (sekä tietty asukkaat) otti tän projektin?

  En edes ymmärrä miksi hukkaatte aikaa tässä threadissa!
  Lähetetty 14:26, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 23. MrHat
  MrHat
  Profiili

  K-Mikko - 14:07, 27.7.2011  » 
  ^^ Se harmillinen pihahdus taitaa tulla siitä, kun ilma karkaa pumpusta, ei renkaasta.

  Kyllä minulla olevat halpispumput on tyhjentäneet vaikka koko renkaan, jos ei kiristimen avauksen jälkeen nykäise saman tien irti. Ja olin näköjään jättänyt hymiön pois edellisestä. Ei minulla ole vahingossa karannut puolen kumin ilmat, enkä ole yhtään venttiiliäkään saanut rikki käytössä.

  Oli minulla ihan asiaakin:
  Itse laittaisin pystypumpun kettingillä kiinni vaikkapa patteriin tai johonkin muuhun kiinteään. Kettingin kiinnittäisin pumpun varteen vaikkapa tällaisella tavaralla:

  Löytyy esimkerkiksi Bilteman kuvastosta vannenauhan nimellä.

  Lähetetty 15:36, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 24. 11361
  11361
  Profiili

  Taloyhtiön yhteinen pumppu kannattaa sitten valita niin että siihen saa ostettua uusia tiivisteitä. Ne ei mainaan kauaa kestä kimppapumpussa. Jostain kumman syystä moni ei osaa käyttää pumppua vaan repii tiivisteet paskaksi hetkessä. Ja sitten se vaatii vastuuhenkilön joka vaihtaa sen tiivisteen tarvittaessa. Ja mielellään maksajat niille tiivisteille ja muille rikkimenneille osille. Mielellään joku muu kuin se henkilö joka sitä joutuu korjaamaan. Mutta helpompaahan se on jos vaan aina lainaa muiden pumppua, ei maksa mitään ja ei ole huolia.

  Lähetetty 15:47, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 25. kyrken
  kyrken
  Profiili

  Toi threadin alussa mainittu X-tools Workshop stand näyttää identtiseltä Bilteman toisen telineen kanssa. Itellä on tollanen ollut pari vuotta ja palvelee erittäin hyvin. Ja mahtuu pakattuna vaikka perstaskuun...

  Edit: linkki korjattu.

  LVV
  Lähetetty 18:33, 27.7.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Pyöräverstas – Workshop

Search with Google: