Yksivaihde.net » Arvostele mun ajopeli

Järkipyörä Pompino

(9 posts)

 1. K-Mikko
  K-Mikko
  Profiili

  Täällä on esitelty viime aikoina niin paljon ja niin tyylikkäitä pyöriä, että on aika palautua maan pinnalle ja tunnustaa että toimiva pyörä voi näyttää myös tylsältä ja suht kliiniseltä: Muodissa olevat tarrat puuttuvat, eikä fillariin ole saatu ajamalla katu-uskottavaa kilometrien ja aikojen tuomaa patinaakaan.

  Kesäkuosissa:
  22052011052

  Talviturkissaan:
  12022011031

  Runko on foorumin kautta ripaukselta talvella ostettu rusehtava L-koon (vai muistanko koon väärin) Pompino 120mm takahaarukalla. Tarkoitus ei ollut tehdä tästä ykköspyörää, mutta koska runko on minulle sopivan kokoinen ja miellyttävä ajaa, syrjäytti tämä edeltäjänsä Steamrollerin.

  Keskeisimmät osaset:
  Kiekot: Miche, CXP33, Surly 19th, Specialized Armadillo Elite 23mm
  Kammet ja keskiö: Miche (49th)
  Satula: Brooks Swift

  Takajarrukin löytyy, vaikkei pyörä ole vapaaratasta nähnytkään. IMHO: Olisi hassua pitää toista kahvaa vailla vaijeria pelkästään ajosennon vuoksi. Sopiihan takajarru muutenkin tällaiseen järkipyörään ja tuleehan sitä vedettyä vaisto(raukka)maisesti molemmista kahvoista äkillisen jarrutustarpeen tai mukavuudenhalun yllättäessä.

  Jos jotain haluaisin vaihtaa, niin tankoteipin ruskeaan. Ja oikeasta kammesta voisin viilata pikkasen pois, ettei se voimakkaammin polkiessa hipoisi chainstayta. Ulkonäkö varmasti paranisi CC-kumeilla tai jollain leveämmillä maantiekumeilla, mutta työmatka-ajoon Armadillot ovat olleet varsin lyömättömät. Kokonaisuudessaan Pompino tuntuu sen verran toimivalta, että haluaisin melkein hankkia toisen, jota pitäisin talvimoodissa leppoisaa kaupunki- ja metsäpolkuajelua silmällä pitäen.

  Lähetetty 13:48, 25.6.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 2. Nocu
  Nocu
  Profiili

  Kyl tällä ajais! Onneks on itelläki "järki" pomppis=)

  strength-to-weight ratio
  Lähetetty 15:39, 27.6.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 3. K-Mikko
  K-Mikko
  Profiili

  Tällä kokoonpanolla meni eilen karkealta arviolta n. 120 km:n lenkki varsin sutjakkaasti. Luonnollisesti laukussa oli turhia työkaluja ja u-lukko vaijereineen. En sitten malttanutkaan pysähtyä mihinkään lukitsemaan pyörääni.

  Johtuuko eilisen lenkin tottumattomalle polkijalle aiheuttamasta väsymyksestä vai liian pystystä ja takapainoisesta ajoasennosta, mutta talviohjaamolla ei meinannut pyörä edetä. Ehkä keveämmällä välityksellä. Huomenna varmaan vanha ohjaamo takaisin ja ensilumen sepelin saapuessa kvl:le, samainen riseri pidemmällä stemmillä.

  Huomasin myös, että Brooksin satula taitaa hieman valua kiskoilla taaksepäin. Toisessa pyörässä ja toisella satulatolpalla ilmiö oli erittäin selvästi havaittavissa, mutta Pomppiksessa en tuohon kiinnittänyt huomiota ennen kuin ohjaamo rupesi tuntumaan hivenen pidemmältä, eli huonommalta, kuin edellisenä päivänä. Ehkä satulan kiskojen karhentaminen hiomapaperilla auttaa. Aiemmin en ole tähän ongelmaan törmännyt.

  Lähetetty 18:49, 26.7.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 4. fobba
  fobba
  Profiili

  Nätti pyörä ja jos tiedostaa takajarrun lameuden fiksissä ja pitää sen silti pyörässä järkisyistä niin pisteitä ropisee ainakin täältä ! :) hienot jarrut onkin. Selkeesti tulee ajettua paljon pitkää matkaa ja siihenhän toi on varustelultaan just nappi juttu. Kyllä kaupungissa pärjää ilman juomapulloa, mutta muuten niitä on oltava repullinen ja kaks vielä pyörässä.

  Lähetetty 9:15, 3.8.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 5. Onko brooksi tosissaan mukava välilihanhieronta-asennossakin? Tää kun ei oo eka tähtiin tuijotteleva nahkiainen. :)

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 10:57, 3.8.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 6. MrScientist
  MrScientist
  Profiili

  Oi-joi, tää ei nyt kyllä yhtään auta omaan Pomppis-hekumointiin :(
  Koitan jatkuvasti keksiä hyviä syitä ostaa runko nyt eikä vasta ens vuonna.

  Lähetetty 11:01, 3.8.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 7. MrHat
  MrHat
  Profiili

  fobba: kyllähän niitä juomapulloja tarvitsee kaupungissakin. Kaupungissa ajetaan täysii! ja pulloteline ilman pulloa muodostaa suuremman ilmanvastuksen, eli pääsee vähemmän täysii!

  Lähetetty 14:19, 3.8.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 8. fobba
  fobba
  Profiili

  MrHat - 15:19, 3.8.2011  » 
  fobba: kyllähän niitä juomapulloja tarvitsee kaupungissakin. Kaupungissa ajetaan täysii! ja pulloteline ilman pulloa muodostaa suuremman ilmanvastuksen, eli pääsee vähemmän täysii!

  äh, kaupungissa käydään mäkkärissä tankkaamassa. (olen vantaalainen, joten se siitä ;M)

  Lähetetty 14:22, 3.8.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 9. K-Mikko
  K-Mikko
  Profiili

  Pompino joutui luovuttamaan keväällä kaikki osansa Nelsonille, joka taasen kammen murruttua tarjosi ohjaamonsa Pompinolle. Etujarru sattuu pelaamaan hyvin kahvojen kanssa yhteen ja 35 mm rengas pyörii takana. Naftisti, mutta pyörii.

  Hauska ajaa edelleen, vaikka osat ovatkin vaatimattomia. Tämä pyörä vain onnistuu tuntumaan hyvältä kokoonpanosta riippumatta. Ei olisi pitänyt koskaan muita hamstratakaan, paitsi lisää Pompinoita varastoon..

  Lähetetty 20:13, 23.8.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Arvostele mun ajopeli

Search with Google: