Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Pinarello - pyöräilymaailman ferrari

(17 posts)

 1. reiskaw
  reiskaw
  Profiili

  Morot,

  Törmäsin mielenkiintoiseen rapsaa Pinarellon historiasta. Minä en tiennyt, tiesittekö te?

  Lähde: http://www.cyclecenter.fi/historiaa/pinarello/

  "
  Pinarello - pyöräilymaailman ferrari

  Legendaarisen pyörämerkin Pinarellon historia alkaa vuodesta 1922 jolloin merkin isä ja perustaja Giovanni Pinarello syntyi Pohjois-Italiassa pienessä Catena di Villorban kylässä lähellä Trevison kaupunkia. Pinarellon perhe ja naapurit olivat kaikki maanviljelijöitä ja perheen toimeentulo oli niukkaa ja elämä hyvin yksinkertaista. Kaikesta huolimatta perhe ja suku olivat olleet aina kiinnostuneita pyöräilystä ja niiden rakentamisesta. Giovannin serkku Alessandro oli erityisen lahjakas tällä alueella ja hän sai jopa työstään arvostetun palkinnon Milanon pyörämessuilla. Vaatimaton taustakaan ei jarruttanut nuoren Giovannin halua päästä luomaan ura pyöräilyn parissa. Hän osoittautui poikkeuksellisen lahjakkaaksi kehittämään ja rakentamaan pyöriä, joista ensimmäisen hän rakensi Pagliantin tehtaalle vain 15-vuotiaana.

  Giovanni Pinarello toteutti seuraavan haaveensa 17-vuotiaana ja osallistui ensimmäiseen kilpailuun juniorisarjassa. Kova into ja lahjakkuus toi saman tien tuloksia ja Giovanni voitti heti uransa alussa useita kilpailuja. Menestys jatkui erinomaisena myös aikuisten sarjassa ja viimeisenä amatöörivuotenaan hän oli voittanut peräti yli 60 kilpailua. Pinarellon tulevaisuuden kannalta oli merkittävää se että hän rakensi ja suunnitteli pyöriä koko amatööriuransa ajan. Pinarellon näkemys lajiin ja välineisiin syveni entisestään koska hänellä oli taito viedä käytännön kokemus pyörien kehitystyöhön.

  Giovanni Pinarello siirtyi ammattilaiseksi v. 1947 ja ura pyöräilijänä jatkui vielä seuraavat kuusi vuotta aina vuoteen 1953 saakka. Uran pahin pettymys tuli vuosi ennen kilpailu-uran päättymistä kun hänen silloinen talli Botteccia eväsi häneltä pääsyn Giro d´Italiaan. Talli oli päättänyt valita lopulliseen joukkueeseen nuoren lupauksen Pasqualino Fornaran, joten Pinarello ei päässyt urallaan koskaan ajamaan legendaarista etappikilpailua. Osittain tämän tapahtuman seurauksena hän päätti perustaa Trevisoon Italian ensimmäisen pyöräliikkeen joka toimii kaupungissa edelleen. Ammattilaisuralta jäi käteen viisi voittoa mutta ennen kaikkea hän oli luonut pyöräilymaailmaan merkittäviä kontakteja joista olisi jatkossa paljon hyötyä. Päätös siirtyä kokonaan liike-elämän pariin oli vaikea mutta väistämätön. Pyörämaailma tarvitsi Pinarellon tapaisia innovatiivisia persoonia, koska lajin vaatimukset olivat kasvaneet ja välineistöltä vaadittiin entistä enemmän.

  Pohjois-Italiassa oli 1950-luvulla paljon laadukkaita pyöränvalmistajia ja harrastajien sekä ammattilaisten ongelmana oli jo tällöin lajin välineiden kalleus. Pinarello päätti lähteä yhteistyöhön ensin pienten seurojen kanssa josta hän jatkoi myöhemmin ammattilaisten pariin. Ensimmäinen ammattilaistalli joka käytti Pinarellon pyöriä oli v. 1960 italialainen Mainetti. Talli tuli kuuluisaksi siitä että se tuotti lukuisia etappikilpailujen voittajia ja maailmanmestarin ( Marino Basson 1972 ).

  Kansainvälinen läpimurto antoi kuitenkin vielä odottaa itseään. Pitkä työ ja odotus palkittiin ensimmäisen kerran v.1966 kun Pinarellolla ajettiin etappivoitto arvostetussa Tour de l`Epargnen. Loistava italialainen kirimies Alessandro Petacci otti lukuisia voittoja eri ammattilaiskisoissa Pinarellon kalustolla samaten kuin teki hieman myöhemmin espanjalainen huippuajaja Alejandro Valverde.

  Giovanni Pinarellon aikoinaan perustama merkki on vakiinnuttanut asemansa yhtenä pyöräilymaailman suurimmista brändeistä. Tällä vuosituhannella Pinarellon asema, maine ja innovatiivisuus pyörän suunnittelussa on entisestään vahvistunut. Tästä hienona osoituksena arvostettu Bicycle Magazin on valinnut Pinarellon pyörän peräti kolme kertaa peräkkäin vuoden maantiepyöräksi. Kunniamaininnan sai kaksi kertaa peräkkäin Pinarello Prince ja viime kaudella valinta osui Pinarello Dogmaan.Kaudelle 2011 merkki on lanseerannut jälleen uuden loisteliaan malliston, jonka ehdoton johtotähti on Pinarello Dogma. Englantilainen huipputalli Sky luottaa kaudella 2011 Dogmaan ja pyörä on tuttu näky kaikkien suurten kilpailujen kiihkeissä taisteluissa.
  "

  Lähde: http://www.cyclecenter.fi/historiaa/pinarello/

  Anonymous: "Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end."
  Lähetetty 9:02, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 2. Ferrari-vertauksesta tul mieleen tää:

  Jukka "Ferrari" Vastaranta:

  Tätä ei saa ymmärtää väärin, mutta mietin tätä lausahdusta viikon päässäni kisassa. Olen kuin Ferrari. Jukka kulkee kovaa, kun palikat on kasassa, mutta Jukka tarvii Jukalle tarkoitettua merkkihuoltoa jatkuvasti. Muuten kone menee rikki.

  Pinarellon haarukathan ovat lähes täydellinen mielipiteenjakaja. Ite en oo nähnyt yhtään Saksalaisen insinöörin tekemää tutkimustulosta, joka suosittelisi tuota outoa muotoa perinteiseen yhdelle mutkalle väännettyyn haarukkaan verrattuna.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 11:11, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. fillarji
  fillarji
  Profiili

  Colnagohan on se pyörien ferrari

  Lähetetty 12:56, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. mustAfa
  mustAfa
  Profiili

  oho, cycle center avannu toisen myymälän ihan velosportin viereen. kummaaa......

  lane changin' chain swangin'
  Lähetetty 13:07, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. karmolis
  karmolis
  Profiili

  Oho, tää näiden käyttämä lyhenne nimestään on Unkarissa yhtä hauska kuin Suomessa Vitus.

  prémium rohanás
  Lähetetty 13:25, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. reiskaw
  reiskaw
  Profiili

  No pakkohan se oli kattoo...

  http://ilmainensanakirja.fi/

  Anonymous: "Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end."
  Lähetetty 13:27, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. fillarji
  fillarji
  Profiili

  Afa - 13:07, 6.4.2011  » 
  oho, cycle center avannu toisen myymälän ihan velosportin viereen. kummaaa......

  On se ollut siellä jo jonkin aikaa. En kyllä yhtään tiedä kuinka järkevä valinta tuo paikka on bisneksen kannalta, kai niillä on sitten eri valikoimaa tarjolla kuin velosportissa.

  Lähetetty 13:30, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. 11361
  11361
  Profiili

  Asiakasvirrat olleet olemassa jo 30 vuotta samalle kadulle. Koko Suomen pyöräilevä kansanosa tietää Helsingistä ainakin Mäkelänkadun. Miten se voisi olla huono paikka?

  Lähetetty 14:46, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Musta tää kilpailuasetelma on ihan passeli. Ehkä se veloportin huhuttu paska palvelu - joka imho on nykyisin aika hyvin hoidettu - saa vielä lisää buustia.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 14:53, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. fillarji
  fillarji
  Profiili

  ^Koska velosport on sen verran vahvasti esillä juuri tuossa paikassa, mutta voi olla että oletin väärin.

  Lähetetty 14:54, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 11. villapaita
  villapaita
  Profiili

  Mun mielestä se on loistohomma että joku laittaa oman liikkeen Mekkaa vastapäätä. Onnea ja menestystä!

  Ainakin asiakaspalvelun on pakko parantua Velosportissa kun tien toisella puolella siihen on selvästi satsattu. Myymälän perällä on telkkari ja sohva jossa voi parkkeerata vaikkapa kesällä seuraamaan Touria. Kahviapuolikin on kuulemma tulossa. Olutta siellä ei varmaan saa myydä mutta kai nyt omia voi ottaa mukaan :)

  Lähetetty 15:27, 6.4.2011, 9 years sitten. # Login to Send PM
 12. http://www.cyclingnews.com/news/louis-vuitton-set-to-buy-pinarello/

  LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, better known as LVMH Group, is set to purchase the Italian bike brand Pinarello, according to a report on Tuttobiciweb.it.

  :smoker:

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 9:44, 18.10.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 13. ununu
  ununu
  Profiili

  ferrarihan on se autojen Colnago

  Lähetetty 10:04, 18.10.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 14. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  asb - 9:44, 18.10.2016  » 
  http://www.cyclingnews.com/news/louis-vuitton-set-to-buy-pinarello/

  LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, better known as LVMH Group, is set to purchase the Italian bike brand Pinarello, according to a report on Tuttobiciweb.it.

  :smoker:

  rip

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 11:32, 18.10.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 15. Nostradamus ennusti, että seuraavaks menee Rapha.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 11:56, 18.10.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 16. mohnomishe
  mohnomishe
  Profiili

  Fiximaailman louis vuitton hennessey

  Lähetetty 11:58, 18.10.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 17. makko
  makko
  Profiili

  Luulin että ferrari on pyörämaailman ferrari

  Lähetetty 12:01, 18.10.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Search with Google: