Yksivaihde.net » Myydään – For sale

Toimintamalliohjeita ilmoituksen laittajille

(288 posts)

 1. HUOMIO HUOMIO!

  Yksivaihde.net on yksivaihteisten ja kiinteävälityksellisten polkupyörien harrastajien, ihailijoiden, rakentajien ja etenkin ajajien yhteinen verkkoyhteisö.
  Eli pyritään lopettamaan vaihdevekottimien kierrättäminen täällä, vaikka kivoja ovatkin. Ihan noin yleisenä linjauksena. Etusivu muutenkin täyttyy O/M-ilmoituksista, niin edes yksi asia vähemmän. Vaihdeasiassa palvelee varsin hyvin esim. fillaritori.com ja monivaihde.net

  Sivustolla saa myydä ja ostaa mitä vaan polkupyöriin liittyvää tarviketta ja osaa. Ei kuitenkaan ajon jälkeiseen lepoon tarkoitettuja sohvia, fiksikansaa kiinnostavien festarien lippuja tai muuta selkeästi ei-polkuopyöräilyasiaa.

  Yhdellä käyttäjällä saa olla kerrallaan yksi aktiivinen myynti- ja yksi ostoilmoitus. Kasaa siis tarpeesi yhden otsikon alle. Vanhoja ilmoituksia ei kuitenkaan ole pakko kierrättää.

  Ilmoitusten laittamisesta

  Laita topicin otsikon alkuun "M: " jos myyt tavaraa, "O: " jos ostat tavaraa, "V: " jos vaihdat tavaraa tai "A: " jos olet laupias samarialainen, joka antaa käyttökelpoisia hyödykkeitä ilmaiseksi. Myös yhdistelmät "O/V: " tai "M/V: " toimivat hienosti. Kerro myytävistä tai ostettavista tavaroista niiden merkittävin koko heti topicissa ja itse viestissä sitten kaikki mitat. Rungoista pitää ehdottomasti kertoa vaaka- tai satulaputkien pituus. Lisäksi on suotavaa ilmoittaa tavaran sijainti jo otsikossa ja kauppojen toteuduttua päivittää otsikko alkamaan esim. "Myyty!" tai "Ostettu!".

  Esimerkkejä hyvistä otsikoista:

  "M: Nike Yuha MTB-kengät, koko 44 (Turku)"
  "MYYTY: Valkoinen 55cm Crescent 309 Competition -sinkula (Helsinki)"

  Mikäli tahdot, niin laita viestiin vaihtoehtoinen yhteydenottotapa (sähköposti, puhelinnumero tms.) koska silloin ihmiset, jotka eivät ole rekisteröityneet foorumille, voivat helpommin osallistua markkinoille. Skaalaa kuvat sopivan kokoisiksi, esim 800x600, tai käytä pikkukuvakkeita linkkeinä Internet-kuvantallennuspalvelussa oleviin jättikokoisiin kuviin.

  Osto- ja myyntiketjujen "uppaaminen"

  Ilmoituksen laittaja saa nostaa omaa ilmoitustaan maksimissaan kerran viikossa. Selkeä puutteellisilla tiedoilla uppauskysymysten kalastelu johtaa ilmoituksen sulkemiseen.

  Myynti-ilmoituksissa useammin uppaaminen vaatii vähintään 10% hinnanpudotuksen. Vanhentuneen myynti-ilmoituksen uppaaminen ilmoituksella "Kaikki myyty" on kiellettyä. Ensimmäisestä viestistä voi muokata myydyt tuotteet myydyiksi esimerkiksi deletoimalla, yliviivaamalla tai kirjallisesti merkitsemällä "Myyty" tuotteen yhteyteen.

  Jos välttämättä haluat kierrättää myynti-ilmoitustasi (ks. yleisiä ohjeita alempaa) lisäämällä myyntiartikkeleita, niin tuotteen lisäämisestä ilmoittaminen ei ole hyväksyttyä nostamista. Voit ilmoittaa uusista tuotteista viikoittaisen noston yhteydessä.

  Turhat ja kielletyt viestit

  Ja edelleenkän viestit "pm!" ja "pistin privaa" eivät ole toivottuja. Ja etenkään "privaan vastattu". Yksityisviesteistä tulee vastaanottajalle sähköposti-ilmoitus, joten hän kyllä saa siitä tiedon ja 5000 muuta lukijaa tuo ei palvele.

  Yleistä kaupankäynnistä

  Seuraavat ovat suosituksia, eivät sääntöjä, joiden tarkoitus on tehdä palstalla tapahtuva kaupankäynti tehokkaaksi, helpoksi, mukavaksi ja toimivaksi.

  Kaupankäynnin sujumisen ja typerän kinastelun välttämiseksi kerro myytävän tuotteen kaikki kosmeettiset ja rakenteelliset viat heti myynti-ilmoituksessa. Kun ostat, niin älä varaile tavaroita loputtomiin. Jos et voi noutaa haluamaasi tavaraa säädyllisessä ajassa, niin kerro myyjälle ettet pääse noutamaan sitä. Elämä jatkuu ja kyse on vain fillarin osista. Loppujen lopuksi myyjä päättää kuinka kauan suostuu omia tavaroitaan omassa varastossaan turhan panttina pitämään, eikä ostajalla ole lupaa valittaa siitä. Osa, joka ei mene kaupaksi, on myyjälle kuollutta pääoma.

  Palstan selkeä enemmistö on sitä mieltä, että huutokaupat voi käydä Huuto.netissä tai muissa vastaavissa paikoissa. Huutokaupat kannattaa käydä huuto.netissä pelkästään jo siksi, että käyttöehdot siellä sitovat ostajat ja myyjät laillisesti tiettyihin topimintatapoihin, jotka takaavat rehellisen kaupankäynnin. Voit mainostaa huutokauppaasi "Muualla myynnissä"-topicissa. Jos olet ostamassa ja hinta on mielestäsi liian korkea, niin tee mieleisesi tarjous yksityisviestillä (julkinen hintojen polkeminen aiheuttaa todennäköisesti vain närkästystä myyjässä). Mieti taroustasi hetki. Luuletko tosiaan, että myyjä suostuu luopumaan tavaroistaan puoleen hintaan? :)

  Älkää täyttäkö myyntitopicceja viesteillä, jotka sisältävät vain "dibsit" tai ilmoituksen juuri lähettämästäsi privaviestistä. Niiden sisältö on merkityksetöntä ja ne vain tekevät topicin seuraamisesta hankalaa. Myyjä lukee kyllä privaviestinsä, jos on sellaisia pyytänyt ja vaikka "first come, first serve" onkin suositeltava periaate, niin myyjä myös päättää kelle myy.

  Jos myyntitopiccisi sisälsi useita artikkeleita, merkitse myydyt tavarat muuttamalla ne yliviivatuiksi. Älä "kierrätä" myyntitopiccia lisäämällä uusia artikkeleita, vaan tee uusille tavaroille oma topic. Jos jaksupisteet ovat vähissä, niin copy-pastea yhteystiedot vanhasta topicista."

  Jos näiden ohjeiden noudattaminen on vaikeaa tai et ymmärrä miksi niitä pitäisi noudattaa, niin mieti miten vaikeaa Afrikan nälkäänäkevillä lapsilla on. Ne ei osaa kaikki edes lukea.

  Polkupyörän rungon mittaaminen

  Koska olemme eri kokoisia, niin yksi polkupyörä ei voi sopia jokaiselle polkijalle, vaikka myyntimies mitä sanoisi. Liitä siis myynti-ilmoitukseesi tiedot pyörän rungon mitoista. Alla olevassa kuvassa esitellään, miten pyörä mitataan.

  TT, top tube, yläputki: Emäputken ja satulaputken välinen etäisyys. Mittaa emäputken keskeltä, yläputken yläreunan tasolta satulaputken keskelle vaakasuoraan! Jos yläputki viettää alaspäin, kuten kuvassa, mittaa silti vaakasuoraan kuvitteellisen satulaputken jatkeen keskelle. Tämä on pyörän tärkein mitta!

  SB, set back: Etäisyys keskiön läpi piirretyn pystysuoran janan ja TT:n leikkauspisteestä vaakasuoraan satulaputken keskelle. Tämä on pyörän toiseksi tärkein mitta! Sen avulla voi määrittää esim. ohjaustangon ja satulan tarkan etäisyyden keskiöstä. Tai vaihtoehtoisesti reach, eli TT:n ja SB:n erotus.

  ST, seat tube, satulaputki: Satulaputken pituus keskiön keskeltä satulaputkea pitkin yläputken yläreunan tasolle. Älä mittaa yläputken yläpuolelle ulottuvaa kaulusta mukaan, koska se on joka pyörässä eri mittainen. Huomaa, että kuva poikkeaa selostuksesta. Tämä on älykkyystesti ja pyörän kolmanneksi tärkein mitta!

  HT, head tube, emäputki: Emäputken pituus alareunasta yläreunaan. Ohjainlaakerin kooleja ei kuulu ottaa mukaan mittaukseen.

  BB drop, keskiön korkeus: Keskiön etäisyys pyörien napojen välille viritetyn vaakasuorasta janasta. Tämä kiinnostaa fiksaajia, koska matala keskiö haittaa polkemista tiukoissa kaarteissa (polkimet osuvat maahan).

  Emäputken ja satulaputken kulmia harva kykenee itse mittaamaan. Laita mukaan postaukseen, jos satut ne tietämään.

  Lisäys 9.10.2011
  Vaihdetavaran myynti-ilmoitukset on sallittu ainoastaan tässä threadissa.

  Vastaavasti vaihdetavaran osto-ilmoitukset tehdään tähän threadiin.

  Lisäys 17.9.2012
  Vaihdekaluston kauppa on nyt siirretty osoitteeseen monivaihde.net

  Lisäys 13.11.2018
  Koska Mionivaihde ei tunnu palvelevan Yksivaihteen käyttäjäkuntaa, niin poistetaan suositukset olla tekemättä kauppaa vaihdepyöristä ja -komponenteista.

  Lukekaa viestiketjujen omat säännöt. Näiden rikkomisesta seuraa viestin/viestien poistaminen.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 14:48, 30.5.2008, 12 years sitten. # Login to Send PM
 2. Jii
  Jii
  Profiili

  Jos mun mielipidettä kysytään niin myyntihinta ois kans pakollinen tieto. En yhtään diggaa noita palstoja joissa menee huutokauppaamiseksi. Herrasmiehiä/-naisia kun ollaan.

  Yksi vaihe.
  Lähetetty 14:55, 30.5.2008, 12 years sitten. # Login to Send PM
 3. tienlaita
  tienlaita
  Profiili

  Huutokaupankin voisi järjestää herraskaiseen tapaan. Tässä mallia: http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,38105.0.html

  Täällä ei tule merkintää viestin muokkauksesta, mutta kaipa siinäkin voisi luottaa hyviin tapoihin ja siihen, että aina joku huomaa jos huuto vaihtuu.

  Jaguar
  Lähetetty 11:25, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 4. konkeli
  konkeli
  Profiili

  ^vastustan suuresti. Huutokauppoja on netissä ihan sopivasti. Jos menee tarjouskilvaksi, niin hoitaa sen privaattina sit.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 11:31, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 5. Teemu
  Teemu
  Profiili

  Näin pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvan näkökulmasta olisi toivottavaa, että myynti-ilmoituksissa reilusti sanottaisiin, mikäli postitus EI onnistu, tai oman kaupungin ostajat ovat etusijalla.

  Tokihan myyjä saa päättää, kenelle tavaransa myy, mutta käsittääkseni täällä on kauppaa tehty enimmäkseen periaatteella: "ensimmäinen, joka maksaa pyydetyn hinnan, saa tavaran" ja tällöin on vittumaista huomata, että tavara meneekin jollekin muulle, jos mitään erityisehtoja ei ole myynti-ilmoitukseen laitettu.

  Lähetetty 11:37, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 6. tienlaita
  tienlaita
  Profiili

  konkeli - 8:37, 19.2.2010  » 
  ^vastustan suuresti. Huutokauppoja on netissä ihan sopivasti. Jos menee tarjouskilvaksi, niin hoitaa sen privaattina sit.

  Ei ole pakko osallistua. Huutokauppasivustoille ei monet halua osallistua. Tämä taas ei vaadi yhtään mitään hyväksyntää foorumin pitäjältä tai käyttäjiltä. Sana on toki vapaa. Tässä on kyseessä vain yksi myyntitapa, joka toimii hyvin silloin, kun haluaa päästä tavarasta eroon varmasti ja hintakin muodostuu sellaiseksi, ettei 'hintapoliiseillakaan' ole nokan koputtamista.

  Nimimerkki Jiin tarkoittamasta huonosta kauppatavasta tässä ollaan nimenomaan mahdollisimman kaukana, sillä kaikki muu on määrätty paitsi hinta.

  Ostajan etu, ja hauskaa. Jos ei ole, jää pois.

  http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,41858.0.html "Kyseessä on KL-huutokauppa, eli Kameralaukku-huutokauppa. Tällä on jo pieni historiansa, aivan käyttäjälähtöisesti muotoutunut tapa (ei siis Kameralaukun virallinen juttu) pitää huutokauppa foorumilla."

  Syy miksi tänään aihe tuli mieleeni, on että minulla on tuubirenkaat, -vanteet ja pinnat, mutta hinnan määrittely myyntiä varten on vaikeaa. Kauppaa hieron parhaillaan yv:llä, mutta jos se ei synny, saatatte nähdä huutokaupan! ;)

  Jaguar
  Lähetetty 11:46, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 7. ritari_s
  ritari_s
  Profiili

  Voipi aiheuttaa ropleemia tollanen, foorumin kellonajathan näyttää vähän sinnepäin.
  Ja jos joku haluaa huutokaupata tavaransa niin kai se myyjälle on vaan etu että huutajia on enemmän kuin yhden foorumin kultapossukerholaiset?

  Epäilyttävästi YV-henkinen hemmo
  Lähetetty 11:59, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 8. tienlaita - 8:59, 19.2.2010  » 
  Huutokauppasivustoille ei monet halua osallistua.

  ...koska huutokauppasivun huutokauppa on laillisesti sitova, eikä nilkki huutokauppaaja siksi voi halutessaan ryömiä veke kaupasta.

  Sulta unohtu. Korjasin. HTH.

  Eli painukaa sinne huutonettiin huutokauppoinenne. Siellä on olemassa mekanismit ja koneet just sitä varten.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 12:06, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 9. tienlaita
  tienlaita
  Profiili

  ritari_s - 8:59, 19.2.2010  » 
  Voipi aiheuttaa ropleemia tollanen, foorumin kellonajathan näyttää vähän sinnepäin.
  Ja jos joku haluaa huutokaupata tavaransa niin kai se myyjälle on vaan etu että huutajia on enemmän kuin yhden foorumin kultapossukerholaiset?

  Tietyissä tavaroissa käyttäjät saattavat olla jopa lähes kattavasti tietyillä foorumeilla.

  Viestit tulevat varmasti ainakin lähetysjärjestyksessä jonoon, ja ei päättymisajankohdan tarvitse olla kiinteä, vaan esimerkiksi viisi minuuttia viimeisestä huudosta. (edellyttää myyjän paikallaoloa päättymisajankohtana kyllä)

  Jaguar
  Lähetetty 12:06, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 10. tienlaita
  tienlaita
  Profiili

  asb - 9:06, 19.2.2010  » 

  tienlaita - 8:59, 19.2.2010  » 
  Huutokauppasivustoille ei monet halua osallistua.

  ...koska huutokauppasivun huutokauppa on laillisesti sitova, eikä nilkki huutokauppaaja siksi voi halutessaan ryömiä veke kaupasta.
  Sulta unohtu. Korjasin. HTH.
  Eli painukaa sinne huutonettiin huutokauppoinenne. Siellä on olemassa mekanismit ja koneet just sitä varten.

  Nilkkimäistä puhetta! Ei herrasmies sentään. Huh huh, mitä täällä on..

  Herrasmies ei mekanismejasi tarvitse.

  Jaguar
  Lähetetty 12:09, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 11. jussi
  jussi
  Profiili

  Get the Video Player

  Lähetetty 12:15, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 12. jussi
  jussi
  Profiili

  Sori edellisestä... ;)

  Jotenkin mulla on sellainen mielikuva että täällä on ikäänkuin konsensuksena ollut että huutokaupat kuuluu muualle. Mieluummin hintapyyntö reilusti esiin ja sillä selvä.

  Lähetetty 12:18, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 13. tienlaita
  tienlaita
  Profiili

  En vain käsitä, mitä pahaa se joissakin aiheuttaa, jos laittaisin sellaisen myynti-ilmoituksen missä a) esitellään tavara hyvin b) ilmoitetaan että myydään tähän ketjuun tulleelle parhaalle tarjoukselle tiettyyn päivämäärään mennessä. Tämä on huutokauppa, ilmeisesti punainen vaate muutamille.

  Osuva video!

  Jaguar
  Lähetetty 12:24, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 14. mika
  mika
  Profiili

  Kevään edetessä kun markkinat vilkastuu, niin kohta on etusivun viimeksi päivittyneet topiikit lista täynnä vain huutoilmoituksia.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 12:32, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 15. TimoL
  TimoL
  Profiili

  mika - 9:32, 19.2.2010  » 
  Kevään edetessä kun markkinat vilkastuu, niin kohta on etusivun viimeksi päivittyneet topiikit lista täynnä vain huutoilmoituksia.

  Just näin, ei huutokaupoille... aina niitä tarjouksia voi sitten pyytää yv:nä, tai linkkaa sitten huuto.nettiin, joka siihen on tarkoitettu.

  "älä kuuntele tota smurffii"
  Lähetetty 12:35, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 16. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Ja mitä enemmän tuota meininkiä sallitaan, niin se herrasmiesosasto jää valitettavasti alakynteen helppoheikkien vedättäessä väkeä. Siitä jääkin sitten varmasti hyvä maku.

  Eli jätetään nyt noi huutokauppailut sinne minne ne kuuluu.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 12:38, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 17. rokpete
  rokpete
  Profiili

  +1 huutokaupat huutonettiin (tms), linkin toki voi laittaa tännekin. aika vakiintunut käytäntö on tuntunut olevan sellainen, että ensin laitetaan tänne myyntiin (vaikka ilman hp:tä) ja jos ei tarjoukset oo miellytänyt niin kama on siirtynyt huutonetiin (tms) ja linkki ilmestynyt ilmoitukseen.

  *** Hidas ja hiljainen ***
  Roipetta jouten:
  Lähetetty 12:39, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 18. tienlaita - 9:39, 19.2.2010  » 
  En vain käsitä, mitä pahaa se joissakin aiheuttaa

  Tämä ei ole kameralaukku.fi, vaan yksivaihde. Täällä käytännössä jokainen tuntee henkilökohtaisesti useita muita palstalaisia. Tämä paikka on yhteisö, ei pelkkä nettifoorumi. Siksi käytöstavoissa noudatetaan täällä yhteisön mielipidettä. Sinulle on jo muutamaan kertaan sanottu, että huutokauppoja ei haluta tänne. Jos se ei kelpaa, niin etsi itsellesi jokin muu paikka, johon pystyt sopeutumaan.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 13:01, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 19. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Minusta on hyvä ja erityisesti myynti-ilmoitusten kannalta kätevää, että viestiä voi muokata jälkeenpäin, mutta toivoisin, että ei poisteta sieltä sitä myytyä tavaraa, vaan yliviivataan tiedot tms. Samoin muuttuneiden hintojen tilanteessa toivoisin vanhan hinnan yliviivaamista ja uuden kirjoittamista siihen viereen.
  Auttaisi myöhemmin selvittelemään tuotteiden hintatasoa.

  Lähetetty 13:09, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 20. jussi
  jussi
  Profiili

  ^^ toi ei vaan ihan enää ihan pidä paikkaansa nyt kun rekisteröityneitä jäseniä on jo ties kuinka paljon. Perusjengi meuhkaa täällä ja käy keskareissa ja tapahtumissa mutta aina kun jotain myy julkisesti niin ostajiksi ilmestyy aina uusia tyyppejä.

  Mutta siitä huolimatta ja yllämainituista syistä sama uudestaan:
  EI huutokauppoja vaan hintapyyntö ilmoitukseen. Tai jos on pakko niin sitten voi myös pyytää tarjouksia.

  Lähetetty 13:16, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 21. mika
  mika
  Profiili

  Sekin kannattaa huomioida, että etenkin tietyissä tapauksissa tarjouskilpailulla tekee hallaa vain omalle myynnilleen. Nykyisessä tilanteessa kun 'lajin' pariin saapuu kokoajan uusia henkilöitä, joilla ei välttämättä ole juuri minkäänlaista kokemusta pyöräilystä ylipäänsä eikä etenkään fixi/sinkula/konversio asioita. Tällöin potentiaaliset ostajat eivät välttämättä uskalla tarjota mitään, kun pelkäävät maksavansa liikaa, tai eivät kehtaa liian alhaista tarjousta antaa.
  Sama toimii myös toisinpäin, kun joku uudehko lajin harrastaja on tehnyt jostain vanhasta maantiejyrästä fixin, ja myy sitä jolloin hintapyynti voi olla kumpaan tahansa suuntaan pahasti pielessä. Näissä tapauksissa tosin ylihintaisesta pyynnöstä aika nopeasti tosin tulee kyllä kommenttia.

  Tarjouskilpailu toimii omasta mielestäni pääasiassa vain poikkeuksellisten myyntikohteiden kohdalla, eli kun myyntikohde on harvinainen, hyväkuntoinen, jne. Tällöinkin tosin jonkinlainen lähtöhinta auttaa myynnin liikkeelle saamisessa.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 13:44, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 22. Ainahan voi pyytää enemmän kuin mitä olettaa saavansa, jos on kysyntää niin kampe menee. Jos taas ei, niin ei muutako hinnanalentelua kehiin, kyllä se lopulta menee.

  Huutokauppa, tarjous tai kiinteä hintapyyntö on kuitenkin mielestäni pienempi paha kuin ne eeppiset ilmoitukset missä ketjun lopussa pitää käyttää tukkimiehen kirjanpitoa jotta pysyy perässä mitä ilmoituksessa on vielä jäljellä. Olen kallistumassa ajatukseen, ainakin omien ilmoitusten kohdalla, että vain yksi tuote per yksi ilmoitus olisi paikallaan. Olen varmaankin vähän adhd kun en mielekkäästi pysty seuraamaan näitä ilmoituksia missä ziljoona kertaa lisätään tuotteita ja lopussa on pari sivua "piiäm" viestejä ja ekassa viestissä kuvia millä ei ole mitään tekemistä jäljellä olevien tuotteiden kanssa.

  Joskus tuntuu kuin poliisikoulun pääsykokeissa olisi hylätty joitain muitakin kuin pelkästään lyhyitä jannuja.

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 15:02, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 23. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Joskus tuntuu kuin poliisikoulun pääsykokeissa olisi hylätty joitain muitakin kuin pelkästään lyhyitä jannuja.

  Silkkaa signature-matskua.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 15:04, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 24. User has not uploaded an avatar
  Anonymous
  Profiili

  marlon - 12:04, 19.2.2010  » 
  Ainahan voi pyytää enemmän kuin mitä olettaa saavansa, jos on kysyntää niin kampe menee. Jos taas ei, niin ei muutako hinnanalentelua kehiin, kyllä se lopulta menee.
  ...

  Näin juuri. Joitain hintavinkkejä saattaa tulla, jos pyynti on pahasti pielessä.

  Lähetetty 15:08, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 25. tienlaita
  tienlaita
  Profiili

  asb - 12:08, 19.2.2010  » 
  TT, top tube, yläputki: Emäputken ja satulaputken välinen etäisyys. Mittaa emäputken keskeltä, yläputken yläreunan tasolta satulaputken keskelle vaakasuoraan! Jos yläputki viettää alaspäin, kuten kuvassa, mittaa silti vaakasuoraan kuvitteellisen satulaputken jatkeen keskelle. Tämä on pyörän tärkein mitta!
  SB, set back: Etäisyys keskiön läpi piirretyn pystysuoran janan ja TT:n leikkauspisteestä vaakasuoraan satulaputken keskelle. Tämä on pyörän toiseksi tärkein mitta! Sen avulla voi määrittää esim. ohjaustangon ja satulan tarkan etäisyyden keskiöstä.
  ST, seat tube, satulaputki: Satulaputken pituus keskiön keskeltä satulaputkea pitkin yläputken yläreunan tasolle. Älä mittaa yläputken yläpuolelle ulottuvaa kaulusta mukaan, koska se on joka pyörässä eri mittainen. Huomaa, että kuva poikkeaa selostuksesta. Tämä on älykkyystesti ja pyörän kolmanneksi tärkein mitta!
  HT, head tube, emäputki: Emäputken pituus alareunasta yläreunaan. Ohjainlaakerin kooleja ei kuulu ottaa mukaan mittaukseen.
  BB drop, keskiön korkeus: Keskiön etäisyys pyörien napojen välille viritetyn vaakasuorasta janasta. Tämä kiinnostaa fiksaajia, koska matala keskiö haittaa polkemista tiukoissa kaarteissa (polkimet osuvat maahan).
  Emäputken ja satulaputken kulmia harva kykenee itse mittaamaan. Laita mukaan postaukseen, jos satut ne tietämään.

  Hienoa, että tähän on päivitetty nämä ohjeet! Muutamilla valmistajilla, enenevässä määrin, on käytössä uusien pyörien geometriataulukoissaan myös tärkeä reach, joka on ikäänkuin käänteinen tässä käytettyyn SB-mittaan. Ne kertovat siis samasta asiasta. Tässä sen merkityksestä lisää: http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/topic.php?id=3702#post-52950

  Voi tietysti kysyä, miksi ohjeistaa SB-mittaukseen, kun reach-mitta on luullakseni enemmän tunnettu ja vakiintumassa. Mutta sama se sikäli, kun HTT miinus sb on reach. (HTT, horisontal top tube)

  Jaguar
  Lähetetty 13:50, 22.4.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Myydään – For sale

Search with Google: