Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Fillarin kuljetus lentokoneessa

(118 posts)
 • Started 8 years ago by Arviointivirhe
 • Latest reply from negaatio

 1. Ensi kesälle on suunnitelmissa pientä reissun tynkää ja on tarkoitus ottaa fillarit messiin.

  Jos ja kun jollakin on kokemusta pyörän lentomatkustuksesta, niin vinkit kiinnostaisivat kovasti. Toiset vannoo pahvilaatikon nimeen, jotkut sanoo ettei mitään ja kolmantena vaihtoehtona tietenkin kova laukku. Jälkimmäinen houkuttelisi eniten, mutta laatikon paino (vajaa 10kg) vähän tökkii vastaan. Tuohon rakenteilla oleva Bobi sisuksiin, niin siinähän ne matkatavarat sitten onkin. Ellei pistä vaihdantavälinettä tiskiin oikein huolella (eikös nämä ylipainot maksa aika reippaasti?).. Mikähän tässä mahtaisi olla ns. viimeinen totuus, ettei kulta ole perillä aivan palasina?

  Jos on myös kokemusta pyöräilystä Nykistä, Lontoosta ja esmes Glasgowsta, niin vinkkejä ottaisin ilolla vastaan. Edellisistä ei ole kokemusta kuin nykistä muutaman päivän turistireissuilta, joten jos on hyviä mestoja mielessä, niin kertokaa toki.

  Nyt on ehkä tarkoitus hilpasta Nykiin, sieltä Amtrakilla Phillyn kautta Washingtoniin (National Air and Space Museum on ilmailufriikille must see) ja takaisin omenaan. Sitten paluumatkalla Reykjavikiin pariksi päiväksi ja sitten Lontooseen.

  Lontoosta paku alle ja Skotlantiin. Ehkä Glasgow ja ehdottomasti Islaylle viskin huuruihin hetkeksi. Sitten takaisin toimistoon ja ranteet auki.

  Suunnitelma on ns. kypsymässä, eli jos tuosta viitekehyksestä löytyy parempia ideoita, niin kertokaa ihmeessä!

  Kiitos!

  Lähetetty 22:26, 7.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 2. walto
  walto
  Profiili

  Winkwink:

  Kahtelin juuri niin oli fillarin torilla kova laukku 70€ + päiväkahvit.

  edit: linkki kuntoon.

  Shreddaus on fotosensitiivinen prosessi
  Lähetetty 22:47, 7.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 3. tya
  tya
  Profiili

  About kaikilla lentoyhtiöillä voi varata pyörän kuljetuksen erikseen, ja sille on joku vakiohinta paristakympistä muutamaan kymppiin. Silloin fillareiden ei tarvitse mahtua matkatavaroiden painorajoitukseen vaan pyörä tulee siihen päälle ja sillä ei varsinaista painorajaa ole (jos nyt ei mitään tuhatmiljoonakiloista lootaa väitä pyöräksi). Pyöräpaikka on siis halpa siihen nähden mitä lisäpaino yleensä maksaa. Matkatavaran painorajoituksen sisälläkin olen kyllä pyörää kuljettanut, silloin ei maksanut ekstraa laisinkaan. Tsekkaa lentoyhtiön sivuilta lisäinfo tai soita ja kysy. Kannattaa kyllä varata ajoissa se paikka, koska niitä ei välttämättä ole täydellä lennolla loputtomasti.

  Pahvilaatikossa oon itse roudannut. Kiekot, polkimet ja stonga irti. Vähän voi pehmustella. Tänhetkisellä reissulla otin pehmeässä isossa laukussa. Joka kerta on pysynyt ehjänä. Ilman mitään lootaa/laukkua kuljettamisessa on kai se argumentti että kun heittäjä näkee pyöräksi, kohtelisi varovammin, mutta en kyllä uskaltais hifimpää pyörää kuskata ilman mitään suojaa. Ohueen aluun/teräkseen/hiilariin kun tulee aika helposti kuoppia iskuista. Pahvikin suojaa jonkinverran.

  Lähetetty 23:01, 7.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 4. Walto: Kiitti vinkistä! Laitoinkin jo mailia..

  Tya: Kappas, mä olen aina elänyt siinä uskossa että toi maksaa viittä vaille perkeleesti, mutta pitääpäs tarkistaa asiaa. Jos puhutaan kympeistä, niin sittenhän se on aivan sama :)

  Lähetetty 23:22, 7.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 5. Oma retkifillari lähti Japaniin pahvilaatikon sisällä ja hintaa tuli 100e/suunta. Pyörä lähti nätisti erikoishihnalta matkaan ja perille saavuttua se odotti nätisti muista matkatavaroista erillään. Näin siis finskillä ja hki-tokio-hki. Etukäteen piti varata ja varmistaa laatikon mitat että se mahtuu tavaranlastausreijästä sisälle. Takaisin tullessa pyörä oli vain ohuessa kuljetuspussissa, pikkasen suojattu pahvilla takavaihtajaa ja runkoa mutta ei sekään ollut saanut mitään runtua matkan aikana, joten ainakin omasta kokemuksesta voin suositella pyörän pakkaamista messiin lennolle.

  Elämästä tulee muuten aika paljon helpompaa, kun lopettaa pilkunnussinnan ja aloittaa oikean nussinnan.
  Lähetetty 23:30, 7.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 6. anttipantti
  anttipantti
  Profiili

  Laitetaan tähän nyt infoa omasta takaa:

  Kaudella 09-10
  -AA NY-Hel muistaakseni 170eur /siivu
  -Euroopan sisällä reittilennot 50-70eur luokkaa
  *HUOM: Jenkkilästä pois maksaa aina noin 3x mitä sinnepäin.

  Kaudella 10-11 lennetty
  -Airfinland - Malaga 60eur /menopaluu
  -KLM - Hollanti 55eur 23kg /suunta
  -Finnair - Hollanti 23kg 60Eur /Suunta
  -KLM - HK 23kg 55eur /Suunta
  -Air ShenZhen - Runko paskaksi - Priceless
  Euroopan sisällä, jos menee yhdellä laukulla ja mittasuhteet/kilot ok ei lisämaksua. Minulla aina siis "second piece fee"

  Laukkuna Look ja Vaude. Vaude parempi pyörillä oleva pehmeä malli, wins over the wheeless anyday.

  "Rule #1 Superheroes wear tights!"
  Lähetetty 23:42, 7.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 7. nykkiin lennettiin frendin kanssa tossa syys-lokakuussa. Molempien pyörät ahdettii yhteen boxiin ja ehjinä matkustivat sinne ja takaisin. irtopalat irti, rungot ja kiekot sai just ja just mahtumaan. painoraja ei myöskään tullut vastaan. boxi toimi toisen "matkatavarana" ja toisella oli matkalaukku, jonka sisällä oli toinen matkalaukku ja kaikki irtonainen pyöristä. takas tullessa sama homma, mutta yks ekstra matkalaukku jouduttiin ostamaan, kun se molemmat oli shoppailleet matkalaukkunsa täytee. ei maksanu paljon. Deltalla lennettiin sinne ja takas.

  Lähetetty 23:51, 7.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 8. mika
  mika
  Profiili

  Mikäli jenkkeihin aiot vetäistä pyörän kanssa, ja jos maksamaan joudut, niin ei se vain kympeistä ole kyse.
  Ite lentäny jenkkeihin fillarin kanssa kuus kertaa, joista parila kertaa joutunu maksamaan. Maksu pyörästä on ollu 80-110€. Jenkkeihin lentäessä tilanne on hieman eri kuin Euroopan sisällä, sillä jenkkeihin saa monilla yhtiöillä viedä kaksi matkalaukkua, kun taas Euroopan sisällä saa olla yksi matkalaukku. Ja mikäli pyörälaukku on tuon normaalin matkalaukun painorajojen sisällä, mutta ylikokoinen, jota pyörälaukku aina on, on sille monilla yhtiöillä kiinteä maksu. Näemmä Finnairilla jenkkeihin näkyisi olevan 100€, ja muillakin näyttäisi olevan samaa luokkaa. Vaikka pyörälaukku siis maksaakin erikseen, niin painorajat niillä on edelleen voimassa, kuin maksuttomillakin matkatavaroilla, tosin painoraja voi olla hieman korkeampi kuin matkalaukulle. Ai niin, ja joka tapauksessa pyörälaukku lasketaan yhdeksi matkatavaraksi, vaikka erityismaksulla menisikin.
  Tyan kirjoitukset pitävät paikkansa suht hyvin kyllä euroopan sisällä, mutta Jenkkeihin mennessä ei niinkään välttämättä enää. Finnairin hinnaston mukaan pyörä maksaa Euroopassa 50€/suunta, ja maksu tulee aina, vaikka pyörä olisi ainoa matkatavara mikä menee ruumaan.
  Syksyllä kävin Lontoossa RyanAirilla, ja sillä pyörän kuljetus maksoi 25€/suunta.

  Ite en oo joka kerta ilmoittanu pyörää erikseen, mutta etenkin nykyisin se taitaa olla miltei pakollista ilmoittaa se erikseen, jos varmasti haluat sen matkaan. Ja kun sen etukäteen on ilmoittanut, niin maksukin tulee paljon varmemmin pyörästä maksettavaks. Jenkeistä eurooppaan päin sitten taas en olekaan kertaakaan joutunut maksamaan pyörästä, mutta se on aina ihan tilanteen mukaista millainen tsägä käy.
  Jenkkeihin mennessä on ollu kerran vai kaks pyörä pakattuna pahvilaatikkoon, jollaisessa pyörät/rungot lähetetään tehtailta. Toisella kerralla paketin kyljessä oli ammottava palkeenkieli. Muilla kerroilla ollu muovinen pyörälaatikko. Kyllä niistä kummastakin vaihtoehdosta on tosiaan nähnyt, että melkoista kyytiä ovat välillä saaneet. Lontoossa käydessä oli pehmeässä pyörälaukussa pyörä, eikä mitään ongelmia pyörän osalta senkään kanssa.
  Pyörää pakatessa kannattaa miettiä miten sen pakkaa. Ensinnäkin haarukoiden väliin on hyvä pistää jotain estämään haarukan painuminen kasaan. Itellä ollu takahaarukassa pyörissä tehtaalta tulevia muovihärpäkkeitä, takakiekko paikallaan, tai sitten ihan vain kierretangon pätkä, jossa mutterit haarukan sisäpuolella. Etuhaarukan voi tarvittaessa pakata eturungon kolmion sisäpuolelle turvaan. Se miksi noihin haarukoiden päihin kannattaa kiinnittää huomiota, on kun kiekot ei oo paikalla ne painuvat yllättävänkin helposti yhteen. Ja sitä enemmän mitä hipompi/kevyempi runko on kyseessä.Esim jos pyörä on kyljellään ja päällä muutamatkin matkalaukut, niin voit miettiä että se olisi käytännössä miltei sama kun joku istuisi sun pyörän takahaarukan päällä.

  Lentoyhtiöiltä löytyy aika hyvin nykyään hinnat erikoismatkatavaroille sivuiltaan, ja jos ei löydy niin asiakaspalvelusta monesti saa apua.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 0:03, 8.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 9. Zigura
  Zigura
  Profiili

  Kun kuljin vuonna 2005 Phillystä Nykiin, niin se toinen rautatieyhtiö oli reippaasti edullisempi kuin Amtrak. En nyt muista sen nimeä äkkiseltään (joku geneerinen "National Rail" taisi olla), eikä nopea hakukaan tarjonnut juuri muuta kuin Amtrakia, mutta luulisin, että kulkee vielä tuota väliä. Säästät sitten junalipun hinnassa noita rahtikuluja.

  Vaikuttaa nätiltä reissulta! Kuvareportaasia kaivataan.

  Jeden Tag so schnell.
  Lähetetty 0:06, 8.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 10. Eli hintaa saattaa tulla. Noh, elämä on. Jos nuo kustannukset eivät ole ihan järjettömät, niin kallistun kyllä tuon kovan laatikon puoleen. Fillaria on väännetty rahalla ja sydämellä ja menee sarjaan "en myy koskaan". Jos hajoaa niin pääsee itku..

  Kiitti taas vinkeistä. Kuvareportaasia tulee taatusti ja koko homma on tarkoitus kuvata HD kameralla. Tooodella amatöörimaisesti, joten mitään 78-82:sta ei ole luvassa, korkeintaan wannabe sellaista ;)

  Ja jotain blogipäivitystä lienee myös.

  Lähetetty 1:16, 10.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 11. Omat kokemukset: British Airwaysilla oli pakko olla laatikko/kassi, mutta tällön fillari meni ilman eri velotusta ruumassa ainoana kirjattuna matkatavarana. Ostin tuota varten CRC:n pehmeen laukun (makso saman mitä viedä fillari Finnairilla, sain siis laukun ilmaseksi). Perillä eturatas oli vääntynyt. Kova laukku siis kannattaa. Finnairilla/Blue1:lla ei ole toistaiseksi laukkua lontoon lennoilla vaadittu.

  Ei ollut fiksusti postattu Eetulta -
  Lähetetty 12:10, 10.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 12. rokpete
  rokpete
  Profiili

  Viime marraskuu, Blue1/Swiss, Hel-Zurich-Ath, 90e pahvilootassa. Swissin hinnasto sano 70e, mut hel-vantaalla operoivan yhtiön (Blue1) edustaja totes, että meillä se maksaa 90e. SAS:in hinnaston mukaan siis veloittivat. Ehjä oli boksi ja ajokki.

  *** Hidas ja hiljainen ***
  Lähetetty 12:18, 10.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 13. karmolis
  karmolis
  Profiili

  Omat kokemukset. Finskillä Budapestiin 40e, ei tarvinnut sen ihmeemmin pakata. Malevilla olis ollut halvempi mutta olisi pitänyt pakata. Päädyin laittamaan kuriirilla kotiin, se oli 30e eikä tarvinnut raahata fillaria kentälle/kentältä.

  prémium rohanás
  Lähetetty 12:32, 10.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM

 14. Kelllään kokemuksia tällasseesta?
  Crc:ssä kai ihan kohtuu hintanen.
  -täytyis hankkia joku laukku bussimatkailua varten, kun ei kaikkialle jaksa pyöräillä pyöräilemään. Soft olis kiva koska sen saa varmaan helpommin myös kuljetettua. Ensittentiedä uskaltaako lentsikkaan pistää...

  pt
  Lähetetty 21:29, 18.11.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 15. Aemilius
  Aemilius
  Profiili

  Nostetaas vähän. Muutto keskieurooppaan olis edessä tässä jossain vaiheessa, ja pohtinut että mihin fiksi muuton ajaksi? Onko kellään mitään ajantasaista tietoa hinnoista Saksaan; kannattaako iskeä pahvilaatikoihin ja lähteä lentokentälle kiroilemaan vai ulkoistaako tukanrepiminen kuljetusfirmoille? Yksi vaihtoehto olisi jättää tietysti paska runko Suomeen, pakata romut kyytiin ja kasata uuteen runkoon (sponsored by veronpalautus) perillä. Lisäksi pakkaamisvinkit kiinnostaa. Kiitti hei.

  Lähetetty 18:21, 20.7.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 16. Erik
  Erik
  Profiili

  Mie nostan myös. Tätäkin aihetta on ilmeisesti muutamassa langassa puitu. Oikaiskaa, jos on joku fiksumpi paikka.

  Ollaan menossa kahden pyörän kanssa Köpikseen pitkäks viikonlopuks. Lisämatkatavara on 9 € suuntaan eli ilimasta. Tai ainakin vähemmän kuin paskan vuokrapyörän vuokra. Viime kerralla ne pyörät oli niin hirveitä, että mielellään otetaan omat. Lisäksi lentokentältä kaverin tykö on mukavat 15 kilometriä matkaa, joten senhän polkee.

  Onko teillä vinkkejä pehmeiksi laukuiksi. Haaveena olisi kuljettaa fillarit sinne ja käärästä tämä laukku selkään matkan ajaksi. Mistä paras hinta eli alhainen? Mimmonen laukku on paras tähän käyttötarkoitukseen?

  En halua kovaa laukkua, koska haluan ajaa fillarilla lentokentältä majapaikkaan. Kerran matkustin puolikkaan pyörän kanssa isommille kylille, mutta se olikin ihan eri juttu, kuin kaks kokonaista kapinetta.

  En edes ymmärrä miksi hukkaatte aikaa tässä threadissa!

  MYYNNISSÄ
  Lähetetty 20:36, 7.10.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 17. mike d.
  mike d.
  Profiili

  Berliinin reissulla meillä oli mukavan köykäinen laukku/pussi lainassa. Merkistä mulla ei oo mitään käryä. Laukku veti juuri kaksi yksivaihteista kevyine suojauksineen eikä airberlinin 23 kilon painoraja ylittynyt. Laukun sai pakattua omaan pussiinsa, jolloin kulki kätevästi Fizroyn läpän ja remmien alla.

  Pehmeän laukun ongelma on, että ne pyörät pääsevät aina vähän elämään siellä laukun sisällä. Meillä oli kevyet suojaukset rungoissa etteivät hankaisi pahasti toisiaan vasten, mutta kyllä ne niin kuitenkin tekivät. jotain kovaa pahvia väliin eikä mitään vaahtomuovipaskaa. Samoiten eturatas on altis iskuille, jos laukussa ei ole kunnon jäykkää pohjaa (siis jos ei ota ratasta ja kampia kokonaan irti). Laitoin jämäkästä pahvista suojausta eturattaille, mutta kyllä se silti otti osumaa. Suosittelen jonkinlaista tukea keskiön alle, ettei runko lepää eturattaan varassa laukussa. Haarukanpäihin kannattaa laittaa tuet, ettei väänny ja kyl te tiedätte. Kiekot oli myös hieman fjongat, enkä tiedä olisiko paremmalla pakkaamisella siltä voinut välttyä.

  toiset fittaa, toiset ajaa
  Lähetetty 21:22, 7.10.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 18. muutin topsun otsikkoa, kun ei tänne ikinä mitään reissuraporttia tullutkaan :´(

  Spoke Divider

  Spoke Divider
  Lähetetty 21:54, 7.10.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 19. omia hyväksi havaittuja kikkoja:

  jos käytät pahvilaatikkoa, osta rulla läpinäkyvää vahvinta pakkausteippiä, (en muista matskua, mutta joku pvc/polyesteri se oli, stadissa ainakin lauttasaaren Staples myy sitä) ja päällystä koko pahvari ko. teipillä. -lisää kestävyyttä aivan järjettömästi! ei repeä, eikä kastu.
  -etuhaarukka takahaarukan sisään, ja puupalikka tms muotoillaan tueksi molemmille.
  ja kaikki irroitetut osat nippareilla kiinni runkoon, jos jostain syystä boxi hajoaa, ei osia putoile matkalle.
  kiekkojen sisään voi laittaa paljon muuta matkatavaraa, painojakaumaa helpottamaan, esim vaatteita, kirjoja ym. 29er kokoon menee vaikka Kalle Päätalon Iijoki-sarja...

  ja jos on tosi tiukkaa, pura kiekot, ja kasaa perillä uudestaan. (olen kerran tehnyt, ei mahdoton rasti.)
  terv Doc.

  Lähetetty 22:27, 7.10.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 20. -ja paras vinkki tietysti unohtui, kerran oli pakaasilla niin tiukat ulkomitat, että runko ei mennyt mitenkään päin pahvariin laillisesti, jätin emäputken ja noin 5 senttiä vaaka ja viistoputkea laatikon ulkopuolelle, ja meikkasin sen mustalla erkalla "kantokahvaksi", läpi meni, jopa saksalaisella tarkkuusmittauksella Frankfurtissa.

  Doc.

  Lähetetty 22:33, 7.10.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 21. Leevi
  Leevi
  Profiili

  Kellään viime aikoina kokemusta Ryanairista med fillari? Puolen vuoden vaihto edessä ja sinnehän otetaan ponppis mukaan.

  vaihtoehto 1: Pakkaan pyörän pahvilaatikkoon, joka täyttää Ryanairin mitat yksittäiselle matkatavaralle(81x119x119cm). Välit täytetään kuplamuovilla ja vaatteilla yms rojulla niin että paino pysyy alle 20kg tai jopa 15kg. Maksan normaalin matkatavaran hinnan enkä ota muuta laukkua ruumaan.

  vaihtoehto 2: Maksan 50€ "erikoiskäsittelystä", jossa pyörä tulee ilmeisesti kuitenkin myös pakata johonkin laukuntapaiseen?

  48/18 42/16 41/16
  Lähetetty 21:27, 3.1.2014, 6 years sitten. # Login to Send PM
 22. Leevi
  Leevi
  Profiili

  ^voin nyt vastata itselleni tähän kyssäriin.

  Valitsin siis vaihtoehdon 1. Pahvilaatikko painoi 21kg. Ryanairin emäntä yritti kovasti vängätä, että tämä on urheiluväline ja maksaa 50e. Lyhyen väittelyn jäĺkeen selvisin pelkällä 10e maksulla ylimääräisestä kilosta. Yritti myös kuumotella renkaidenpaikkausliimoista ja aerosoleista, joita ei saisi kyydissä olla. No kyllä siellä pieni paikkarasia kivasti tuli läpi. Pyörä selvisi hienosti ehjänä matkasta Tampere-Bremen.

  Vinkkeinä siis ehkä kannattaa keksiä etukäteen joku hyvä selitys isolle pahvilaatikolle. Tosin menihän tämäkin läpi, miksipä en yrittäisi uudestaan paluumatkalla.

  48/18 42/16 41/16
  Lähetetty 21:51, 5.4.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. miglos
  miglos
  Profiili

  oiskohan tää ihan ok? Näyttää ihan tukevalta..

  hustlers game.
  Lähetetty 12:54, 2.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. Omia kokemuksia fillarista pahvilaatikossa. Oli ainoa matkatavarani ja painoi 24 kg, koska olin ladannut laatikkoon muunkin omaisuuteni. KLM:n lennolle mentäessä jouduin veloittamaan tuon 50 e, koska urheiluväline, mutta en hölmöä kyllä jäänyt vänkäämään. Irlannissa Aer Lingus puolestaan katsoi, että koska kyseessä on ainoa matkatavarani, joudun korvaamaan ylimääräiset kilot, joista veloittivat kympin. Tulevaisuudessa varmaan vänkäisin tuosta 50 euron urheiluvälinelaskusta.

  Everything matters (probably because there is so much of it).
  - Roy Wagner
  44/17
  Lähetetty 13:07, 2.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. rokpete
  rokpete
  Profiili

  sehän on ymmärtääkseni ihan yhtiöstä ja sen matkatavarasäännöksistä kiinni. toki niitä sääntöjä on yhtenäistetty, mut esim. Air Francelle on ihan sama, että mikä se yks matkatavara (ruumaan) on, jos painot pysyy rajoissa.

  *** Hidas ja hiljainen ***
  Lähetetty 13:08, 2.9.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Search with Google: