Yksivaihde.net » Aiheen vierestä

Täällä arvostetaan hyvää T-tä

(146 posts)
 • Started 9 years ago by kid_scientifik
 • Latest reply from Roller94

 1. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  Petrolit, bitumit, mörköt ja borkat huspois, täällä kokoonnutaan hyvän teen äärelle.

  Stadin Eerikinkadun The Huoneesta kävin poistamassa sekä enkkumiästen aamupalateetä että paddyjen vastaavaa, irtomuotoisena toki. Heittelin tukevan paalin tömäkämpää irkkuversiota irtohaudutuspussiin, pudotin nyytin perinteisen paksureunaisen posliinimukin pohjalle, kaadoin varovasti höyryävän (HUOM)pannulla keitetyn(HUOM) veden päälle ja jätin homman ns. hautumaan.

  Noin kymmenen minuutin päästä hentosin kajota pottiin sen verran, että otin nätisti kokoonvetäytyen sisältönsä veteen uuttaneen nyssäkän kupista sekä heitin hieman lämmikettä peliin (edelleen kuumasta) teepannusta. Juuri ennen nautintoa leikkasin vielä eliksiirin pienellä tilkalla punaista-fett!!-maitoa makuun kertyneen kitkeryyden taittamiseksi.

  Tällä hetkellä naputtelen T-ketjun avaustaviestiä yksivaihteeseen välillä pakkasilmaan ikkunan läpi vilkuillen ja siemailen tuota lämpöistä ja ryhdikkään aromista nektaria hartain elkein. Kertakaikkiaan.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 14:14, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 2. Subdog
  Subdog
  Profiili

  Forsmannilta on tullut kokeiltua lähiaikoina joitakin. Inkivääriä, lakritsia, suklaata ja chaita.

  Chai noista olisi kiinnostanut eniten, mutte eipä nuo aromit tai maut aitoa intialaista (kyllä, olen juonut Intiassa chaita) voita. Muut edellä mainitut toimivat ihan kivasti. Teen juon mustana. Chaihin toki kuuluu maito ja siinä se toimiikin, jos itse tee on toimiva.

  Parhaana perusteenä täällä Earl Grey.

  Lähetetty 14:32, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. mm.
  mm.
  Profiili

  Clipper-merkin teet on ollut ainakin tähän asti parhaita omaan makuun. taitavat kaikki olla luomujakin. kahvi kun ei ole koskaan maistunut niin Then on tullut lähin suhde tuommoisista nautintoaineista. nam!

  I myself am made entirely of flaws, stitched together with good intentions.
  Lähetetty 14:35, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. crtn
  crtn
  Profiili

  Meikämannen suosikit tällä hetkellä ovat Kanchanjangha TGFOP1 Nepalista ja Darjeeling First Flush S.F.T.G.F.O.P 1 Seeyok. Tällainen on tietysti pöyristyttävää hienostelua, koska tosimies juo lähinnä Pu-erhiä.

  Lähetetty 14:37, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Halpis mustaa ala Tetley aamuisin.Harmi vaan etta loppui juuri. Kai se pitaa taaslennot varata. Valkoinen ja vihrea tee on jaanyt vahiin mutta tulee vqrmasti taas kevaalla takaisin kuvioihin.vaatii liikaa hifistelya. Nyt juodaan glogia ala marli.

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 14:45, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. Smash
  Smash
  Profiili

  Aamun kofeiinitarpeisiin parasta on paahdettu Mate noin 75 asteisena. Nautittuna tietenkin hiukan jo aromeja keränneestä kurpitsasta. Alkoholin hapettumisreaktioiden aikana Mate appelsiinilla höystettynä pitää mielen kohtuullisessa kunnossa.

  Iltahetkiin rooibos eri yrttivariaatioilla höystettynä on yksinkertaisesti voittamatonta. Nepalilainen chai toimii jälkiruokana erinomaisesti. Muista asioista voi kiistellä :) Pussiteen juominen on minusta verrattavissa pikakahvin lipittämiseen= tyydyttää kofeiinin tarpeen, muttei tarjoa mitään muuta.

  Lähetetty 15:38, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. Lapsang ja Kirsikka Sencha ovat pysyviä suosikkeja hyllyssäni.

  Lähetetty 16:08, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. tsa
  tsa
  Profiili

  Kannoin intistä kotiin satoja pusseja taistelumuonista ylijäämäistä Nordqistin mustaa. Lopuilla pärjää varmaan vielä tämän talven yli. Hyvää teetä maidon kanssa juotuna.

  Kipu kouluttaa, kipu kasvattaa.
  Lähetetty 17:43, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. fillarji
  fillarji
  Profiili

  Clipperin teet ovat tällä hetkellä suosiossa, mm. vihreä tai ruskea chaitee ja valkoinen tee. Jos lisää vielä "green&blacks" kaakaota teehen niin tulee vähän lisä"potkua". Vaikka en ole kuullut että muut sekoittaisivat tällä tavalla, mutta mielestäni toimii hyvin kahvin sijaan ja maku on jees, halutessa voi lisätä vaikka hunajaa.

  Lähetetty 17:50, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. gosub3
  gosub3
  Profiili

  Kovana teen juojana on tullut kokeiltua miltei kaikkea, mitä kaupan hyllyiltä löytyy. Yksi parhaista pussi laaduista on liptonin afrikan tunda. Varsinkin ruokosokerilla makeutettuna herkullista. Perinteinen breakfast tee on myös kestosuosikkeja, toimii, ylläri, paahtoleivän kanssa aamutuimaan.
  Irtolaaduista suklaamyrsky ja tiikerin päiväuni kolahtaa. Edellämainittu chai maistuu myös täällä maidon kera. Yleensä tee on parhaimmillaan pienellä makeutuksella. Itse suosin hunajaa ja raffinoimatonta (ruoko)sokeria, tulee täyteläisempi maku.

  Lapsang ei ole suosikki täällä ja pahalle maistuu myös vihreä earl grey. Pahin on kuitengin yogi tean lakritsi...Järkyttävää shaibaa.

  Lähetetty 17:59, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 11. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  Siinä oli kyllä jotain tunnelmaa ainakin kun kesällä joi Facesissä pimeässä tiipiissä chaita, joka oli tehty isossa padassa, jossa inkiväärit, pippurit yms. hautui.

  Tampereelta Kuninkaankadulta Cafe Gobalista saa varsin maistuvaa Rooibosta.

  Lähetetty 18:33, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 12. boren
  boren
  Profiili

  Tällä hetkellä kovassa testauksessa Théhuoneesta hankittu kiinalainen Milk Oolong. Aivan älyttömän hyvää. Sitä on jotenkin maustettu antamalla teen hengailla höyrytetyssä vuohenmaidossa. Tulee semmonen makeahko vuohenmaidon aromi ilman mitään lisämaustamista.

  Muita tämänhetkisiä suosikkeja:
  - Tea Center Stockholmin Söderblandning
  - Kofeiinikomppanian Chili-Mango
  - Whittardin English Breakfast Leaf Tea

  Toisinaan juon maidon kanssa, mutta yleensä ilman mitään mausteita. Flunssassa hunajalla.

  Pussiteet on boikotissa. Ja perusliptonit ym asdfa.

  "pysähtymätön jauhava mylly, joka repii lihakset luista ja katkoo sääret"
  Lähetetty 19:01, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 13. ripaus
  ripaus
  Profiili

  Vihreät ja valkoiset Clipperit maistuvat aina. Mateesta suosikkini on MST:n eli Brasilian maattomien liikkeen tuottama mate, joka on aivan omaa luokkaansa verrattuna tavallisten kauppojen sahajauhoihin.

  Mustasta teestä tulee juotua useimmin Nordqvistin Reilua Luomusta, mutta kyllä moni muukin maistuu, kunhan se ei ole perus-Liptonia tai -Twiningsia. Reilu Luomunen on ainoa pussitee, jota mielelläni juon, mutta harvemmin pussiteetä voi verrata irtoteehen.

  Hedelmähaudukkeita tai lakritsanjuurta ei voi teeksi luokitella, enkä niihin mielelläni kajoa. Rooiboksestakin sain muutama vuosi sitten yliannostuksen enkä siitä enää niin välitä. Sen sijaan yrttiteetä voisi juoda taas enemmän. On kai tullut viime aikoina valittua niitä helpoimpia vaihtoehtoja, kun hyvää yrttiteetä ei saa tavallisista ruokakaupoista.

  Skid rengas on jarrutuskestävämpi ja sen vahvemmat kumipinnoitet renunat kestävät

  enemmän kulutusta, ei muuta kuin pohkeilla jarrut lukkoon, mitkä jarrut.
  Lähetetty 19:04, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 14. crtn
  crtn
  Profiili

  Mitä tee on? ‹Tee (kiin. 茶, chá) on teepensaan (Camellia sinensis) lehdistä uuttamalla valmistettava juoma (wikipedia). Onhan sitä sitten kaikenlaisia muitakin juomia. Maustetuista teistä tulee mieleen lonkero; Lonkeroita on nykyään useita eri makuja (mm. appelsiini ja sitruuna), mutta greippi on pysynyt suosituimpana (wikipedia).

  Lähetetty 19:10, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 15. Sirkus
  Sirkus
  Profiili

  Huh, kylläpä jengi hifistelee tässäkin jutussa...
  Itse tulee juotua aika montaa eri sorttia, en oo noissa kauheen nirso. Menee mustat, vihreät ja valkeat ja maustettuina tai ei. Pussijutut on vähän nihkeitä, mutta tulee juotua. Ite tykkään rooiboksesta, johon laittaa vähän esim kardemummaa ja kermaa.

  en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
  Lähetetty 20:32, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 16. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Tää on hyvä kauppa.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 23:11, 22.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 17. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Luomu on yliarvostettua ja prkleen metkuja. rahastusta ja vedatysta.

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 0:15, 23.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 18. matu187
  matu187
  Profiili

  Hyvä ketju! Itse olen kovin aktiivinen teen kuluttaja ja on tullut maistettua jos jonkin moista teetä. Arkiteenä meillä juodaan yleensä jotain Nordqvistin valmistamaa, tällä hetkellä menossa viisasten tee joka on ihan hyvää kun lisää skidisti sokeria. Omia suosikkeja ovat Teehuoneen keemun ja valkoinen tee. Kiitos Kalle vinkistä, pitääpä käydä Demmerssissä.

  Lähetetty 13:07, 23.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 19. austone
  austone
  Profiili

  Laaduista gunpowder ja lapsang souchong omia suosikkeja. Aiemmin tuli vedettyä paljonkin yrtti-rooibos-lakritsi-mate-hippitouhuja, mutta nyt arvostaa enemmän nuita vahvoja, puhtaita makuja. Lakritsijuureen esimerkiksi tuli otettua täydet överit pari vuotta sitten, nykyisin en kestä sitä lainkaan.

  Kun haluaa päästä aamiaisella hyvällä ja helpolla, niin vaikkapa näiden pussitettu Earl Grey:kin osoittautunut oikein päteväksi.

  kuva, minkä pyöräharrastajat antavat omista asenteistaan liikenteessä on aika hiton pyöräilykeskeinen.
  Lähetetty 14:18, 23.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 20. asfalttisoturi
  asfalttisoturi
  Profiili

  Lapsang +1. Itse en käytä sokeria enkä maitoa missään laadussa, paitsi jos venäläiseen tyyliin vadelmahillolla ja runsaalla sokerilla (aika funkya).

  Lähetetty 19:40, 23.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 21. ^^ Lapsang souchong on asiaa, vaikka itse enemmän kahvihenkilöitä olenkin.

  Pari kesää sitten olin junailemassa Venäjällä ja Mongoliassa ja toin mukanani Mongoliasta teelaattoja. Ilmeisesti jotain tosi, tosi huonolaatusita kiinalaista (mustaa?) teetä prässättynä kivikovaksi levyksi. Ei maksa käytännössä mitään.

  Kansallisjuomateensä on myös jännää: maitoon keitettyä teetä, johon lisätään suolaa (ja jos oikein hifistelijöiksi heittäydytään myös lihalientä. Tanakkaa, mutta hyvää, vaikka suola teessä ei täkäläisittäin mikään intuitiivisin valinta ole.

  Everything matters (probably because there is so much of it).
  - Roy Wagner
  44/17
  Lähetetty 19:47, 23.11.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 22. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  T=nousussa!

  Eilen poistin nätin reilun paalin Assam TGFOP Koomsongia Eerikinkadun salongista. Tonteilla myös määdien seikkailujen Tunna fiilistelemässä uusia räädejä tulokkaita ennestäänkin kelvolliseen valikoimaan. Tunnelma keitaalla oli siis yhtäaikaa sekä innostunut että tiheä - jopa vienosti zenmäinen - teen ystävien omistautuessa asialleen.

  Tuo viimeisin poistoni osoittautui kyllä mitä suurimmaksi parhaudeksi: nätti, pitkä suippo lehti tuottaa erittäin tymängin aromin - itsestäänselvästi reilusti haudutettuna. Kitkeryys tulee toki kyytipoikana reilummalla annostuksella, mutta t-lusikallinen punaista maitoa hoitaa bitterin poistamatta kuitenkaan pehmeää ja viipyilevää, välttämätöntä ryhdikkyyttä.

  Suosittelen erityisesti niille ortodoksisimmille mustateepäille.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 17:14, 18.12.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 23. waldemaar
  waldemaar
  Profiili

  Lähinnä tulee juotua nipponin vihreetä irtokamaa, yleensä maustamatonta. Mustien kanssa olen aika nirso, makeasta en pidä. Luin muuten aluksi "täällä arvostetaan hyvää TT-tä", kummastelin hetken ensimmäistä viestiä.

  Lähetetty 20:25, 18.12.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 24. paulos
  paulos
  Profiili

  Yogi teet hyviä ovat.

  Crusty - 20:03, 15.12.2012 »
  Oon luullu et interneteissä on vaan vihollisia, lähen juomaan kaljaa.
  Lähetetty 19:42, 25.8.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM
 25. otsir
  otsir
  Profiili

  Laadukas japanilainen sencha & gyokuro on arvokasta, mutta todellakin hintansa arvoista. Ei mitään tekemistä Kiinassa plantaasituotetun "senchan" kanssa, jota marketeista saa. Juuri laitoin o-cha.comista 5 paketillista tilaukseen.

  Lähetetty 20:03, 25.8.2013, 6 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä

Search with Google: