Yksivaihde.net » Pyöräverstas

Maalipinnan vaurioiden korjaaminen

(10 posts)

 1. Grim
  Grim
  Profiili

  Huomasin tuossa säätöhommien yhteydessä, että Genesiksen runkoon (Reynoldsin 520 putkea) oli muutamia rikkeymiä maalipintaan. Syylliseksi epäilen taloyhtiön pyörävarastoa, jossa kukaan ei kunnioita toisten omaisuutta. Harvemmin vaakaputkeen kiveniskemiä tulee. Lisäksi satulaputken kiristin on ilmeisesti hangannut(?) maalin rikki sen alta.

  Metalli siis paistaa muutamista kohdista. Kannattaako noita alkaa paikkailemaan jollain vai antaako olla? Pyörä on kuitenkin käyttöesine, että sinällään nuo eivät haittaa. Lähinnä mahdollinen ruostuminen huolettaa.

  Lähetetty 16:58, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 2. kannattaa tietysti, vaikeutena saattaa olla oikean värisävyn löytyminen

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 17:00, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. Grim
  Grim
  Profiili

  Hyvä tuuri käynyt sinällään, yksi kolo on valkeassa kohdassa ja muut sellaisissa paikoissa, jotka eivät hirveästi näy. Mikä maali olisi tuohon tarkoitukseen parasta? Auton paikkamaali?

  Lähetetty 17:09, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. tle88
  tle88
  Profiili

  AINA kannattaa maalivaurio korjata. Ruoste on ikävä asia, se on kuin syöpä joka lähtee leviämään maalin alle. Ruoste on huokoista, siksi likipitäen aina märkää, ja ruostuminen vain jatkuu ja jatkuu. Se ei pysähdy, koska ruoste jotenkin itsessään aiheuttaa lisää vielä sitä ruostetta. Fe2O3 on siis hyvin kelju oksidi metallin pinnalla. Kromin ja nikkelin oksidit ovat tiiviitä, ja muodostavat ruostumattoman teräksen pintaan sen suojaavan kalvon, mutta huokoinen rautaoksidi saa aikaan vain lisää sitä huokoista rautaoksidia.

  Autotarvikeliikkeissä - hyvissä sellaisissa - on seinän kokoinen hylly kynsilakkapullon tapaisia pikku puteleita, joissa on erikoista korjausmaalia. Pigmenttiä tiiviiksi kuivuvan lakan seassa. Arvo pyörä vaikka sisään liikkeeseen, ja katsoo takitilleen sieltä seinältä sen oikean sävyn tai sävyt. Myydään myös ns. lasikuitukyniä, sauvamainen muovinen esine jonka keskellä menee tiukka kimppu paksuja lasikuituja. Sillä on hyvä rapsuttaa kolhusta ensin kaikki ruoste pois, ja puhtaalle pinnalle sitten tehdä tuo korjaus. - Korjausmaalia EI LAITETA ruosteen päälle.

  Se on laiska ja tyhmä omistaja, joka tuota pikkuhommaa ei viitsi tehdä ja joka ei pysty tuollaista pikku vaivaa edes näkemään. Silloin on se muukin elämänhallinta jo aivan perseellään, ja olisi pienen ryhdistäytymisen paikka jo sitten muutenkin. - Tulipa nyt sanottua ja sangen provosoivasti. Olkaapa hyvät. Minulle on turha tulla selittämään, mikä siinä ruosteisessa pyörässä muka on niin hyvää ja erinomaista. Siinä kun ei ole ei niin mitään hyvää, eikä mitään erinomaista.

  Ei tässä ole kukaan synnitön, minä en edes yritä väittää niin, mutta siitä nyt kuitenkin lähdetään, ettei arvotavara ruostu suoraan käsiin ja kaikki ole aina luisumassa viemäriin. Jos muuta yrittää väittää, niin voi sanoa vain päin näköä, että seli seli...

  Prööhh.... viikonloppu ja silleen....

  Tuure

  -.-

  Ja on muuten omassakin pyörässä vielä ruosteessa kolhitut vaijerinohjaimet. Vittu. Aggression syynä on kai oma saamattomuus ja että tuo kalikka kalahti minuunkin. Paikka maalit päälle ja suoja-aineet sisälle joka iikalla ja sassiin, siksi hienoa kalustoa tämänkin palstan ihmisillä on. Jos tähän ei ole muka aikaa, niin asioiden priorisointi on aivan persiillään.

  Lähetetty 17:17, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. Grim
  Grim
  Profiili

  Kiitoksia Tuure valistuksesta. Käynpä maanantaina katsastamassa paikalliset liikkeet, pari löytyykin ihan vierestä. Mites pienoismallimaalit, tekeekö niillä mitään? Haun perusteella jotkut olivat moisia käyttäneet.

  Lähetetty 17:29, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. Grim - 15:29, 23.10.2010  » 
  Hyvä tuuri käynyt sinällään, yksi kolo on valkeassa kohdassa ja muut sellaisissa paikoissa, jotka eivät hirveästi näy.

  Ei se valkoinenkaan mitenkään helppo väri ole. Valkoisiakin on vaikka kuinka paljon erilaisia :)

  Lähetetty 18:01, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. tle88
  tle88
  Profiili

  Sitä on vaikea sanoa... olen pienoismalli maaleista käyttänyt vain sitä Humbrolin fluori oranssia lusikka uistimiin, ja koska kuivaan uistimet aina käytön jälkeen, niin tuollaiset tulitikun päällä tehdyt paksut pyöreät maalipisarat ovat kyllä kestäneet uistinlakan päällä.

  Se automaalin paikkausaine on kuitenkin varmempi, ja kuivuu kovaksi. Sehän on auton ulkopintaa varten ihan erikseen tehtyä ainetta. Ainakin Motip on yksi iso tuotemerkki, akryylimaaleja iso telineellinen. Pyydä vaikka se värikartta irti siitä telineestä, jos se on ketjulla siinä kiinni ja käy ulkona vertaamassa pyörän runkoon. (hyvä tehdä luonnonvalossa tuo homma) Fiksuna pistät sitten sen numeron talteen vastaisenkin varalle. - Tai onhan se sitten siinä putelissa tietenkin tallessa.

  Vaiva on sangen pieni ja sen jälkeen on hyvä mieli, kun saa senkin asian hoidettua pois mielenpäältä. Osta samalla se lasikuituinen rapsutuskynä, sekin vaikuttaa ensin vähän pöljältä esineeltä, mutta se on ihan toimiva. Sen kärkeä ei saa painaa hajalleen, vaan kimpun täytyy pysyä tavallaan ehjänä ja kovana ja tiukkana. Se kaivaa hyvin ruosteen pois jostain ahtaista paikoista ja esim. saumojen alueelta.

  Minä siis turvautuisin oikeaan automaaliin, tai siis tuotteeseen, joka on sen korjaamiseen tehty. Hintaero on aivan mitätön. Tässä puhutaan siis jostain 8 euron hintaluokan putelista, ja vaikka noita pienoismallimaaleja saisikin jollakin 4 eurolla, niin ottaisin kuitenkin sen oikean automaalin tuohon kohtaan.

  ===

  Googlasin tuon Genesiksen, se vaikutti mielenkiintoiselta brändiltä, jossa on hyvä hinta/laatu suhde. Mistäpä sait kosketuksen juuri tuohon merkkiin ? Hieno tuntuinen käyttöpeli tuollainen day-01 -malli alfinen navalla, ja hinnoittelu kertoo minusta siitä, ettei mopo ole ainakaan karannut käsistä. (ja värikin miellyttää, yllätys yllätys...)

  http://www.genesisbikes.co.uk/bikes/cross/day-01/day-01-alfine

  Hmmm... vähän tuo suora etuhaarukka tökkii, ainakin minulla, kun järki sanoo, että taivutettu poimisi epätasaisuudet huomattavasti paremmin eikä takoisi niin käsille. Teräksen joustavia ominaisuuksia kannattaisi käyttää, kun ne sen materiaalin mukana kerran tulevat ihan valmiina. Menneisyydessä siihen taivutukseen nähtiin syytä, ja sen tekemiseen nähtiin siis ihan vaivaa, ja rakennetta ei pitäisi kyllä halventaa tuossa kohtaa. Se ei ole sama asia, onko se haarukka suora vai taivutettu, koska kyseessä ei ole jäykkä esine. Kammissa kaikki mutkat ja ylimääräiset muotoilut ovat mieltä vailla, mutta taivutettu haarukka on kyllä oikeasti jousituselementti.

  Tuure

  -.-

  Lähetetty 18:18, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Ostakaas enemmän niitä ruostumattomia pyöriä, niin noi pienet iskemät ei niin haittaa ajamista, kun se tuntuu aiheuttavan hirvittävän lisäspeksauskierteen.

  Tää oli siis vitsailua.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 18:23, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. miranol käy myös pienoismallimaalien lisäksi

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 18:28, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. Grim
  Grim
  Profiili

  Tuure: Mulla on tosiaan tämän vuoden Genesis Day One flättitangolla. Hyvältä tuo on tähän asti vaikuttanut. En tosin osaa sanoa tuosta haarukan vaikutuksesta kovinkaan paljon kun kokemusta ei taivutetusta haarukasta ole. Ei mielestäni kuitenkaan hirveästi käsille hakkaa, vaikka Oulun mukulakiviä ajeleekin.

  Joku täällä puhui tuosta merkistä ja vaikutti sopivalta omaan tarkoitukseen. Mahtuu lokarit ja paksumpaa kumia huonommille keleille ja poluille. Oulusta taitaa löytyä ainakin pari Genesistä.

  Lähetetty 18:39, 23.10.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Pyöräverstas

Search with Google: