Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Minä ja polvet

(192 posts)

 1. bber
  bber
  Profiili

  Tämän innoittamana, kysellääs porukan polvi kuulumiset. Ikävä kyllä joudun tämän aloituksen tekemään, kun kolmatta päivää polvi vihoittelee oikeen tosissaan. "jarru" puolen polvi alkaa pienen levonkin jälkeen olemaan siinä kunnosssa että mielummin keksii tekosyitä ettei tarvitse ajaa, kuin käy kokeilemassa että miten se kestää.

  Välityksenä 42-16, ja ajot lähinnä työmatkaa n.10km yhteensä per päivä. Mäkeä löytyy toki mennen tullen, joka varmasti osaltaan vaikuttaa asiaan. Mites muut polvivaivaiset, vinkkejä ja vihjeitä? Pienempi välitys? Vapaaratas? 27-vaidetta? Auto?

  Lähetetty 7:16, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 2. jarkko
  jarkko
  Profiili

  Lepoa, jarrut käyttöön, ja pienempää välitystä. Tsekkaa satulan korkeus, sekä liian korkea että liian matala satula tekevät polville pahaa.

  Lähetetty 7:23, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 3. pacstar
  pacstar
  Profiili

  Vaikuttaa myös polviin, onko satula liian edessä tai takana suhteessa polkimiin.

  Kannattaa tosiaan antaa sen polven kyllä rauhoittua ja vetää vaikka viikon tulehduskipulääkesetti (2 päivässä esim.). Jos on tulehdus ja siitä huolimatta touhottaa... noh, se ei vaan ole pitemmän päälle kivaa.

  Lähetetty 7:25, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 4. Samat, kuin edellä ja polvien pitäminen lämpiminä. Villa on ok.

  Edit: Ja tietty pitää muistaa myös polven tukilihasten vahvistaminen.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 7:27, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 5. basti
  basti
  Profiili

  ^jep. Yksi ok liike on, että tuolin reunalla istuen nostaa jalan polvesta 180 asteeseen joku pikkupaino jalkapöydän päällä tai nilkassa roikkumassa. Tahi junppakuminauhalla. Ja varoo nostamasta jalkaa niin, että polvi menee "lukkoon" eli ei siis liian ylös.

  “Someday we'll find it, that rainbow connection,
  the lovers the dreamers and me.”
  -Kermit
  Lähetetty 7:33, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 6. Prestige
  Prestige
  Profiili

  Omille polville kuuluu hyvää, mutta tarkkaa on. Laitoin maastopyörään ketjunohjurin, niin että oikean puolen poljin siirtyi 2mm oikealle. Ensimmäisellä lenkillä 2h ajon jälkeen alkoi polvessa tuntua. Siirsin klossia sen 2mm, ja kipu hävisi seuraavan 30min aikana. Pienestä se on kiinni.

  "Life lesson number 42: NEVER presume unicorns can ride bikes."
  Lähetetty 7:54, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 7. accro
  accro
  Profiili

  Mun polvet oireili ikävästi pitkään, kunnes jätin fiksiin talvivälityksen kevään tultua ja yritin säätää klosseja. Skidailun jätin pois oikeastaan kokonaan ja jarruttelin jarrulla ja rauhallisella "vastaanpanemisella"

  Jos sun kammissa on kauhean iso q-factor eli tread, voi sekin aiheuttaa ongelmia. Kyse on kammen etäisyydestä toiseen kampeen leveyssuunnassa. Kampien pituus olisi hyvä olla suhteessa jalkoihin melko lyhyt. Tarkista myös satulan sijoitus pituussuunnassa. Liian eteen kiinnitetty satula saattaa sekin tehdän kiertoliikkeelle kummia.

  Välitys tippua 73" -> 63". Talvityömatkasinkulassa 57".

  1. (slang) hooked: addicted, unable to resist
  Lähetetty 8:10, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 8. tle88
  tle88
  Profiili

  Omakohtainen kokemus on, että yllätys yllätys, ulkopuolelta kohteeseen laitettu kipusalva toimii paremmin kuin suun kautta otettu sama tavara. (sotii kaikkea arkijärkeä vastaan, tiedän)

  Kipusalvoista minusta paras aine on Orudis 2,5% geeli, geeli leviää hyvin ja kuivuu nopeasti. Muut vastaavat kilpailijat ovat levitettävyydeltään ja muutenkin käytettävyydeltään jotenkin huomattavasti huonompia aineita, ne ovat jotenkin rasvaisia ja sottaisia. Orudiksen tuotekehitys on ollut minusta onnistunutta. Pikkuisen se voisi ehkä käsistä peseytyä nopeammin pois.

  Pääsin eroon hiirikädestä ja olkapäästä sillä, että minulla on nyt työpöydässä kolo ja pöydän reunat tulevat reilusti vartalon molemmin puolin. Minä istun tavallaan pöydän sisällä. Nyt sitten ärtyvät kyynärpäät helposti. Geeli voide puree hyvin juuri tuollaiseen paikalliseen liika ärtymiseen. Minulla on lisäksi nyt vaaleanvihreät solukumi matot kyynärvarsien alla pehmikkeenä, näppäimistön edessä on rannetuki geelikumista ja samoin käytän sekä vasemman että oikean puolen hiirtä (peilikuvia keskenään, toinen Logitechin ja toinen Micro$oftin tekemänä niin ohjaimet eivät sotke toisiaan), ja niidenkin hiirimattojen reunassa ovat rannetuet.

  Polvet eivät itselläni enää oireile, mutta kesällä laitoin kuorma-autolavallisen pihakiviä. Sen verran olen treenannut, etteivät 17 kilon kivet olleet eivät selälle eivätkä käsille mikään ongelma. Polviakin ymmärsin varoa. - Mutta yksi kohta unohtui: Siinä kyykätessä kinnerjänteet jotenkin venyivät liikaa ja nyt sitten taas ne aristavat helposti jos yhtään kyykkäilen tai mitenkään muuten venytän niitä. Geeli on nyt auttanut vähän tuohonkin paikalliseen ärtymykseen. Kipu on muuten aina merkki jostain oikeasta fyysisestä vammasta (siis normaalilla terveellä ihmisellä) ja vammat paranevat vain ajan kanssa ja ymmärtämällä antaa kipeälle kohdalle riittävästi lepoa ja vain kevyttä liikuntaa.

  Minä käyttäisin autoa ja tekisin sen polven kanssa vain reipasta kävelemistä muutaman viikon ajan.

  Tuosta Orudis geelistä vielä: Se on vähän kallista, taitaa olla arvokkainta noista aineista, mutta jos tunnet jonkun lääkärin, niin reseptillä hinta tippuu aivan murto-osaan apteekin käsikauppa hinnasta. Yhden pikku putkilon hinnalla saakin kaksi isoa. Etu se on pienikin etu, ja se kannattaa käyttää jos vain mahdollista.

  Polvikivut ovat kovin ikäviä. Tiedän. Senkään nivelen arvokkuutta ei edes tajua ennen kuin se alkaa oireilemaan. Sama koskee nilkkoja.

  Tässä sitä kirjoitellaan kipusalvoista kuin mummot konsanaan... voi itku. Kuolevaisuus ja edes tämä vanheneminen ovat aivan perseestä. Tulipa sanottua tämäkin asia ääneen.

  Tuure

  -.-

  Tuo geeli siis rauhoittaa sitä paikallista tulehdusta. Se on oikeasti ihan fiksua ainetta, vaikka nuorempana itsekin olisin tuollaisille "mummo-tuotteille" lähinnä vain nauranut. Enpä naura enää.

  Lähetetty 13:28, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 9. User has not uploaded an avatar
  Anonymous
  Profiili

  Komppia täältäkin levolle sekä kipulääkitykselle. Mulla meni ohi melkein koko kesän lenkkeilyt polvivaivojen takia, kun en malttanut alkuun pitää tarpeeksi pitkää taukoa pyöräilystä.

  Itsellä meni jännästi molemmat polvet eri tavalla rikki, toiseen kehkeytyi hyppääjän polvi ja toiseen juoksijan polvi. Eli toinen oli edestä patellan kohdalta kipeä ja toinen taas sitten takaa/sivusta. Jälkimmäinen oli näistä ikävämpi, ei meinannut portaitakaan päästä enää alas ilman kipuja. Hyppääjän polvi omalla kohdalla tuli liian suurista välityksistä ylämäissä, juoksijan polvi taas sitten (ilmeisesti) liian korkealla olleesta satulasta. Tätä vaan ei lyhyemmillä (alle 1.5-2h) matkoilla tule ja nyt kun ei kesän jälkeen oikein ole jaksanut ja löytänyt aikaa lenkkeilylle, ei ole sillain tullut polven toimivuutta paremmalla ajoasennolla kokeiltuakaan.

  Hyppääjän polvi sen sijaan meinasi tulla yhdenkin ylämäen runttaamisen jälkeen. Tästä pääsin käytännössä eroon levon jälkeen ajamalla ylämäet kevyemmillä vaihteilla ja sitten kun jalkojen lihakset olivat kesällä jo vahvemmassa kunnossa uskalsi noita samoja mäkiä ampua ylös sinkulallakin. Ei ole vaivannut enää.

  Tuota samaa tukilihaksia vahvistavaa liikettä, josta basti mainitsi kehui mullekin ortopedi, jota kävin jututtelemassa näiden vaivojen tiimoilta.

  Lähetetty 14:34, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 10. zykkeli
  zykkeli
  Profiili

  Kannattaa myös tosissaan tarkkailla jalkojen liikettä ajaessa. Ei paljon auta, että kaikki on säädetty suoraan jos polvi kuitenkin ajaessa pettää sisään tai ulos (yleisemmin sisään). Eli juurikin noita tukilihaksia treenaamaan kuten tuolla aiemmin jo todettiinkin.

  Joo, voiteet yms. on ihan hyviä, mutta akuuteissa jutuissa vannon burana-kuurin nimeen (määrät siis jotain muuta kuin 1200mg/pvä). Jossei tuolla lähde tai uusii taas pian niin lekuriin.

  - Judda -
  Lähetetty 15:30, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 11. User has not uploaded an avatar
  Anonymous
  Profiili

  Josta tulikin vielä mieleeni: Probiken videoanalyysissä kävi tosiaan ilmi, että mun polvet kiertää villisti ulospäin pyörittäessä. Ennen kevättä pitää siis hommata vielä pohjalliset korjaamaan ylipronaatiota ja toivottavasti tuota polvien kiertoa.

  Lähetetty 15:43, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 12. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  Ja sitten vielä se klossin asento ja paikka pituussuunnassa. Ja riittävä float. Yritin useamman vuoden säätää käytännössä vapaalikkeettömien polkimien kanssa klosseja kohdalleen, autuus löytyi vasta kun hankin uudet polkimet. Myös polkimet, jotka yrittävät keskitää kantapäätä aina taaksepäin vedettäessä, ovat hanurista. Tää on lähinnä vanhempien polkimien vika.

  Ja sitten se nilkan asento ajaessa, jos polkee 'varpaillaan', eli kantapää ylhäällä ja varpaat alaspäin osoittaen, ei polvet välttämättä tykkää. Näin käy helposti huomaamattaan ainakin, jos satula on liian korkealla.

  Jos polvi kiertyy ajaessa, täytyy treenata niitä kiertäviäkin lihaksia, tähän käsittääkseni on hyvä liike esim. kyljellään maaten jalat koukussa nostella polvea kiertäen.

  Turha sitä lääkäriin menemistäkään on venyttää, jos ei ota parantuakseen. Nopeammin ohi, jos heti menee sinne ammattilaiselle, eikä riko lisää.

  Onko noi ongelmat siis tullu tällä? Onko noi polkimet niitä spessujen vakiopolkimina tulleita, joita sitten on niistä pyöristä otettu jo kaupassa ennen myyntiä pois, koska ovat melko kehnoja. Ja sitten niitä myydään erikseen jollain ehkä 15 eurolla. Rahisevat irtokuulalaakerit, huonot tiivisteet, eikä mahdollisuutta avata nätisti työkaluilla, vaan muovitulppa pitäisi vääntää puukolla pois. Jos noi on sellaset, niin niissä näytti olevan vapaaliikettä varsin paljon vähemmän, kuin jossain arvokkaammissa vispilöissä. Jos noi taas on vaikka mallia eggbeater c, joka on kai se halvin yleensä vähittäismyyntiin tehtävä, niin ongelma tuskin johtuu polkimista, ne on liikkumavaransa puolesta ihan esimerkilliset polkimet. Kuvasta arvaisin, että noi saattais olla noita ensinmainittuja.

  Lähetetty 16:35, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 13. bber
  bber
  Profiili

  SuicideHub - 14:35, 18.10.2010  » 
  Onko noi polkimet niitä spessujen vakiopolkimina tulleita, joita sitten on niistä pyöristä otettu jo kaupassa ennen myyntiä pois, koska ovat melko kehnoja. Ja sitten niitä myydään erikseen jollain ehkä 15 eurolla. Rahisevat irtokuulalaakerit, huonot tiivisteet, eikä mahdollisuutta avata nätisti työkaluilla, vaan muovitulppa pitäisi vääntää puukolla pois. Jos noi on sellaset, niin niissä näytti olevan vapaaliikettä varsin paljon vähemmän, kuin jossain arvokkaammissa vispilöissä. Jos noi taas on vaikka mallia eggbeater c, joka on kai se halvin yleensä vähittäismyyntiin tehtävä, niin ongelma tuskin johtuu polkimista, ne on liikkumavaransa puolesta ihan esimerkilliset polkimet. Kuvasta arvaisin, että noi saattais olla noita ensinmainittuja.

  Aika näppärästi arvottu tolleen kuvan perusteella, eli juurikin tuollaiset polkimet. Itsekin tossa vertailin tuota vapaaliikettä Shimanon polkusimiin, pitääkin kokeilla vaihtaa noi pois.

  Lähetetty 17:28, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 14. accro
  accro
  Profiili

  ^^Autuus ei välttämättä löydy kelluttavista polkimista, sillä ongelma voi muodostua myös liiallisesta tai liian herkästä "floatista". Käsittääkseni jotkut polviongelmaiset ovat löytäneet ratkaisun 0-float -polkimista ja oikein säädetystä klossin asennosta, jossa jalka ei pääse tekemään ylimääräisiä.

  1. (slang) hooked: addicted, unable to resist
  Lähetetty 17:40, 18.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 15. tle88
  tle88
  Profiili

  Sitten vielä tämmöinen niksi: Jääkäriprikaatissa pirun kylmänä talvena -84 opin sen, että housuihin voi ja myös kannattaa laittaa munien kohdalle pala alumiini foliota, jos hiihto kohdistui avonaiselle alueelle. Se piti viiman poissa siitä yhdestä kohtaa ja jopa lämmittikin. Kuulostaa vähän hullulta, mutta folio rypistyi miljoonaan pieneen ryttyyn ihan pehmeäksi kaistaleeksi, eikä se mitään siellä päällyshousujen sisällä haitannut. Se pysyi jopa hyvin paikoillaankin. Siihen aikaan ne vaatteet olivat sarkaa, hyvä materiaali joka hengitti, mutta juuri sen vaatteista läpi pyyhkivän tuulen kanssa oli ikuinen tasapainoilu.

  Polvien kohdat ajoasusta voisi tosiaan vielä ihan erikseen aina jotenkin vielä paremmin tuuli- ja lämpöeristää jollakin sopivalla materiaalilla, joka heijastaisi myös vielä lämpöäkin takaisinpäin. Itsellä kun ei ole vielä takana tätä oikeaa talviajamista (opiskeluaikojen vinttaamista ei lasketa), niin homma on ihan tutustumisvaiheessa vielä. Joissakin työhaalareissa on sisäpuolella sellaisia pusseja polvipehmikkeitä varten, kai sitä samaa niksiä voisi kokeilla ajohousujen ja foliopalan kanssa. Valmiiksi rypistelty ja sitten taas oiottu folio on yllättävän kestävä materiaali, kai se siellä polvipussissa kestäisi sitä ajamistakin. Ja ellei sitä polvipussia ole, niin sen pussinkin voi tehdä itse jostain ohuesta polyesteri silkistä. Kahvipussin metalloitu muovikin on melkoinen hi-tech materiaali, ja sekin varmaankin heijastaa lämpöä, ja estää polvia saamasta kylmää.

  Jostakin pitäisi vielä repäistä ne todella isot neopreenisuojat ajojalkineen päälle... ostan kai isoimmat takaa aukeavat ja teen vain jonkin ylimääräisen lisäkaistaleen siihen taakse. Ajatuskin siitä, että ottaisin nyt kylmää nilkan pallukkaluiden kohdalle pistää ihan värisemään. Silleen nämä nilkat ovat nyt vaivanneet viime aikoina, ja kaikki lähti liikkeelle vain tuosta liiallisesta kyykkimisestä kesällä. Työnsin vielä raskasta sorakottikärryäkin ylämäkeen ja oikein venyttämällä venytin nilkkoja siinä työntäessä. Kyllä sitä on tyhmä. Nyt ne nilkat sitten vaivaavat ja ovat tehneet sitä jo yli 2 kuukautta.

  Kylmissä oloissa polvet kannattaa pitää aina aivan erityisen lämpiminä, samoin ranteet ja leuan alunen.

  Tuure

  -.-

  Lähetetty 2:03, 19.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 16. pacstar
  pacstar
  Profiili

  Mulla on löysät polvet ja ajatuksena paras asia on, ettei polkimessa ole juuri yhtään vapaaliikettä. Esim. Shimanon perusmaantiepolkimet on mulle ihan hirveet mutta Speedplayt odottaakin asentamista. Onnekseni mun polvet ei vispaa polkiessa juuri yhtään eli sinänsä se vapaaliike on yks ja sama mutta liiallinen liike tuntuu tosi epävakaalta. Toinen nilkkahan mulla on polviakin löysempi, koska sen nivelsiteet ovat mitä ovat.

  Tässäkin kohtaa voisi mainostaa Probiken bikefittingiä. :)

  Lääkärit tuntuvat kovin helposti sanovan, että unohda se ja se, jos siitä tulee kipua. Joten älä masennu mutta hoidata ensin vaiva kivuttomaksi ja sitten tutkimaan syitä. :)

  Lähetetty 7:15, 19.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 17. Kiitokset kysymästä, toistaiseksi vielä hyvin voivat nuo. Tosin näitä juttuja luettuani rupesi vähän huolestuttamaan se, etten ole erityistä huolta polkimiin kiinnittänyt. Skiddailun diggailun jätin kyllä melko alkuvaiheessa ja jarruttelen joko etujarrulla tai sitten hiljaksiin "vastaan" polkemalla.

  Nivelien lämpimänä pitämistä kyllä pitänee miettiä enemmän. Vähän pelkään, että olen aikanaan lintuharrastaessa kylmettänyt toisen käteni. (Jos on esim. näkynyt jotain hyviä lintuja, joita on ollut pakko yrittää kuvata, niin tumpuista piti luopua, jotta mahtuu painamaan kameran nappeja.) Nyt pienikin viima tuntuu suhteettomasti oikean käden sormissa, vasemmalla ei mitään hätää. Enpä tiedä voiko vaikkapa nilkoille käydä vastaavaa, mutta tietty voisi varmuuden välttämiseksi jotain ylimäärälämmikettä neuloa noita varten. (Joo: meitsi neuloo ja katsoo lintuja...)

  Everything matters (probably because there is so much of it).
  - Roy Wagner
  44/17
  Lähetetty 7:41, 19.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 18. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  accro - 5:41, 19.10.2010  » 
  ^^Autuus ei välttämättä löydy kelluttavista polkimista, sillä ongelma voi muodostua myös liiallisesta tai liian herkästä "floatista". Käsittääkseni jotkut polviongelmaiset ovat löytäneet ratkaisun 0-float -polkimista ja oikein säädetystä klossin asennosta, jossa jalka ei pääse tekemään ylimääräisiä.

  pacstar - 5:41, 19.10.2010  » 
  Mulla on löysät polvet ja ajatuksena paras asia on, ettei polkimessa ole juuri yhtään vapaaliikettä. Esim. Shimanon perusmaantiepolkimet on mulle ihan hirveet mutta Speedplayt odottaakin asentamista. Onnekseni mun polvet ei vispaa polkiessa juuri yhtään eli sinänsä se vapaaliike on yks ja sama mutta liiallinen liike tuntuu tosi epävakaalta. Toinen nilkkahan mulla on polviakin löysempi, koska sen nivelsiteet ovat mitä ovat.

  Ehkä näinkin, oon lukenutkin tosta jostain, mutta on kyllä vaikea uskoa, että toi olisi ratkaisu. Kuvittelisin, että jalan ylimääräiset liikkeet pitää panna kuriin tukilihaksilla, pohjallisilla jne. Epävakaa fiilis on ihan makuasia, eikä liittyne polvikipuihin mitenkään. Nilkasta vääntäminen vaikuttaa kieroutuneelta. Mutta en tosiaan olekaan mikään fysioterapeutti tms. joten mistäs mä tiedän.
  Mulla ei ole ollut shimanon maantiepolkimia, mutta hyvin samannäköiset lookin vanhoilla delta-klosseilla toimivat, niillä on tapana keskittää kantapää taaksepäin vetäessä ja näin kammeta jalkaa ja polvea. Ovat hyvin samannäköisiä ja Shimanon maantieklossitkin sopivat noihin suoraan. Olisiko Shimanolla siis samanlaista ongelmaa? Eli muuten liukasta vapaaliikettä riittää, mutta taaksepäin vetäessä homma ei toimi. Siltä nekin ainakin näyttää, kun katsoo klosseja polkimia, klossin takareuna on suora ja polkimen takaleuan reuna on suora, joten jotta kantapään saa mahdollisimman taakse, pitää jalan kääntyä aina suoraan.
  Speedplayssä on tarjolla vaihtoentona myös reilusti floattia, jonka ei pitäisi yrittää vääntää mihinkään, ennemmin kokeilisin sitä.

  Lähetetty 14:09, 19.10.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 19. Lanssi
  Lanssi
  Profiili

  Nostetaas vähän.

  Eli ite olen nyt vaihdepyörillä suhannut aina, ja viime keväästä asti sinkuloilla. Nyt kiinnostais fiksiä kokeilla, mutta polvi on operoitu tammikuussa. Sisemmästä kierukasta poistettiin 2/3, jäljelle jäänyt kolmasosa on kuitenkin ihan ok kunnossa. Mitenköhän pahasti fiksuttelu polviin ottaa, varsinkin jarruttaminen?

  Lähetetty 21:46, 10.2.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 20. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Hommaa jarru, niin ei ota ollenkaan. En oikeasti lähtis kikkailemaan leikatun polven kanssa kiinteällä ilman apulaitteistoa. Lyhkäistä väliä ja rad:nessin poistin eteen, siitä se lähtee.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 21:47, 10.2.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 21. tya
  tya
  Profiili

  En ole polviasiantuntija, mutta myos fiksetilla voi jarruttaa ihan jarrulla. Pieni vauhdin himmailu ihan vastustamalla kampien liiketta ei sekaan liene sen rasittavampaa kuin eteenpain polkeminen, jos ei riuhdo. Toisaalta se saattaa kayttaa eri lihaksia kuin normipolkeminen, joka voisi olla hyva ajatus. Varmaan kannattaa pienista valityksista lahtea ja ottaa iisisti.

  Mun mielesta sellainen skidaus-riuhtominen ottaa enemman nilkkoihin ja akillesjanteisiin kuin polviin. Oon kuitenkin kuullut juttua molempiin suuntiin, joidenkin mielesta fiksuttelu on polville pahaksi ja joidenkin mielesta jopa hyvaksi. Siita kaikki varmaan on samaa mielta etta kevyehko valitys on polvivaivaiselle poikaa.

  Lähetetty 21:50, 10.2.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 22. Smurf
  Smurf
  Profiili

  Työnnän haarukkani tähän soppaan muutamalla polvitulehduksella yms.

  Leikattua niveltä ei ole, mutta yhdet reippaammat pannut nykäisin, joka aiheutti polvelle epämiellyttävää rasitusta jalan toipuessa.

  Laitoin jarrun.

  Siinä ei ole mitään epäkhuulia (vaikka et saisikaan lisäpisteitä Turun kaupunkisuunnistuskapoista). Itseasiassa ajaminen järkevöityy edellisestä. Sen lisäksi olen ihan helvetin laiska enkä jaksa rimpuilla joka perkmeleen tilanteessa hypyyttää, skidata, mutkitella ja hikoilla että saa pyörän pysähtymään, väistämään obstaakkelia tms.

  Nykyään välillä on jarru ja välillä ei.. joskus jarru on ollut tasan niin tehokas kuin sen paino hidastaisi vauhtia.

  ..niin laita se jarru eteen, takana jarru on kiinteällä välityksellä aivan turha ja rahan hukkaa.

  Pääseepähän kauhistelijoille sanomaan, että silmä käteen, tuossa se alumiinimöykky on.

  Muista, niinkuin kypärä se EI välttämättä pelasta henkeäsi ja se EI saa olla "hätäjarru". Jarru on vauhdin säätämiseen tarkoitettu vempele, se mikä pelastaa henkesi on ajotaito.

  Kevyempi välitys ja opettele pyörittämään.

  Oliko tarpeeksi isällistä paasausta?

  Poika tuo tohvelini ja piippuni..

  Lähetetty 22:09, 10.2.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 23. Lanssi
  Lanssi
  Profiili

  Hah, kiitos hyvistä mielipiteistä ja pointeista. Ja Papa-Smurfille opeista. Täytyy myyntipalstalta poistaa tuo yks takakiekko, ja sillä testaill kun ehtii. Ja kyllä, jarru oli kaikessa epä-khuuleudessaan kyllä tulossa ihan satavarmasti.

  Lähetetty 22:23, 10.2.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 24. Smurf
  Smurf
  Profiili

  Joo, pidä polvea ympäröivät lihakset kunnossa. Joku 60 pinnaa polvisäryistä johtuu lihasepäkunnosta ja/tai epätasapainosta polven ympärillä.

  Eli venyttele, venyttele, venyttele.

  Ai niin, tarkkaile tekeekö leikattu jalka jotain epämääräisiä kiertoja, klossit ovat silleesti, ettei aiheuta kummallisia asentoja. Pyörityskerrat ovat kiinteällä himpan erit kuin vabaradaksella (suuremmat), joten kipu ja särky saattaa yllättää nopeammin jos jokin asia failaa.

  Yksi kaveri vaihtoi speduista häkkeihin, kun speduja ei saanut sellaiseen asentoon, ettei se aiheuttaisi kipua. Toinen taas toisin päin samoista syistä.

  Ehkä tämä nyt riittää, tästä voisi jauhaa vaikka kuinka pitkään.

  Lähetetty 22:26, 10.2.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 25. Itselläni tuli uusi pyörä käyttöön viime keväänä ja sen seurauksena järjetön polvikipu. Pitkään pohdin eroa entiseen pyörään ja ratkaisuna oli Q-factor, jonka pitää olla isolla miehellä näköjään melko suuri. Uusi kampisatsi korjasi tilanteen. Kyseessä vaihteellinen järkipyörä.

  "Veä poika parhaat vermeet mitä rahalla saa ylles ja mennää kattelee miten se pöörä kulkee :D"
  Lähetetty 18:14, 11.2.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Search with Google: