Yksivaihde.net » Aiheen vierestä

Tulli tiedottaa: Nettitilauksiin uudet rajat 1.12.2008 alkaen

(173 posts)
 • Started 10 years ago by jussi
 • Latest reply from manuelkala

 1. jussi
  jussi
  Profiili

  Täällä on koko tiedote mutta alla oleva lienee kiinnostavinta sisältöä monelle täällä:

  "Nettitilauksiin uudet rajat

  Yksityishenkilön netistä EU:n ulkopuolelta tilaamat, yksityiskäyttöön tarkoitetut maksulliset lähetykset ovat 1.12. lähtien tullittomia 150 euroon asti nykyisen 22 euron sijasta. Arvonlisäveroa lähetyksestä peritään kuitenkin edelleen, jos lähetyksen arvo on yli 22 euroa."

  Lähetetty 10:33, 1.12.2008, 10 years sitten. # Login to Send PM
 2. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Miten hanakasti tuo tulli vaatii lasku kopioita? Tuli paketti ja pakettikortin toisella puolella tarra "ota mukaan mahd. laskut". Entä jos laskua "ei ole"? Firma laittanut paketin summaksi asiakastaan ajatellen just mukavasti alle 150e. Meneekö läpi ilman laskukopioita->kokemuksia?

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 13:37, 29.12.2009, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. jussi
  jussi
  Profiili

  Tullin lähtökohta on, että lasku tai joku vastaava dokumentti on oltava. Paketin "arvo" ei kelpaa ja ellei lähettäjä ole liittänyt mukaan eriteltyä laskua lähetyksen vastaanottajan pitää esittää joku tosite suorittamastasi maksusta, esim. Paypalista tulostettu kuitti.

  Ja jos väität, että paketti oli 'lahja' niin tädit uhkaa etsiä vastaavan tuotteen hinnan omasta virallisesta EU:n tulliraamatustaan ja verottaa sen mukaan. Onko muuten kukaan koskaan katsonut mihin se johtaa?
  .
  .
  .
  .
  .

  Kaikenlaisia pieniä kikkailuja voi tietenkin aina yrittää mutta ne pitää yleensä hoitaa ja sopia lähettäjän kanssa etukäteen...

  Lähetetty 13:52, 29.12.2009, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. fillarji
  fillarji
  Profiili

  On lahjana tullut kaksi-kolme kitaraa aikanaan japanista. Lahjana se tuli, oli arvoa noin 600-700euroa. Kun tullimummot arvioi sen hintaa "lahjanakin", niin tuli lopulta maksettua alv:tä joku 150-300 edestä. En tarkalleen muista, mutta ei ne varmasti osaa arvioida mitään vintagetavaraa oikein. Ehkä jollekin modernille tavaralle, niillä on suht tarkat hinnat... Lahjana kuitenkin verotus on muistaakseni vähemmän.

  Aina kun eu:n ulkopuolelta tilaa, niin kannattaa pyytää merkkaamaan lahjaksi, ei siinä voi kuitenkaan mitään hävitä. Aina on ebayn myyjät mulle lahjana lähettänyt eikä koskaan mitään häslinkiä. Pitää vaan jutella mummon kanssa tullissa kun on isompi paketti(kuten kitara) ja "sopia" alv:stä.

  Lähetetty 14:06, 29.12.2009, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  no perhana. mennään sitten oikealla summalla joka onkin tuplasti enemmän eli meni tullien maksamiseksi

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 14:37, 29.12.2009, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. daniel
  daniel
  Profiili

  Meni hieman säädöksi kun Kanadasta tulleen paketin tilaus tapahtui kokonaan puhelimessa ja tullissa alkoivat epäilemään että miten on mahdollista että voin antaa luottokorttitiedot puhelimessa. Sanoin että eihän se eroa siitä jos ne tiedot syöttää nettilomakkeeseen, ihminen ne jossain vaiheessa lukee joka tapauksessa. Ei uskonut ja "kostoksi" sanoi että vasta kun luottokunnan laskun esitän niin voidaan hoitaa loppuun. No soitin vielä jollekin tullin toimistoihmiselle ja sitten sain apua että jos pystyn printtaamaan netistä tuotteen sivun josta näkyy hinta ja postikulut niin se riittää. Eli jos tuotteesta löytyy jonkinlaista julkista tietoa jossain muodossa niin kopio siitä ilmeisesti riittää tullin & alvin laskemiseen.

  Once you go tarck you never go barck. – Jakartarck
  Lähetetty 14:45, 29.12.2009, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. varsinaisen tullin osuus on usein varsin pieni verrattuna alviin. Muutamia euroja. Vaikka ilmoituksessa lukee että "mahd. lasku mukaan" niin käytännössä ostokuitti pitää aina esittää tullauksessa.

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 18:39, 29.12.2009, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. fillarji
  fillarji
  Profiili

  Itse olen aikanaan selvinnyt monta kertaa ilman laskua japanilaisen kitaran kanssa, kun lahjana tuli. ALvia piti maksaa jonkin verran, mutta paljon vähemmän kuin yleensä. Eihän ne kuittia lahjasta ala pyytää..

  Lähetetty 19:08, 29.12.2009, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. Jenkeistä tuli tilattua vaatetta, molemmat rajat ylittyivät. Paketti tuli DHLllä ja ne hoitivat tullauksen.
  Pyysivät Jotain tilausvahvistusta / maksutositetta. Pistin niille nettipankista screenshotin, mistä näkyi euroina maksettu summa, ja tilausvahvistuksen, missä näkyi kamat hintoinen eriteltyinä. Seuraavana päivänä olivat pistäneet laskun mulle mailiin, summa täsmäsi omien laskelmien kanssa ja maksoin sen.

  Lähetetty 21:19, 29.12.2009, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. Jii
  Jii
  Profiili

  Laitetaan tähän nyt kertomusta uudesta nettitullaus"mahdollisuudesta".

  Paketti jota kovasti jo tovin olin odotellut saapuvaksi putkahti kolmen viikon berserkkisen seurannan refreshaamisen jälkeen Itellan seurantaan. Muutaman päivän pakollisen nurkissa makoilun jälkeen tilaksi tuli hämmästyksekseni:

  "Lähetys on noudettavissa Postin noutopisteestä saapumisilmoituksella tai lähetystunnuksella.
  Rekisteröinti: 16.4.2011 klo 16:36:10 Paikka: TULLIPOSTI / Vantaa 01530 01534"

  Koska asun stadin keskustassa tämä ihmetytti suunnattomasti joten otin puhelimen käteen ja 10 min jonottamisen jälkeen sain selville että nyt "Nettitullauksen aikakautena" kaikki tullattavat lähetykset jää Vantaalle ja ne voi joko noutaa sieltä tai sitten voi tehdä tulliselvityksen netitse jonka jälkeen paketti siirtyy normaalisti kotipostiin.

  Tullin sivuilta palvelu auki ja kirjautuminen pankkitunnuksilla ok. Perustietojen syöttöä ja puhelin käteen uudestaan kun en löytänyt kampien tariffinimikettä. Jonottelua 10 min, kampien tariffinimike 8714963090. Syöttelyä jne ja sitten kun on maksun aika niin selviää ettei pankkini ole yhteistyöpankkien listalla vaikka tunnistautuminen palveluun ko pankin tunnuksilla kyllä onnistuu. No, maksu oman pankin kautta tullauspäätöksen tiedoilla ja nyt sit taas odotellaan. Katsotaan milloin paketti on noudettavissa kotipostista.

  Eli vitun jees. Not. Sen sijaan että olisin voinut kävellä City-tulliin, maksaa ja saada pakettini niin nyt odottelen ensin maksun siirtymistä pari päivää ja sitten varmaan ainakin saman verran että paketti liikkuu Vantaalta kotipostiin. Tämä siis sen lisäksi että paketti on lojunut reilut kolme viikkoa jossain Bermudan kolmiossa.

  Tästä eteenpäin valitsen aina jonkun kuriirifirman saatana.

  Yksi vaihe.
  Lähetetty 8:16, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 11. makko
  makko
  Profiili

  ^itsellä vähän erilaiset kokemukset nettitullista, perjantaina tuli lappu himaan että sulla on tullattavaa. Noh, nettitullaus tehty nopeesti, maksettu samantein ja tänään on paketti haettavissa (ovat koittaneet näköjään jo kuskata kotiovelle). Ehkä tää vaan on tuuria tai jotain, koputellaan puuta.

  Lähetetty 9:04, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 12. Mulla taas tuo nettitullaus onnistui oikein mukavasti, olin tilannut firman osoitteeseen Helsingissä ja OP:n tunnuksilla tunnistautumisen ja maksamisen jälkeen paketti tuli sitten parissa päivässä perille. Ei ollut kiireellinen paketti, joten olin ihan tyytyväinen kun ei tämän vuoksi tarvinnut lähteä Vantaalle.

  Tariffinimikkeet on kyllä selvästi tarkoitettu virkamiehille eikä kansalaisten käyttöön.

  Ei ollut fiksusti postattu Eetulta -
  Lähetetty 9:13, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 13. mika
  mika
  Profiili

  Nämä kaks esimerkkiä todistaa hyvin tuon nettitullauksen huonoimman puolen, se hidastaa paketin perille tulemista vastaanottajalle.
  Näissä kahdessa mainitussa esimerkissä toisessa se olisi ollut silloin normaalisti noudettavissa kun lappu tullattavasti tuli.
  Ja jälkimmäisessä vastaanottaja olisi saanut paketin tuota paria päivää aikaisemmin kouraansa, mikäli sen olisi noutanut esim. citytullista.

  Tavallaan kiva palvelu, mutta huono siltä osin, että se huonontaa kokonais palvelua kuluttajan suuntaan, hidastamalla paketin kulkua.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 9:39, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 14. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Mä kuvittelin, että homma olis toiminut siten, että paketti tulee lähipostiin, ja samaan aikaan ilmoitus himaan nettitullauksesta. Ja sit vaikka jollain koodilla noukkimaan paketti. Tietty netittömät olisivat kusessa, mutta nyt on sit kiireelliset.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 9:41, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 15. mika
  mika
  Profiili

  Jep, samaa toivoin ite, että paketti tulisi omaan postiin ja se vapautuisi lunastettavaksi vasta sitten kun se on tullattu. Toki tässä olisi se ongelma, että vielä ns. tullaamatonta tavaraa olisi muualla kuin tullin hallussa.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 9:45, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 16. Lanssi
  Lanssi
  Profiili

  Nyt on 12 päivää ollu paketti matkalla jenkeistä tänne täynnä ebay-heräteostoksia, ja seurannassa paketin status edelleen sama. Hintaa tuli joku 65€ yhteensä, eikä hajua laittaako pakettin gift vai ei. Minkälaista aikaa jengillä on menny noihin pakettien tulemiseen?

  Lähetetty 12:02, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 17. makko
  makko
  Profiili

  ^riippuu toki mistä tulee, itselle juuri jenkeistä tuli vannesetti, 1.pvä tilaus, tänään postissa. Briteistä tulee alle viikossa.

  Lähetetty 12:13, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 18. mika
  mika
  Profiili

  ^^
  Accepted merkintä tarkoittaa että paketti on vastaanotettu ko. postitoimistossa tai noutoauton kuljettaja on sen kuitannut vastaanotetuksi. Paketti lähtee kohti Eurooppaa melko suurella todennäköisyydellä NYC:n kenttien kautta, ja näistä välivaiheista kyllä pitäisi näkyä merkintä seurannassa.
  Pahimmassa tapauksessa paketti on jäänyt jonnekin toimipisteen nurkkaan makoilemaan, tai sitten se on jo matkalla kohti Suomea, mutta seuranta vain ei jostain syystä ole toiminut.

  Kannattaa ajoittain kokeilla tuolla koodilla postin seurannassa, niin näet sitten sen siellä, kun se on saapunut Suomeen.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 12:37, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 19. Lanssi
  Lanssi
  Profiili

  Jep, jenkeistäpä hyvinkin. Euroopasta on tullu tilailtua kyllä vaikka mitä, mutta jenkeistä ei hirveemmin. Siks kiinnosti. Kai se sieltä joskus tulee. :)

  Lähetetty 12:38, 18.4.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 20. Lanssi
  Lanssi
  Profiili

  Nyt tuli lisäinfoa paketista, oli jäänyt jenkkien päähän tulliin. Ens viikolla pitäis olla kotona. Huh. Tämäkin tosin selvisi vasta, kun myyjä alkoi asiaa selvittämään USPSn kautta.

  Lähetetty 10:57, 15.5.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 21. Toni
  Toni
  Profiili

  Hah! Viikko sitten vahvistus Velo Orangelle ja paketti saapui perjantaina Vantaalle.

  Muillekin tiedoksi; fillarituotteiden geneerinen tullinimike kulkee koodilla 8714 99 90 89. Ja nettitullausta tehdessä ei tartte jokaista soittokelloa ja juomapulloa erikseen selvittää vaan ne voi köntätä yhteen tuon koodin alle.

  Lähetetty 14:51, 16.5.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 22. Lanssi
  Lanssi
  Profiili

  Aaargh nyt alkaa menemään järki! Laitoin taas mailia, että missä paketti viipyy. Vastaus oli, että on palautunut heille koska en ollut sitä noutanut postista. USPSn seurannan mukaan paketin status on "processed through sort facility" New Yorkissa, ja Suomen postin seurannassa tunnus ei ole ikinä antanut mitään tulosta. Ja minkäänlaista ilmoitusta ei postista tai tullista ole tullut. Nyt jenkit pyytää 30$ postikuluja, että lähettää uusiks ne. Tai palauttaa mun rahat miinus tuon 30$. Onko kyseessä kusetusyritys vai postin kämmi, en tiedä. Pitäis olla luotettava kauppias. Ei kai muu auta ku soitella postille.

  Lähetetty 7:53, 24.5.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 23. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Tullimuutos helsingissä. Uuden ennakkotullauksen myötä näyttäisi että pienemmätkin paketit jäävät tulliin. Mikäli itse ei ota yhteyttä tulliin joutuu kamat siis hakemaan tullipostista vantaalta. Mikäli kuitenkin haluaa kamat toimitettuna pääpostin tulli-pisteeseen, on hakuajat tiistaisin ja torstaisin. Muina päivinä suljettu.

  Tällä kertaa jäi tullin kouriin jäi alle kilon paketti, jossa 2kpl ketjuja japanista. On siis erittäin todennäköistä että ilman tulleja ei mene yksikään paketti läpi mikäli sen arvo on ilmoitettu yli 40 euron. Tämä oli järjestään neljäs paketti joka jäi tullin käsiin.

  Suomi, "veroparatiisi" vailla vertaa!

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 12:02, 7.6.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 24. konkeli
  konkeli
  Profiili

  No eiks tää oo nyt ihan oikein? Onhan se tietty perseestä, että pitää Vantaalta asti roinat hakea, mutta verot on ihan ok. IMHO. Kotsinartti.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 12:07, 7.6.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 25. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Vantaan tulliposti on auki 8-16 ja olisiko to 10-18. Kuka normaalia työtä tekevä ehtii postinsa vantaalta hakea? Konkeli varmaan on innoissaan tulevasta media-maksustakin ja maksaa tv-lupamaksunsakin kiltisti. Eiköhän tässä maassa perusduunaria veroteta jo ihan tarpeeksi.

  Se ei tosin kuulu tähän keskustelulankaan.

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 12:12, 7.6.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä

Search with Google: