Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

V***n Kauppa-Veljet

(34 posts)

 1. W1N
  W1N
  Profiili

  No niin olihan se pitänyt arvata...

  Menin ovesta sisään ostin huhtikuussa vuoden 2010 mallisen Trekin hihnavetoisen hiilarisinkulan, hinta kolme ja puol tonnia. Meni neljä viikkoa ja pojat soittelevat, että on loppuun myyty koko maailmasta. Jep jep, neljän viikon aherruksen jälkeen saan tämän tiedon. Hienoa!

  No, päätin olla itsepäinen, soitin maahantuojalle ja laitoin viestiä valmistajalle. Valmistaja sanoi että "paskat", tuotetta saa paikallisilta diilereiltä. Ok, sitten maahantuojan kimppuun, joka pitkällisen hyvän palvelut tuloksena kaivoi minulle yhden yksilon Hollannista. JES!

  Fillari ilmestyi sitten kolmen viikon kuluttua. Kävin poimimassa ja ajoin kotiin. Lähdin onnellisena (=hymyilin kuin jakoavain) lekille. Viiden kilsan jälkeen hinha tippui pois, sitten taas uudelleen ja uudelleen, Kerran viidessä kilsassa. Jep jep, no en ole HC fillariharrastaja ja en tunne fillarin takapäätä kovin hyvin erityisesti kun kyseessä oli epäkesko...

  Fillari Kauppa-Veljille huoltoon ja pyyntonä, että voitteko tsekata myos jarrut ja naksutuksen joka kammista kuuluu. Ok, takapää oli unohdettu kiristää. Hä?! oikeesti.. "Kaikki ok, naksutus ei oo mitään" oli vastaus. Palasin liikeestä takas kotiin. Meikussa alamäessä edellä ajanut emäntä veti yllättäen liinat kiini, siinä meikä perässä. Etujarru irtos kokonaan lensi päin näkoä ja vetäs kiitettävän klommon runkoon. Jaha... En viitsinyt heitä häiritä enää, koska kolmen ja puolen tonnin fillareita myydään niin paljon ettei asiakkaita tarvitse ottaa tosissaan. Kiristin jarrun itse. Naksutus jatui. Fillari oli myos parin minuutin huollossa ehditty naarmuttaaa pitkin poikin. Kiitos vaan!

  Nyt sitten tänä aamuna olin lenkillä, toinen kampi lähti irti ja fillari palasina.

  No enpähän enää käy tuossa liikkeessä, jonka huolto on niin hanurista että oikein puistattaa. Taitaapi olla myos allekirjoittaneen viimeinen Trek. P****le!

  Adios!

  Lähetetty 9:58, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 2. vasaraasialainen
  vasaraasialainen
  Profiili

  Hmm...

  monikko ja kuusikulmaista kääpiötä
  Lähetetty 10:01, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. User has not uploaded an avatar
  tenderoni
  Profiili

  No johan on uskomaton tapaus, ihan kaikin puolin. Jos siinä hiilarirungossa on "kiitettävä klommo", niin kannattaa ehkä välttää ajamista.

  Lähetetty 10:02, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. henri p
  henri p
  Profiili

  huh huh... ei tähän voi oikein mitään sanoa. aika tyhjentävä kertomus!

  Lähetetty 10:12, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. Ikävä tapaus. Kyllähän sen palveluasenteen pitäisi olla paremmin kohdallaan riippumatta pyörän hinnasta. Lisäksi hiilarirungon klommot kannattaisi tarkistuttaa jossain osaavassa paikassa ennen ajamista. Mä voin kyllä ostaa ton romun pois kuleksimasta :)

  Hyvyys. Pahuus. Pyöräilijä.
  Lähetetty 10:14, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. Ymmärsinkö nyt oikein, että Kauppa-veljet ainoastaan ottivat pyörän ulos pahvilaatikosta? Sulle jäi käytännössä kaikki muu homma pyörän tilaamisesta lähtien?

  Lähtisin siitä, että Kauppa-veljet ovat laiminlyöneet velvollisuuksiaan ja antaneet sinulle ajokelvottoman kapineen, joka sen takia on hajonnut. Kaupan purku ja kuluttajansuoja-asiamies asialle jos ei suoraan hoidu.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 10:23, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. vasaraasialainen
  vasaraasialainen
  Profiili

  Pakko muuten kysyä: kuinka paljon kyseinen pyörä painaa?

  Pirun hieno se ainakin on.

  monikko ja kuusikulmaista kääpiötä
  Lähetetty 10:24, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. antik
  antik
  Profiili

  Tulipa mieleen että mitä jos ottaisit yhteyttä kuluttaja-asiamieheen? Kun pyörä ei ole selkeästi ollut luovutushetkellä ajokelpoinen (ts. osia ei ole asennettu kunnolla), mitä sen liikkeestä asiakkaalle luovutettaessa pitäisi olla ellei toisin mainita, tuosta voisi saada jotain korvauksia. Jos jarrua ei ole liikkeessä asennettu kunnolla ja sen irtoaminen on johtanut rungon vaurioitumiseen, on korvausvaatimus mielestäni jo sen vuoksi perusteltu. Myös tuosta huollon laiminlyönnistä ("Kaikki ok, naksutus ei oo mitään") ja rungon kolhimisesta pitäisi mainita. Tai olisi ainakin pitänyt mainita jo aikaa sitten...
  E: asb laittoikin jo samasta asiasta

  Lähetetty 10:25, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. JeeJee
  JeeJee
  Profiili

  En tiiä kuvittelenko, mutta ihan kuin Kauppaveljet mainittais useinkin vastaavissa tarinoissa.

  "Manse tietää, mutta sitä ei kiinnosta." - MrSticha
  Lähetetty 10:26, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. jarkko
  jarkko
  Profiili

  W1N - 7:26, 10.9.2010  » 

  Nyt sitten tänä aamuna olin lenkillä, toinen kampi lähti irti ja fillari palasina.

  Miten palasina? Runko poikki?

  Lähetetty 10:27, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 11. ununu
  ununu
  Profiili

  oppiraha kuten oikeakin raha on näköjään suhteellista.

  Lähetetty 10:46, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 12. reiskaw
  reiskaw
  Profiili

  asb - 7:46, 10.9.2010  » 
  Ymmärsinkö nyt oikein, että Kauppa-veljet ainoastaan ottivat pyörän ulos pahvilaatikosta? Sulle jäi käytännössä kaikki muu homma pyörän tilaamisesta lähtien?
  Lähtisin siitä, että Kauppa-veljet ovat laiminlyöneet velvollisuuksiaan ja antaneet sinulle ajokelvottoman kapineen, joka sen takia on hajonnut. Kaupan purku ja kuluttajansuoja-asiamies asialle jos ei suoraan hoidu.

  Komppaan asbia. Eihän tuossa ole järjen hiventäkään, myyjän puolelta siis.

  Vie se filo takaisin puotiin ja pyydä rahasi takaisin ja HETI SILTÄ SEISOMALTA!!

  Jos eivät maksa, uhkaa Sosiaalisella Meediolla (vai mikä se nyt oli...), juristillasi ja kuluttaja-asiamiehellä.

  Katsopas kuluttajaviraston sivuilta. Siellä on sellanen peedeeäffä, jolla kuluttajavalituksen teko on tosi helppoa. Kyllä putiikki taipuu kaupan perumiseen tai ainakin kohtuullistamiseen kun kuluttajavirasto rupeaa heitä lähestymään. Prosessiin saattaa mennä muutama kuukausi ennenkuin virasto ehtii asian hoitaa, mutta lopulta OIKEUS VOITTAA!!

  Ei pidä suostua kauppojen pompoteltavaksi. Kova kovaa vastaan, ei ne opi muuten ja jos eivät asiakkaat nosta meteliä jatkavat kaupat asiakkaiden kyykyttämistä!!

  Anonymous: "Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end."
  Lähetetty 10:53, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 13. kuluttajaneuvonnan sivuilta voi ladata reklamaatiolomakkeen, johon Kauppa-Veljien tulisi vastata kahden viikon kuluessa.

  Häpeäisivät edes. Tuollaisen toiminnan jälkeenkin kehtaavat kutsua itseään veljiksi.

  Edit. Myöhästyin reklamaatiovinkkeineni.

  Lähetetty 10:55, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 14. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  Yhtä käsittämättömyyttä. Juuri näissä asioissa ketju: 1 kauppa, josta tavara on hankittu; 2 kunnan kuluttajaneuvonta; 3 kuluttajavalituslautakunta; 4 yleinen tuomioistuin pyörimään kohdasta 2.

  Semi-off-topik, mutta itselläni on - lukuisia ja myös onnistuneita - kokemuksia hihnavetosinkulan säätämisestä, korjauttamisesta ja muusta päivittämisestä, joten laita vaikka peeämmää, jos olet - kaikesta täysin käsittämättömästä ja kohtuuttomasta kokemastasi huolimatta - vielä vinkkejä vailla.

  Sen verran nyt alkuun, että mainitsemasi "naksutus" ei todennäköisimmin kuulu kammista vaan eturattaan ja hihnan välistä hihnan kiertyessä rattaalle. Tähän ongelmaan on vain yksi oikea parannuskeino: hihnan kireyden hienosäätö takarenkaan etäisyyttä - hiuksenhienosti - muuttamalla. Tähän viittaisi myös se, että takapää oli valmiiksi kiristämättä.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 14:43, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 15. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Itsellänikin on huonoja kokemuksia kauppaveljien toiminnasta. Käytännössä homma tuolla tuntuu toimivan niin, että jos ne joutuvat tekemään jotain mistä ei saa massia, alkaa se helvetinominen huokailu ja ei-ei-ei.

  Täällä kun on ihmisiä jotka ovat itse olleet tai tuntevat jonkun joka on töissä Alalla, ottakaapa kantaa seuraavaan:

  Kuinka usein asiakas ostaa uuden pyörän, ja tuo sen täysin päin vittua ruuvattuna takaisin? Onko tämä niin yleistä, että jokainen reklamaatio tulee välittömästi siirtää ö-mappiin?

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 15:20, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 16. W1N
  W1N
  Profiili

  Homma jatkui nyt sitten niin, että soitin maahantuojalle ja kerroin homman nimen TUNTEELLA... Erittäin hedelmällinen keskustelu ja ohjeet miten pitää toimia. Nyt fillari takuukorjauksessa toisella liikkeessä, jossa ainakin lyhyen visiitin perustella AIVAN toisenlainen ote.

  Summa summarum

  1) Kauppaveljet voi etsiä asiakkaansa muualta ja keskittyä kiinnittämään vaikka kukkasia ja koreja fillareihin
  2) Duell hoiti oman hommansa hyvin, kiitos siitä!
  3) Toivotaan että toivun traumaattisesta kokemuksesta ja haavat ikävistä naarmuista hienoon mattamustaan runkoon eivät pilaa ajomukavuutta ;-)

  Kaikenkaikkiaan perhanan hieno fillari!

  Lähetetty 21:29, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 17. W1N
  W1N
  Profiili

  Sen verran nyt alkuun, että mainitsemasi "naksutus" ei todennäköisimmin kuulu kammista vaan eturattaan ja hihnan välistä hihnan kiertyessä rattaalle. Tähän ongelmaan on vain yksi oikea parannuskeino: hihnan kireyden hienosäätö takarenkaan etäisyyttä - hiuksenhienosti - muuttamalla. Tähän viittaisi myös se, että takapää oli valmiiksi kiristämättä.

  Naksutus kuului epäsäännollisesti myos takapään kiristyksen jälkeen. Voi tietysti olla että takapäätä pitää säätää vielä uudelleen. Katsotaan mitä uusi edustaja tekee fillarille. Pyysin, että käy koko kaakin läpi ihan varmuuden vuoksi.

  Lähetetty 21:31, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 18. W1N
  W1N
  Profiili

  Tässä itse juhlakalu.

  Lähetetty 21:38, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 19. JaniT
  JaniT
  Profiili

  Mulle tuli tosta ekana mieleen G.I. Joe -elokuva :D. Ei tietenkään huonolla tavalla.

  Lähetetty 21:53, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 20. bike_futurist
  bike_futurist
  Profiili

  näyttää ihan hiton nopeelta. Onneks tarinalla oli onnellinen loppu.

  Lähetetty 22:48, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 21. Tassu
  Tassu
  Profiili

  Totahan kuolattiin jo silloin kun se oli näytillä F-lehdessä. Toivottavasti homma menee puikkoihin loppuun saakka.

  Lähetetty 22:52, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 22. W1N
  W1N
  Profiili

  negaatio - 19:52, 10.9.2010  » 
  näyttää ihan hiton nopeelta. Onneks tarinalla oli onnellinen loppu.

  Kiva sillä on ollu otaa kunnon hien päälle. Toki tuohon rinnalle on pitäny hankkia ihka oikee fixikin... tiestysti ;-)

  Lähetetty 8:42, 11.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 23. W1N
  W1N
  Profiili

  vasaraasialainen - 5:42, 11.9.2010  » 
  Pakko muuten kysyä: kuinka paljon kyseinen pyörä painaa?
  Pirun hieno se ainakin on.

  Kiitos! taitaa painaa 7 kiloa jos oikein muistan. Kevyt se kuitenkin on...

  Lähetetty 9:14, 11.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 24. pacstar
  pacstar
  Profiili

  Messuilla tuota kaukaa ihastelin, vaikken yleensä hiilaripyöristä viehäty. Hyvä, että homma hoituu ja ehkei merkkiä kannata kirota. :)

  Itselläni on kyllä hiukan samansuuntaisia kokemuksia paikasta muttei noin pahoja.

  Lähetetty 9:24, 11.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 25. kyttyra
  kyttyra
  Profiili

  Aika siisti. Ohjaamo ei oo kovin seksikäs, mutta mä oonki enemmän "voimansiirto miehiä".

  Onneksi onnellinen loppu lopuksi :)

  EDIT mutta nuo polkimet varmaan vaihtuu jossain vaiheessa?

  wtpooh: "Helvetti, kyllä keski-ikäinen konttorirotta on kykenevä jos sen annetaan vaan olla ja toteuttaa itseään."
  Lähetetty 9:38, 11.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Search with Google: