Yksivaihde.net » Aiheen vierestä

Sapuska kiinnosta

(2313 posts)

  1. Smurf
    Smurf
    Profiili

    kun kerran kaikki kiinnosta, migsei siis ruoka. Kaikenlaiset reseptit ja muu vastaava folklore-marttailu on jees. Tietty myös tarvikkeiden syynäys. Ennen kuin avaan salaisten reseptien laaria, suosittelen piipahtamaan lettupannun blogissa fiilistelemässä vegeherkkuja. Parit kerrat on tullut syötyä tuorejuustosuklaakakkua. Pilkkominen alkakoon.

    Lähetetty 11:49, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  2. SanttuT
    SanttuT
    Profiili

    Lettupannu

    Spagetti kiinnosta keskiviikkoisin Täffällä.

    radalle 51/13
    kadulle 47/19
    Lähetetty 11:51, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  3. tänään alkavalla, joka syksyisellä moporetkellä on tänään listalla mustilla emmental palasilla höystetty uunilenkkiä.

    I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
    -Michelle Pfeiffer
    Lähetetty 12:34, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  4. Eiha
    Eiha
    Profiili

    SanttuT - 10:34, 25.8.2010  » 
    Spagetti kiinnosta keskiviikkoisin Täffällä.

    Mäkin kävin/käyn/tulen käymään.

    Lähetetty 13:11, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  5. rokpete
    rokpete
    Profiili

    http://vegesafka.blogspot.com

    aikoo taas aktivoitua tässä joskus hei.

    *** Hidas ja hiljainen ***
    Lähetetty 13:21, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  6. Arttu
    Arttu
    Profiili

    Viimeaikainen suosikki:

    1 halkaistu Oululaisen luomu jälkiuunileipä (eli siis puolet koko leivästä)
    1 avokado
    1 tomaatti
    2 valkosipulinkynttä
    2 luomukananmunaa
    1/3 pakettia Aurajuustoa
    aurinkokuivattuja tomaatteja

    Murskaa kypsä avokado haarukalla kulhoon, pilko tomaatti ja valkosipuli ja sekoita mukaan (itse lisään yleensä tähän vielä vähän tabascoa). Levitä syntynyt tahna leivälle, pilko keitetyt kanamunat ja sinihomejuusto päälle ja kruunaa koko komeus runsaalla määrällä aurinkokuivattua tomaattia.

    Lähetetty 13:30, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  7. zykkeli
    zykkeli
    Profiili

    joo, tääkin kiinnostaa paljon.

    Kun kerran Porvookin on täällä jo monessa yhteydessä ja myös kasvissyönti niin mainostetaan vierailun arvoista paikkaa Fredrikan lähde

    Tuli käytyä kesällä pariinkin kertaan ja hyvää oli eväs.

    - Judda -
    Lähetetty 13:35, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  8. Jii
    Jii
    Profiili

    Ruoka todellaki kiinnosta. Niinkin paljon että kouluttauduin kokiksi ja tein alalla viisi vuotta duunia back in the days ennen kuin tulin järkiini ja siirryin konttorihommiin.

    Reseptejä on pää täysi, juuri nyt suunnittelen kavereiden kanssa tehtävän syyslandereissun safkoja. Ruokalistalla mm mangokanacurrya ja timjamilla ja sitruunalla täytettyä paahdettua broiskua ja hunajapaahdetut juurekset. Kikkaillaan jotkut näpsäkät jälkkärit perään, viime reissulla liekitin ja karamellisoin omenaa umpitunnelissa viideltä aamulla. Liekitin myös kaikkea muuta siinä samalla mutta se on ihan oma tarinansa.

    Yksi vaihe.
    Lähetetty 15:18, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  9. iivo
    iivo
    Profiili

    Harrastan kellonaikoja ja pidän lihapullista.

    ☮ ☯ ✌
    Lähetetty 15:23, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  10. Naamarimies vois laittaa perunasalaattiohjeensa jakoon. Tai oikeastaan koko reseptikirjansa.

    a non ambidextrous fixy skidder thing.
    Lähetetty 15:41, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  11. SanttuT
    SanttuT
    Profiili

    Naamarimies varjelee reseptiään tiukasti.

    radalle 51/13
    kadulle 47/19
    Lähetetty 15:46, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  12. henri p
    henri p
    Profiili

    laitoin just uuniin moussakan, vähän viritetyn tosin. kesäkurpitsaa, pinaattia, jauhelihaa tomaattisoosissa ja juustopanos. katotaan mitä tulee.

    innostuin laittaa pienen kasvimaan porukoiden takapihalle keväällä. kävin sieltä hakee ton kurpitsan ja pinaatit. kurpitsa oli kunnioitettavat 1,8kg ja aika naurettavan näkönen kokonsa puolesta...

    Lähetetty 16:04, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  13. crtn
    crtn
    Profiili

    Täältä löytyy kunnianhimoiselle monta kokeilemisenarvoista reseptiä

    http://fxcuisine.com/

    Suosikkini on falsomagro.

    Lähetetty 16:19, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  14. User has not uploaded an avatar
    Anonymous
    Profiili

    Jii - 14:19, 25.8.2010  » 
    ... viime reissulla liekitin ja karamellisoin omenaa umpitunnelissa viideltä aamulla. Liekitin myös kaikkea muuta siinä samalla mutta se on ihan oma tarinansa.

    Tuo liekittäminen on hauskaa hommaa muurikkapannulla pimenevässä syysillassa. Meillä oli mökillä pullollinen calvadosta, joka ei oikein mennyt suusta alas. Siinä illan aikana sitten tuli mieleen liekittäminen (tai jotain sinne päin). Mökistä löytyi banaania, nektariineja, omenoita. Sopivasti rasvaa pannulle, hedelmät, sokeria. Vähän kääntelyä ja iso loraus calvadosta ja tulta perään. Oli komeita tulipatsaita. Hyvää oli vaikka ei ollut taiteen sääntöjen mukaan tehty.

    Pizzat onnistuu muurikkapannulla kanssa. Ensin ohut pohja paistetaan kevyesti molemmin puolin, täytteet päälle ja odotellaan, että juusto sulaa, tuore basilika ja/tai rucola kruunaa.

    Mökki on melko primitiivinen, ei sähköä yms moderneja keksintöjä, joten ruokaa tulee väsättyä tulella.

    Lähetetty 22:23, 25.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  15. henri p
    henri p
    Profiili

    ^liekittämisen kokeilu mökillä ulkona on muuten ihan hyvä idea. turvallinen ympäristö ja kaikkea. ei tarvii pelkää et koko kaupunkikeittiö on liekeissä ;). taidanpa kokeilla itsekin

    Lähetetty 8:33, 26.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  16. krz
    krz
    Profiili

    Jii - 6:33, 26.8.2010  » 
    Ruoka todellaki kiinnosta. Niinkin paljon että kouluttauduin kokiksi ja tein alalla viisi vuotta duunia back in the days ennen kuin tulin järkiini ja siirryin konttorihommiin.

    Tissiposki!

    ;)
    *E*
    Aiheeseen, ruoka on ammattini ja suuri intohimon kohde.
    Tällä hetkellä lämmittää padat, pitkään haudutetut potkat ja paistit.
    Kikherneet, curryt, sampi, maa-artisokka, ihan vaan muutamia mainitakseni.

    To ride, shoot straight and speak the truth.
    Lähetetty 8:54, 26.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  17. MrHat
    MrHat
    Profiili

    henri p - 6:54, 26.8.2010  » 
    ^liekittämisen kokeilu mökillä ulkona on muuten ihan hyvä idea. turvallinen ympäristö ja kaikkea. ei tarvii pelkää et koko kaupunkikeittiö on liekeissä ;). taidanpa kokeilla itsekin

    Tuo muuten on ihan oikea vaara.
    Niille, jotka ei ole tajunneet, niin kettiö, jossa on liesituuletin, on äärimmäisen vaarallinen paikka liekittämiselle. Se liesituuletin on puhaltanut niitä rasvaisia keittiöhuuruja vuosikaudet ja suurin osa ei putsaa/vaihda tuulettimiensa suodattimia kläheskään niin usein kuin pitäisi. Se tuuletin ja siitä lähtevä poisoputki ovat siis rasvalla kyllästettyjä ja se rasva voi palaa.

    Lähetetty 9:04, 26.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  18. Jep, kannattaa nostaa se pannu pois liesarin alta ennenkuin sytyttää lonarin. Tässä meitsin joku pihvivääntö (dijonsinapilla voideltu pinta, joka dipattu neljän pippurin sekoitukseen), huomaa pyjamahousut:

    Hyvyys. Pahuus. Pyöräilijä.
    Lähetetty 10:08, 26.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  19. albert
    albert
    Profiili

    Habanero, ei keisari nero

    Lähetetty 10:28, 26.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  20. henri p
    henri p
    Profiili

    palo liesituulettimen hormeissa jossain keskustan vanhassa kerrostalossa onkin todellinen aiaiai tilanne. ei houkutteleva työtehtävä. tuuletin pois päältä ja pannu sivuun.

    ps. ekin biffit näyttää kyl niin hyvältä et mun on pakko kokeilla liekittää jotain himassa ja mahdollisimman nopeesti. hedelmät kiinnostaa myös!

    Lähetetty 11:40, 26.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  21. uao
    uao
    Profiili

    ISO

    Lähetetty 14:39, 26.8.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
  22. mustAfa
    mustAfa
    Profiili

    jatkan tähän tosta rööki-topikista....

    konkeli - 13:44, 21.3.2011  » 
    ^voi tietty funtsia kans sitä, että jos kroppa on tottunut hiilareihin ja saa sit aimo läjän proteiinia kitusiinsa, niin kyllähän siinä tovi menee, että energiatasot palautuu normaaleiksi.
    Sit voi tietty kans miettiä, että tuleeko sitä sit ahdettua itsensä lihanhimoissa tukkoon ja saattaahan se dyykattu kana kans olla ihan roskiskuntoista... Ja ettei nyt kuulosta jotenkin jeesustelulta, niin esim. kanatuotteiden kanssa saa olla pirun tarkkana, en dyykkais, vaikka muuta hyvää saattais löytyäkin.

    elävä ravinto ei tarkoita automaattisesti vähäproteiinista ruokaa.... esimerkiksi siemenet ja pähkinät sisältää usein enemmän protskua kuin liha (varsinkin "liha" jota on jatkettu ties millä mitä nykyään suurimmassa osassa valmis- ja puolivalmisruuista on). ja kattelin tässä aikani kuluksi idätetyn viljan ravintoarvoa ja idättämättömässä siemenessä proteiinia on 12-17% (vehnä) ja jonkun epäilyttävän hippisivuston mukaan proteiinipitoisuus nousee parhaimmillaan 300% idätyksen aikana...

    lane changin' chain swangin'
    Lähetetty 14:11, 21.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
  23. mustAfa
    mustAfa
    Profiili

    mutta joo kaikki on myös paljon tottumuksesta kiinni ja siksi näitä juttuja on vähän vaikea arvioida eri ihmisten välillä, jokainen tietää vaan miltä itestä tuntuu...

    lane changin' chain swangin'
    Lähetetty 14:18, 21.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
  24. dpstyles
    dpstyles
    Profiili

    Rosvopaisti kiinnostaa. Josko seuraavana kesänä olisi aikaa kaivaa monttu ja odotella siemaillen kylmää laageria.

    "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

    Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
    Lähetetty 14:21, 21.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
  25. mustAfa
    mustAfa
    Profiili

    rosvopaisti saa muuten uuden merkityksen kun nistien vakioammatti tuntuu olevan sisäfileiden pölliminen....

    lane changin' chain swangin'
    Lähetetty 14:23, 21.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä

Search with Google: