Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Kahvi kiinnosta

(1422 posts)
 • Started 9 years ago by ChainThug
 • Latest reply from normaali

 1. Viimeisimmällä Porvoon lenkillä ihmeteltiin ettei tällä pyöräilyfoorumilla ole vielä kahvi/kahvila-aiheista keskustelua, joten here goes.

  Itse en tiedä lajikkeista, valmistusprosessista tai ilmankosteuden vaikutuksesta cremaan mitään, mutta espresso dobbio ennen maantielenkkiä on itselleni – kuten varmaan aika monille muillekin – tärkeä rituaali siinä missä renkaiden pumppaus tai säämiskähousujen pukeminenkin.

  Tänne siis vinkkejä hyvistä ja kivoista kahviloista (mieluiten tietenkin lenkin varrella sijaitsevista), hifistelyä kahvilaaduista, paahto- ja valmistusmenetelmistä, sekä höpinää kaikesta muusta aiheeseen liittyvästä.. suklaaleivoksista, korvapuusteista ja kaurarusinakekseistä.

  a non ambidextrous fixy skidder thing.
  Lähetetty 10:59, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 2. reiskaw
  reiskaw
  Profiili

  matkalla pohjoiseen...
  http://karoliinankahvimylly.fi/
  Tämän isompia kakkupaloja saa etelä-Suomesta hakea. Noilla siivuilla pärjää aikuinenkin melkein napapiirille saakka, jos on autolla liikkeellä meinaan.

  Anonymous: "Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end."
  Lähetetty 11:03, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. rokpete
  rokpete
  Profiili

  ite pidin joskus 2000-luvun alussa täyden kahvinjuontistopin, kun meni ihan överiks noiden litkujen kanssa it-uusmediahommissa. sit kun palasin kahvikantaan, oli valinta suoraan tummapaahtoiset espressot etc - ja hyvin pieninä määrinä. edelleen on ihme, jos päivässä menee enemmän aamukahvin verran sumppia.

  mutteripannulla tuli turuutettua tässä nyt monta vuotta, mutta pari kk sitten hommasin tommosen lasisen pressopannun, jolla omaan makuun sumppi on vieläkin pehmeempää ja aromipitoisempaa kuin mutterilla tehty.

  *** Hidas ja hiljainen ***
  Roipetta jouten:
  Lähetetty 11:06, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. jussi
  jussi
  Profiili

  Mutteripannullisen virittely ja nauttiminen runsaan lämmitetyn maidon kera on aamun ehdoton heräämisrituaali. Valmiiksi jauhettu Pauligin perus-espresso toimii, en hifistele.

  Lähetetty 11:10, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. Arttu
  Arttu
  Profiili

  Itsellä löytyy kaapista rosterinen pressopannu sekä Bialettin perus kolmen kupin mutteri. Suomalaistyylisestä suodatinkeittimestä luovuin vuosi sitten eikä ole ollut ikävä. Muutenkin vähän naurattaa suomalaisten "itse en juo muuta kuin mokkamasterilla keitettyä juhlamokkaa" asenne.

  Pressopannuun menee yleensä Arvid Nordqvistin Franskrostia (melko edullista, tummaa ja saa lähimarketista) ja mutteriin tällä hetkellä Pauligin Espresso fortissimoa.

  Aamut alkaa yleensä pannullisella espressoa, tai mokkaa siis, koska mutterillahan ei saa oikeaa espressoa ;). Kun kahvin pakkaa pannuun oikein tiukkaan niin kyllä sillä jonkinlaisen cremankin saa aikaan (katoaa tosin kun kuppiin kaataa). Välillä jos olen sattunut ostamaan maitoa niin lämmitän kylkeen puoli kuppia sitä.

  Lähetetty 11:11, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. antik
  antik
  Profiili

  Kyllä kiinnosta!

  Pannu on ystävä. Pannussa vaihtelevasti esim. jotain Segafreddoa, myös Ikean (UTZ-sert.) halpista. Pressopannuun yllämainittua Franskrostia.

  Turusta Café Art ja sen oma paahtimo.
  Samoin pikkuiselle Latte Cafélle suositus.

  Lisäys: jos on lenkillä Ruissalossa suosittelen Ruissalon kahvilaa hiilaritäydennykseen.

  Lähetetty 11:11, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. Pursimiehenkadun Kaffecentralenin anarkofeministisen baristapuolueen tuotosten takia kannattaa poiketa kauempaakin. Tai sitten voi toki ostaa asunnon vierestä, niin ei tarvitse poiketa.

  Espresso 1e, cappucino 2e.

  Kahvissahan tärkeintä ei ole se millä sitä mujua keittää, vaan se että sen mujun ennen keittämistä jauhaa. Plöröpikakahvi tuntureilla on tietysti asia erikseen.

  Voima ja notkeus
  Lähetetty 11:22, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. jarkko
  jarkko
  Profiili

  Muttereita käytän, löytyy Bialettin teräspannut kahdelle, neljälle ja kuudelle kupille. Hyvää hifistelykahvia saa Caffista. Yleensä keittimessä kiehuu kuitenkin lähikaupan hyllyn kahveista Segafredo Emozioni.

  Lähetetty 11:22, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. austone
  austone
  Profiili

  Arvostan suuresti. Mutteripannullinen menee melkeinpä joka aamu, joskus jaksaa vaahdotella soijamaitojakin. Kotona oon tykännyt Libertadin zapatista-kahvista, ehkä lähinnä tukemisen vuoksi.

  edt. kylläpäs ne fixiet ja mutterit näköjään yhteen soppii

  kuva, minkä pyöräharrastajat antavat omista asenteistaan liikenteessä on aika hiton pyöräilykeskeinen.
  Lähetetty 11:25, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. kyttyra
  kyttyra
  Profiili

  Kesällä äiti suuttui kun oltiin vierailulla ja kävin ostamassa oman kahvipaketin kun kulta katriina näytti samalta kuin hakettimeen tungetut oksat. Pari viikkoa sitten avokki osti moccamasterin. Kaapissa näyttäis olevan Löfbergs liilaa.

  wtpooh: "Helvetti, kyllä keski-ikäinen konttorirotta on kykenevä jos sen annetaan vaan olla ja toteuttaa itseään."
  Lähetetty 11:25, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 11. matu187
  matu187
  Profiili

  Vaikka itse olen enemmän tee-ihminen niin espressot, cappuchinot yms. kiinnostavat.

  Nykyinen keittiö on niin pieni että espressokoneen hommaaminen ei ole agendalla joten tuollaisella Bialletin kolmen kupin pannulla tulee keiteltyä. Löytyy myös OBH:n maidonvaahdotin joka on kans aika ässä. Merkkiä vaihtelen aina silloin tällöin, nyt purkissa taitaa olla Illy:ä.

  Nyt on muutto edessä ja uudessa asunnossa reilusti isompi keittiö, hyviä ehdotuksia kompaktista espressokoneesta saa antaa.

  Edit: vihaan salaa kaikkia jotka puhuu expressosta

  Lähetetty 11:28, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 12. User has not uploaded an avatar
  Akselipoika
  Profiili

  rokpete - 8:22, 25.8.2010  » 
  ite pidin joskus 2000-luvun alussa täyden kahvinjuontistopin, kun meni ihan överiks noiden litkujen kanssa it-uusmediahommissa. sit kun palasin kahvikantaan, oli valinta suoraan tummapaahtoiset espressot etc - ja hyvin pieninä määrinä. edelleen on ihme, jos päivässä menee enemmän aamukahvin verran sumppia.
  mutteripannulla tuli turuutettua tässä nyt monta vuotta, mutta pari kk sitten hommasin tommosen lasisen pressopannun, jolla omaan makuun sumppi on vieläkin pehmeempää ja aromipitoisempaa kuin mutterilla tehty.

  Tuon pressopannun oon minäkin havainnut hyväksi. Kyllä siinä on maussa ero, jos kahvin annetaan kaikessa rauhassa hautua verrattuna että se pakotetaan äkkiä jonkun tiiviin suodattimen läpi, mä ainaki tykkään.

  Lähetetty 11:29, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 13. uao
  uao
  Profiili

  austone - 8:28, 25.8.2010  » 
  Kotona oon tykännyt Libertadin zapatista-kahvista, ehkä lähinnä tukemisen vuoksi.

  http://cafecaracol.org/

  Lähetetty 11:29, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 14. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Mä laitan silmämääräsesti kukkurallisen jotain tummapaahto-shittiä - rekoa tai parisiennee - siihen suodatinpussiin ja sitte 6 semmosta oikeaa mitallista vesee.

  Siitä tulee kaks kupillista, ja aivan vitun kaamea olo. Kannattaa vetää sukkikset tai pillifarkut ripeesti jalkaan ton jälkeen ja lähteä välittömästi ajamaan tai muuten alkaa varjomiehet ilkkumaan silmäkulmissa.

  Tollasen setin jälkeen on ihan okei kokeilla oisko siitä mittarista apua hillitsemään toiminnan järjettömyyttä varsinkin pidemmillä lenkeillä, olo meinaan on yleensä aikamoinen kun on vetäny 40 kilsaa capseilla.

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 11:31, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 15. Tummaa Presidenttiä maidon kanssa menee mukavasti 4d kuppi lauantai- ja sunnuntaiaamuisin. Varsinkin lenkki- ja kilpailuaamuina se pistää mukavasti suolen liikkeelle, niin ei tarvitse ajaessa miettiä mihin pusikkoon tohtii pinkaista. Arkisin tyydyn konttorin automaattikahviin.

  Aikoinaan edellisessä työpaikassa tilastoitiin erilaisia kahvisekoituksia ja tultiin siihern tulokseen, että Juhla Mokasta tai tavallisesta Presidentistä ei saa keitettyä juomakelpoista millään. Näppäriä sekoituksia tulee, kun laittaa 4:1 suhteessa Tummaa Pressaa ja Robert Pauligin vaniljakahvia (aka Obama) tai 4:1 suhteessa sitä Tummaa ja Roopen Suklaakahvia (aka Mugabe).

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 11:32, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 16. Smurf
  Smurf
  Profiili

  presso on ygöinen laiskalle (mm. Minä). Sen verran hipoilen, että pyrin kahvini ostamaan kaffecentraalista ja melko useasti siellä tulee käytyä kahveellakin. Kerran päivässä pitää juoda pahaa kahvia, ei pääse taso nousemaan liian kovaksi.

  Lähetetty 11:36, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 17. cigant
  cigant
  Profiili

  Perkalaattorilla marketin alennuskahveista tulee aamukahvit keiteltyä.Keittää kuumat kahvit.Maku on erillainen kuin peruskahvinkeittimellä ts.suodatinkahvinkeittimellä keitetty.Itse käytän pannukahvia,vaikka kaikkein parhaan tuloksen saa kuulemma kun sekoittaa pannu ja-suodatinkahvia fifty-fifty.Muuten ei juuri tule kahvia juotuakaan,mikäli ei pukkaa duunikeikkaa,jolloin vähintään ne päiväkahvit.Mutteripannu todettu toimivaksi.

  Lähetetty 11:37, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 18. Kaffecentralenista pavut, tarvikkeet ja mukaanotettavat kahvit. Loistava paikka, jossa anarkistibaristoilla aito kiinnostus kahviin, toisin kuin 95% stadin muissa kahviloissa.

  Kotona yleensä capuchino/latte linjalla. Viimeaikoina ehkä eniten tullut jauhettua Moakin Servitoa tai Mokaflor Rossaa. Espressot Monterivan Scuro Napolista, joka on cremaltaan erittäin antelias.

  Tavallista kahvinkeitintä ei ole, mutta mutteripannun voisi hankkia niin saisi retkelläkin keiteltyä. Rancilio Silvia + Ascaso iMini:llä uutellaan:

  Hyvyys. Pahuus. Pyöräilijä.
  Lähetetty 11:38, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 19. Smurf
  Smurf
  Profiili

  siippaa.

  Lähetetty 11:41, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 20. Hvo
  Hvo
  Profiili

  Himassa kirpparilta ostettu OPAn 25v perkolaattoripannu,jauheena "ReilunKaupan"kahvia. Vaahdotettua maitoa päälle ja avot! Tuolla tulee oikeasti kuumaa kahvia.
  Työpäivisin aamukahvit Roosasta siellä se on vielä oikeeta kaffia.Kuka oikeesti voi juoda ABCn tai Tebiksen automaatti litkua.. Hyi Helvetti!

  Lähetetty 11:43, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 21. jussi
  jussi
  Profiili

  ja konttorin kahvihuoneen moccamasteriin ostan omalla vuorollani sitä mitälie ihmeelliseen vaaleansinisävyiseen pakettiin pakattua reilunkaupansuodatinkahvia. valinta on eettisempi mutta paahto on myös perussuomikuraa tummempi ja maukkaampi.

  Lähetetty 11:49, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 22. zykkeli
  zykkeli
  Profiili

  kahvi kuuluu kyllä ehdottomasti hyviin hetkiin. kotona palaa Arvid Nordqvistin sitä luomu/reilunkaupan tummapaahtoista--> kätevää kun tuo sama jauhatus toimii mutterissa ja moccamasterissa kelvollisesti.
  reissuissa/maastossa sitten perus nokipannu-kaffe on ykköstä.
  hyviä kahviloita on liian vähän.

  - Judda -
  Lähetetty 11:50, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 23. iivo
  iivo
  Profiili

  Löytyy OBH nordica perkolaattori ja kahvina yleensä Arvid Nordqvistin Franskrostia. Asuin talvella porukoitten luona työharjottelun vuoks 5kk, oli pakko ostaa aika pian pressopannu ja omat kahvit.

  ■ ■ ■
  Lähetetty 11:58, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 24. antik
  antik
  Profiili

  jussi - 8:58, 25.8.2010  » 
  ja konttorin kahvihuoneen moccamasteriin ostan omalla vuorollani sitä mitälie ihmeelliseen vaaleansinisävyiseen pakettiin pakattua reilunkaupansuodatinkahvia. valinta on eettisempi mutta paahto on myös perussuomikuraa tummempi ja maukkaampi.

  Koska entisen työpaikan ruokalan (Amica) kaffee oli kallista ja pahaa, mutta kuumaa vettä sai ilmaiseksi joten ostin vaaleansinistä reilunkaupan pikakahvia. Toimii.

  Lähetetty 12:05, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 25. reiskaw
  reiskaw
  Profiili

  Huom!!

  http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/topic.php?id=5457

  Laatukone myynissä (pientä laittoa)!!

  Anonymous: "Everything will be OK in the end. If it's not OK, it's not the end."
  Lähetetty 12:05, 25.8.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Search with Google: