Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Autonkäyttö topikki

(707 posts)

 1. Laku
  Laku
  Profiili

  Moni tällä keskustelupalstalla tuntuu suhtautuvan yksityisautoihin ja niiden käyttämiseen suorastaan vihamielisesti. Mutta kun niitä nyt kumminkin on ja moni pyöräilyyn intohimoisesti suhtautuvakin omistaa, käyttää ja jopa pitää autoista, niin kertokaapa minkälaisia autoja omistatte, käytätte tai tahtoisitte ittellenne.

  Mulla ei ole enää omissa nimissä kuin 2: farmari-Sierra ja Escort Express, jota pitäis kunnostaa maastopyörän siirtelyajoneuvoks. E: Vitut, onhan niitä taas piha täynnä.

  Viime kesänä möin 2 Sierraa ja tänä kesänä lähetin yhden kierrätykseen. 3 autoa vähemmän.

  Ja mitäs mieltä olette polkupyörän siirtelystä autolla vain siksi että pääsee parempien ajomaastojen tuntumaan? On se itsekästä, jep. Mutta on ikävän työlästä jauhaa 32/19 fiksillä pitempiä siirtymiä rikkoon metsän rauhaa ja aluskasvillisuutta.

  Hmh, no siinä nytte ei oo mitään järkee.
  Lähetetty 11:16, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 2. SanttuT
  SanttuT
  Profiili

  Mä en voisi kuvitellakaan siirtyväni harrastuspaikalle pyörällä. Sama asia jos pitäisi mennä vaikka golfia pelaamaan koko matka puttaillen.

  Jos en olisi niin köyhä, niin ostaisin oman talon Nurmijärveltä ja talon kaveriksi citymaasturin.

  radalle 51/13
  kadulle 47/19
  Lähetetty 11:21, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 3. TimppaL
  TimppaL
  Profiili

  VW Scirocco on täällä. Olen niin rakastunut tuohon, ettei tulis mieleenkään luopua ja kiva olla sitoutumatta VR:n / Matkahuollon aikatauluihin. Saa mennä ja kulkea miten huvittaa.
  Kaupungissa en tuolla kyllä aja, kuin harvoin.

  "I think that all the hipsters who jumped this bandwagon are great! Now that they've f*cked off to paleo diets and barefoot running, I can pick up their barely-used fixies and parts for cheap!"
  Lähetetty 11:33, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 4. siirsin tämän fillarikeskusteluista tuonne aiheen vierestä -alueelle. Ei mulla muuta eikä autoa.

  The outside world – there is my wonderful
  Lähetetty 11:43, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 5. Jii
  Jii
  Profiili

  En omista autoa koska en sellaista tarvitse. Jotkut autot on hullun siistejä. Ja joskus ne on ihan kätsyjä vehkeitä. Vähemmän vihaa.

  Yksi vaihe.
  Lähetetty 11:48, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 6. pacstar
  pacstar
  Profiili

  Koiraharrastuksiin siirtymisiin käytän autoa, muihin en.

  Lähetetty 11:50, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 7. anttig
  anttig
  Profiili

  Mulla on mopo.

  Lähetetty 12:06, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 8. antik
  antik
  Profiili

  Ei ole autoa, koska keskusta-asujana ei sellaista tarvitse. Itseasiassa, siitä olisi vain haittaa: esim. ei kunnon pysäköintipaikkoja taloyhtiössä, pitäisi jättää vähintään parin korttelin päähän josta löytyy lähimmät ilmaiset kadunvarsipaikat. Autoa tulisi käytettyä maks. kerran viikossa, kun työmatkatkin hoituu nopeimmin pyörällä.
  Viikonloppureissuihin tms. tulee vuokrattua autoa, koska julkisen liikenteen maksut kahdelta aikuiselta (vaikka olisi yksi aikuinen, yksi opiskelija) tulevat kalliimmaksi, lisäksi ovat hankalampaa ja hitaampaa.
  Ei siis mitään autoja vastaan sinänsä, kiinnostus on tullut vähän perintönä; isä on autoteknikko ja olen lapsuuteni viettänyt autokorjaamossa / -liikkeessä. Joskus kun on enemmän tilaa ja varaa auton hankin, mieluiten vanhan, italialaisen ja avokattoisen. Samaan talliin muutaman vanhan kilpapyörän kanssa : )

  Lähetetty 12:08, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 9. En omista autoa, koska moiselle ei ole riittävästi käyttöä. Liikkuminen onnistuu julkisilla / kävellen / pyörillä. Ja silloin kun ei onnistu, niin http://www.citycarclub.fi pelastaa. (Mainos: on muuten mahdottoman kätevä autonvuokrauspalvelu. Netissä voi varata tunnin tarkkuudella auton ja auto kiikutetaan meille 500 metrin päähän parkkipaikalle.)

  Jos autolle joskus ilmenee tarvetta, niin sellainen pitää sitten ostaa.

  Sinänsä pidän autoista ja autolla ajamisesta. Mutta se ei riitä ostoperusteeksi. Pidän myös lentokoneista, mutta en silti ostele sellaisia :)

  Kampiapina.com
  Lähetetty 12:35, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 10. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Harrastan koskimelontaa ja muutamaa muutakin mystistä vesiurheilulajia. Yksityisauto on käytännössä varsinkin koskien suhteen ainoa keino päästä harrastepaikoille.
  omaa autoa ei ole tällä hetkellä, vaan siirtymät hoituvat pääasiassa seuran pikkubussilla ja kaverin autolla, johon on omat avaimetkin. Pitkät työreissut heitän mieluummin junalla, jos vain saan aikataulut osumaan.

  Tällä hetkellä en tarvitse omaaomaa autoa, mutta mikäli kajakkipummi -asennoituminen valtaa lisää tilaa päästäni, niin joudun hankkimaan pakettiauton ja sinne punkan ja keittiön.

  Lähetetty 12:52, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 11. milou
  milou
  Profiili

  Derp.

  " Sadan tonnin bemarin kolhiminen vie keveästi muutaman vuoden opiskelurahat. "
  Lähetetty 12:54, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 12. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Eihän auto ja pyörä ole joko tai tilanne.
  On naurettavaa kuvitella, että pyörällä pärjäisi kaiken. Auto on hyvä keksintö, mutta sitä käytetään liikaa ja moni käyttää sitä vain laiskuuttaan.

  Lähetetty 13:01, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 13. Laku
  Laku
  Profiili

  Isompi = parempi.

  Kannatan mahdollisimman isoja ja isomoottorisia autoja. Vanhat jenkit ja muskelikauden vehkeet on parhaita, kaikki ennen energiakriisia tehdyt.
  Ne on ekologisia. Ne on tehty yhden kerran 40-60 vuotta sitten. Ne kuluttaa paljon pensaa, eli niillä ei paljon ajella. Niistä pidetään hyvää huolta, ja niillä ajellaan varovasti. Niiden omistajissa on vähemmän kusipäitä kuin pikkuautojen. Pikkuautoilla paljon helpommin ajellaan joka paikkaan.

  Vaimoni serkku osti 7-litrasen Capricen. Kehui kuinka mukavaa pyöräily oikeastaan on.

  Hmh, no siinä nytte ei oo mitään järkee.
  Lähetetty 13:11, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 14. Jani S
  Jani S
  Profiili

  Nykyinen '07 viisovinen Civic on ollu nyt reilu kaks ja puol vuotta ajossa - mukavan tilava auto kokoisekseen. Vetää sisuksiinsa kolme ukkoa pyörineen ja vkonloppuroippeineen. En käytä julkisia niin jos en aja pyörällä, menen autolla. Kilometrejä tulee vuoteen ~20tkm.

  Lähetetty 13:14, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 15. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Clio S willy-edition. Kaks pyörää ja viikon matkakamat siirtyy näppärästi penkit kääntämällä. Lisäksi toi on hauska ajaa. Ja kompakti. Eli tilava, pieni ja hauska auto.

  Päivittäisessä käytössähän toi ei ole. Mutta jos näkyy virnistelevä kaveri kultavanteisessa klippanassa antamassa kevyelle liikenteelle tietä, niin saa moikata.

  edit: niin joo, tuolla säilyy autonropaustaidot jotenkuten hanskassa! ;D

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 20:31, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 16. villapaita
  villapaita
  Profiili

  En ole vielä keksinyt minkä takia auto pitäisi omistaa jos asuu kaupungissa. Jälkikasvu tuli peräkärryssä perässä kunnes oppi itse liikkumaan ja soittimet on kulkenut vahvoilla hartioilla. Ruokaostokset kulkee laukussa.

  Vuokra-auto on hyvä auto. Paljon tavaraa=pakettiauto, yksin liikkeellä=pikkuauto. Muuten sitten fillari. Yksi tai monta vaihdetta. Kilometrejä takuulla enemmän fillarilla kuin autolla /vuosi.

  Silti, onhan autoilu ihan mukavaa. Ja Helsingissä liikkuessani on kivaa aina antaa tilaa pyöräilijöille ja muutenkin kevyelle liikenteelle. Autoilureitit on kyllä välillä jo aika hakusessa.

  Lähetetty 20:37, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 17. Terwis
  Terwis
  Profiili

  Autoa ei ole eikä kyllä korttiakaan joka sen kuljettamiseen oikeuttaa.
  Kun olin siinä iässä että kortin olisin voinut ajaa niin ei ollut rahaa. Nyt vanhemmalal iällä ei vaan kiinnosta pyhän peltilehmän kuljetuslupa.

  Asustan suht lähellä keskustaa jolloin voin joko kävellä kylille taikka mennä bussilla jos ei fillarilla huvita ajella.

  Täällä Savossa vaan katsotaan hieman säälivästi ikäistäni (27v) henkilöä joka kulkee julkisilla. Eihän niitä nyt kukaan muu voi käyttää kuin vanhukset, opiskelijat, sairaat ja alkkikset... Valitettavasti tämä asenne myös näkyy julkisen liikkeen pahoina puutteina.

  Jos on tarvetta isommalle kauppareissulle tms. niin lainaamma anopilta auton ja vaimo ajaa kun sillä on sentään kortti.

  Matkustelu tulee hoidettua bussilla taikka junalla sillä täältä on todella hyvät liikenneyhteydet ympäri Suomea.

  Lähetetty 21:35, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 18. villapaita
  villapaita
  Profiili

  Terwis - 18:35, 3.8.2010  » 

  Asustan suht lähellä keskustaa jolloin voin joko kävellä kylille taikka mennä bussilla jos ei fillarilla huvita ajella.
  Täällä Savossa vaan katsotaan hieman säälivästi ikäistäni (27v) henkilöä joka kulkee julkisilla. Eihän niitä nyt kukaan muu voi käyttää kuin vanhukset, opiskelijat, sairaat ja alkkikset... Valitettavasti tämä asenne myös näkyy julkisen liikkeen pahoina puutteina.

  Ainakin tosiaan Savonlinna on varsinainen autolandia. Siellä jos mies joka ajaa polkupyörää on joko köyhä tai päissään, yleensä molempia. Paikallislehdessä on palsta josta joka päivä voi lukea miten joku on kärynnyt ratista 3-4 promillen humalassa. Tosimies ei sorru kävelemään tai ajamaan fillaria.

  Lähetetty 22:01, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 19. Terwis
  Terwis
  Profiili

  Tuo asenne on aivan sama täällä Mikkelissä.
  Yleensä autoilojat lopettaa v***lun kun kysyn että paljonkas meni viimeisen vuoden aikana autoiluun.
  Monet työkaveri ja muut tutut ennemin kävelee 10km töihin kuin alentuu julkisiin taikka fillarin selkään.
  Ei sekään ole huono vaihtoehto mutta ihmetyttää silti.

  Valitettavan usein kuulee myös vanhempien miesten suusta miten he hyväksyvät känniajelun yms idioottimaisen käytöksen sen nojalla että pitäähän ne oppirahat maksaa.
  Tuttavani kaksois pojat ovat kumpikin vasta saaneet kortin ja kumpikin poltti korttinsa alle vuoden sisällä törkeällä rattijuopomuksella. Vanhemmista se oli ihan OK. Kuulemma pojat on poikia.

  Positiivisiakin puolia on paikallisessa joukkoliikenteessä nimittäin lastenvaunujen kanssa saa matkustaa ilmaiseksi. Eipähän tarvitse muutamaan vuoteen maksaa siitäkään...

  Lähetetty 22:32, 3.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 20. joope
  joope
  Profiili

  Laku - 19:32, 3.8.2010  » 
  Isompi = parempi.
  Kannatan mahdollisimman isoja ja isomoottorisia autoja. Vanhat jenkit ja muskelikauden vehkeet on parhaita, kaikki ennen energiakriisia tehdyt.
  Ne on ekologisia. Ne on tehty yhden kerran 40-60 vuotta sitten. Ne kuluttaa paljon pensaa, eli niillä ei paljon ajella. Niistä pidetään hyvää huolta, ja niillä ajellaan varovasti. Niiden omistajissa on vähemmän kusipäitä kuin pikkuautojen. Pikkuautoilla paljon helpommin ajellaan joka paikkaan.
  Vaimoni serkku osti 7-litrasen Capricen. Kehui kuinka mukavaa pyöräily oikeastaan on.

  +1
  nimim. -79 Jeep Cherokee. Viidessä vuodessa 17000 km. "18 litraa satasella, haistakaa rahaa köyhät."

  hynysen näköinen mekaanikko
  Lähetetty 0:10, 4.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 21. Leander
  Leander
  Profiili

  Ihana ketju.

  Lähetetty 0:21, 4.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 22. Jani S
  Jani S
  Profiili

  Ketjusta tulikin mieleen, että mites kö autojen ketjuilla toteutetut jakopäät tuntuvat olevan "huoltovapaita" ja hihnavetoset jakopäät ooppelien tapauksessa paukkuu jonkun kympin ajon jälkeen jo poikki - fillarimaailmassa asiaa markkinoidaan päin vastoin....

  Lähetetty 0:28, 4.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 23. Auton jakopäänketju ui suljetussa öljytilassa.

  Mullakin on auto, Citroën Azu 1960, 0.4l, 12hp, 140km/2h, 5,5l/100km.

  -Olli

  Lähetetty 0:39, 4.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 24. hoolie
  hoolie
  Profiili

  ChopperOlli - 21:39, 3.8.2010  » 
  Auton jakopäänketju ui suljetussa öljytilassa.
  Mullakin on auto, Citroën Azu 1960, 0.4l, 12hp, 140km/2h, 5,5l/100km.
  -Olli

  entäs se punanen samanmoinen,eikös siin o pikkasen enempi rykiä pellin? alla.vaionko tää ny si taas sama rassi eri värissä.

  Lähetetty 0:43, 4.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 25. Tää oli eri vehje, vuoden uudempi. Myin sen jo joku aika sitten.
  Joo sillä pääs pidemmälle tunnissa kuin tuolla valkoisella kahdessa :)

  -Olli

  Lähetetty 0:48, 4.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Search with Google: