Yksivaihde.net » Paikalliset – Local stuff and events

Kyläsaaren pyörämesta

(84 posts)

 1. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Perustetaas nyt tällekin paikalle oma ketjunsa.
  Kyseessä on siis kyläsaaressa sijaitseva polkupyöriä ja niiden osia kierrättävä mesta, jota Helsingin kaupunki pyörittää. Samassa yhteydessä toimii myös jonkin sortin metallipaja, tietokoneiden kierrätysmesta, käsityöpaja ja rakennustarvikkeiden kierrästymesta. Nämä pajat toimivat Uusix-nimikkeen alla. Pajat on auki arkisin neljään asti ja uusix-myymälä on vissiin näin joululahjakaudella auki myös lauantaisin.http://uusix.fi/

  Samassa rakennuksessa toimii myös kierrätyskeskus, mutta se on eri porukkaa. Kierrätyskeskuksenkin pihalla näkyy fillarin raatoja toisinaan, mutta pääasiassa myyvät vanhoja huonekaluja ja kodinelektroniikkaa. Olen kylläkin oman nykyisen fiksin runkoni löytänyt nimenomaan kierrätyskeskuksen puolelta. Kierrästykeskus on auki arkisin kuuteen ja lauantaisin kolmeen.

  Lähetetty 18:16, 7.11.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 2. Kierrätyskeskuksen pyöräverstas siis? Mutta hyvä paikka on, ainakin baaripyöriin/mummiksiin/jne. tuolta löytää varaosaa pikkurahalla ja tinkimisvaraakin taitaa olla, kun kamaa ei ole tietääkseni mitenkään hinnoiteltu. Se kannattaa huomioida, että tuolla käy vaan käteinen.

  Lähetetty 18:34, 7.11.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 3. MrHat
  MrHat
  Profiili

  mehukatti - 2 hours ago  » 
  Kierrätyskeskuksen pyöräverstas siis? Mutta hyvä paikka on, ainakin baaripyöriin/mummiksiin/jne. tuolta löytää varaosaa pikkurahalla ja tinkimisvaraakin taitaa olla, kun kamaa ei ole tietääkseni mitenkään hinnoiteltu. Se kannattaa huomioida, että tuolla käy vaan käteinen.

  Sama mesta, mutta ei ja väärin.
  Se kierrätyskeskus toimii samassa rakennuksessa, mutta on eri organisaatiota, kuin Helsingin kaupungin ylläpitämä, uusix-verstaisiin kuuluva, polkupyöräverstas. kierrätyskeskuksella myynnissä olevat muutamat fillarit eivät ole sieltä takapihan pyöräverstaalta.

  Maksuvälineenä käy (ainakin uusix-verstaiden puolella) nykyään myös visa electron. Varmaan muitakin kortteja voi kokeilla.

  Uusix-verstaalla hinnat on minusta ihan kohdillaan. Ei mitään ryöstötaksoja, mutta ei sieltä juuri ilmaiseksikaan saa. Löytyy kokonaista fillaria ja kaikkia mahdollisia osia. Mitään hipoa voi olla turha etsiä, mutta kyllä siellä näytti olevan kohtuullisen suoraa alumiinikehää. Itse meinasin ostaa yhden etukiekon ja yhden vannekehän, joissa kummassakin luki araya (26"). Mutta löysin parit nastakumit ja jätin kiekot/kehät ostamatta.

  edit: sisällössä oli virhe

  Lähetetty 21:04, 7.11.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 4. Ok, I stand corrected.

  Lähetetty 21:38, 7.11.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 5. MrHat
  MrHat
  Profiili

  piruuttani väsäsin kartan alueesta. Veikkaisin siinä olevan hieman hyödyllistäkin tietoa.

  http://maps.google.com/maps/ms?f=q&hl=en&geocode=&ie=UTF8&t=h&msa=0&msid=104729694199578176546.00045b2ad260959098a49&ll=60.198705,24.972975&spn=0.003738,0.010943&z=17

  edit: ei osannut forumi käsitellä tuota linkkiä, niin piti laittaa koko urli näkyviin

  Lähetetty 13:24, 8.11.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 6. sami
  sami
  Profiili

  No nyt alkoi Lyyti kirjoittaa! Oon kerran käynyt tuota pyöräpajaa Kyläsaaresta etsimässä ja löysin itseni ihmettelemästä niitä muutamaa ruostuvaa Nopsaa Kierrätyskeskuksen pihalla. Kartan avulla tyhmempikin löytää perille, kiitti:)

  Lähetetty 14:54, 8.11.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 7. mustAfa
  mustAfa
  Profiili

  kävin eilen ja ulkona hyllyssä makasi ainakin yks cressun världsmastercykelnin runko. itelle tarttu mukaan yks valkonen sellen penkki, en tiiä onko joku tusinaretkipyörän satula mutta vaikuttais enemmän joltai maantielle tarkotetulta...

  lane changin' chain swangin'
  Lähetetty 10:26, 7.4.2009, 11 years sitten. # Login to Send PM
 8. Kappas, ehän mä aiemmin tajunnu katella tonne talon taakse ollenkaan. Kävin äsken kattomassa osia ja siellä oli aika muikea ruskea neukkupyörä. Kiilakammet ja muuta kamalaa projektipäänsärkyä.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 16:59, 7.4.2009, 11 years sitten. # Login to Send PM
 9. basti
  basti
  Profiili

  Schaisse. Mä en huomannut kans mitn mielenkiintoista projektia eilen. Ihan hyvä, niitä on liikaa.

  “Someday we'll find it, that rainbow connection,
  the lovers the dreamers and me.”
  -Kermit
  Lähetetty 21:29, 7.4.2009, 11 years sitten. # Login to Send PM
 10. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Kyläsaari ei nuku talvellakaan.
  Myös uusix-verstaiden puolella voi maksaa visa electronilla (minimi 2 €), hinnat ei päätä huimaa ja löydöt on etsijästä kiinni.
  Pajan nurkassa oli ihan aitoa canondaaleniakin:

  Lähetetty 17:47, 6.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 11. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Minkälainen tarjonta täällä on yleensä ollut droppitangoille ja stemmeille? Aukioloajat ei koskaan oikein natsaa omien duunien ja menojen kanssa.

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 20:59, 6.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 12. Sirkus
  Sirkus
  Profiili

  Noiden suhteen tarjonnassa taitaa olla yksi ylitse muiden, SR.
  Ne stemmit on vähän tynkiä ja nousua löytyy, jos kiilastemmiä etsii.
  Droppeja on myöskin noita Kulkureista revittyjä SR Road Championeja ja sit saattaa olla jotain vanhempia kromattujakin. Usein ne on aika liimassa, tankoteipit vaan revitty ja hyllyyn.

  en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
  Lähetetty 23:52, 6.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 13. droppeja oli viimeks varmaankin kymmenen hyllyssä, stemmejä toinen mokoma. Bongaus oli tosin viime lokakuulta.

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 23:53, 6.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 14. MrHat
  MrHat
  Profiili

  droppeja on hyllyn päällä muutamia ja stemmejä löytyy runsaasti, joskin sr-painotteisesti ylös ja alaspäin kääntyvinä sekä mustaa, että alumiinin väriä. Jos ei myymälän sisällä olevat valikoimat miellytä silmää, niin kysele, olisiko mahdollista penkoa takapihan lumihankeen hautautuneista pyöristä osia.

  Lähetetty 19:19, 7.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 15. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Aamulla ajttelin:"Ilma kun on ulkona liki helvetillinen onkin hyvä lähteä vapaapäivän kunniaksi kyläsaareen ostoksille". Mesta löytyi helposti ja vahtimestari opasti itse pyöräpajalle. Pajan työntekijätkin vaikutti ihan rennoilta kavereilta.

  Harmi sinänsä, sillä juuri mitään ei ollut tarjolla. Droppeja 4kpl ja kaikki aika hintuloita-ei minkään merkkisiä. Stemmeä pari isoa laatikollista. 99,9% stemmeistä oli nousua 50mm-130mm. Pihahyllyssä makaavat haarukat turhan leppoisilla offseteillä. Hetken kamoja pengottuani löysin peräti 2kpl ihan ok stemmejä (ne ainoat alaspäin sojottavat. Toinen BF toinen SR. SR lähti mukaani, tosin huomasin siinä olevan turvamerkinnän->hiomisiin) ja pultit kampiini. Kamat paperipussiin, kädet puhtaaksi. 2 euroa kassalle ja kotiin päin. Kierrätyskeskuksellakaan ei ollut mitään tarjottavaa.

  Saldo oli siis aika mitätön. Mikäli tuolla pääsisi useimmin käymään voisi kenties joskus jotain hyödyllistäkin löytyä. Tänään ei vaan ollut mun päivä.

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 16:55, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 16. Olisko joku talvihorros menossa? Ei tuu sisään pyöriä ja talvirassaajat vie kaiken käyvän käsistä? Keväällä alkaa taas taloyhtiöiden varastosiivoukset.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 17:17, 19.2.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 17. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Nyt muistaessa päivitys.
  Meinasivat suuttua, kun kävin onmin päin sieltä takapihalta hakemassa aihion ostettavakseni. Takapihan löytömestalle ei siis parane mennä luvatta.

  Lähetetty 17:36, 12.5.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 18. Jorkko
  Jorkko
  Profiili

  Pari päivää sitten käväsin ostamassa mummis/baarirungon. Runko olisi ollut 5e, mutta siinä oli hyvässä kunnossa olevat renkaat ajokelvottomilla kiekoilla, niin koko pyörä 15e. Maksaessa olisi voinut sanoa minkä vaan hinnan, mutta rehellisenä päätin sanoa sen juuri oikean =) Takapihalla oli koko verstaan porukka juuri ruotimassa fillareita, mitkä menee suoraan myyntiin ja mitkä osiksi. Eli nyt kannattaisi taas mennä katsastamaan, kun myymälä pullollaan.

  Lähetetty 19:41, 12.5.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 19. LRM
  LRM
  Profiili

  Onko kukaan käynyt nyt vähään aikaan kääntymässä tuolla?
  Stemmiä ja kampia lähtisin hakemaan, mutta tilanne kiinnostaa kovasti näiden suhteen, jos joku on käynyt lähiaikoina. Onko tuolla yleensäkkään ollut mitään "järkeviä" kampia, josta saisi budget projektiin kammet yhdellä rattaalla.

  josbanse - 16:34, 22.2.2016  » 
  Suosittelisin itse rungon tilaamista puolasta, mutta mieleciltä. Sielä ei kämmätä.
  Lähetetty 16:17, 8.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 20. Kampia en ole juuri kaivellut, mut stemmeistä on vaikea löytää vaakasuuntaista mutkaa. Kaikki tuppaa olemaan korkeita ja nousevia.

  Nyt on pakko kirjoittaa aiheen vierestä
  Lähetetty 16:59, 8.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 21. User has not uploaded an avatar
  lauri
  Profiili

  Viimeks ku kävin, etsin juuri kampia. Siel on lattiatasossa yks iso laatikko jossa on nelikanttiin sopivia vasemman puoleisia kampia, sit on ylähyllyllä yks loota jossa oli oikean puolen kampia. Ne oli just niin epäjärjestyksessä kuin voi kuvitella, ehkä jos jaksais ettiä niin vois löytää sopivan parin.

  Lähetetty 17:07, 8.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 22. Pari vuotta sit muuten löysin sieltä shimano adamas kammet, joita on tehty vain pari vuotta kasarilla. Silloin ne oli minusta niputettuina pAreittain.

  Nyt on pakko kirjoittaa aiheen vierestä
  Lähetetty 17:09, 8.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 23. Olavi
  Olavi
  Profiili

  Stemmejä on lisää jemmassa kun käy kysymässä metalli puolen sedältä ne on siin ulkona isossa laatikossa.

  Harjoittelija.
  Lähetetty 17:12, 8.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 24. LRM
  LRM
  Profiili

  No täytyy mennä toivossa etsimään jotain suoraa ja lyhyttä stemmiä, että jotain sopivia kampia, jos vaikka parin sattuisi löytämään.

  ...Epäilen, mutta kokeillaan!
  Jos ei löydy, niin täältä kyllä varmaan joltain löytyy ylimääräisenä, jos ei löydy jostain liikkeestä/netistä kohtuu hintaan.

  josbanse - 16:34, 22.2.2016  » 
  Suosittelisin itse rungon tilaamista puolasta, mutta mieleciltä. Sielä ei kämmätä.
  Lähetetty 18:43, 8.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 25. pyöräverstaan takana (riippuen vähän mistä katsoo, mutta kuvittele käveleväsi verstaan läpi) on myynnissä kokonaisia pyöriä. viime viikolla kun kävin niin ainakin 60 pyörää siellä oli sekaisin siellä täällä. siellä on myös läjäpäin vanteita ja renkaita.

  otin sieltä peugeotin mixten ja yhden korkeaprofiilisen vanteen, vueltan airlinen 26". tosi löytöjä molemmat. rälläkällä ottivat vielä pösön lukon auki, se oli mukavaa. kaikki yht. 30 euroa.

  Lähetetty 15:28, 10.8.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Paikalliset – Local stuff and events

Search with Google: