Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Polkimet - poljinkeskustelu ja poljinvinkit

(1039 posts)
 • Started 11 years ago by markkuj
 • Latest reply from manuelkala

 1. Moni näköjään siirtynyt bmx-platformeihin. Minä olen ollut toistaiseksi MKS Sylvanien ja vastaavien rata- tai maantiepedaalien kannattaja. Jotenkin olin ymmärtänyt että ne toimii häkkien kanssa paremmin, mutta ilmeisesti moni löytänyt vielä paremmin toimivat platformit.

  Mutta mikä on oikeesti kaupunkifiksailussa paras poljin, häkki ja remmi -kombo? Mikä hinnalla millä hyvänsä, mikä järkevällä hinnalla ja mikä halvalla? Kokemuksia, vinkkejä ja mielipiteitä kaipailen.

  Ja kyllä vinkit myös kulloinkin parhaista lukkopolkimistakin kiinnostaa.

  Bicycle Film Festival Helsinki 29.-30.8.2014. Leffoja, bileitä ja muuta kivaa elokuun viikonlopussa!
  Lähetetty 11:34, 16.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 2. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Halvin systeemi taitaa olla biltsun platformit, muovihäkit ja nailonremmit. Ostaa vielä toisen remmiparin kaveriksi, niin siitähän se lähtee. Oisko just vähän reilun kympin sijoitus. Ei haittaa vaikka tulee osumaa.

  Mulla on tosiaan jotkut wellgon miniplatformit, mitkä lie lastenpolkimet, joissa on kiinni onksnenytsit christophen s-koon häkit. Häkki tulee edemmäs kiinni, niin se toimii. M olis parempi. Kaverina dimensionin tuplaremmit. Luistavat ruojat alkuvaiheessa, mutta nyt tuntuu pitävän. On kengänpohjaan varsin pitävä ote, ei tartte pitää maantiekenkiä jalassa, eli tennarikin toimii jotenkuten jos sen velton munan tuntuisen pohjan kanssa pystyy elämään. Tuplaremmi taas kiristää edestä hyvin, ja voi pitää taaemman remmin sen verran löysänä, että pääsee sisään ja ulos varsin vikkelään.

  Mutta edelleen, spedut on oikea valinta jos haluaa ajaa edes jotenkin tehokkaasti. Shimpat taitaa olla halvimmat ottaa ajoon, kenkiä saa mistä hyvänsä ja osa ei edes näytä niin perseeltä. Shitmanojen hyvyydestä voi olla montaa mieltä, talviajossa esmes ne kerää skeidaa sisäänsä aika mainiosti. XT:t kyl toimii ainakin mulle hyvin. Halvemmallakin saa. Noi vaan tuntuu oikeasti laadukkailta.

  Jatkakaa.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 11:45, 16.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 3. Lukot edellyttää mun mielestä reiluja pitkiä lenkkejä ja/tai monen tunnin yhtäjaksoista pyörän kanssa olemista niin ettei polkemisen väleissä oo juuri varttia pidempiä taukoja. Mulla fiksit sen tyyppisessä käytössä etten oo speduja oikeesti harkinnut kun yhteen fikseistä. Sen lenkkifiksin kohdallakin päädyin häkkeihin kun en oo koskaan kokenut polkimien vaihtamista ongelmaksi jos sitä ei joudu joka viikko tekeen. Mielummin sitä polkimia vaihtaa usein kun vaikka välityksiä. Otan siis mtb:stä shitmanot siihen lenkkifiksiin sillon harvoin kun tulossa piiiitkä lenkki. Aina muulloin häkit siinäkin.

  Bicycle Film Festival Helsinki 29.-30.8.2014. Leffoja, bileitä ja muuta kivaa elokuun viikonlopussa!
  Lähetetty 13:40, 16.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 4. jussi
  jussi
  Profiili

  mulla on vielä toistaiseksi GR-9:t molemmissa pyörissä mutta kokeiltuani eilen noita Kallen uusia polkusimia niin täytyy kyllä ehkä harkita samanlaisia, olivat sen verran hyvän tuntuiset ainakin kikkailumielessä. häkkipuoli tuntu olevan ihan jees ajaa mutta kun polkimien toisillakin puolilla pysty vetämään tukevasti ja ne nappulat vielä anto lisäpitoa niin noi oli ihan FTW-osastoa.

  EDIT. Malli on ilmeisesti MG-28 (?)

  Lähetetty 14:47, 16.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 5. konkeli
  konkeli
  Profiili

  MG-28U:t its as. koska osan noista piikeistä voi napsia irti, ellei peräti kaikkia.

  Mulle nyt sinänsä ei ole niin väliä mitkä polkimet on pyörässä kiinni. Lukkiksilla mä ajan oikeastaan sen vuoksi, kun lukkokengät antavat vain helvetisti enemmän tukea jalalle. Tennari on tennari, ei ajokenkä. Mutta kyllä mä häkeilläkin tykkään ajella, vaikka mä vähän kaatumisaltis niillä olenkin.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 15:39, 16.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 6. Maantiefilossa on Timen maantielukkikset, koska ne on parhaat millä olen ajanut. Speedplay vaikuttaa kans kiintoisalta, mutten ole kokeillut kuin messuilla pikaisesti.. ehkä ens kesänä semmoiset.

  Kaupungilla ajan/ajelen pääasiassa kiinteellä välityksellä, klosseilla liukastelu kahviloissa ja kaupoissa ei nappaa enkä yleensä jaksa raahata vaihtotossuja mukana joten kolme vuotta mennyt BMX-flättipolkimia teräshäkeillä.. tai itse asiassa mulla on häkki ja remmit vain oikeassa polkimessa kun totesin sen joskus poolossa toimivaksi ratkaisuksi ja totuin siihen. GR-9 jne sen tyyppisiä on kans tullut pikaisesti kokeiltua mutta diggaan vanseja ja muita pehmeäpohjaisia tossuja ja niillä jalat puutuu pahasti jos poljin on liian pieni.

  Häkeistä teräksiset on imho parhaat, alumiiniset paskimmat. muoviset ok mutta ainakin mulla olleet on haljenneet kiinnitysruuvien vierestä.
  niin ja tosiaan BMX-platformit toimii myös häkki alaspäin, just paras poolossa ja varmaan myös kikkailussa.

  oikeeseen ajamiseen kaupungilla SPD:t on kuiteskin parhaat, sekä voimanvälityksen että tuntumansa puolesta. Ja Niken bmx-kengät saa myös suuria pisteitä.. pyöräilykengän lesti, speduklossit, dunkin ulkopohja ja kuoret. niillä kehtaa mennä palaveriin ja kävellä liukastumatta marmorilattialla.

  a non ambidextrous fixy skidder thing.
  Lähetetty 16:15, 16.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 7. jussi
  jussi
  Profiili

  No niin, propsit Konkelille tän combon keksimisestä, 'Konkeli-platformit'(?), itse diggaan kovasti (ja blogissa tietty löpinää aiheesta):

  Wellgo MG-28, pari kybää Foxcompista, ja huhun mukaan maanantaista alkaen saatavilla myös Kumiluodista.

  MKS:n häkit istuu (sisäpuolelle kiinnitettyinä) kuin nakutetut, samoin tuplaremmit. Polkimien uloimmat piikit saa ruuvattua irti ja kannattaa IMHO poistaa häkkien puolelta ainakin takareunasta niin jalat saa häkkeihin paljon helpommin.

  'Jussin Seal of Approval' / * * * *

  Lähetetty 20:21, 19.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 8. mijau
  mijau
  Profiili

  mul 15euron ritchey spd't + kenkinä sellaset lenkkarimman näköset shimanskit joissa jää tosi hyvin pohjan sisälle klossit. kävellessä mukulakivil yms kilistelee mut tasasemmil menee ku olis normi kengät. duunis eriksee sisäkengät ja on tol kombol niin hyvä ajaa et ei sitä ulkonäköseikkojen vuoks vois luopua.

  Lähetetty 23:59, 21.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 9. mijau
  mijau
  Profiili

  mul o myös speedplayn maantiepolkimet, tosin vaihdepyöräs. ostin ne koska ne oli makeen näköset ja ne lupas olevansa polviystävällisimmät. oon ollu tyytyväinen.

  klossit on maantiekengis. ilman muovikansia ne klossit on ihan saatanan liukkaat niin ettei meinaa kadulta päästä kotiovelle ilman niitä.

  kerran löysty lenkin aikana klossist ruuvit sillee et klossi irtos kengästä. ei pysyny ollenkaan se hiilarinen kengänpohja siin sileel polkimella joten poljin kotiin sitten yhdellä jalalla.

  Lähetetty 14:52, 22.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 10. Teemu
  Teemu
  Profiili

  Just kävin postista hakemassa eggbeaterit. Ruuvataan kiinni ja katotaan, miten noilla pärjää. Vähän arveluttaa, kun ei noissa ole kireyden säätöä. Pakko nyt koittaa kuitenkin, kun olen noita himoinnut jo kauan. Jos ei skulaa, niin sitten SPD:t takas.

  Lähetetty 15:30, 22.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 11. Teemu
  Teemu
  Profiili

  15 kilsaa eggbeatereilla alla ja voin todeta, että pysyy kiinni tiukassakin skidauksessa ja aukeaa riittävän jouheasti tarvittaessa. Laitoin irrotuskulmaksi 20 astetta, mutta voisi se toinen vaihtoehtokin, eli 15 astetta toimia.

  Näinkin lyhyellä kokemuksella uskallan siis lukkopolkimiksi suositella eggbeatereita. Onhan ne paljon kevyemmät ja päheemmän näkösetkin kuin SPD:t.

  Lähetetty 19:48, 22.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 12. NKOTB
  NKOTB
  Profiili

  Hop. Päätin sitten kasata erikseen lenkkifiksin ja kaupunkibeaterin, kun on sen verran romua nurkissa. Samalla voisi päivittää polkimet speduista maantielukkiksiin, kun tuo float ja pieni polkimen pinta-ala ei oikein tunnu kivalta laajemmissa ympyröissä.

  Kellään suositella edullisia maantiepolkimia, joissa ei pääsisi nilkka turhia vatkaamaan? Myyntitarjouksiakin otetaan vastaan.

  "Onneksi skidit pitävät skarppina ja moottoripyöräily on minulle eräänlaista joogaa.” - Pertti ”Nipa” Neumann
  Lähetetty 14:46, 17.6.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 13. Teemu
  Teemu
  Profiili

  Mulla on Cinellissa nyt Lookin Keo Easyt (Carboneita odotellaan tosin saapuviksi), mitkä on ollut ihan jees. Polkimissa ei ole lainkaan säätöjä, mutta "perusasetukset" on toimineet, vaikkakin floatia voisi olla vähän vähempi. Ovat halvat, kevyet ja ei-shimanot. Hintaansa nähden erittäin toimivat. Noita uskallan suositella halpismaantiepolkimista ja muista ei olekaan kokemusta.

  Lähetetty 19:31, 17.6.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 14. jussi666
  jussi666
  Profiili

  Onko kellään tiatoutta löytyykö tänään tai huomenna minkää kotimaisen tai ulkomaisen putiikin valikoimista noita paljon kehuttuja MG-28:ja?

  paras vastaus palkitaan :)

  Lähetetty 12:40, 26.6.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 15. jussi
  jussi
  Profiili

  Ootko kysynyt Kumiluodista ja/tai Foxcompista? Noissa molemmissa niitä on ainakin joskus ollut hyllyssä parin kybän hintaan.

  Joillain BMX-merkeillä on muuten myös valkoimissaan vastaavia mini-platformeja, ainakin Sinz:illä mutta noita pitää sitten kai jo tilailla maailmalta. Ja miten noihin saa häkin kiinni, siitä en kyllä tiedä.

  Lähetetty 13:14, 26.6.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 16. cool J
  cool J
  Profiili

  Nostetaan lisää vanhoja poljin-säikeitä pinnalle... Lukoilla olen ajellu, mutta aina tekis mieli siirtyä häkkeihin niin vois valita kengät vapaammin. Monet flätit vaan painaa jalkoihin ja tekis siksi mieli kokeilla noita kehuttuja Wellgon MG-28 polkmia, mutta en oikein Tampereelta löytäny. Esim. Sportaxissa oli vaan kiinni bmx-pyörissä, ei myynnissä erillään (tai ainakin jotain Wellgon mini platformaja niissä oli).

  Edelleenkö kannattaa kysellä Kumiluodista ja Foxcompista? Voisin soitella muutaman paikan läpi, mutta hyvä jos jollain on tuoretta vinkkiä niin ei tartte ihan tuurilla alkaa soitteleen.

  Kattelin, että joku tommonen Exustar voi kans toimia http://www.exustar.com/product_detail.php?psn=472&level=2&t1s=23 mutta siihen voi olla hankalampi kiinnittää häkkejä.

  Lähetetty 23:47, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 17. askopee
  askopee
  Profiili

  Heijastimet irti Exustareista ja vapautuneisiin reikiin häkit kii.

  "its som des top a det tue anyway im tired of bay when i hate you"
  Lähetetty 23:59, 10.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 18. cool J
  cool J
  Profiili

  askopee - 21:59, 10.9.2010  » 
  Heijastimet irti Exustareista ja vapautuneisiin reikiin häkit kii.

  No tota mää mietin, mutta ilmeisesti noihin MG-28 porukka on vetäny ne häkit kiinni sisäpuolelle tollain niinkun Jussi blogissaan selittää http://fixedgearbikes.blogspot.com/2008/10/pedals-for-fixed-freestyle-tricks.html

  Noista Exustareista joutuu dremelöimään piikkejä tms. Enkä kyllä tiedä kuinka helppo just noitakaan polkimia olis saada, mutta Active Bikessä edes jotain Exustareja on ollu.

  ... tai sitten kehutut Ns Bikes Aerialit ja KRNKYn strapit, jotenkin vaan tuntuu että strapit olis vielä oudommat totutella kun häkit.

  Lähetetty 0:11, 11.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 19. askopee
  askopee
  Profiili

  Tosiaan, kun tarkemmin kattoo niin aika haastavalta näyttää. Sisäpuolella vois toimia, jahka eka hioo/dremelöi piikit pois.

  "its som des top a det tue anyway im tired of bay when i hate you"
  Lähetetty 0:16, 11.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 20. Laku
  Laku
  Profiili

  Mää oon pilteman flättipolkimiin laittanut häkit. Vaihdoin vaan akselit päikseen, niin pystyy laittaan häkit normaalisti polkimen ulkoreunaan eikä tartte mitään poistaa.

  Hmh, no siinä nytte ei oo mitään järkee.
  Lähetetty 0:20, 11.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 21. ketonen
  ketonen
  Profiili

  Onko kellää tietoa saako mistään enää/onko minnekkään tulossa Wellgon noita MG-28 minipolkimia?

  Oon niitä koittanu metsästää aika kauan, mutta näin talvisaikaan on vähän heikosti valikoimaa.

  Tai sitten, jotkut samanmoiset, mutta ei mitään jätti BMXpolkimia mun pikkujaloille. Eli siis mahd. pienet.

  Lähetetty 10:49, 14.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 22. Monarc
  Monarc
  Profiili

  Kumiluoti, oli vielä ainakin viime viikolla, siis jos kyseessä on WELGO MINI FLÄTIT. Tais maksaa joku 10€-15€.

  Vitsi ku tää painaa kuitenkin aika paljon...
  Lähetetty 3:22, 15.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 23. kyttyra
  kyttyra
  Profiili

  +1 NS Bikes Aerialeille. Kohtuuhintaset ja -painoiset (neuvolalankaa varten punnitsin: 440 g), ja laakerit pyörii ainakin vielä herkästi. Mitkään miniflätit ne ei oo, mutta sen verran sirot että kolisevat maahan* huomattavasti vähemmän kuin niiden edeltäjät, B-kaupan möhkömäiset Wellgot. Tosin mulla ne on nyt varapolkimina jos joskus on ihan pakko laittaa jalkaan jotkut muut kuin pyöräilykengät jalkaan kun lähtee liikenteseen.

  *Sillon aina tietää et on ajanu täysii, kun kuuluu mutkassa kraapaus ja filon takapää nuljahtaa. Yhtäältä pelottavaa mut toisaalta jotenkin henkisesti tyydyttävää :D

  wtpooh: "Helvetti, kyllä keski-ikäinen konttorirotta on kykenevä jos sen annetaan vaan olla ja toteuttaa itseään."
  Lähetetty 9:44, 15.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 24. kyttyra - 9:44, 15.3.2011  » 
  +1 NS Bikes Aerialeille. Kohtuuhintaset ja -painoiset (neuvolalankaa varten punnitsin: 440 g), ja laakerit pyörii ainakin vielä herkästi. Mitkään miniflätit ne ei oo, mutta sen verran sirot että kolisevat maahan* huomattavasti vähemmän kuin niiden edeltäjät, B-kaupan möhkömäiset Wellgot. Tosin mulla ne on nyt varapolkimina jos joskus on ihan pakko laittaa jalkaan jotkut muut kuin pyöräilykengät jalkaan kun lähtee liikenteseen.
  *Sillon aina tietää et on ajanu täysii, kun kuuluu mutkassa kraapaus ja filon takapää nuljahtaa. Yhtäältä pelottavaa mut toisaalta jotenkin henkisesti tyydyttävää :D

  +1! Seuraavat polkimet tulee olemaan itselläkin tämmöiset:

  Hi5Bikesista saa

  Spoke Divider

  Spoke Divider
  Lähetetty 12:42, 15.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM
 25. Smurf
  Smurf
  Profiili

  paljonko noilla pedaale...

  (edit) 95mmx95mm -> avataan ne linkit.

  Lähetetty 13:58, 15.3.2011, 8 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Search with Google: