Yksivaihde.net » Pyöräverstas

Sisäkumien paikkailu, vinkit sun muut hässäkät

(131 posts)

 1. Sirkus
  Sirkus
  Profiili

  En löytänyt tästä aiheesta keskustelua juurikaan, joten pistetääs sellainen alulle. Mitä kokemuksia löytyy eri valmistajien paikoista, mitä ovat pikapaikat, mitä vinkkejä kumin paikkaajalle, kestääkö paikattu kumi verrattuna paikkaamattomaan, missä vaiheessa paikkoja alkaa olla liikaa, miten varautua kumin puhkeamiseen tien päällä? Tuossa siis kysymyksiä vain ilmaan heitettynä, en odota että joku vastaa kaikkiin kysymyksiin, vaan tuossa jotain mitä tässä voitaisiin puida, ja lisää saa esittää.

  Omat kokemukseni ovat sen verran vähäisiä, että marketin paikkarasioilla on menty, mutta niistäkin on tullut selväksi ettei sitä euron rasiaa kannata ottaa, mutta muutaman euron Tip Top -rasia on toistaiseksi vienyt homman parhaiten kotiin.

  en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
  Lähetetty 19:19, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 2. Kare_Eskola
  Kare_Eskola
  Profiili

  Kaikkien valmistajien normipaikat tuntuvat pysyvän ja pitävän - kunhan paikkaa ohjeen mukaan eli oikeasti odottaa liiman kuivumista ennen paikan laittoa. Paikkojen suurella määrällä ei tunnu olevan urbaanissa ajossa mitään väliä, mutta päällekkäin niitä ei voi luotettavasti laittaa.

  Tien päällä pitää olla mukana varasisuri. Paikkaus on hidasta.

  Korson Kaiku / Hi5bikes.fi / http://vapaaratas.blogspot.fi

  "Cyclocrossin eräs etu on ettei se kestä kauan." - Eugène Christophe.
  Lähetetty 19:30, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. tya
  tya
  Profiili

  Bilteman/Clasun paikat on kestänyt 8 baaria. Jokaisessa omistamassani sisurissa on useita paikkoja. Liimattomia "pikapaikkoja" en oo tohtinut kokeilla, huhupuhe kertoo etteivät kestä isoja paineita.

  Ulkorenkaan paikkauksesta on tällä hetkellä menossa kokeilu: kulutuspinnan viilto korjattu pikaliimalla ja sisäpuolelle tavallinen sisurin paikka. Varmaan tuosta kohdasta menee helpommin kivi/lasinsiru läpi kuin muualta mutta eiköhän se noin muuten kestä.

  Lähetetty 19:46, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. Sirkus
  Sirkus
  Profiili

  Mulla on edessä Contin nakki joka sallis 11 baria sisäänsä, en oo kyllä koskaan uskaltanut laittaa, koska vannenauhana on jotain halpaa erkkaa ja sisurissa useampi paikka, ja itse sisurikin joku vitosen maksanut. Kerran se on puhjennut, mikä sekin saattaa johtua ettei tuo itse rengas ole erityisen hyvin suojattu, pistosuojaus taitaa uupua kokonaan. Painetta on varmaan joku just 8 baria siinä kumissa kuitenkin, ja on se kestänyt, en tiiä meniskö enemmänkin.

  en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
  Lähetetty 19:52, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. MikeNAS
  MikeNAS
  Profiili

  Mulla on ainoastaan pikapaikkoja matkassa plus uusi sisäkumi. Roskikseen lentävät viimeistään kotona, uusi maksaa kuitenkin alle kolme euroa kappale.

  EDIT: ChainThugin mainitsemaa sisäkumiin tuubiainetta pitäisi kyllä kokeilla. Harmikun PBK:n tilaus jo meni ja ei heti viitsisi uutta tehdä.

  Lähetetty 20:00, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. mulhu
  mulhu
  Profiili

  tya:n viestistä tuli mieleen tämä säie ulkorenkaan paikkaamisesta: http://www.yksivaihde.net/site/foorumi/topic.php?id=2069

  Lähetetty 20:23, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. Sisurin paikkaus on rituaali, joka kuuluu erottamattomasti pyöräilyyn. :)

  Mä leikkaan nuo paikkarasioiden isot paikat suikaleiksi, niin 23mm sisäkumien paikkaus helpottuu. Hyvin on pitänyt 8,5bar paineet.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 20:48, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. Sirkus
  Sirkus
  Profiili

  MikeNAS; Clas Ohlsonilta saa sellasta myös, laadusta en tiedä. Ei myöskään ihan edullisinta muistaakseni, mutta kuitenkin.

  en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
  Lähetetty 20:51, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. Eiha
  Eiha
  Profiili

  Mulla on yleensä varasisäkumi, rengasraudat ja minipumppu aina laukussa mukana. Tien päällä vaihtaminen menee nopeasti ja ei jää ajelut väliin. En ole kauheasti jaksanut paikkailla, koska sisäkumit ovat sen verran halpoja. (kannattaa isompi satsi tilata jostain nettikaupasta ja kappalehinta jää 4 euron tietämille)

  PS. otetaan vinkkejä hyvästä minipumpusta jolla saa yli 8 baria painetta renkaisiin :)

  Lähetetty 20:52, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. MikeNAS
  MikeNAS
  Profiili

  Sirkus - 18:55, 29.4.2010  » 
  MikeNAS; Clas Ohlsonilta saa sellasta myös, laadusta en tiedä. Ei myöskään ihan edullisinta muistaakseni, mutta kuitenkin.

  Wigglelle lähtee tilaus muutenkin niin No Tubesia vaan matkaan. Mitenkähän tuo on helpointa laittaa sisälle? Venttiili atomeiksi ja lääkeruiskulla?

  Eiha - 18:52, 29.4.2010  » 
  Mulla on yleensä varasisäkumi, rengasraudat ja minipumppu aina laukussa mukana. Tien päällä vaihtaminen menee nopeasti ja ei jää ajelut väliin. En ole kauheasti jaksanut paikkailla, koska sisäkumit ovat sen verran halpoja. (kannattaa isompi satsi tilata jostain nettikaupasta ja kappalehinta jää 4 euron tietämille)
  PS. otetaan vinkkejä hyvästä minipumpusta jolla saa yli 8 baria painetta renkaisiin :)

  http://www.bike-components.de/products/info/p6369_Schlauch-Race-Big-Pack.html

  Tähän mennessä halvin (pysyvämpi) sisäkumitarjous jonka olen löytänyt...

  - 60mm : 2,85 Euro /Stück
  - 36mm : 2,67 Euro/Stück

  Lähetetty 20:55, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 11. aiemmin aiheista:

  pumput

  sisäkumit

  Biltemassa on AIM:n paikkarasioita, joissa on mukavan paljon mukavan pieniä paikkoja ja vain parit pidemmän malliset, mut nekin voi leikata kahtia. kiitos muistutuksesta.. pitääkin paikkailla parit ja laittaa laukkuun taas varakumi mukaan.

  Spoke Divider

  Spoke Divider
  Lähetetty 21:03, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 12. tya
  tya
  Profiili

  asb - 19:03, 29.4.2010  » 
  Mä leikkaan nuo paikkarasioiden isot paikat suikaleiksi, niin 23mm sisäkumien paikkaus helpottuu.

  Niin mäkin.

  Tästä seuraa kysymys: Saako jostain (Helsingistä) sitä liimaa, anteeksi vulkanisointiainetta, pelkiltään? Paikkoja ois ylimääräisiä mutta liimat on loppu.

  Lähetetty 21:07, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 13. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  Tiptoppeja on enimmäkseen tuli käytettyä aikasemmin(isoimmat tosiaan saksilla halki), mutta nyt vuoden tai pari oon käyttäny lähinnä Park Toolin pikapaikkoja. Ovat tuntuneet pitävän ja noilla paikkaaminen kun on varsin nopeaakin. Kannattaa varmaankin olla noiden kanssa tarkempi, että hioo sopivan kevyesti ja että paikattava pinta on puhdas. Onhan se liimapinta aika säälittävä, mutta ilmeisesti riittävä. Aina niillä on paikkaus onnistunu.

  Nyt on Clasun omia pikapaikkoja maantiepyörän satulalaukussa, mutta niitä en onneksi oo vielä päässy kokeilemaan.

  Calsun liimattavat paikat on hassun paksuja, mutta tuntuvat toimivan nekin.

  Se sisuri taitaa puristua niin tasaisesti, ettei paineella juuri oo väliä. Ei ainakaan mulla oo ollu ongelmia. En kyllä tosin oo yli yheksää baaria käyttänytkään. Jos se paikkaus vain onnistuu kunnolla, niin yhtä hyvin se ainakin perussisureissa kestää kuin uusikin kumi. Pistojahan paikatut kestää ehkä paremminkin, kun pintaa on paksummin.

  Pikaliima ei jää elastiseksi, joten pito ulkokumissa aika arveluttavaa..

  Lähetetty 21:12, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 14. ma kierran kyl kaikki alle vitosen sisurit kaukaa.. muutama vuosi sitten sorruin ostamaan 20-packin jotain halpuuksia ja eihan siita tullut muuta kuin iso tatti otsaan. Kumit paukku viikoittain, ei mitaan natteja lavistysreikia vaan repesivat totaalisen paikkauskelvottomiksi, yleensa viela venttiilin juuresta. Oiskohan olleet Nutrak (tjsp)-merkkisia.

  Ehja sisuri kulkee (tietenkin) laukun pohjalla, puhjenneet keraan (tietenkin) talteen ja paikkailen sitten isomman nipun jonain sateisena paivana - niita onneksi suomen suvessa riittaa. Paikkojen maarasta voi sitten tyytyvaisena laskea paljonko tuli saastettya kun ei sortunut ostamaan kertakayttoista.

  Niin ja purettavasta venttiilista kandee myos maksaa hieman extraa, ne pienet tappiosat ja kasipumppu on tuhoisa yhdistelma ainakin mun kohdalla. Ja tubeless-lateksin lorauttaminen renkaaseen on myos helpompaa. Puhjenneeseen sisakumiin ainetta saa tietty ruiskaistua reiasta ennen sen paikkausta.

  a non ambidextrous fixy skidder thing.
  Lähetetty 21:19, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 15. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  ...ja halpissisureiden venttiilit ei tahdo pitää paineita korkeella ku hetken. Mutta kunnollisten merkkien halvemmatkin on kyllä toimineet.

  Lähetetty 21:22, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 16. pahus
  pahus
  Profiili

  Urheiluaitasta saa vulkanisointiainetta irtotuubeissa.

  Pursuit of happiness.
  Lähetetty 21:24, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 17. kuassimo
  kuassimo
  Profiili

  Meikä on maasturin ulkokumin kyljessä olleen pienen repeämän paikannut ihan tuollasella peruspaikalla. Paikka kumin ulkopinnassa siis ja sisäpuolelle jostain syystä laitoin jesaria, en tiiä onko siitä ollut hyötyä.

  Hyvin se on pysynyt paikallaan. Ajan ja rasituksen saatossa se on kyllä ruvennut hapertumaan ja hajoamaan nopeammin kuin se renkaan kylki muuten. Ei siis oo ikuinen, mutteipähän tarvinnu heti heittää pois.

  Täähän siis toimii tietenkin vaan renkaan kyljessä, ei kulutuspinnassa

  Lähetetty 21:52, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 18. Sirkus
  Sirkus
  Profiili

  tya - 19:52, 29.4.2010  » 
  Tästä seuraa kysymys: Saako jostain (Helsingistä) sitä liimaa, anteeksi vulkanisointiainetta, pelkiltään? Paikkoja ois ylimääräisiä mutta liimat on loppu.

  Voidaan tehä vaihtokauppa, itellä on noita tuubeja useampi, mutta paikat loppu.
  Jatkokysymys, saakohan mistään tuollaisia "paikka-arkkeja" Helsingistä, millaisia esim CRC:llä myynnissä? Siis tällaisia?

  en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
  Lähetetty 22:10, 29.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 19. petes
  petes
  Profiili

  En oo fillarinkumeja paikkaillu aikoihin, tuubit omassa käytössä...
  Ammatikseni sukellan ja kumipukua joutuu paikkaamaan tuon tuosta.

  Tip Top on ollu se perinteinen merkki jota oon käyttänyt ja kestänyt aina.

  Paine on tietty sisäänpäin tuolla syvällä. 40 metrissä se on 5 bar.
  Pikku reiästä vesi tulee aika haipakkaa sisään.

  Lähetetty 7:33, 30.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 20. Mulla on kanssa ollut halpis Nutrakkeja, aika huonoja ovat.

  Ihan menestyksekkäästi käyttänyt noita pikapaikkoja, olisikohan ollut Park Toolin. Kesti yllättävän hyvin kun pitää vaan huolen, ettei siihen paikkaan tule yhtään ryppyjä. On noi perinteisen liimapaikat silti parempia.

  Hyvyys. Pahuus. Pyöräilijä.
  Lähetetty 8:00, 30.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 21. tienlaita
  tienlaita
  Profiili

  Pax paikkarasia maksoi Prismassa 1,95. Rema Tip Top oli lähellä viitosta. Pax tuntui toimivan oikein hyvin, mutta karhennin ei toiminut. Tosin lopputuloksesta en sen enempää tiedä kuin että paikka tuntui tarttuvan oikein hyvin. Kyseessä oli vain kottikärryn rengas. Päällirenkaasta löytyi metallisäie törröttämässä, joten nyt odotan pitkää huoletonta ikää vuoden vanhalle kärrylle kiinalaisin renkain.

  Mistä muuten saa vulkanointiainetta oikeaan latexiin, vai onko se samaa? Jossain joku sanoi, ettei samat paikat käy kuin keinokumiin.

  Jaguar
  Lähetetty 15:35, 30.4.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 22. Hude
  Hude
  Profiili

  ^Satuin joskus ostelemaan mainitsemiasi paikkoja. Karhennin oli todella onneton, vaihdoin siihen tilalle tavallisen 120 karkeen hiomapaperin palan. Toimii oikein oivallisesti. muutenkin jos paikkailen kumeja kotona karhennan ne yleensä hiomapaperilla, siitä on vaan niin paljon mukavampi pitää kiinni kuin noista pienistä metallinpaloista..

  Ylläoleva teksti sisältää todennäköiseti paljon ironiaa, huonoa huumoria ja heikosti tietoa.
  Lähetetty 0:53, 1.5.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 23. Hude
  Hude
  Profiili

  Onko muuten joku paikannut ikinä venttiilin juurta? On ehkä inhottavin paikka mitä voi olla paikattavaksi.. Yleensä itse heitän roskiin samantien tuollaiset, miten muut paikkaatteko?

  Ylläoleva teksti sisältää todennäköiseti paljon ironiaa, huonoa huumoria ja heikosti tietoa.
  Lähetetty 0:55, 1.5.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 24. iivo
  iivo
  Profiili

  Pitäiskö tuoreen paikan muuten kestää korkeat paineet saman tien? Yleensä vaihdan vaan ehjän kumin hajonneen tilalle ja paikkaan sen hajonneen myöhemmin. Joskus ainakin kun olen koittanut heti pumpata kovempia paineita juuri paikattuun kumiin on paikka pettänyt. Kyse voi tietysti olla vaan kehnosta paikkauksesta.

  ■ ■ ■
  Lähetetty 17:06, 1.5.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 25. esko
  esko
  Profiili

  urheiluaitassa oli n.10*50 cm paikkamatto hintaan 2,5€. Otin vikan hyllystä. Materiaali jämäkkää, varsin ohutta ja hienosti kiinnittyvää. Voipi leikata maantienakkeihin mahtuvia paikkoja. Suosittelen!

  Lähetetty 20:19, 2.5.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Pyöräverstas

Search with Google: