Yksivaihde.net » Pyöräverstas – Workshop

Epäterveen rajoilla: palikkafiilistelyn oudot ilot -topikki

(196 posts)

 1. Konsta
  Konsta
  Profiili

  Tämmöst lankaa ei oo. Nyt on! Tääl saa puhuu iha mist vaa fillariroinasta estoitta ja antaumuksella. Vähä niinku maaninen vaihe ennen laskeutumista speksausongelmaiset-lankaan.

  Aloitan.

  Mul ei oo valitettavasti nyt oikeita kuvii tähän hätään mut tahdon kertoo seuraavaa:

  Keskiökeskustelussa sivuttiin ht2-keskiöasioita ja muistin et mul ei oo hooteekakkosia missään pyörässä just nyt. Tuli kova KOVA tarve repii jostain fillaristani toimivat kammet veke ja korvata ne yhdistelmällä

  FC-M970

  +

  Chris King MTN

  Aah. Runkuti runkuti!! Mikä ihan yhdistelmä. Mikä tyyli. Karua mutta hifiä. Eikä iha joka paikast löydykkää. Huuuh.

  Mitäs pervoiluja muilla mieles?

  1-vaihteiset: RodagiraScottHelkamaSingularNopsa
  Lähetetty 19:09, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 2. Mull Dundane
  Mull Dundane
  Profiili

  no tuli just vastaan joku suntour xcm cantileverjarru, joka säätyy yhdeltä puolelta 13mm kartioavaimella! tämä oli helppoa ja mukavaa, ei tartte ruuvailla puolelta ja toiselta ja sitten taas uudestaan ja uudestaan. jarrupalatkin oli jotain bmx-mallia, vähänkuin v-jarrussa eli helpot. sekä myös paksut! ihanata

  Lähetetty 21:15, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 3. Mull Dundane
  Mull Dundane
  Profiili


  lisäksi suosikkikampettani ovat vanhat kunnon SHIMANO ALTUS C -vaihtajat jostain 80/90-lukujen taitteesta. olkootkin lähtöjään halpoja, mutta ne on kunnon tuhtia terästä! ei mitään nykyajan vempuloita! (vastaavat vivut onkin sitten aika kamalat)

  Lähetetty 21:31, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 4. Konsta
  Konsta
  Profiili

  Toi Altus C on kyl aika kova. Terästä saatana! Onkoha hyväki.

  No, eikö uskalleta postata, mitä?

  1-vaihteiset: RodagiraScottHelkamaSingularNopsa
  Lähetetty 22:48, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 5. No money no problems

  Lähetetty 23:01, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 6. grep
  grep
  Profiili

  aah syvään outoon päätyyn, tarviin koska haluan koska tarviin koska... ...

  Andel RS3M-276R

  Thorn Audax Mk4

  Virvelitehdas RD-M640-SS

  Kitkavivut viistoputkeen

  Tubus Fly

  ja mitä noita onkaan.


  No money no problems

  Kieltämättä hidastaa sairastelun etenemistä :D

  Lähetetty 23:03, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 7. User has not uploaded an avatar
  irtokuula
  Profiili

  Joskus '95 luin Riders on the storm -kirjasta kuinka John Densmore aika elävästi kuvaili kamarunkkausta. Valitettavasti oon ollut aina virran vietävissä ja jouduin kovin huumeettomalle uomalle, enkä koskaan päässyt kokeilemaan sitä LSD:tä ja kunnon kamarunkkausta.

  Loose Balls

  Eight days a W E A K
  Lähetetty 23:15, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 8. Mull Dundane
  Mull Dundane
  Profiili

  lol kukaan ei oo postannut vielä(kään) yhtään hambinin videota
  onneksi

  Lähetetty 23:22, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 9. kaukomieli
  kaukomieli
  Profiili

  Onko topin nimi enne kun vaihdekamaa pukkaa.

  Mulla on Eagle II vaihtaja.

  Lähetetty 23:28, 7.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 10. Kyllä mä aika ajoin vietän aikaa vain katsellen joko kuvia tai lähemmin elävänä ihaillen kiinteävälitteisen (katu)ratapyöräni voimansiirtoratkaisua.

  Jotenki vaan niin kaunista.

  E. Ehkä ymmäsin topin väärin ja fomostani vaan jotain postasin. Sori siitä. On mulla visioita tulevastakin, mutta ne ei oo vielä tarkentuneet siihen muotoon, että osaisin niistä muuta kertoa, kuin että ehkä ihanimpia ja jossain määrin turhimpia tuotteita mun silmään on nitton tangonpäätytulpat. 15€ parista tulpasta mutta silti olen mieltä, että pyörä kuin pyörä paranisi tällä pienellä sijoituksella viimeistelyyn. Kattokaa nyt miten ihania. Hyi kaikki muovi- ja 2€ ebay ano-tulpat.

  Lähetetty 0:04, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 11. Konsta
  Konsta
  Profiili

  Kaikki postaukset hyviä! Tunnetta pelissä. Se on oikein.

  1-vaihteiset: RodagiraScottHelkamaSingularNopsa
  Lähetetty 9:19, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 12. Tikke
  Tikke
  Profiili

  E. Ehkä ymmäsin topin väärin ja fomostani vaan jotain postasin. Sori siitä. On mulla visioita tulevastakin, mutta ne ei oo vielä tarkentuneet siihen muotoon, että osaisin niistä muuta kertoa, kuin että ehkä ihanimpia ja jossain määrin turhimpia tuotteita mun silmään on nitton tangonpäätytulpat. 15€ parista tulpasta mutta silti olen mieltä, että pyörä kuin pyörä paranisi tällä pienellä sijoituksella viimeistelyyn. Kattokaa nyt miten ihania. Hyi kaikki muovi- ja 2€ ebay ano-tulpat.

  Aaah, hallelujah! Olen saanut synninpäästön. Nimittäin, olen tuollaisia ruuvattavia bar-end tulppia rokannut, ja voi himmel, miten hyvät ne ovatkaan. Ei tarvitse katsella poispulpahtelevia plugeja, tahi repsottavia tankonauhoja. Ainut miinus on se, että tämä kullattu väri ei sovi nykypyörään, joten pitänee mennä kaupoille ja ostaa mustat.

  Sairaasta kamarunkkailusta voin paljastaa, että saan jotain kiksejä siitä, kun vetää hyvin säädetyn etuvannejarrun kahvasta, ja palat nappaavat jämäkästi kummaltakin puolelta ilman venymisiä ja vanumisia. Se on hyvä tunne.

  O: Dosnoventa Edinburgh 54cm Columbuksen putkilla
  Lähetetty 10:12, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 13. ununu
  ununu
  Profiili

  noissa nitton bar end plugeissa paras fiilis irtos siitä kun kuvien ottamisen jälkeen eli ns. vittuunrepimisen yhteydessä ne vielä kerran punnitsi

  Lähetetty 10:17, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 14. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Tikke - 10:12, 8.5.2020  » 
  kun vetää hyvin säädetyn etuvannejarrun kahvasta, ja palat nappaavat jämäkästi kummaltakin puolelta ilman venymisiä ja vanumisia

  Ilmassa ruumis lepää?

  Aemilius - 22:37, 6.6.2020  » 
  Ei näitä vehkeitä järjellä speksata.
  Lähetetty 10:37, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 15. Sirkus
  Sirkus
  Profiili

  Juuh elikkäs. Kaiken ajan vievä kamarunkkaus on tehnyt, onnekseni, paluun tänä keväänä pidemmän ns. kuivan kauden jälkeen. Mikään pyöräkama ei oikein inspiroinut, tuntui että homma on suht nähty. Sitten ajattelin mennä vielä syvemmälle sinne pimeään metsään, jonka polkuihin olen ennättänyt jokseenkin tutustua, mutta kävi ilmi että vielä riittää koluttavaa.
  Viime viikot kuluneet ahkerasti erilaisten vanhojen Simplex-katalogien kanssa, sekä muuten yrittämällä ymmärtää sodanjälkeisten ranskispyörien sekä osien suunnittelua ja muotoilua. 40-luku on hyvin kiinnostavaa aikaa tässäkin genressä. Erinäiset oivallukset, joiden varaan nykyiset vaihtajat, jarrut ynnä muut on tapahtuneet näinä suht varhaisen tuntuisina vuosikymmeninä.

  Monet vuosikymmenet on usein helppo sivuuttaa etenkin suomalaisessa pyöräkannassa todella ankeana aikana, johtuen tietenkin tosi paskoista pyöristä ja osista mitä täällä on tottunut katselemaan, mutta on kai sillekin syynsä. Uskaltaisin väittää, että sodanjälkeinen jälleenrakennuksen ja muiden ajan ilmiöiden sanelemat ehdot ulottuvat kaikkeen teolliseen muotoiluun joihin polkupyörätkin voi laskea. Siksi kai usein hyvän tuntuiset vintage-pyörät ilmaantuivat muun elintason myötä tuontitavarana.
  Niidenkin vaihteleva laatutaso on kuitenkin saanut aikaan ihan ymmärrettävän paska-allergian kotimaiselle harrastajakunnalle.
  Mutta mennääs nyt asiaan ja otetaan ns. tukeva ote ja siirrytään lähteelle.

  Vaikka oma romantiikankäsitykseni ei välttämättä ammenna näistä laareista, ymmärrän silti hyvin steam- ja cyberpunkin sekä vastaavien päälle, sen verran futuristista on välillä niin muotoilu kuin materiaalien käyttö, ja vaihtoehtoisten tulevaisuuksien perään alkaa väistämättäkin ajatus karkailla. Monien näidenkin arvostettujen valmistajien komponenteista alkoi tulla vuosi vuoden perään enemmän skeidaa, tai ainakin laatuero kuluttajakäpän ja hipon välillä kasvoi entisestään.
  Noudattaako polkupyörien komponenttien historia samaa kaavaa kuin muukin kuluttamisen historia? Oliko bike boom vain yksi osa yleistä yltäkylläisyyden kehitystä, kun kaikille pitää saada kaikkea?

  Samalla voi kuitenkin muistuttaa itseään nostalgian riskeistä, ja siitä ettei Ektachromenkirkas elämä picnic-viltteineen välttämättä ollut koskaan totta, edes 1970-luvun ranskassa. Siksi sinne ei kannata haikailla, mutta toisaalta ei sitä kannata kokonaan kieltääkään, jos sieltä voi ammentaa itselleen jotain mielekästä lähtökohtaa omannäköiseen todellisuuteen tässä koronan ja muun modernin elämän vitsauksien kanssa miekkaillessa.

  en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
  Lähetetty 10:43, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 16. Konsta
  Konsta
  Profiili

  saakeli ku ei oo kuvii siitäkää enkä muista merkkii mut tän fillaritouhun pariin taas palatessa joskus 2007 mulle löysi usein tiensä monenlaiset vintagepalikkakuriositeetit. Muistan selvästi et oli yks semmonen ranskalainen jarrukahva joka oli ihan mielettömän hienosti tehty ja jota usein ihmettelin. Ei todellakaan mitään pellistä präsättyä vaan se oli iha teräksestä koneistettu mut tietysti aikaa ennen tietokoneita, se saatto olla ihan niinku käsin hiottu jotain nauhahiomakonetta vasten tai jotain semmosta. Ja sit kiillotettu ja niklattu. Siitä henki semmonen vanhojen mikroskooppien tai hammaslääkärin työkalujen työnlaatu jos ymmärrätte mitä meinaan. Sillo ajattelin et hitto tuol maailmassa saattais olla vaik mitä fantsuu. Eli ymmärrän siis ton ranskahommelin ihan tosi hyvin vaik en sit koskaan sinne suunnille oo itte lähtenykkää.

  e. Ja edelleenkin se hvt:n jo myymä patinoitunu "mixte" siintelee mielessä varmaan hienoimpana yksittäisenä polkupyöränä jonka oon ikinä nähny.

  1-vaihteiset: RodagiraScottHelkamaSingularNopsa
  Lähetetty 11:15, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 17. Sirkus
  Sirkus
  Profiili

  Joo, se on kyllä upea pyörä ja samaisella nimimerkillä varmasti löytyisi sana jos toinenkin tästä aiheesta.
  Sama työnlaadun ja esteettisen kauneuden arvo on kuitenkin läsnä laatukomponenteissa Simplexin vaihtajasta Nitton tangonpääntulppaan, enkä tiedä mikä siinä on se puhuttelevin voima, onko se esineen joku matemaattinen, sopusuhtainen kauneus vai esim työnlaadun myötä tuleva hieman nöyrtyvä tunne. Kaikki tyynni, iso osa tämän harrastuksen hohdosta kumpuaa ainakin itselle tällaisesta harakan elämästä.

  en ole niin sisällä "skenessä", että olisi jargon hallussa.
  Lähetetty 11:26, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 18. User has not uploaded an avatar
  irtokuula
  Profiili

  Tulee kamarunkkauksesta mieleen se hauska vuosien takainen parisuhdeohjelman sketsi: "Oletko varma seksuaalisesta suuntautumisestasi?"

  Get the Video Plugins

  Loose Balls

  Eight days a W E A K
  Lähetetty 11:31, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 19. Konsta
  Konsta
  Profiili

  Sirkus - 11:26, 8.5.2020  » 
  Kaikki tyynni, iso osa tämän harrastuksen hohdosta kumpuaa ainakin itselle tällaisesta harakan elämästä.

  joo ilman muuta ja sehän on selvää niille jotka eivät kiellä itseltään moisia pikku paheita.

  Sit irtokuula: jos ei oo mitään omaa tuotavaa pöytään niin kaikki vähänki pilkalliseks tulkittava pois täältä, ok? Tää laji on hienoo taiteiluu asialla. Mitään matalaotsaista ei nyt tartteta.

  1-vaihteiset: RodagiraScottHelkamaSingularNopsa
  Lähetetty 11:31, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 20. User has not uploaded an avatar
  irtokuula
  Profiili

  Kyllä määkin kamaa keräilen ja tykkään siitä. En siis vaan runkkaa sen päälle.

  Loose Balls

  Eight days a W E A K
  Lähetetty 11:34, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 21. Konsta
  Konsta
  Profiili

  Jahas. Pitääköhän topsun nimi ny muuttaa jotenki asiallisemmaks ettei innostus ohjaudu väärille urille.

  1-vaihteiset: RodagiraScottHelkamaSingularNopsa
  Lähetetty 11:45, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 22. Lumikko
  Lumikko
  Profiili

  Oon tavattoman mieltynyt tällaisiin esineisiin. Mulla on kuvan stemmi, vaikka se ei ole vuosiin ollut kiinni fillarissa eikä suunnitelmia sen käyttämiseksikään ole.

  Myös 94-BCD viisipulttiset kammet herättää jostain syystä tuntemuksia, ne eivät ole vain veivit. Tällaisetkaan mulla ei ole enää missään kiinni enkä tiedä tuleeko olemaankaan, mutta on vaikea ajatella luopumistakaan.

  Rengasrikko-counter 2018: 4
  Matkakortin lataus-counter 2018: 150 €
  Lähetetty 12:49, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 23. accro
  accro
  Profiili

  ununu - 10:17, 8.5.2020  » 
  noissa nitton bar end plugeissa paras fiilis irtos siitä kun kuvien ottamisen jälkeen eli ns. vittuunrepimisen yhteydessä ne vielä kerran punnitsi

  Tää, mutta päinvastaisessa järjestyksessä: muuten kevenneltyyn pyörään kiinni kunnon lyijykuulat. Omistan nitton tulppia muistaakseni kolme paria, kahdet kiinni pyörässä ja yhdet kavennettu sopimaan maastotangolle. Täydentää tankoteippaus-fetissiäni.

  1. (slang) hooked: addicted, unable to resist
  Lähetetty 12:49, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 24. mustakruunu
  mustakruunu
  Profiili

  Kaikki vanha ja kummallinen kiinnostaa, lompakko ja kiinteistön rajat ei kestä kaiken haalimista, mutta omistushalut on valtavat:

  Anonymous 4/1/19, 9:10 PM
  Thank you for keeping the spirit of Sheldon Brown going.
  Lähetetty 13:12, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM
 25. Konsta
  Konsta
  Profiili

  Mä fiilaan teit kaikkii. Noi NS Bikesin stemmit on muute todella hyvin tehtyjä mötiköitä ollakseen tommosta mukabulkkia.

  Oma perversio on Hopen tangonpäätulpat. Vaik ne logot pilaaki kaiken. Mut Nittotki on kyl hienoi. Mua häiritsee niissä vaan yks asia: se pultti on jotenki halpiksen olone. Mut en kyl tiedä voisko sille asialle ees mitään tehä.

  Kammet ylipäätään on jotenki todella hienoja komponentteja. Standardista riippumatta. Tai no ehkä kiilakammet on jotenki pelottavia mut se johtuu vaan siitä etten oo tutustunu niihin lähemmin.

  1-vaihteiset: RodagiraScottHelkamaSingularNopsa
  Lähetetty 14:25, 8.5.2020, 3 months sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Pyöräverstas – Workshop

Search with Google: