Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Pyörän vahaaminen?

(10 posts)

 1. Tikke
  Tikke
  Profiili

  Katselin tuossa fillareitani, ja pohdiskelin optiota naarmujen häivyttämiselle, sekä rungon kiillon palauttamiselle. Googlailun perusteella en löytänyt täältä omaa topikkia puhtaasti runkojen vahaamiselle, joten availlaanpas nyt sellainenkin.

  Onko teillä suosituksia hyvälle vahalle, jolla saisi palautettua maalipinnan kiiltoa, sekä muodostettua suojaavan kerroksen, jolloin pelkkä vesihuuhtaisu poistaisi pahimmat kurat ajojen jäljiltä?

  Olen joskus käyttänyt Shimanon suihkevahaa, mutta siitä ei ollut kyllä juurikaan iloa. Mites autoaineet, olisiko niistä avain onneen?

  Keskustelkaa.

  Lähetetty 7:45, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 2. User has not uploaded an avatar
  irtokuula
  Profiili

  Joskus kymmenen vuotta sitten tuli käytettyä autonhoitotuotteita. Merkkinä sitä mitä sattui olemaan. Ihan hyvin ne toimi siinä missä autonkin maalipinnalle.
  Pirkkalan pyörähuollolla oli kanssa tapana puleerata fillarit jollain autovahalla.
  Itse joskus suihkin ja kiillotin yhden vanhan ja kuluneen Bianchin silikoonisuihkeella, se teki maalipinnasta tosi liukkaan ja likaa hylkivän ainakin jokskin aikaa.
  Kyllä niitä aineita kannattaa käyttää jos tuntee semmoiseen tarvetta.

  Loose Balls

  Eight days a W E A K
  Lähetetty 8:00, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 3. User has not uploaded an avatar
  Antti K
  Profiili

  Itse olen tykännyt Turtle Waxin sellaisesta paksusta, voimaisesta autovahasta. Sen levittäminen ja kiillottaminen on vähän työlästä, mutta lopputulos kyllä hivelee silmää. Ei nyt ole sitä purnukkaa tuossa niin en voi antaa tarkkaa suositusta, mutta kyllä myös kevyemmin levittyvät pullossa olevat autovahat ovat toimineet.

  Jos maalipinta on kovin kulunut, ehkä voisi käyttää jotain kevyesti hiovaa vahaa ennen kuin viimeistelee tuolla paksulla voilla.

  Lähetetty 8:12, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 4. ununu
  ununu
  Profiili

  ton nyt myyntiinkin lopulta heittämäni colnago masterin vahasin pieteettikasausta ennen turtle waxilla

  lopputulos: no khyl
  työn määrä: no ei khyl enää

  Lähetetty 9:44, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 5. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Jos tavoitteena on ihan vaan vahata ja sattuu omistamaan auton niin parhaita vahoja on kovavahat ja ne on todella helppoja levittää. Colliniteä fai Fussoa purnukka kotiin ja ei kun vahailemaan.

  Lähetetty 10:20, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 6. Viiksimies
  Viiksimies
  Profiili

  josbanse - 10:20, 17.4.2020  » 
  Jos tavoitteena on ihan vaan vahata ja sattuu omistamaan auton niin parhaita vahoja on kovavahat ja ne on todella helppoja levittää. Colliniteä fai Fussoa purnukka kotiin ja ei kun vahailemaan.

  Ite oon Fussolla vahaillu menemään oikeestaan kaikki pyörät. Helppo käyttää ja kestää hyvin pesuja. Myös "sheeting" on aika jees jos pyöriä säilyttää sisällä. Helpottaahan nuo puhtaanapitoa muutenkin.

  e. Kärkkäisellä oli ainakin joskus pieniä testipurkkeja joilla kyllä pyörää vahailee useamman kerran. Toki en muista oliko Fussoa.

  "Specsare necesse est" sanoivat jo muinaiset roomalaiset tai "specsaan, siis elän" sanoi joku filosofi.
  Lähetetty 10:27, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 7. baader
  baader
  Profiili

  Autokäyttöön mulla on sellasta vahashampoota joka kyllä kiiltää jonkun aikaa hyvin. Sitä olen kaikkiin pyöriinkin lutrannut painepesurilla pestessä.

  Käsinvahaus on aika tuskaa kun on paljon vaijereita, koloja yms. Ei mulla ole yhtään niin hienoa pyörää että siihen ryhtyisin.

  -Clubs are for seals-
  Lähetetty 10:38, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 8. Turtlewax ptfe autovahalla käsittelin pari pyörää. Oli helppo aine levittää, eikä kiillotus ole mitään hinkkaamista. Pyyhinnäksi sitä voisi kuvailla. Kestävyydestä ei ole mitään tietoa eikä toi purkki todellakaan ole kovin tuore, mutta työmäärä oli niin pieni että voisi joskus vahata uudelleenkin.

  Lähetetty 10:48, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 9. vvaltsu
  vvaltsu
  Profiili

  Mä vahasin Rollerin rungon jollain Korrekin perusvahalla ennen ensikasausta. Ei kyllä ollut vaivan väärti, ei hylkinyt juurikaan likaa edes alussa ja rungon maalipinta on jo alle vuodessa melko hirvittävässä kunnossa anyway kaikista kiveniskemistä jne. Pyörällä on siis ajettu, mutta sitä ei ole paljon ylimääräisiä puunailtu. Kuralenkkien jälkeen oon pyrkiny käymään huoltsikalla huuhtomassa vedellä enimmät pois. YMMV.

  Rollin'
  Lähetetty 12:56, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM
 10. munccis
  munccis
  Profiili

  Kun kyse on fillarinrungosta, jossa ei ole isoja pintoja vaan vahaus on muutenkin näpräämistä ja pienten kolosten ja väkästen maustamaa, ainoa järkevä vaihtoehto on joku laadukas kovavaha.

  Jotenkin erityisen hyvin kaikkeen pyöräestetiiccaan ym höpöelämäntapaan sopii Dodo Juicen tuotteet. Plus niitä saa pieniä näytepurkkeja, jollaisella vahaa yhtä polkupyörää about kymmenen vuotta: https://www.autodude.fi/tuote/autovaha_dodo_juice_wax_sample/

  tutam - 10:38, 13.5.2020  » 
  ACAB = All Chips Are Bäst
  Lähetetty 13:40, 17.4.2020, 6 months sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Search with Google: