Yksivaihde.net » Projektit – Projects

P: Bullittin Canopyn uusiminen

(41 posts)

 1. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  Aloitetaas tämmönen kunnosteluproggis.

  Olen havahtunut tilanteeseen, että mulla ei ole Bullittia, mutta jostain syystä olen säilönyt rikkinäistä matkustamoa kellarissani jo melkein kaksi vuotta. Kyseinen yksilö myytiin pikkurahalla foorumilla ja on sen jälkeen odotellut motivaatiota käydä käsiksi tähän. Nyt tämän voisi vihdoinkin aloittaa ja tehdä valmiiksi kun ehtii.

  Katotaas lähtötilannetta vähän tarkemmin. Ennen kuvien ottamista ehdin repiä gorillateipit pois, joiden liimat tässä näkyykin vielä. Oli niin hämmentävän tumma paketti aukoa, että meinasin pistää roskiin koko homman, mutta maltoin vähän mieltäni ja kyllä tästä käyttöpeli saadaan.

  Tossa yllä nähdyssä oikean puolen ikkunassa on pieni repeämä.


  Yllätyksekseni ainoastaan tuo lyhyempi vetoketju on rikki.


  Vasen puoli onkin sitten nähnyt elämää.


  En ajatellut teipata enää tätä ikkunaa kuntoon. Enkä kyllä muitakaan ikkunoita.


  Molemmat vetoketjut luonnollisesti rikki, mutta tässä pidemmässä hymyilytti tuo nippusidekorjailu.


  Keskikaistaletta tarkastellessamme huomataan että tää on varmaan joskus vähän kaatunut. Toivottavasti ei ollut kovasti vauhtia.


  Etualalla oleva ikkunaosiokin taitaa olla mennyttä.


  Ja vielä selkämyksestä löytyvistä taskuista vain toinen on räjähtänyt.


  Kattopalanen onkin sitten melkein kunnossa. Kuski on hieman ottanut omaa rauhaa teippaamalla kyytiläiset piiloon.

  Tätä kasatessa mun piti ihan kaivaa manuaali esille, kun vastaanottamani paketti oli ensisilmäyksellä niin hämmentävä myttyrä. Canopy kasaantui ja nyt kaikki rakenteellinen on selkeää, mutta sen sijaan manuaalin eräs kohta hämmentää vieläkin. Miten voi monen sadan euron tuotteen käyttöohjeesta löytyä seuraava kohta:

  Ei ole mun mielestä kauhean hyvää suunnittelua. En tiedä onko edellinen omistaja odottanut vuorokautta ennen käyttöönottoa, mutta joka tapauksessa käyttö on johtanut kaikkiin noihin varoiteltuihin hajoamisiin.

  Mun visio valmiista matkustamosta onkin se, että se on kestävämpi, ehkä jopa parempi, mutta ainakin helpommin korjattava kuin alkuperäinen tuote. Ajatuksena on paikkailla ja hyödyntää kaikkea mitä tosta keskikaistaleesta on jäljellä, eikä sen rakenteeseen kummempia muutoksia ole mielessä. Sivut meneekin sitten kokonaan uusiksi. Ajattelin kuitenkin aloittaa ompelemalla uuden kattopalan. Se onkin vähiten kärsinyt koko hommassa, joten senkään rakenteeseen en näe järkeviä muutoksia. Tuon vanhankin olisi voinut paikata ja ehkä paikkaankin, mutta eihän sellanen voi lopulta koristaa arkielämän toimivinta bullitt-matkustamoa.

  Lähetetty 8:38, 14.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 2. hillotaanko tämä omaan käyttöön vai saakos heittää jo dibsulaisia kehiin :)

  Lähetetty 9:01, 14.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 3. Multakin lähti bullitti etiäpäin, mut se taittuva istuin löytyis kellarista. huudelkaas jos joku tarvii.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 9:14, 14.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 4. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  ununu - 8:01, 14.11.2019  » 
  hillotaanko tämä omaan käyttöön vai saakos heittää jo dibsulaisia kehiin :)

  Rehellinen vastaus on että en oo ihan varma. Riippuu tosi paljon valmistumisajankohdasta: jos valmistuu nopeesti niin bullitin tarve ja pitomahdollisuudet eivät ole muuttuneet paremmiksi, mutta jos tää venyy niin päivä päivältä omat kuormaunelmat on lähempänä.

  Katellaan siis. Voin sanoa että dibsit huomioitu, mutta mitä luultavimmin valmistumisaika on pitkä ja odottavan aika vielä pidempi.

  Lähetetty 10:25, 14.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 5. Tuota ikkunamuovia on ainakin saanut Etralta jos päättää korjata alkuperäiseen asuun.

  Ei ollut fiksusti postattu Eetulta -
  Lähetetty 12:02, 14.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 6. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  Jossain vaiheessa oli kovat suunnitelmat tehdä joku karttatasku, joten varastosta löytyy extrem textilin ikkunamuovia. En tosin tiedä löytyykö tarpeeksi, joten jos tarve yllättää niin voisin kattella etralta jotain materiaalia, jonka pakkasen kestävyydestäkin on jotain mainintaa. Ne vaan tuntuu olevan kovasti paksumpaa tavaraa, joten täytyy tarkastaa niiden rullautuvuus myös.

  Lähetetty 12:43, 14.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 7. onkohan edes mitään mikä ei himmentyisi ajan myötä

  Lähetetty 12:50, 14.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 8. SanttuT
  SanttuT
  Profiili

  Mulla saattaa olla puoli millistä ikkunamuovia vielä jonkin kokoinen palanen, pistä privaa, jos on tarvetta.

  radalle 51/13
  kadulle 47/19
  Lähetetty 14:53, 14.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 9. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  Ei ollu kauheen rakentava päivä, kun ei jaksanut mennä crosseihinkaan. Käytin sitten aikaani ratkomiseen ja nyt olis sivut irti.

  Nyt sitten pääsee paikkailemaan tota keskikaistaletta ja rakentamaan sivuja. Kattoakin pitäis kattoa, tuon vanha on tarkemman tarkastelun tuloksena tuomittu turhan haperoksi, joten tässä valmistuukin siis vain yksi uusi kattopala.

  Ostostella tarttis nepparia ja purjerengasta sekä muita pikkutarpeita, mutta tästä lähtien tämä alkaa ommel kerrallaan kasaantua.

  Lähetetty 18:40, 17.11.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 10. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  Onneks tää ei oo mikään valokuvauskeskustelu tai edes kyseessä polkupyörä, tämmösestä mustasta mytystä on hankala ottaa kuvia kun aamuisin ja iltaisin on pimeetä. Tilanne vaan huononi kun pesin kaikki osat kunnolla. Koittakee kestää.

  Jatkoin tämän rakentamista purkamalla, eli vetäsin noi sivutkin osasiinsa.

  Semmonen hyvä puoli tossa kävi ilmi, että vanhoja sivujakin voi käyttää aika paljon hyväksi, tällöin ei tartte tehdä kokonaan uusiksi. Heh, elikkäs kun aluksi piti paikata katto ja tehdä uudet sivut niin nyt paikkaan sivut ja teen uuden katon. Niin ne vaan rojektit muuttuu.

  Jottei menisi pelkäksi purkamiseksi niin ensimmäiset varsinaiset korjaavat ompeleet meni tonne sivujen takakulmiin. Tulee ihan hyvät.

  Vähän sekava työjärjestys tässä, sillä pakkohan se on seuraavaksi alkaa laittaa tota keskikaistaletta että sivuja pääsee suunnittelemaan. Luvassa jossain vaiheessa vähän konseptitaidetta niiden suunnitelmista. Ostoslista on lyhentynyt siinä mielessä, että sain haettua Matilta vähän magneetteja. Käpylän käsityöläisten kultti huolehtii omistaan.

  Lähetetty 9:03, 3.12.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 11. Lumikko
  Lumikko
  Profiili

  Bullittin hytissä on kyllä hyvä toi kehikko, sen varaan kelpaa ommella oma näkemyksensä tekstiiliosista.

  Ootko matkan varrella tullut ajatelleeksi jotain muutoksia kuitenkin, vai pitäydytkö alkuperäisen toiminnallisuuden ja ulkonäön palauttamisessa?

  Rengasrikko-counter 2018: 4
  Matkakortin lataus-counter 2018: 150 €
  Lähetetty 11:00, 3.12.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 12. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  tuleeko kivääriluukku

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 15:31, 3.12.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 13. pieni merenneito - 14:31, 3.12.2019  » 
  tuleeko kivääriluukku

  Ite aattelin et jos noi ovet vois levittää sopivalla tuulella siiviksi niin sais nostetta ja olis keposempi ajella. Tai sit liukkaammalla kellillä vois kehittää downforcea et pitää paremmin.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 15:38, 3.12.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 14. As a base weight, a Bullitt weighs on average 24kg, depending on build kit.. The accessories add weight, for example the Honeycomb Board is 2kg, the Folding Seat 3.5kg and the Canopy is 8kg.

  öheyyihiissss

  mitä

  Lähetetty 15:46, 3.12.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 15. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  Odie - 14:38, 3.12.2019  » 

  pieni merenneito - 14:31, 3.12.2019  » 
  tuleeko kivääriluukku

  Ite aattelin et jos noi ovet vois levittää sopivalla tuulella siiviksi niin sais nostetta ja olis keposempi ajella. Tai sit liukkaammalla kellillä vois kehittää downforcea et pitää paremmin.

  Hyviä ideoita totta vie, mutta pitänee ajatella mahdollista ostajaa ratkaisuissa. Tosin ylläolevan perusteella tähän pitää tehdä kivääriluukun lisäksi monta muutakin aukkoa että painoa saadaan alas. Nimittäin toi 8 kiloa on ainakin lähelle ja joitakin satoja grammoja paino tulee nousemaan kun vaihdan hajoavia materiaaleja kestäviksi.

  Pitää koittaa saada jotain konseptitaidetta teknisistä pohdinnoista esille.

  Lähetetty 16:28, 3.12.2019, 7 months sitten. # Login to Send PM
 16. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  Keskikaistaleessa on vielä hommia, muun muassa koko takataskusysteemin uusiminen pusseineen ja ehkä paremmilla vetoketjuilla, ellen keksi tässä nopeasti jotain rakennetta ilman vetoketjuja sinnekin.

  Lumikko - 10:00, 3.12.2019  » 

  Ootko matkan varrella tullut ajatelleeksi jotain muutoksia kuitenkin, vai pitäydytkö alkuperäisen toiminnallisuuden ja ulkonäön palauttamisessa?

  Keskikaistale tulee rakenteeltaan melkolailla samanlaiseksi, hieman vahvistuksia siellä täällä. Sivut on ne jotka tässä on pahasti hajalla, joten parannusideat ovat kohdistuneet sinne. Kerrankin tähän topsuun tulee kuva, josta näkee jotain eli vihdoinkin sitä konseptitaidetta!

  Ajattelin siis päästä eroon sivujen sulkemisesta vetoketjuilla. Päätoimisena avausmekanismina toimisi yksi fidlockin solki tuolla alakulmassa. Sivujen ei kuitenkaan annettaisi lepattaa tuulessa, vaan etu- ja takaosaan tulisi kaistale, johon ommeltaisiin magneetteja sisälle ja ne pitäisi paketin tarpeeksi hyvin kasassa, mutta antaisi periksi jotta sivu olisi kuitenkin avattavissa yhdellä kädellä. Yläreunaan aattelin kuitenkin piilottaa vetoketjun, jota käytettäisiin vain silloin kun ikkunamuovi taas kerran tarvitsee vaihtamista. Tai voi kai sitä ilman kylkiäkin tolla ajella, mutta korjauksen helpottaminen oli tässä pääpointti. Luuletteko että toimii vai oonko suunnitellut tymästi?

  Lähetetty 9:22, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 17. Upea kisso ystävä siinä <3

  Heldo - 14:54, 22.5.2020  » 
  Olen tyytyväinen elämääni.
  Lähetetty 9:55, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 18. Ootko miettiny magneettivuon vaikutusta matkustajiin? Jos jollain on taskussa kuparilangasta tehty käämi, niin voi olla että nuoriso muuttuu radioaktiiviseks melko pian röykkysemmässä menossa

  Kona 經 LTD lifestyle
  ᚱ*ulkomaalaisen näköinen since 1989*ᚱ
  Lähetetty 10:20, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 19. sani - 8:55, 13.12.2019  » 
  Upea kisso ystävä siinä <3

  tää

  nutip - 21:29, 19.10.2017> »
  lötköä terästä alle ja löllytään auringonlaskuun
  Lähetetty 11:25, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 20. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  manuelkala - 9:20, 13.12.2019  » 
  Ootko miettiny magneettivuon vaikutusta matkustajiin? Jos jollain on taskussa kuparilangasta tehty käämi, niin voi olla että nuoriso muuttuu radioaktiiviseks melko pian röykkysemmässä menossa

  En ole tästä huolissani, sillä nuorissa on tulevaisuus ja taskussa piilevä käämikin ongelma vain muuttuvassa magneettikentässä. Onneksi tässä tapauksessa kentän pitäisi olla melko vakaa vaikka hyppyristä ajettaisiinkin. Sen sijaan jos kyydissä on joku vanhus mukanaan magneettimedia niin vakaasta kentäst huolimatta matkustamon sisältö uhkaa muuttua toksiseksi. Tämäkin uhka on hyvin pieni ja koitan vielä estää sen rakenteellisilla ratkaisuilla. Ainakaan vielä sen kummempia ei ole käynyt, koska kuvasta nähdään että kissa voi hyvin.

  Lähetetty 11:49, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 21. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Illuminati-kala se vaan siellä huolissaan siitä, että alien mind control -säteet kilpistyy canopyn magneettikenttään.

  Aemilius - 22:37, 6.6.2020  » 
  Ei näitä vehkeitä järjellä speksata.
  Lähetetty 12:29, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 22. ihan varmuuden vuoksi rakentaisin kuitenkin canopyn rakenteisiin Faradayn häkin, jolla vältyttäisiin _kaikelta_ säteilyltä

  Kona 經 LTD lifestyle
  ᚱ*ulkomaalaisen näköinen since 1989*ᚱ
  Lähetetty 12:31, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 23. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Sepsodus - 10:49, 13.12.2019  » 

  manuelkala - 9:20, 13.12.2019  » 
  Ootko miettiny magneettivuon vaikutusta matkustajiin? Jos jollain on taskussa kuparilangasta tehty käämi, niin voi olla että nuoriso muuttuu radioaktiiviseks melko pian röykkysemmässä menossa

  En ole tästä huolissani, sillä nuorissa on tulevaisuus ja taskussa piilevä käämikin ongelma vain muuttuvassa magneettikentässä. Onneksi tässä tapauksessa kentän pitäisi olla melko vakaa vaikka hyppyristä ajettaisiinkin. Sen sijaan jos kyydissä on joku vanhus mukanaan magneettimedia niin vakaasta kentäst huolimatta matkustamon sisältö uhkaa muuttua toksiseksi. Tämäkin uhka on hyvin pieni ja koitan vielä estää sen rakenteellisilla ratkaisuilla. Ainakaan vielä sen kummempia ei ole käynyt, koska kuvasta nähdään että kissa voi hyvin.

  Kyydissäolijan liike muuttaa magneettikenttää... Kai toi nyt pitäs tajuta? Mitäs jos kanttaat ja kyydissäolijaki koittais nojata mutta magneettikentän muutosta vastustava käämi estääkin kyydissäolijan mukautumisen kaarteeseen ja koko ajoneuvon tasapaino ja hallinta menetetään.

  Lähetetty 13:03, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 24. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  kissa voi hyvin.

  Kai toi nyt pitäs tajuta?

  Lähetetty 13:46, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM
 25. superpena
  superpena
  Profiili

  Jos etuosa tulee kiinni magneeteilla niin ehkä varmistaisin magneettikentän vahvuuden siten ettei matkustajat kykene murtaumaan kylkien läpi liian helposti. Omassa vastaavassa logistiikkaratkaisussa varsinkin kesäisin saa olla tarkkana kyljet auki ajellessa ettei matkustajat nakkele kyydissä olevia artefakteja, kuten hiekkaleluja, vauhdista kelville. Talvisin taas etuosan honeycombin ja rungon välistä tuiskuttaa monesti lunta sisään, joten etuosan magneettikiinnitys saisi olla sen verran tiivis, ettei vastaavia IP ongelmia synny.

  Lähetetty 13:58, 13.12.2019, 6 months sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Projektit – Projects

Search with Google: