Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Keskustelufoorumi - katoavaa kansanperinnettä?

(63 posts)

 1. Kukuski
  Kukuski
  Profiili

  Tervehdys!

  Kuulin vastikään jonkun toteavan satunnaisen keskustelun lomassa: "Keskustelufoorumit ovat nykyään katoavaa kansanperinnettä". Yksivaihde on mielestäni melkolailla elävää nykyaikaa, täällähän käydään päivittäin keskustelua ties mistä. Monella muulla foorumilla kuitenkin vaikuttaa olevan niin, että niiden kulta-aika oli 2000-luvun alkupuolella ja Facebookin ym. myötä niissä keskustelut hiljenevät yksittäisiin viesteihin tuossa viimeistään vuoden 2010 tienoilla.

  Millaisia ajatuksia sinkulaväellä tästä herää? Minulla on tämän keskustelun suhteen oma lehmä ojassa: yhdellä suomen kielen kurssilla täytyy esitellä perinnetietoa. Tyypillistä on haastatella 80-vuotiasta maatilallista tai pokasahalla männikköjä kaatanutta metsuria, mutta ajattelin hakea vähän erilaista näkökulmaa. Mielestäni foorumit ovat simppeli ja nerokas tapa keskustella mistä tahansa kenen tahansa kanssa, ja viestit jäävät tänne 'ikuisesti' luettavaksi.

  Minua kiinnostaa siis aktiivisen foorumiväen ajatukset siitä, mikä on foorumikeskustelujen tola vuonna 2019. Kurssityö on vapaamuotoinen lyhyehkö esitelmä, eli myös sinun vastauksesi saa olla vapaamuotoinen ja lyhyt, tahi sitten pienoistutkielma, jos siltä tuntuu. Vastauspalkkioita minulla ei ole antaa, mutta ehkäpä tästä herää yleisesti kiinnostavaa keskustelua.

  - Ovatko keskustelufoorumit mielestäsi katoavaa kansanperinnettä?
  - Milloin foorumit olivat parhaimmillaan? Nyt?
  - Miksi käyt foorumeilla?
  - Onko Instagramia ja Snapchatia hallitseva 2000-luvulla syntynyt siskosi koiranhoitajan veljen lapsi tietoinen keskustelufoorumeista?

  Itse käyn säännöllisesti ainoastaan Yksivaihteessa (vaikken aktiivinen keskustelija olekaan), ja muille foorumeille päädyn satunnaisen tiedonjyvän perässä (esim. etsiessäni tietoa kalapaikoista jne).

  Olisipa hienoa, jos joku tähän innostuisi vastaamaan! Mahdollisista vastauksista koostan vanhan kunnon Powerpoint-esityksen. Nimimerkit voivat esityksessä mahdollisesti vilahtaa, mutta yleisö on pieni ja oleellisinta on asia.

  Lähetetty 12:53, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 2. RTZ
  RTZ
  Profiili

  Elitistinen näkemys: foorumit oli parhaimmillaan 2000-luvun alussa, kun niillä oli lähinnä korkeakouluopiskelijoita ja koulutettuja professionaaleja. Sit tiedon supervaltatien demokratisoituminen pilas kaiken.

  Aemilius - 22:37, 6.6.2020  » 
  Ei näitä vehkeitä järjellä speksata.
  Lähetetty 12:58, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 3. ennustan sakeaa case study materiaalia n. sivusta 2 eteenpäin

  Lähetetty 13:03, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 4. qlt
  qlt
  Profiili

  Redditin voisi laskea nykypäivän keskustelupalstaksi.

  Ja kyllähän joku piffikin kai voi ihan hyvin. Mutta keskutelustelijoiden keski-ikä täällä ja muualla varmaan taitaa olla suht korkee ja nousee vaan.

  thefootdown - 13:55, 5.9.2014
  I was under the impression that the members of this forum were nice helpful people.
  Lähetetty 13:05, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 5. Tahmatassu
  Tahmatassu
  Profiili

  YV-ukkojen keski-ikä on kyllä huolestuttavan korkea.

  Lähetetty 13:15, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 6. *keskinopeus

  Lähetetty 13:17, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 7. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Facebook ja whatsap on A) lamauttaneet foorumit, B) tehneet porukasta vajakkipaskaa jotka ei enää kykene itsenäiseen tiedonhankintaan.

  Perushomma esim tuolla toisen pyörillä kulkevan kulkineen harrastuspiireissä on esim että sama kysymys kysytään miljoonaan kertaan facebookissa vaikka se sattuisi löytymään jo alan foorumilta tai jos se foorumilla selvitettynä selviäisi sieltä kautta seuraaville. Oon tota muualla kritisoinut ja ollut yv menoon tyytyväinen. Mua ainakin uuteen harrastukseen siirtyessä kiinnostaa sen verran se harrastus että selvittelen ja lueskelen kaikkea aiheeseenliittyvää juurikin foorumeilta jne.

  Murobbs:n seuraaja techbbs/bbs.io-tech.fi on muuten hyvä esimerkki melko aktiivisesta foorumista vaikken itse sielä jaksakaan kirjoitella, mukava lueskella. Ihan tuolla ja yksivaihteen foorumiotannalla löytyy kaksi selkeää syytä miksi foorumeja suositaan. Yksivaihteessa on valistuneempaa porukka ja kaikilta ei löydy esim fabotunnuksia. Foorumi palvelee tällöin kaikkia tasapuoleisesti riippumatta siitä jättääkö someilut väliin periaatesyistä tai esim vanhemman iän takia. Tuolla techbbs foorumilla taas on tietotaitoista porukkaa jotka arvostavat foorumin tapaa säilöä ja löytää tietoa.

  Sit esim tuolla autoharrastepiireissä on paljon amisporukkaa jne joille kaikkihetinyt sopii paremmin kuin järjestelmällinen itsensä sivistäminen ja tiedonhankinta jolloin foorumit kuolevat.

  Lähetetty 13:38, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 8. User has not uploaded an avatar
  Femkanten
  Profiili

  Og futisforum isäni nevöfoget naksnaks ja sen jälkeen alamäkee. Mut mä tykkään alamäistä. Öhlinsin coilit, dropper postaaminen ja edelleen täysii!

  Keskustelupalstat <3

  Lähetetty 13:38, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 9. F. Kaeppae
  F. Kaeppae
  Profiili

  Rode elää. ntkt.

  hikkynormo crew 1rossa
  Lähetetty 13:47, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 10. eetum
  eetum
  Profiili

  Tulin vain kertomaan että ikävä nolla.nettiä

  tykkään polku pyöristä
  Lähetetty 13:54, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 11. Arttu
  Arttu
  Profiili

  Monet foorumit joilla itse olin aikanaan aktiivinen ovat siirtyneet Facebookkiin. Se on mielestäni paskin mahdollinen alusta luontevalle keskustelulle.

  Onneksi on vielä joitakin oikeita keskustelufoorumeita olemassa.

  Lähetetty 14:00, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 12. uljaa
  uljaa
  Profiili

  eetum - 12:54, 4.4.2019  » 
  Tulin vain kertomaan että ikävä nolla.nettiä

  Tämä!

  Joskus tulee ikävä myös alkuaikojen lumitykkiä.
  Se lakkasi kyllä aivan ansaitusti olemasta, koska pilaantui pahasti loppuaikoinaan.

  Lähetetty 14:42, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 13. kaukomieli
  kaukomieli
  Profiili

  RTZ - 11:58, 4.4.2019  » 
  tiedon supervaltatien demokratisoituminen pilas kaiken.

  Eiks tässä pitänyt käydä just päinvastoin.

  Lähetetty 14:53, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 14. Konsta
  Konsta
  Profiili

  Itsen vaikea ymmärtää tätä keskustelupalstojen nostalgisointia. Jos ihmisten viestien/infonvaihto siirtyy esim. feseen tarkoittaa se vain ja ainoastaan sitä että kyseinen ympäristö/palvelu pystyy paremmin integroitumaan osaksi loppukäyttäjän päivittäiskäyttöä/appi-infraa. Ja keskustelun koetusta huonosta tasosta on turha alustaa syyttää. Kehitys menee eteenpäin, se on tätä päivää. Ja hyvä niin. Pidetäänpä mielessä että ennen keskustelupalstoja käytössä olivat irl kerhot, lehdet, harrastajatapaamiset ynnä muu og-live. En huomaa kenenkään kaihoavan noiden perään.

  1-vaihteiset: RodagiraScottHelkamaSingularNopsa
  Lähetetty 15:19, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 15. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Foorumien oleellisin anti nykypäivänä on kyllä harrastefaktatiedon päivittäminen alustlalle josta sen tehokkaasti jälkikäteen löytää. Kasuaali peruskeskustelu käydään kyllä facebookissa tms helpommin.

  Lähetetty 15:28, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 16. Arttu
  Arttu
  Profiili

  Konsta - 14:19, 4.4.2019  » 
  Vaikea ymmärtää tätä keskustelupalstojen nostalgisointia. Jos ihmisten keskustelut siirtyy esim. feseen tarkoittaa se vain ja ainoastaan sitä että kyseinen ympäristö/palvelu pystyy paremmin integroitumaan osaksi loppukäyttäjien päivittäiskäyttöä/appi-infraa. Ja keskustelun koetusta huonosta tasosta on turha alustaa syyttää. Kehitys menee eteenpäin, se on tätä päivää. Ja hyvä niin. Pidetäänpä mielessä että ennen keskustelupalstoja käytössä olivat irl kerhot, lehdet, harrastajatapaamiset ynnä muut foorumit. En huomaa kenenkään kaihoavan noiden perään.

  En tiiä, jos haluan kysyä kysymyksen johonkin harrastukseeni liittyvästä asiasta, en halua että se lävähtää omalla naamalla ja nimellä 5000 fb-käyttäjän fiidiin. Lisäksi postaukset hukkuu kun niitä ei ole jaoteltu millään tavalla vaan kaikki tuupataan samaan paikkaan.

  Lähetetty 15:31, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 17. kaukomieli
  kaukomieli
  Profiili

  Itse en oo lainkaan vakuuttunut et kehitys menee eteenpäin aikana jona pinnallisella huomiohuoraamisella tehdään miljardeja.

  Get the Flash Videos

  E: Onko älyllinen keskustelu katoavaa kansanperinnettä?

  Aika harva kykenee 280 kirjainmerkin puitteissa juuri muuhun kuin öyhöttämiseen, pinnalliseen poseeraamiseen ja kakkaemojeihin.

  Onko kakkaemoji aikamme keskustelukulttuurin kuva?

  Lähetetty 15:46, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 18. User has not uploaded an avatar
  Femkanten
  Profiili

  Konsta vois kyl alkaa kirjottaa loskaista kolumnia johonki talouslehteen. Menis täydestä.

  Lähetetty 15:55, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 19. RTZ
  RTZ
  Profiili

  kaukomieli - 13:53, 4.4.2019  » 

  RTZ - 11:58, 4.4.2019  » 
  tiedon supervaltatien demokratisoituminen pilas kaiken.

  Eiks tässä pitänyt käydä just päinvastoin.

  Niihän sillo ysärillä luultiin joo. Uskottiin kansalaisyhteiskuntaan, saatiin putinistitrolleja.

  Aemilius - 22:37, 6.6.2020  » 
  Ei näitä vehkeitä järjellä speksata.
  Lähetetty 16:23, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 20. Lumikko
  Lumikko
  Profiili

  josbanse - 14:28, 4.4.2019  » 
  Foorumien oleellisin anti nykypäivänä on kyllä harrastefaktatiedon päivittäminen alustlalle josta sen tehokkaasti jälkikäteen löytää. Kasuaali peruskeskustelu käydään kyllä facebookissa tms helpommin.

  Ja tätäkin tarkoitusta palvelee aika hyvin Sheldon Brownin sivu.

  Riippuu toki mitä harrastaa. Polkupyöräilyn harrastaja kaipaa ennen muuta polkupyörän jolla ajaa. Pulmiin löytyy apu Googlella.

  Onhan se kaunis ajatus että jälkikäteen voi jostain oikeasta topista löytää minkäpituiset Compit tarvii Mackin Low Flange -ratanapojen ja OG Open Pro -kehien kanssa, mutta...

  Rengasrikko-counter 2018: 4
  Matkakortin lataus-counter 2018: 150 €
  Lähetetty 16:36, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 21. Cupla
  Cupla
  Profiili

  Omassa käytössä Google+palstat on toimivin yhdistelmä kun jostain uudesta aiheesta tarvitsee opiskella. FB:hän ei jaa dataa suljetuilta palstoilta, eli sinne postaaminen on aika hyödytöntä.

  FB:n haku on ihmeellinen laite. Joko se ei toimi tai kukaan ei sitä käytä? Samat kysymykset toistuvat ryhmissä kuukauden välein vaikka sanojen googlaus toisi ekaksi hakutulokseksi keskustelupalstan, jossa asiasta on väännetty kuusi sivua ja ongelma on ratkennut jo toisella.

  Lähetetty 16:36, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 22. kaukomieli
  kaukomieli
  Profiili

  RTZ - 15:23, 4.4.2019  » 

  kaukomieli - 13:53, 4.4.2019  » 

  RTZ - 11:58, 4.4.2019  » 
  tiedon supervaltatien demokratisoituminen pilas kaiken.

  Eiks tässä pitänyt käydä just päinvastoin.

  Niihän sillo ysärillä luultiin joo. Uskottiin kansalaisyhteiskuntaan, saatiin putinistitrolleja.

  Ja mä kun niin odotin Global Villagen Kumbaya hetkiä.

  Lähetetty 16:46, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 23. Tahmatassu
  Tahmatassu
  Profiili

  kaukomieli - 14:46, 4.4.2019  » 
  Itse en oo lainkaan vakuuttunut et kehitys menee eteenpäin aikana jona pinnallisella huomiohuoraamisella tehdään miljardeja.

  Aika harva kykenee 280 kirjainmerkin puitteissa juuri muuhun kuin öyhöttämiseen, pinnalliseen poseeraamiseen ja kakkaemojeihin.

  Mitä pahaa tässä nyt on? Keskivertokansa nyt on sen kaltaista mitä se on, nykyiseltään alin aines lisääntyy yli kymmenkertaisesti enemmän kuin muut sillä luonnonvalinta loistaa poissaolollaan.

  Se että huomiohuoraamisella "tehdään miljardeja" on täysin hyväksyttävää sillä keskivertokansan ollessa puutteellisia ominaisuuksissaan on heidän paikkansa olla hallittavina työyksikköjä joita enemmän tietoiset yksilöt voivat ohjata. Voit rakentaa elämäsi täysin sen kaltaiseksi mitä haluat sekä pitää etäisyyttä ulosteliejuun. Älä tuomitse vähä-älyisten apinoiden käytöstä sillä he elävät täysin viettien ohjattavina vailla sen tiedostamista.

  Ei sillä että vihaisin ihmisiä tai olisin ylimielinen. Mutta jos et osaa käyttäytyä sekä tuhoat ja saastutat omaa ja muiden elinympäristöä niin kannattaa vähän miettiä.

  Lähetetty 16:52, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 24. majava
  majava
  Profiili

  Ei taida Tahmatussu olla mikään keski verto kansalainen vaan hieman älykkäämpi yksilö.

  Lähetetty 17:06, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM
 25. Tahmatassu
  Tahmatassu
  Profiili

  Olenkohan minä uhka, vai voisiko mua käyttää tikkaina ylös et pääsis tyydyttää vietit.

  Lähetetty 17:09, 4.4.2019, 1 year sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Search with Google: