Yksivaihde.net » Projektit – Projects

Panasonicin rakentelua

(38 posts)

 1. TOKOI
  TOKOI
  Profiili

  Moikka!

  Eka postaus tänne, toivottavasti ei jää viimeiseksi. :) Tilasin juuri Panasonicin ratarungon, kun ei oikein omaa kokoa tuntunut käytettynä kovin helpolla löytyvän. Tarkoitus olisi koota pikkuhiljaa talven aikana tuosta pyörä lähinnä jokapäiväistä ajelua ja työmatkoja varten. Eli homman nimi on mieluummin kestävä ja toimiva kuin mahdollisimman kevyt ja aerodynaaminen. En kuitenkaan ihan nolla budjetilla jaksa alkaa säätämään. Blogaan pyörän edistymistä täällä: http://fixhki.blogspot.com/ . Yritän kirjoitella tuonne ohjeita pyörän kokoomisesta, osien asentamisesta ja valitsemisesta jne. sitä mukaa, kun oma pyörä edistyy. ´

  Lähetetty 13:39, 4.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 2. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Ohhoh. Onnittelut Panasonicista.

  IMHO siihen runkoon ei kannata ladata mitään perusosaa, hienoon runkoon hienot palikat. Tosin talviseen käyttöön mä en välttämättä mitään hiporunkoa pistäisi.

  Teretulemast!

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 14:15, 4.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 3. TOKOI
  TOKOI
  Profiili

  Kiitos :). Joo tarkoitus on pitää osavalinnat myös laadukkaana. on noihin tässä vuosien saatossa jo jonkinlainen hyvä maku kehittynyt. Ainakin luulisin. :) en siis tarkoita sillä että en rupea mitään superkevyttä rakentamaan sitä, että osien laadusta jotenkin tingittäisiin. talvella ajelen varmaan vaan vanhalla maastopyörälläni.

  Lähetetty 14:29, 4.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 4. jussi
  jussi
  Profiili

  Ha, kilpaileva blogi, ;)

  Ha 2, kilpaileva NJS-runko.

  Eiku onneksi olkoon. Mahtavalta kuulostaa, toivottavasti myös tilasit nimesi runkoon gootti-fontilla? Värivaihtoehtoskaalahan noissa on myös aika hieno. Eri värinen runko ja haarukka! Aijai. Joutuu aina välillä fiilistelemään sitä että jos joskus tilaisi mittatilausrungon jostain ja pääsisi ihan tosissaan speksaamaan tietenkin geometriaa mutta myös väriä.

  Lähetetty 16:04, 4.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 5. TOKOI
  TOKOI
  Profiili

  :) Olen kyllä sun blogia tässä aika aktiivisesti viime ajat selaillut. Hyvä blogi! laitoin sun linkin omallekkin blogille. Itse en aio kirjoittaa fiximaailman uutuuksista tms. vaan keskittyä vaan tohon omaan projektiini, niin tosta on ehkä apua joillekkin, jotka samaan hommaan ryhtyy. Että sinällään ei ihan kilpailijoita olla - vaikka luulen kyllä että mun NJS kulkee ainakin ihan hirveen paljo kovempaa ku sun. :) no ei vitsi vaan.

  "Nimeksi" otin kaunolla ton mun blogin nimen...

  Lähetetty 16:38, 4.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 6. hekadaleka
  hekadaleka
  Profiili

  Hmm, jos meinaat vàhàn hipompaa fiksià tehdà niin miten ois tàllàinen:
  http://sunrace-sturmeyarcher.blogspot.com/2008/09/s3x-fixed-gear-3-speed.html

  Lähetetty 15:31, 5.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 7. TOKOI
  TOKOI
  Profiili

  Vaikuttaa kiinnostavalta kyllä, mutta haluan mahdollisimman yksinkertaisen ja huoltovapaan pyörän. Eihän tossa panasonicissa ole edes vaijereille paikkoja. Ehkä johonkin toiseen projektiin. Tähän olen vähän haaveillut phil woodin napoja, mutta katsoo mitä sitä keksii. Takanapa, jossa vaihdetta vaihdetaan taaksepäin polkasemalla voisi myös olla hieno, mutta niitä ei taideta enään tehdä?

  Lähetetty 20:11, 6.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 8. konkeli
  konkeli
  Profiili

  ^ja ne kaikki on käsittääkseni jalkajarrullisia napoja.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 21:25, 6.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 9. tya
  tya
  Profiili

  NJS-runkoon NJS-osat, vai mitä. ;) http://njs-keirin.blogspot.com/

  Lähetetty 21:49, 6.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 10. miglos
  miglos
  Profiili

  Onko täällä havaittavissa NJS-fasismia..? Minä ainakin teen töitä rahojen eteen ja pieni "hifistely" pyöränosia ostellessa ei minusta haittaa. Parempi pyörään kun viinaan. t: vit*@ tiukka pipo, eh heh

  hustlers game.
  Lähetetty 23:55, 6.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 11. jussi
  jussi
  Profiili

  joo ei kiitos jalkajarrunapaa ratapyörään, jotain rotia nyt sentään.

  NJS sen sijaan on pelkkää parhautta.

  Lähetetty 0:50, 7.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 12. tya
  tya
  Profiili

  Ei mulla oo mitään njs-osia vastaan, kyllä ne keirinrunkoa koristaa. Kyllä mä Sugino 75:ttä, Dura-Acea, Nittoa ja Hattaa ripustaisin Panasoniciin ennemmin kuin jalkajarrunapaa... Tai On-Onea tai Surlya tai Dimensionia.

  Ei hifistelyssä oo mitään vikaa kunhan tiedostaa että se on hifistelyä ja siitä NJS-leimasta joutuu maksamaan vähän imagolisää. Kyl mä noita kuolaan, en vaan jaksa tehdä niin paljon töitä että ois varaa. ;)

  Lähetetty 3:07, 7.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 13. Teemu
  Teemu
  Profiili

  Eikä nuo NJS-palikat (runkoja lukuunottamatta) nyt ihan mahottomasti vastaavan tasoisiin "tavallisiin" osiin verrattuna maksa. Esim. Sugino 75-kammet on saman hintaiset kuin muut A-luokan ratakammet (Record, Dura-ace).

  Tähän muuten pieni NJS-hintavinkki. Probikekitissä oli muutama Suginon SG75-keskiö erittäin huokeaan hintaan tarjolla. Itse tilasin eilen Superlap-mallin tulevia projekteja varten hintaan 38 euroa (normihinta lienee 70-80 euroa). Ainakin vielä eilen oli normimallia muutama jäljellä.

  Lähetetty 10:19, 7.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 14. jussi
  jussi
  Profiili

  Probikekitissä oli muutama Suginon SG75-keskiö erittäin huokeaan hintaan tarjolla. Itse tilasin eilen Superlap-mallin tulevia projekteja varten hintaan 38 euroa (normihinta lienee 70-80 euroa). Ainakin vielä eilen oli normimallia muutama jäljellä.

  No kas eipä ole enää jäljellä enkä kyllä yhtään ihmettele. Siellä on tainnut mennä hintalappukone sekaisin kun tavallisen SG75-keskiön "listahinta" on kalliimpi kuin ton Super Lapin. Tolla hinnalla sen voi myös myydä Ebayssä suoraan hyvällä voitolla...

  Lähetetty 13:45, 7.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 15. anttig
  anttig
  Profiili

  Ehkä olen väärässä, mutta eikös NJS-leima sertifioi sitä ettei osa ole liian hyvä? ;D

  Lähetetty 20:51, 7.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 16. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Vastaavalla säännöstöllähän pidetään huoli siitä, ettei wrc- ja f1-autot kulje liian kovaa...

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 21:10, 7.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 17. tya
  tya
  Profiili

  No tavallaan, mut kisakäyttöön "ei liian hyvä" voi hyvinkin olla peruskuskille "just hyvä". Eli ei hipokevyttä vaan perusvarmaa.

  ...tosin kyllä ihan yhtä toimivat osat saa aika paljon halvemmallakin. Usein. Ei aina.

  Lähetetty 0:53, 8.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 18. TOKOI
  TOKOI
  Profiili

  Olisihan se tietty hienoa rakentaa täysin njs hyväksytty pyörä.

  "Eli ei hipokevyttä vaan perusvarmaa."
  Onko noi NJS osat sitten oikeasti tota perusvarmaa. Luulisi että ne NJS leimasta huolimatta on aika optimoituja kisakäyttöön, eivätkä mitään kulutusosaa...?

  Ja älkää huoliko. En mä siihen mitään jalkajarrua ole laittamassa. :)

  Lähetetty 10:04, 8.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 19. Keirin on Japanissa iiisooo vedonlyöntibisnes (vrt just vaikka F1) joten standardointi
  A) tekee touhusta mahdollisimman tasaväkistä ja estää välineiden avulla hankittavan etulyöntiaseman
  B) tukee paikallista teollisuutta (Campa on ainoa länkkärimerkki joka on jostain syystä saanut NJS-leimat joihinkin palikoihinsa)
  C) on mainio tekosyy myydä 60-luvun tekniikkaa ylivoimaisena laatuna

  Jos itse rakentaisin pyörää japskirunkoon niin varmasti laittaisin siihen dura-acea, arayaa, suginoa, nittoa jne.. ihan vain "because I can"
  mutta jos ei halua leimoilla snobbailla niin varmasti about samaan hintaan saa nykyaikaista laatua ja materiaaleja about samaan hintaan... FSA, mavic, easton jne.

  a non ambidextrous fixy skidder thing.
  Lähetetty 10:36, 8.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 20. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Eiköhän ne njs-palikat ole vain sellaista, että ne on sovittu säännöstöllä mahdollisimman samankaltaisiksi painon ja muodon puolesta, ettei porukka aja kisoissa ihan eripainoisilla ja aerodynaamisesti toisistaan poikkeavilla kapineilla. Laaduntae se ei taida olla, vaikka toki suurimpien osavalmistajien ratakamppeet leimattuina onkin aika perkeleen kovatasoisia kaluja.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 10:45, 8.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 21. jussi
  jussi
  Profiili

  ei ne NJS-osat ei nyt niin kalliita ole etenkään käytettyinä metskattuina, ja laadukkaat palikat maksaa joka paikassa aika lailla joka tapauksessa.

  plus väittävät että NJS-osat ovat Japanissa itse asiassa halvempia kuin leimattomat vastaavat, esim. kuulemma mustaksi anodisoidut Sugino 75 kammet (ilman leimaa joska musta väri on säännöissä kielletty jostain syystä) maksavat uusina enemmän kuin kirkkaat 'viralliset' 75:set.

  itse mä diggaan NJS-tavarasta juuri sen retro-aspektin ja sen tietyn klassisen tyylin takia, en todellakaan halua omaan pyörään mitään hiilikuitua tai modernia muotoilua tyyliin just noi kaikki FSA:t ja Eastonit ja muut, vaikka ne olis 'teknisesti' ylivertaisia ja kevyempiä jne. ja toki monet Japanilaiset jutut kiehtoo mua muutenkin.

  ...josta tuli mieleen, että vielä jos harrastaa musa-juttuja niin hauskasti myös sähkökitaroissa, efektipedaaleissa ja retro-analogisynissa ja niiden diggailussa on olemassa tää ihan vastaava ilmiö, monien (ei toki kaikkien) mielestä kaikki Japanissa tehdyt soittimet ja alan laitteet, vanhemmat ja uudet, on niitä parhaita, sekä laadultaan, hintalaatu-suhteeltaan tai sitten ihan muuten vaan. mutta mitään 'leimaa' niissä ei ole. 8)

  Lähetetty 10:55, 8.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 22. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Kuten yllä mainittiinkin, niin laatupalikka maksaa. Oli leimaa tai ei. Sitten voi taas miettiä jokapäiväiseen katukäyttöön tuotavan pyörän palikoiden hipouden astetta, että onko se nyt ihan tarpeellista heittää runkoon kiinni jotain 300 euron kampisettiä, joka tulee pahimmillaan näkemään tiesuolaa ja räntää.

  Noissa keirinpeleissä se tyyli puhuttelee varsin paljon. Joten sitä olis vähän hönttiä lähteä pilaamaan (siis huom. erittäin IMHO) jollain tyyliin sopimattomalla romppeella. Johonkin pistaan nyt sopii ladata vaikka millaista palikkaa, ja se ei ainakaan enää pahenna sitä pyörän ulkonäköä.

  Mutta jos ihan totta puhutaan, niin maantiepalikat maksavat vielä pirusti enemmän, joten ihan kaikessa rauhassa! Varsinkin kun mulla ei ole oikeasti varaa kuin huudella puskista totuuksia. Ehkä mä vielä joku päivä.

  Ainiin, musavekottimista henkkoht diggailen jenkkianalogiasta, procon rotat jättivät syvän merkin perslihoihini.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 11:14, 8.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 23. Kun tää on karannut yleiseksi hifistelyketjuksi niin ilmoitan olevani erilainen ja pitäväni suuresti uudemmista hiilari- ym. osista. Jos siis saisin lottovoiton niin runkovalinta olisi Museeuw MF-3 Pista. Sen taitaa saada erikoistilauksesta just haluamansa värisenä. Siihen sitten yhdistelisin kevyimpiä maantieosia ja leimattomia rataosia. Siitä tulisi niin kevyt, että pyörä pitäisi tuulisilla paikoilla lukita kiinni vaikkei varkaita olisikaan lähellä. Sitten stadin retro-njs:t jäisivät taakse (olettaen että kaikilla kuskeilla olisi samanlaiset standardipohkeet).

  Bicycle Film Festival Helsinki 29.-30.8.2014. Leffoja, bileitä ja muuta kivaa elokuun viikonlopussa!
  Lähetetty 12:44, 8.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 24. Teemu
  Teemu
  Profiili

  jussi - 1 day ago  » 

  Probikekitissä oli muutama Suginon SG75-keskiö erittäin huokeaan hintaan tarjolla. Itse tilasin eilen Superlap-mallin tulevia projekteja varten hintaan 38 euroa (normihinta lienee 70-80 euroa). Ainakin vielä eilen oli normimallia muutama jäljellä.

  No kas eipä ole enää jäljellä enkä kyllä yhtään ihmettele. Siellä on tainnut mennä hintalappukone sekaisin kun tavallisen SG75-keskiön "listahinta" on kalliimpi kuin ton Super Lapin. Tolla hinnalla sen voi myös myydä Ebayssä suoraan hyvällä voitolla...

  Ilmeisesti oli tosiaan tullut pojilla lyöntivirhe. Nyt näytti hinta normalisoituneen 75 euroon (ilman veroja). Meikäläiselle tuli tosin tänään lähetysilmoitus, eli taisinpa tulla hankkineeksi Euroopan halvimman Superlapin.
  Nyt putiikkiin oli ilmestynyt muutama pari 75:n kampia. Verollinen hinta about 145 ilman ratasta, eli ei ny mikään huippuhalpa, mutta edukas kuitenkin.

  Lähetetty 21:55, 8.9.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM
 25. TOKOI
  TOKOI
  Profiili

  No niin. Runko saapui vihdoin ja viimein. Kuvia blogissa.

  Lähetetty 13:57, 4.10.2008, 11 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Projektit – Projects

Search with Google: