Yksivaihde.net » Projektit

P: suvun taakka: Diktaattori

(9 posts)

 1. scphnt
  scphnt
  Profiili  Remonttia pitäisi tehdä talolle, mutta sataa, niin otetaan suvun ikuisuusprojekti työn alle. Niin pitkälle kuin muistan lapsuuteen, niin tämä pyörä on ollut ensin isovanhempien ladossa, sitten vanhempieni mökillä ja nyt omassa puuliiterissä odottamassa hellää käsittelyä. Royal Nord oli Belgialainen polku-/moottoripyörävalmistaja ja malleilla on Googlen perusteella melko mahtipontisia nimiä, kuten President, Consul ja tämä Dictator ainakin. Tämä pyörä sijoittuu oletettavasti jonnekkin 40-luvulle ehkäpä (tuosta Torpedon navasta voi joku yrittää selvittää paremmin, tosin onko se alkuperäinen on toinen juttu).


  Taisin jo viime kesänä ottaa kiekot käsittelyyn. Etunapa on ruostunut läpi kromauksista, mutta en halua luopua siitä kun se on saman tehtaan tekele kuin runkokin. Kehät on Dunlopin ja pinnat käytännössä katkesi käsiin kun aloin purkamaan. Hellästi hapolla käsittelemällä sain melko mukavasti ruosteita irti, vaikka välillä oli menty aika hyvin läpi. Autosol auttoi Torpedon pintaan.
  Eilen hain kattomaalia kaupasta ja poistohyllyssä oli siniseksi sävytettyä Hammeriten vasaralakkaa. Sain kaupanpäälle niin otin mukaan, pitää katsoa miltä sävy näyttää testipalassa ja voisiko sitä ehkä vielä itse sävyttää johonkin suuntaan. Alustavasti näytti aika sinitarraiselta...

  Jos runkoa meinaa maalata, niin ensin pitää saada tuo kenen sitten lienee pintaan pensselillä sutima kerros punaista pois (omaa sukua ei saa syyttää). Olin muuhun tarkoitukseen hommannut EKO-maalinpoistoainetta ja ajattelin testata miten se tehoaa, hyvin lähti vanha maalipinta 30min odottelun jälkeen testikohdista.
  Seuraavaksi pitänee purkaa pyörä osiin ja laittaa aineet muhimaan. Ohjaustanko ja stemmi on yhtä ja samaa palikkaa, pitää miettiä mitä keksii sen ruosteisille ja maalatuille kohdille.

  Lähetetty 16:28, 5.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM
 2. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Ootko kuvannut jo kaikki dekaalit ym siltä varalta että täytyy duunata uudet tmv?

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 16:54, 5.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM
 3. scphnt
  scphnt
  Profiili

  Rungossa ei ollut dekaaleja, tai ehkä tuon punaisen paskan alta jotain löytyy. Ajattelin tuota ekaa MV-logoa tarvittaessa väritellä photarissa ja miettiä sopivaa fonttia tuon etukilven perusteella.

  Lähetetty 17:00, 5.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM
 4. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  No hemmetti katoin että toi keulakoriste on tarra ja ihmettelinkin miten se on säilynyt kannuttamisen tmv jäljiltä

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 17:01, 5.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM
 5. scphnt
  scphnt
  Profiili

  Jatkoin purkuhommissa.
  Ei voin kuin kiitellä alkuperäisiä rasvoja, tuohon pyörään ei ole koskettukkaan ainakaan 40 vuoteen ja homma alkoi kuin unelma.

  Kiilakampia irroittaessa tuli ensimmäinen ongelma. Olivat tiukassa. Lopulta kun ruuvipenkissä väänti hylsyä apuna käyttäen, niin kuului vapauttava poksahdus. Valitettavasti toinen kiila meni alkuinnostuksen vasaroinnista kierteiden osalta rikki, nyt pitää yrittää löytää sopiva jostain... huomenna U6 kutsuu, tai ehdotuksia otetaan vastaan.  Jopa pelkäämäni keskiö irtosi hyvin hellällä väännöllä kun avasi nuo alapuolen kiristykset.

  Nyt pitää hankkia uudet kuulat laakereihin, se kiila ja vihreää vasaralakkaa (koska se sininen oli aika hirveä). Sitten alkaa osien kylvetys lipeässä ja maalinpoisto ja puunaus. Kiekotkin pitää kasata.

  Logoakin vähän värittelin.

  Lähetetty 16:34, 9.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM
 6. rostfrid
  rostfrid
  Profiili

  scphnt - 16:34, 9.7.2017  » 
  Valitettavasti toinen kiila meni alkuinnostuksen vasaroinnista kierteiden osalta rikki, nyt pitää yrittää löytää sopiva jostain... huomenna U6 kutsuu, tai ehdotuksia otetaan vastaan.

  Eipä kutsu ennen elokuuta, Kyläsaaren verstaat on perinteisesti koko heinäkuun lomilla. Kiilakammen kiiloja lähtisin Fillarikellarista kyselemään jos nyt yleensä pitäisin noista kammista kiinni.

  Olisin veikannut valmistusvuodeksi paremminkin 1970 kuin 1940, mutta torpedo on kyllä kiistatta vuodelta 1938 ja ajoittaa pyörän sinne 1940-luvulle. Jännä nähdä miltä lopputulos näyttää kunnon maaleissa ja kiillotettuna sitten.

  车不如自行
  Lähetetty 10:41, 10.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM
 7. vanttera
  vanttera
  Profiili

  Arilta saa kiilojammm http://www.styleride.fi/varaosat-tarvikkeet-kammet-keskion-osat-c-39_53.html

  "Krooh pyyh alkoholi sitä tätä krooh pyyh join alkoholia krooh pyyh."
  -Konsta
  Lähetetty 11:16, 10.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM
 8. scphnt
  scphnt
  Profiili

  Joo kävin katsomassa U6 suljettuja portteja tänään. Sitten hain kumiluodista uudet laakerikuulat ja kiilat, 5/5 palvelu.

  Lähetetty 18:18, 10.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM
 9. scphnt
  scphnt
  Profiili

  Tämäkin on vähän edennyt.

  Koko runkoon Fluxafit, hyvin irtosi maalit. Alkuperäinen väri oli kermaisen valkoinen, mitään dekaaleja ei löytynyt

  Sitten hinkkaus teräsharjalla, hionta, asetonilla putsaus ja alkaa olla maalausvalmis

  Saunan jälkeen on hyvä kuivatella kylppärin lämmössä. Sävystä tuli tuollainen sekoitus sitä vihreää ja sinitarraista vasaralakkaa. Menekki oli niin vähäistä että rungon maalaisi vaikka viiteen kertaan.

  Lähetetty 18:30, 31.7.2017, 2 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Projektit

Search with Google: