Yksivaihde.net » Pyöräverstas

Rihtauspenkit/-pukit/-telineet

(91 posts)

 1. Rihtaustelineistä, rihtauspukeista ja rihtauspenkeistä on ollut puhetta erinäisissä ketjuissa, mutta aloitetaas vielä yksi ihan oma.

  Rungossa rihtaaminen on vaivalloisempaa ja tilaa vievempää, joten tekis mieli hommata itselle oikea pöytään kiinnitettävä pukki. Ekin Tacx on ollut lainassa ja tuntui ihan hyvältä lukuunottamatta muutamia löysempiä kohtia ja säätöjen epätarkkuuksia ihan hyvältä. Kylläkin vaikka vaihtelin vaihdepakallisen takakiekkoni puolta, meni se millin pari sivuun, joten varmaan tarkempi dishingin määritys olisi poikaa.

  Vaihtoehtoja, joita olen harkinnut ovat:

  Minoura

  Pyramid

  M-Wave

  Tacx

  Eli itsellä budjetti ois hyvinkin alle 100€

  Spoke Divider

  Spoke Divider
  Lähetetty 14:06, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 2. kyttyra
  kyttyra
  Profiili

  Mulla on vanha Pyramid-mallinen. Toimii hyvin noinniinq sinneppäin rihtauksissa ja pysyy tukevasti pystyssä missä sitten haluukaan askarella, mutta korkeusheiton säätötsydeemi ei oo maailman paras, ja se viimeisten millin osien poisto on jotenkin tuskaista. Tai sit mä en oo vaan kovin hyvä.

  wtpooh: "Helvetti, kyllä keski-ikäinen konttorirotta on kykenevä jos sen annetaan vaan olla ja toteuttaa itseään."
  Lähetetty 14:25, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 3. Teemu
  Teemu
  Profiili

  Mulle tuli just joulun alla tuo Minoura ja olen nyt neljä kiekkoa sen kanssa rakentanut. Pystyheiton tarkistaminen tuossa on aika epämääräinen, mutta sivuheiton määrittäminen taas onnistuu oikeinkin hienosti ja keskittäminenkin varsin hyvin. Mukana tuli metallisysteemi, jolla pukin saa "kalibroitua" keskelle ennen rihtaamisen aloittamista. Maksoin tuosta alle 70e (Hibike.de) ja hintaansa nähden ihan jees. Nyt jälkikäteen ajateltuna välttäisin ehkä kuitenkin muovivirityksiä (kuten Minoura ja M-Wave) ja panostaisin kunnon metalliseen pukkiin. Varsinkin, jos niitä kiekkoja alkaa enemmänkin tekemään. Jos taas käyttöä on se alle kerran kuukaudessa, niin eiköhän millä tahansa pukilla saa homman hoidettua helpommin kuin haarukkavirityksillä.

  Noista linkitetyistä ainakin tuo M-Wave vaikuttaa aikamoiselta rimpulalta. Tacx on fiksun näköinen, mutta mulla ainakin painoi vaakakupissa aika paljon se, että pukin saa levitettyä mihin tahansa tasolle. Tuo Tacx pitää näköjään ruuvata pöydän reunaan kiinni.

  Lähetetty 14:28, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 4. User has not uploaded an avatar
  Anonymous
  Profiili

  Tacx ollut käytössä pari vuotta ja keskittämisen hankaluus on suurin heikkous. Keskittämisen olen tehnyt kiekko paikoillaan rungossa. Hyvää: hinta (36,95 euroa) ja pieni koko (mahtuu isoon työkalupakkiin).

  Tukevuuden kanssa voi tulla ongelmia oikein tarkassa työssä, kun koko rakennelma heiluu kiekkoa pyöritettäessä.

  Lähetetty 14:35, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 5. K-Mikko
  K-Mikko
  Profiili

  Harkitsin kesällä pitkään Tacxin ja Minouran välillä päätyen jälkimmäiseen. Tuntuu hieman heppoiselta ja keikko heilahteleekin helposti telineessä (tai pikemminkin teline kiekon mukana), ellei sitä pyöritä maltillisesti. Yhdet kiekot olen sillä kasannut ilman suurempia murheita ja suorinakin ovat pysyneet. Eipä ole lisättävää Teemun analyysiin.

  Jälkikäteen ajateltuna olisin päätynyt johonkin toiseen, tukevampaan, vaikka hinta olisikin korkeampi. Siis jos budjetti kestäisi.

  Lähetetty 15:19, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 6. Tässä valikoimaa mitä löytyi penkoessani interwebbiä entisen rihtauspukkini hajottua. Päädyin Park Toolin TS-2 pukkiin ja TSB-2 alustaan. TS-2 on nykyään TS-2.2.


  huutokaupassa, ei hintaa tiedoss


  Centrimaster 450.-


  PT TS-3 alle tonnin jos jostain saa

  VAR truing stand CR-07400 hippasen alle 600.-

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 15:35, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 7. daniel
  daniel
  Profiili

  Itsellä on tuo pyramid jonka noin €50 ebaystä ostin posteineen. Jalusta on tukeva mutta venytysmallinen kiinnitys akseliin vaatii oman tekniikkansa rihtauksen aikana. Toisin sanoen, ei saa koskea mihinkään pyörähdyksen aikana. Kuten kyttyrä jo totesi penkki toimii paremmin sivuttaisheiton rihtaukseen kuin pysty mutta pienellä penkkiin totuttelulla ja treenillä olen saanut kiitettävän hyviä tuloksia. Keskittämisen olen hoitanut kiekkoa kääntämällä. Yhteenvetona totean että sen minkä hinnassa säästää pitää maksaa hieman enemmän aikaavievänä rihtauksena mutta hintalaatu suhde on erinomainen ja itse olen ollut erittäin tyytyväinen ensimmäiseksi penkiksi. Seuraava olisi varmaankin Hozan C-330 joka on hieman päälle £200.

  Once you go tarck you never go barck. – Jakartarck
  Lähetetty 15:58, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 8. jussip
  jussip
  Profiili

  Park Toolilta löytyy myös harrastekäyttöön malli TS-8. Hinta kohtuullinen.
  Mulla on ilmeisesti tuon edeltäjä TS-7. Ihan tyytyväinen olen ollut.

  Lähetetty 20:45, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 9. NKOTB
  NKOTB
  Profiili

  Teemu - 18:45, 1.1.2010  » 
  Mulle tuli just joulun alla tuo Minoura ja olen nyt neljä kiekkoa sen kanssa rakentanut. Pystyheiton tarkistaminen tuossa on aika epämääräinen, mutta sivuheiton määrittäminen taas onnistuu oikeinkin hienosti ja keskittäminenkin varsin hyvin. Mukana tuli metallisysteemi, jolla pukin saa "kalibroitua" keskelle ennen rihtaamisen aloittamista.

  Mun kokemukset Minourasta on joku neljän kiekkoparin jäljiltä vähän erilaiset. Toi pystyheiton tarkistus on musta toteutettu ihan hyvin, kun sitä palikkaa pystyy kiertämällä hienosäätämään.

  Ton kalibrointitikun kanssa kalibroitua keskitystä on aina joutunut rihtauksen loppuvaiheessa tarkastamaan, että saa keskityksen kohdalleen.

  Ihan täyttä luottoa nuo sivuttaisheittoa tarkkaavat muovitikut eivät multa saa. Jotenkin tuntuu, että ne etäisyyttä säätävät hammastukset eivät ihan natsaa ja taitavat olla muovia nekin. Kiekkoa kääntäessä niitä vipuja tulee helposti kolhineeksi.

  Lisäksi toi laitos on sen verran köykäinen, että se tuntuu aina vaappuvan johonkin suuntaan. Kun kiekon pistää pyörimään, saattaa muutaman kerran kuulua raapaisu, kun kiekkoon on tullut sivuttaisliikettä, joka sitten menee ohi.

  Plussaa täytyy antaa siitä, että toi ei juuri vie tilaa ja siihen mahtuu helposti monen kokoista kiekkoa.

  Jos nyt hommaisin halpaa pukkia, niin ottaisin ehkä sitten tollaisen hieman työläämmän, mutta luotettavamman ruuvisäädettävän mallin. Tosta Pyramidin kuvasta ei oikein näe, miten siinä on tuo erilevyisten napojen sovittaminen pukkiin toteutettu, mutta muuten se näyttää noista Tonin vaihtoehdoista tukevimmalta ja sopivan simppeliltä.

  "Onneksi skidit pitävät skarppina ja moottoripyöräily on minulle eräänlaista joogaa.” - Pertti ”Nipa” Neumann
  Lähetetty 22:06, 1.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 10. joope
  joope
  Profiili

  Mun silmään toi Pyramid näyttää kaikkein vetelimmältä, olen joskus joutunut parikymmentä kiekkoa samannäköisellä viimeistelemään ja ei muuten ollut kivaa.
  Meillä on Minouraa myynnissä, mutta en ole itse käyttänyt, vaikuttaa kyllä asialliselta.
  Itsellä on Parkin TS-3 ja siitä kannatti kyllä maksaa, se ON niin hyvä. Harmi ettei niitä tehdä enää.
  TS-2(.2) on nopea ja helppo käyttää, järkevä valinta jos käyttöä on vähänkään enemmän. Mielestäni kannattaa hommata vaikka kimpassa hyvä pukki, ennemmin kuin halvin mahdollinen.
  Kaikilla pukeilla saa kyllä hyvän tuloksen, toisilla sen eteen vain joutuu näkemään enemmän vaivaa.

  hynysen näköinen mekaanikko
  Lähetetty 1:09, 2.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 11. joope - 23:09, 1.1.2010  » 
  TS-2(.2) on nopea ja helppo käyttää, järkevä valinta jos käyttöä on vähänkään enemmän. Mielestäni kannattaa hommata vaikka kimpassa hyvä pukki, ennemmin kuin halvin mahdollinen.

  True dat.

  a non ambidextrous fixy skidder thing.
  Lähetetty 2:21, 2.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 12. hlkky
  hlkky
  Profiili

  Tuota M-Wavea en tosiaan ainakaan voi suositella. Tilasin sen Roseversandista, joka myy sitä Xtreme 2-zent -nimellä. (Viitanneeko nimi sitten max. keskitystarkkuuteen, tiedä häntä?) Joka tapauksessa olin itsekin arponut eri halpismallien välillä ja ajattelin tuosta tulevan kelvollisen pikku modauksella.

  Vaan eipä juuri innosta kun pakasta vedetyllä Shimanon valmoiskiekolla tilanne on tämä:


  Kiekko makaa pukissa ikään kuin lievästi kantillaan. Eikä noihin muovisiin haarukanpäihin saa kiekkoa tarpeeksi tukevasti vaan aina on pientä tarkkaa työtä häritsevää vaapuntaa sivusuunnassa.
  Lievästi huijattu fiilis alkaa tulla näiden halpismallien kanssa, kun eivät näytä tarjoavan mitään toiminnallista etua verrattuna vanhaan etuhaarukkaan, takalyhdyn muovipantaan, kierretangon pätkään, muovipuristimeen ja pahvinpalaan.

  Lähetetty 15:55, 2.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 13. Ei TS-2kaan keskitä kovin hyvin. Etenkin siinä on ongelmia etukiekkoja rihdatessa ja niissä on pakko vaihdella puolia muutaman kerran jos haluaa hyvää jälkeä. Tosin TS-2 telineen haarukanpäät voi keskittää, tuota ylläolevaa vissiin ei.

  Mä en lähtis ostamaan mitään alle 100 Euron rihtaustelineitä, yhtä hyvin homma hoituu fillarin haarukassa jarrut tai nipparit mittoina.

  Halvan telineen vois rakentaa etuhaarukasta ja muutamasta mittakellosta. Olis varmasti parempi kun moni ylläoleva...

  Lähetetty 16:38, 2.1.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 14. Nostellaas vähän vanhaa aihetta. Olisi tarkoitus tuottaa yksinkertainen pukki tässä lähiaikoina. Tuo keskittäminen mietityttää tuossa omassa mallissa. Tosin tiedän ainakin tuollaisella rakenteella tehdyn oikein hyvää työtä ilman mitään kiekon kääntelemisiä. Alla vähän yksinkertaista mallia..

  Selvennykseksi kiekko kiristetään pukkiin kierretangoilla jotka menevät pystyputkista läpi ja suoruutta tutkiskellaan jonkunlaisella metalliviivaimella esim jota voi säätää hahlon mittojen puitteissa, kuvasta puuttuu pultti ja "viivain" on liian paksu.

  Päivitellään jos saan jotain konkreettista aikaiseksi.

  Lähetetty 19:21, 26.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 15. Hude
  Hude
  Profiili

  anthax - 17:21, 26.9.2010  » 
  Nostellaas vähän vanhaa aihetta. Olisi tarkoitus tuottaa yksinkertainen pukki tässä lähiaikoina. Tuo keskittäminen mietityttää tuossa omassa mallissa. Tosin tiedän ainakin tuollaisella rakenteella tehdyn oikein hyvää työtä ilman mitään kiekon kääntelemisiä. Alla vähän yksinkertaista mallia..

  Selvennykseksi kiekko kiristetään pukkiin kierretangoilla jotka menevät pystyputkista läpi ja suoruutta tutkiskellaan jonkunlaisella metalliviivaimella esim jota voi säätää hahlon mittojen puitteissa, kuvasta puuttuu pultti ja "viivain" on liian paksu.
  Päivitellään jos saan jotain konkreettista aikaiseksi.

  Idea vaikuttaa ihna käyttö kelpoiselta. Kannaatta tehdessä miettiä ergonomiaa:

  Laittaa tuon viivaimen osoittamaan alaviistoon, jolloin kun istut tuolilla penkin edessä katse on vähän ylhäältä päin. Ei tarvitse kurotella kaulalla.

  Olisi hyvä jos pystytolpat olisivat tavallaan yhtänäistä osaa. Olen kuulluut että pakettiauton eturipustuksista voisi saada hyvän osan tuohon. Laatu pitäisi ainakin olla hyvää.

  Onnea vaan ja alahan hommiin ja kehitys tänne heti paikalla!

  Ylläoleva teksti sisältää todennäköiseti paljon ironiaa, huonoa huumoria ja heikosti tietoa.
  Lähetetty 20:54, 26.9.2010, 9 years sitten. # Login to Send PM
 16. kaje
  kaje
  Profiili

  Ei ole muiden kehityksiä näkynyt, joten tässä oma vähemmän hienostunut ratkaisuni. Painoa kertyi 27kiloa. Eipähän tarvitse kiinnittää pöydän kulmaan. Kestää myös seisoa päällä.

  Täältä tarkemmat kuvat

  Pystyheitolle pitäisi jotain rakennella, mutta toimii tarpeeksi hyvin sivulta tuleva ruuvikin, kunhan säätää korkeuden kohdalleen.

  Kevyempää haikailevalle on vielä aihio jaossa.

  Hiljaa kuin mörkö.
  Lähetetty 14:14, 12.12.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 17. ritari_s
  ritari_s
  Profiili

  Juma, aika jämäkän näköinen pukki. Raati kiittää työkalumaista pintakäsittelyä ja integroitua pinnan pituusmittausta.

  Epäilyttävästi YV-henkinen hemmo
  Lähetetty 14:45, 12.12.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 18. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Toi halpis-tacx on todettu ihan kohtalaiseksi telineeksi. Onhan se rimpula ja pystyheiton ilmaisin on paska, mutta saa tuolla asiallisia kiekkoja tehtyä helpommin kuin haarukassa.

  Joku parkin parempi teline on kyl ostoslistalla.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 14:52, 12.12.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 19. Sopivasti nosteltu tätäkin ketjua. Oma pukki on valmis ja vaille laillista ryöväystä ukon työpaikalta. En ole itsekkään nähnyt lopullista tuotetta kuin kuvissa. Pitää laittaa tarkempaa kokemusta ja kuvaa kunhan saan kapistuksen kotia.

  Lähetetty 16:23, 12.12.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 20. Härveli saapui vihdoin kämpille ja kolme kiekkoa sillä on jo oiottu tuossakin kuosissaan. Pitää vielä vaihtaa 'irtopalikat' johonkin järkevämpään kuin mitä pajalta tuli mukana.

  Lähetetty 19:54, 14.12.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 21. ritari_s - 14:45, 12.12.2010  » Raati kiittää työkalumaista pintakäsittelyä ja integroitua pinnan pituusmittausta.

  Näin.

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 20:59, 14.12.2010, 8 years sitten. # Login to Send PM
 22. Tämmöinen tuli vastaan

  Vois olla ihan passeli kotikäyttöön.

  Spoke Divider

  Spoke Divider
  Lähetetty 17:26, 6.12.2011, 7 years sitten. # Login to Send PM
 23. ojn
  ojn
  Profiili

  Laitetaanpa tänne esille oma rihtauspukki. Tuollaisen hankinta tuli ajankohtaiseksi ja lopulta päädyin tekemään pukin itse. Käytössä on kevyeen alumiinin työstöön pystyvä cnc-jyrsin, joten alumiini valikoitui materiaaliksi. Pukin pohjalevy on 6mm alumiinia, pystyputket 35x35x2 neliöputkea ja nuo mittapäiden varret 20x20x1.5 neliöputkea. Akseliväli on säädettävissä noin 100-135mm. Heittokellot ovat vähän overkilliä, mutta toisaalta niistä on helppo katsoa missä heitto on. Rakenne on riittävän tukeva ja tarkkuuttakin piisaa. Keskityksen joutuu katsomaan kiekkoa kääntämällä.

  Lisää kuvia tuolta: https://picasaweb.google.com/olavi.narhi/Rihtauspukki

  - Olavi

  Lähetetty 16:41, 29.1.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 24. Tosi upea! Venttiilihattu heittokellon mittavarren päässä on nerokkaan yksinkertainen oivallus! Taidan apinoida kyseisen yksityiskohdan omaan pukkiin jos se joskus valmistuu...

  Hyväksyttävän AMA:n postaaminen Yksivaihteeseen on tarkkaa hommaa kuin persereiän poraaminen keppihevoselle.
  -Lumikko
  Lähetetty 16:59, 29.1.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM
 25. ojn
  ojn
  Profiili

  Tuo venttiilinhattu ei ole oma oivallus vaan apinoin sen jostain netistä löytyneestä pukista. Mutta toimiva ja nerokas ratkaisu jokatapauksessa ja passasi ainakin tuohon mun heittokelloon tosi hyvin.

  Lähetetty 17:11, 29.1.2012, 7 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Pyöräverstas

Search with Google: