Yksivaihde.net » Paikalliset – Local stuff and events

Repovesi eli sinne ja takaisin

(55 posts)

 1. Konga
  Konga
  Profiili


  Oli jo ollut Oton kanssa pidemmän aikaa puhetta siitä, että pitäisi käydä ajamassa tuo uudehko maastopyöräreitti Mäntyharjulta Repovedelle. No, lähtöpäiväksi saatiin vihdoin sumplittua viime perjantai ja kun mukaan saatiin vielä Jyri ajamaan niin mikäs sen mukavampaa. Viikonlopulle oli luvattu vesisadetta, joten melko kostea reissu oli tiedossa.

  Kalustosta sen verran, että minulla oli tuo oma keltainen 29er sinkula 2.35” kumeilla jossa kiinni satulalaukku sekä keulassa anything caget ja selässä reppu. Otolla oli vaihteistettu Krampus satula- ja runkolaukulla sekä tankolaukulla ja reppu selässä. Jyri ajeli Unitilla sinkulana 2" kumeilla jossa oli takana tarakkalaukut ja edessä tarakalla laukku. Oltiin ilman telttaa/telttoja liikenteessä koska tiedettiin, että laavuja matkan varrelta löytyy aivan tarpeeksi majoittumiseen.


  Perjantaina lähdettiin joskus kello kymmenen aikaan illalla ajelemaan Koirakiveltä sillä ajatuksella, että ajetaan muutama kilometri ja jäädään läheiselle laavulle nukkumaan ensimmäiseksi yöksi. Laavulla oli kuitenkin sen verran liikennettä, että päätettiin jatkaa seuraavaan yöpymispaikkaan. Siirtymälle mahtui niin soratietä, asvalttia kuin pieni pyrähdys polkujakin pitkin. Näin ollen ensimmäisen yön yöpyminen suoritettiin Ruokohiekan uimarannalla grillikatoksessa.
  Somevastaava Jyri aka Erik aka Erik Nohlin aka Hummus aka tunnettu vegaani.

  Keli näytti vielä aamulla ihan kohtalaiselta. Aurinkokin pilkahti.


  Rando-oranssiiiiiii!


  Tuosta olikin sitten hyvä aamulla startata pirteänä kuurosateiden siivittämä ensin Mäntyharjun keskustaan kauppaan ja tankkaamaan grillikylkeä ja siitä sitten Kisahallin nurkilta kohti varsinaista maastopyöräreittiä.


  Kovin pitkälle ei päästy, kun jo ensimmäinen epäonni kohtasi seuruettamme. Jyrin takarenkaaseen iski ilmeisesti aito kobra, sen verran siisti snakebite sisäkumista löytyi hetken tarkastelun jälkeen. Eihän siinä mitään, uutta sisuria kehiin ja matka jatkui. Joku ehti jo tällä välin huudella tubeleksista puskista. Se on tätä nykyaikaa kun eletään reaaliajassa sosiaalisessa mediassa.
  Itse reitti on kyllä todella hyvin merkattu ja paikoin melko leveää baanaa, kivikkoista tosin monesta kohtaa ja kyllä sieltä muutama mukava muta/turvevellikohtakin löytyi. Maastopyörällä aivan mahtava, cyclocrossarilla en ehkä kuitenkaan lähtisi. Lastatulla maastopyörällä reitti on myös oikein mukavaa ajettavaa, vaikka muutamassa kohtaa sinkulalla (32x20) homma menikin hieman tunkkaamiseksi.
  Suopellon kohdalla pidettiin hieman taukoa ja keitettiin hunajavettä lämmittämään. Tässä vaiheessa aamun kuurosateet oli vaihtuneet sellaiseen mukavaan sumutinpullokeliin, eli ilma oli suhteellisen kostea. Jyrille ei ilmeisesti riittänyt pelkkä polkeminen aktiviteetiksi, joten hän huvitti itseään leukoja vetämällä veden kiehumista odotellessa.


  Matka jatkui Suopellolta kevyessä vesisateessa ja iltaa kohden keli näytti ennusteen mukaan muuttuvan vain sakeammaksi. Matkalla kohtasimme ikivanhan metsänhengen, jolta toivoimme parempaa ajosäätä mutta koska yhteistä kieltä ei meinannut löytyä, päätimme jatkaa pikimmiten matkaa. Epäselväksi jäi ymmärsikö henki toiveemme vai suututimmeko sen vain enemmän. Oli miten oli, näimme kuitenkin matkalla hieman myöhemmin emähirven vasan kanssa ja Otto bongasi vielä myöhemmin kaksi ylivuotista vasaa.


  Metsänhengen lepyttelyn jälkeen polkujen kuluttaminen jatkui yhä sateisemmassa säässä kunnes toinen epäonni kohtasi. Tällä kertaa vuorossa oli Otto. Oton toinen klossi irtosi kengästä jääden kiinni polkimeen ja toinen kiinnitysruuveista oli kadonnut omille teilleen! Alkoi kuumeinen klossiruuvien etsiminen pyöristä ja varustepussukoista. Eihän niitä tietysti sillloin ole mukana kun tarvisi. Onneksi Oton Krampukseen oli jäänyt yksi suhteellisen sopivan mittainen tarakankiinnityspultti. Muistakaa ihmiset pitää niissä pullotelinepaikoissa jne. klossiruuveja muutamat kappaleet varuiksi.

  Pidempi ruokatauko pidettiin Matkoslammen laavulla joka on noin reilun 20km päässä Mäntyharjulta ja Repovedelle tuosta on vielä noin 12km matkaa. Taukopaikkana kyllä aivan 5/5. Laavun varustelusta kertonee jotain se, että sieltä löytyy valurautainen vohvelirauta jonka kannessa on vohvelitaikinan ohje saksaksi. Huussissa paperi oli pehmeää ja polttopuita löytyy puukatoksesta. Ainiin, lammen rannassa on myös SAUNA! Jos olisimme saapuneet laavulle muutaman tunnin myöhemmin, niin olisimme jääneet kyllä yöksi ja sauna olisi lämminnyt aivan varmasti. Nyt kuitenkin ajohaluja löytyi vielä sen verran, että Repovedelle oli päästävä. Tyydyyttiin vain kokkaamaan laavulla. Jyri teki pastaa aivan kuin kotona Italiassa ja Otto heitti lettuja kuin pomomies konsanaan.

  Matkoslammen sauna.

  Matkaan! Raikui huuto lammen rannalla ja niin karautettiin jälleen kohti Repovettä vatsat täynnä herkullisista letuista. Olisi ehkä sittenkin kannattanut jäädä saunomaan sinne laavulle. Tässä vaiheessa taivas repesi ihan kunnolla ja vettä tuli loppuillan reippaanlaisesti. Kuvia ei tästä ole kun ei kauheasti innostunut kaivaa kameraa esille. Näin jälkikäteen ajatellen olisi tietysti voinut ottaa kuvan siitä säyneparvesta joka ui olan korkeudella vastaan juuri kun saavuttiin Repoveden kansallispuiston rajalle :D

  Ajettiin Repovedellä tietä pitkin suoraan Saarijärven sisäänkäynnille ja hieman aikaa siinä sateessa ihmeteltyämme päädyimme ottamaan vuokrakämpän Tolosen talolta seuraavaksi yöksi, jotta saadaan litimärät kamat kuivamaan. Tietysti siellä joku true bikepacker samooja jo huutele että ”*****NAN NÖSSÖT”.


  Jyri ja matchy matchy rapha hammastahna sekä tietenkin rando-oranssi harja!  Aamulla matka jatkui kuivissa kamppeissa mutta vesisateessa läpi Repoveden kansallispuiston. Ulostulo alueelta oli suuniteltu Lapinsalmen riippusillan kautta ja kyllähän sinne lopulta löydettiin, muutama kilometri tuli ajettua harhaan kun tykiteltiin vauhtipäissään yhden risteyksen ohitse.


  Jyrillä oli pakottava tarve nousta koko ajan satulasta. Mitä lienee miehen päässä liikkunut.  Välillä talutettiin. Oishan toi tietysti polkienkin noussut.  Riippusillalla perus pousailut ja nokka kohden Koirakiveä.


  Jyri ratsunsa kanssa.
  Otto ja ratsunsa.
  Allekirjoittanut.

  Repovedeltä siirtyminen takaisin Koirakivelle mentiin reittiä Voikoski - Nurmaa ja sieltä Koirakivelle. Tiet alussa ja lopussa soraa, välissä asvalttia.  Voikoskella taukoa pitämässä.  Viimeisä kilometrejä viedään.  Pihassa sitten vielä yhteiskuva fillareista ja kahvia sekä mustikkapiirakkaa nassuun. Oli hauska reissu! Iso kiitos Otolle ja Jyrille matkaseurasta sekä valtavat kiitoksen Iirolle satulalaukun lainasta!

  Käykää katsomassa loput kuvat täältä.

  PS. Mäntyharju – Repovesi reitti kannattaa ajaa ihan vaan jo tuon Matkoslammen laavun takia. Muistakaa varata aikaa saunomiseen! Ja jos kansallispuistot kiinnostaa, niin Repoveden kansallispuisto on kyllä todella kaunis paikka viettää aikaa pidempäänkin. Pyörällä jos liikut niin muista, että pyöräily on sallittua ainoastaan teillä ja huolteteillä sekä joillakin poluista.

  "The details are not the details. They make the product." -Charles Eames
  Lähetetty 17:37, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 2. Erik
  Erik
  Profiili

  Kiitos reissuseurasta ja etenkin dokumentoinnista! Parempaa kuin some.

  Tästä tuli myös mieleen se, kun puhuttiin matkojen dokumentoinnista ylipäätään. Joku Oton kaveri oli viettänyt aikoja lämpimissä maissa kuvaamalla rahakkaita turisteja honeymoonilla. Että oishan se aivan mahdotonta, jos joku dokumentoisi aina omat retket ja sitten voisi niihin kivasti itse palailla. Siispä Antille kiitos!

  Ps. Kongan 29+ oli jumalpyörä. Kaikkein hauskin ja kevein 29 millä oon ajanut.

  En edes ymmärrä miksi hukkaatte aikaa tässä threadissa!
  Lähetetty 18:14, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 3. sude
  sude
  Profiili

  Upea ja inspiroiva raportti!

  Lähetetty 18:14, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 4. Sepsodus
  Sepsodus
  Profiili

  sude - 17:14, 21.6.2016  » 
  Upea ja inspiroiva raportti!

  Todellakin ja tunnelmapitoisia kuviakin vielä. Täytynee löytää joku hyvä väli tälle vuodelle ja käydä retkeilemässä.

  Lähetetty 18:19, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 5. Tee
  Tee
  Profiili

  Aijjai. Mahtavaa. Loppukesälle suunnitteilla tuon reitin ajo jahka olen maasturin saanut kuosiin.
  Repovedellä tullu haikkailtua paljonkin kun mökki on huudeilla. Packgofind:ssa myös ihania kuvarapsoja niin Repovedeltä ylipäätään kuin tuosta mtb-reitistä

  Lähetetty 18:33, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 6. Rolf
  Rolf
  Profiili

  Iha sika makeit kuvii ja hyvä rapsa!

  Lähetetty 19:08, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 7. Erik - 17:14, 21.6.2016  » 
  Kiitos reissuseurasta ja etenkin dokumentoinnista! Parempaa kuin some.
  Tästä tuli myös mieleen se, kun puhuttiin matkojen dokumentoinnista ylipäätään. Joku Oton kaveri oli viettänyt aikoja lämpimissä maissa kuvaamalla rahakkaita turisteja honeymoonilla. Että oishan se aivan mahdotonta, jos joku dokumentoisi aina omat retket ja sitten voisi niihin kivasti itse palailla. Siispä Antille kiitos!
  Ps. Kongan 29+ oli jumalpyörä. Kaikkein hauskin ja kevein 29 millä oon ajanut.

  Empähän tätä itse olis paremmin voinut muotoilla. Ja Repovedelle tulee varmasti palattua, pyörän kanssa ja ilman.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 21:38, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 8. alesi
  alesi
  Profiili

  Hieno dokumentaatio ja oiva meininki!

  Kahdesti Repovedellä ajaneena myös täältä peukkua upealle reitille. Tällä kertaa ajettiin Pitkäjärven laavulle ja takaisin Olhavan kautta. Matkoslammen laavullekin oli ilmestynyt sauna, ensi kerralla siis pyyhe mukaan.

  Pari räpsyä reissulta

  Lähetetty 21:46, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 9. Mika K
  Mika K
  Profiili

  Aijai, kun mahtavaa rapsaa! Tekis mieli laittaa itse viime su Hossan reissulta rapsa hirveen kuvatulvan kans, mutta koska vaihteet ni meh..

  Niin ja Konga <3 ja Truss <3 ja silleen. Helevetin oikeaan paikkaan meni muuten tuo keula, jonka avulla itse näin valon :)

  Lähetetty 21:50, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 10. aah tuonne pitää päästä. ehkä vois järjestää yvbikepackingcampin jopa?

  Nyt on pakko kirjoittaa aiheen vierestä
  Lähetetty 21:55, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 11. bernie
  bernie
  Profiili

  ^tämä kiinnostaa!

  Pari kertaa tullut tuolla käytyä. Ihan mukava mesta ja tuo laavu on kyllä huikea. Aurinkopaneelitkin löytyy niin saa somevärkit latinkiin. Ollaan ajettu reitti toiseen suuntaan vaellusreittiä ja takaisin sitten tuota maastopyöräreittiä. Kovin raskaalla kuormalla en kuitenkaan tuolle vaellusreitille lähtis, aika paljon tunkattavaa.

  VIDEO meidän tämän kevään päiväreissusta.

  Lähetetty 22:05, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 12. qlt
  qlt
  Profiili

  Rolf - 18:08, 21.6.2016  » 
  Iha sika makeit kuvii ja hyvä rapsa!

  thefootdown - 13:55, 5.9.2014
  I was under the impression that the members of this forum were nice helpful people.
  Lähetetty 22:30, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 13. Welho
  Welho
  Profiili

  Hyvä reissu, hienoja kuvia ja mukava että terveiset tuli perille! Kyllä tuonne voisi itsekin palata vielä uudelleen.

  Lähetetty 23:06, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 14. Komeeta maastoa, komeita pyöriä, komeita kuvia, komeeta lehmikarjaa, elikkäs vaikuttaa kaiken kaikkiaan kovalta reissulta.

  Tuolla pitänee käydä joskus.

  Everything matters (probably because there is so much of it).
  - Roy Wagner
  44/17
  Lähetetty 23:35, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 15. kaukomieli
  kaukomieli
  Profiili

  ^Unohdit mainita et komeita äijiä ;-)

  Hyvä äijät!

  Lähetetty 23:38, 21.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 16. kid_scientifik
  kid_scientifik
  Profiili

  no nyt oli kyllä kerrassaan laadukasta retkidokumentointia.

  luin.

  Partatera-Pietari - 18:19, 24.3.2019  » 
  palveluiden tarjoaminen nyt vain tulee kehittymään tällaiseen suuntaan
  Lähetetty 10:16, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 17. Uomo
  Uomo
  Profiili

  Jahas, jätkät on pitäny ihan tosissaan hauskaa.

  Kiitoksia rapsasta ja kuvista.

  Vaihtelu virkistää: http://www.monivaihde.net
  Lähetetty 10:23, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 18. honeycookie
  honeycookie
  Profiili

  Huomenna hoodeille menossa, että pitäiskö tiputtaa perhe mökille, hypätä pyörän selkään ja huutaa hyvää lomaa.

  Lähetetty 10:28, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 19. varolevy
  varolevy
  Profiili

  joku päivä sitten minäkin.... hienoa menoa.

  läskiputkiaan hipelöivä palpateekkarigen ei vaan osaa arvostaa. - ununu
  o: open pro 32h x2 kirkas, gran compe naabels pink
  Lähetetty 10:30, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 20. tmar
  tmar
  Profiili

  Hyvä meno! Suosittelen myös sinkulamaasturille tuota reittiä.

  Lähetetty 10:37, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 21. Erittäin mukava raportti!

  Reitti on tullut ajettua useamman kerran ja silti voisi lähteä heti uudestaan. Varsin mainio pätkä. Paitsi krossarilla.

  Ekan kerran rapsa: http://www.packgofind.com/pineridge

  Viime syksynä lähdettiin Repovedeltä ja ajettiin päiväretki Mäntyharjun suuntaan: http://www.packgofind.com/full-moon

  Hyvyys. Pahuus. Pyöräilijä.
  Lähetetty 10:55, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 22. Konga
  Konga
  Profiili

  Mukavaa, että olette jaksaneet lukea. Lisäsin muuten tuonne alkuun tuon virallisen Mäntyharju-Repovesi reitin sivuston linkin taakse. Sieltä kannattaa aloittaa oman reissun suunnittelu.

  ^Ekillä kyllä pirun hyvät kuvat ja mainiot rapsat! Pitääkin ottaa blogi seurantaan.

  Tonin ehdotus yvbikepackingcampista ei ole yhtään huonompi ajatus!

  "The details are not the details. They make the product." -Charles Eames
  Lähetetty 11:52, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 23. Hitto, ku ois tienny tästä etukäteen, niin oisin voinnu mahdollisesti liittyä seuraan Kotkasta.

  Mut siis kateus lähinnä tulee, ku katselee ajokuvia. :) Tervekateus.. Ja mukana kyllä jos myöhemmin Repovedelle jengiä menossa.

  Lähetetty 12:33, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 24. ritari_s
  ritari_s
  Profiili

  +1 Repovesi Bikepacking campille. Pitkä viikonloppu syssymmällä?

  Epäilyttävästi YV-henkinen hemmo
  Lähetetty 12:39, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM
 25. eki - 10:55, 22.6.2016  » 
  Paitsi krossarilla.

  Enää en lähtis krossarilla sivulaukut lepattaen kuin spanielin korvat. Maasturilla aion mennä.

  Kongalta hyvä reissuraportti!

  Lähetetty 12:47, 22.6.2016, 3 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Paikalliset – Local stuff and events

Search with Google: