Yksivaihde.net » Projektit – Projects

P: Kiinapyörä Kiinassa

(34 posts)

 1. kreivi
  kreivi
  Profiili

  Projekti alkaa niin kuin tästä. Ideana on siis kasailla syyskuun alussa Pekingissä kiinteävälitteinen suurkaupungin kaduille soveltuva polkupyörä ja ajattelin etten rakkaita rottamankeleitani raahaisi Kiinaan saakka (lähinnä rahakysymys). Yleensä tavara tulee kiinasta meidän luokse, mutta nyt minä menen niiden luokse. Viettelen siis 4-5 kuukautta vaihto-opiskelemassa Pekingissä ja voisin hankkia sinne uuden fixipyörän jonka lähettäisin Suomeen jos se osoittautuisi ajossa kivaksi.

  Apua siis kaivataan ja kysyisinkin nyt teiltä että mitä mun kannattaisi tehdä. Kiinakuitua tulevalle kotiovelle ja Pekingin paikalliseen kivijalkaan pakettien kera? FactoryFiveen setelitukon kanssa ja customin kanssa auringonlaskuun? Markettifiksi ekasta kivijalasta ja ääretön vitutus ekan kanttarin jälkeen? Budjettini vois olla vaikka viis sataa euroa sisältäen vähän niin kuin kaiken. Työkaluja en ajatellut sisurinvaihtohommia enempää raahata, sillä tavaraa on muutenkin sopivasti, joten kasaushommat ajattelin ulkoistaa jollekin paikalliselle tekijähenkilölle.

  Tässä vaiheessa oon jo ajatellut polkimiksi KRNKY-sträppejä häkeillä, sillä Heikan sanoin KRNKY-sträpeissä ja häkeissä tuntuu siltä kuinka tennari olisi tullut takaisin kotiin. Jämäkkä ja mukava koti kengälle eikä tarvitse kopistella pitkin aukioita. E: oon myös ajatellut kapeahkoa (n.50cm) riser-tikkua sekä noin 48/19 välityksiä jottei tulisi mitään ikäviä yllätyksiä.

  Ideat, hyvät vinkit ja osaehdotukset ovat enemmän kuin tervetulleita.

  fiksikreivi
  Lähetetty 15:50, 13.7.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 2. netspider
  netspider
  Profiili

  Kun ajat, aja!
  Lähetetty 15:51, 13.7.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 3. scphnt
  scphnt
  Profiili

  Kiinalainen titamiinirunko ja sit lopuksi eeppinen ajo siperian halki kotiin.

  Lähetetty 16:42, 13.7.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 4. etit Pekingistä jonku paikallisen fixiliikkeen, meet sinne yv-paitojen, tarrojen ja #jallu-pullon kanssa. tämän tiedustelumatkan perusteella teet päätöksen pyörähankinnoista. kommentoit myös taktisesti jonku paikallisen fiksijehun instapostauksia.

  Ei ollut fiksusti postattu Eetulta -
  Lähetetty 17:22, 13.7.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 5. kaupoi
  kaupoi
  Profiili

  http://www.natooke.com/

  Lähetetty 18:49, 13.7.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 6. Vitostehdas on toki kova.

  Myyvät myös käytettyjä.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 20:20, 13.7.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 7. kreivi
  kreivi
  Profiili

  Noniin täällä mestoilla ollaan ja näyttää siltä ettei tuonne uskalla kukaan lähteä liikenteeseen mutta sitten taas toisaalta paikalliset tytöt ja pojat vetelee tuolla liikenteessä jarruttomilla fikseillä värikkäillä kehillä sandaaleissa joten ehkä sitä lähteä voisi kuitenkin. Paikallista skeneä en oo nähnyt mut nuoriso ajaa just sellaisilla noin 13 kilon pyörillä kuin ajattelin. Kaikki osat värikkäitä ja satula aivan väärässä asennossa paitsi että värikäs ketju on ruostunut vahvasti. Flätit, ehkä joskus etujarru mut ei koskaan sträppejä. Hinnat pyöräkaupoissa aika kovia ainakin valkonaamoille, mitä nyt paskoja käytettyjä mummiksia sais kympillä ja maastureita viidelläkympillä. Levarimaasturi uutena tektro noveloilla ja paskoilla shimanon vaihteilla sekä jollain etupumpulla näyttäisi olevan joka paikassa noin kaks sataa tai vähän alle.

  Nyt alkuun totesin tarvitsevani huumoripyörän ja löysinkin siihen kiinan e-baysta eli taobaosta varteenotettavia vaihtoehtoja. Katsotaan sitten myöhemmin josko Shanghaihin tulisi asiaa vaikkapa sinne factoryfiveen, mutta ei sielläkään mitän hirvittävän mukavaa nettisivujen perusteella oo.

  Kovin kaikista ois tietysti taitettava maasturi tuplaspokeilla ja levyillä mutta 170 euron hinta on ehkä vähän suolainen
  kahdestakymmenestä kilosta paskaa. Fotarointi ei sit oo omakeksimä.

  Toi sitäpaitsi painanee enemmän kuin foreverbike joten ei sillä jaksaisi ajaa 4 metriä kauemmas. Kuitenkin haluutte linkin niin tuossa: huumorihummeri

  Sit katoin ihan perinteistä värikästä tuplaspoke / etuspoke fiksiä joka kokoonpanosta riippuen maksaa jotain 90-130 euroa. 4 kilon vesurispoket sinänsä kiinnostaa, käytännössä varmaan ekan päivän jälkeen aivan hanskasta. Kattelen tässä pari päivää vielä ympärilleni ja sit hankin jonkun todellisen väri-iloitteluvekottimen jolla ajelen kohtalaisen tyytymättömänä. Ihmettelen vaan sitä että meneekö se kaikki täällä valmistettu järkevä pyörätavara suoraan länteen meneviin laivoihin?

  e: piti laittaa VPN päälle ni uploadasin kivan kuvankin threadiin hummerista.

  fiksikreivi
  Lähetetty 13:01, 9.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 8. Joko oot käyny The Treessä pitsalla? Ja Take 5:ssa.

  Lähetetty 13:12, 9.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 9. taobaosta saat varmaan kompliittiin ei tuu varmaan samaa valkonaama-lisähintaa kuin kivijalassa.

  spoket on kyl aina mahdollisuus

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 21:01, 9.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 10. inforest
  inforest
  Profiili

  Flying Pigeon. Ilmeisesti maailman eniten valmistettu polkupyörä.

  -...pyöräilijällä ei taida olla ihan kaikki mersut pyörätien jatkeella. -Mannine
  - Mä voin antaa ostajalle kirjallisen aitoustodistuksen että just mä oon omistanut sen työkalun niin arvo kasvaa sit ku oon out of the bisnes -Josbanse
  Lähetetty 21:48, 9.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 11. kreivi
  kreivi
  Profiili

  Tuolla twitterin puolella puitiin ettei miksei yv:llä ole kunnon projekteja joten päätin edistää asiaa! LBS löytyi kuin löytyikin ja päädyin tänään ostamaan itselleni uuden polkupyörän. Pyöräliikkeen nimi oli Rainbow Fixed Gear Bike ja kyllä, sain valita aivan kaikkien osien värit ihan itse ja he kasailevat sitten pyörän tässä viikonlopun aikana ja saan sen sunnuntaina. Maksoin vähän lisää parista eri osasta, eli takarenkaasta, ketjusta ja navoista, jotta sain vähän parempaa kampetta koska ne kaikki orkkikset vaikuttivat todella skeidalta. Värillinen ketju ja voi-vitu-ei-jarru -kombo ei vakuuttanut. Päädyin maksamaan osavaihdoksilla noin sataviiskymppiä suomen rahaa, ilman niitä se ois ollut vähän yli satkun.

  Seinällä oli hienoja pyöriä, cervelon t1, jotain kivannäköstä palpaa isoilla hintalapuilla ja ja VISP KILLER WHALE todella nopeella setupilla mut se oli kolmannen omistajan ja se ei ollut paikalla ni en päässyt koklaa höh mut ehkä joku toinen päivä sitten. FSA:n hiilariratakampea, AARNia ja Latticea oli hyllyillä Thomsonien vieressä kuten myös kaikkea muuta jännittävää kampetta korkeilla hintalapuilla. Yhden omistajan / työntekijän pientä mashia tyyppasin ja vähän skidailin ja pieni ja vikkelähän sekin oli. Toisella tyypillä oli thronen ihan kivannäköinen setuppi mutta maantielukkojen takia sitä oli vähän vaikee ajella joten pistin pienet jamaikastylet sitten vain. Olivat tosi mukavia ja kyselin pooloista ja semmoisetkin taitaa minulle löytyä, yhteislenkeillekin kyselivät. Jäi ihan hyvä maku suuhun, sanoivat toki että jos pyörän kanssa tulee ongelmia niin sinne vain!

  Laittelen kuvia myöhemmin kunhan saan ton imgurappsin toimimaan, herjaili jotain tossa kirjautumisesta, en tiiä onko VPN:llä vaikutusta asiaan, ei pitäisi kai?

  Täällä on tosi paljon foreverbikejä ja tuollaisia Flying Pigeonin kaikennäköisiä muunnelmia, mutta kyllä sähkömopo on täällä se juttu. Todella pelottavia kun ne on aivan äänettömiä ja valottomia ja ajavat todella holtittomasti.

  fiksikreivi
  Lähetetty 12:56, 11.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 12. Nyt veikkaan et on hyvä sateenkaarioksennus tulossa...

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 13:51, 11.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 13. Leevi
  Leevi
  Profiili

  Luotan että pyörä on hyvällä maulla speksattu

  48/18 42/16 41/16
  Lähetetty 14:02, 11.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 14. peltsip
  peltsip
  Profiili

  saa valita värin = kaikki mustaa? ;)

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 14:03, 11.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 15. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  peltsip - 15:03, 11.9.2015  » 
  saa valita värin = kaikki mustaa? ;)

  Leevi - 15:02, 11.9.2015  » 
  Luotan että pyörä on hyvällä maulla speksattu

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 14:11, 11.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 16. mitä maston on kiinaksi? 桅杆?

  Ei ollut fiksusti postattu Eetulta -
  Lähetetty 15:00, 11.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 17. munccis
  munccis
  Profiili

  Jos ei joka osa ole about eri värinen niin sanon kyllä notta "voi vitu minkä teit" ja sitten hyväksyn asian hiljaa.

  tutam - 10:38, 13.5.2020  » 
  ACAB = All Chips Are Bäst
  Lähetetty 15:32, 11.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 18. kreivi
  kreivi
  Profiili

  Lähdin hakemaan pyörään vähän hillitympää värimaailmaa joten kiiltävän kultainen runko jäi sitten ottamatta. Vähän siinä ja siinä et harmittaaks mut ei oikeestaan. Kyseessähän on siis HITEN-teräksinen raskaahko (kompliitti jotain 12kiloa) runkosetti (aika jäykkä on) kolmiseinäisillä kehillä ja novatecin navoilla. Ohjainlaakeri on melko smuutti ja kammissakin on irroitettava ratas joten varmasti ihan riittävän hyvät. Ohjaus on vähintäänkin vikkelä n. 40 mm stemmillä ja riser on jopa liian leveä koska luovimaan liikenteessä joutuu. Tolppa epäilyttää riittävästi mutta on jo kestänyt n. 50 kilsaa leppoista ajelua. Flättipolkimet lähtee vaihtoon kunhan jaksan tilailla taobaosta tässä joku ilta kivemmat polkimet. Ehkä tilaan myös jonkun kakspulttiset tolpan. Laitan kuvan kunhan pääsen huomenissa rajoittamattoman nettiliikenteen ääreen (imgur-appi ei suostu toimimaan päivittämättä ja en nyt jaksa kikkailla mobiilisaitin kanssa. on muuten aivan hanurista nää rajoitetut liikenteet, voispa striimaa).

  Liikenne on aivan helvetin kamalaa ja ajattelinkin ostaa kiinagopron (täällä on monia erilaisia monissa eri hintaluokissa) jotta voin kypärämountin avulla havainnollistaa kovaa sekoilua. 12 kilsan matkaan meni tänään 45 min koska en vain osaa, myös pelottaa ja pyöräkaistoilla pysäköivät autot ja sit kaistojen laidat tukkivat sähkömopot lavoilla pysäyttää pyöräkaistojen menon ja sit ei oikeen houkuta lähtee kehätielle ajelemaan... Liikennevalojen logiikka ei oo vielä oikeen muuten selvinnyt paitsi silleen että punaisten valojen välinen viive on kaikille käsky mennä ja punasella saa aina kääntyä oikealle ja vasemmalle kääntyvien vihreillä voi about kaikki mennä minne vaan. Jotenkin noin. Vähän niinku ois ällärit ja kaikilla ois hirvee kisaliekki. Olin myös ainoa kakspyöräinen (ilman polttomoottoria) jolla oli valot eessä ja takana sekä kypärä. Pimeet sähkömopot on kyllä todella vittumainen keksintö. Valottomat suuret länsimaiset autot pyöräkaistoilla jännitttää myös kohtalaisen paljon. Paras tyyli on seurata jotain sähkömopolähettiä jolla on töötti herkässä ja leveä kuorma, tilaa löytyy useimmiten myös mulle.

  fiksikreivi
  Lähetetty 17:20, 15.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. Seikkailupyöräily ftw.
  Kuva kiinaihmeestä kiinnostaa.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 17:22, 15.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. Npertj
  Npertj
  Profiili

  voe pojat samuli

  voimia ja liekkiä

  vakiovänkääjä
  Lähetetty 17:31, 15.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. Snjjj
  Snjjj
  Profiili

  Lupasin tarjoilla samulin puolesta pyörän kuvan tänne, kun ei kiinan muurien takaa bitti liiku

  Lähetetty 8:38, 16.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. Olen pettynyt sateenkaaaripyörään sateenkaarettomuuteen.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 8:43, 16.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. Ny on keskiö tarpeeksi korkealla.
  Säily elossa.

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 8:47, 16.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. dpstyles
  dpstyles
  Profiili

  Ei hassumpi pyörä sadallaviidelläkympillä:)

  "LEADER IS ALWAYS LEADING....LEADER DON'T CRASH"

  Ois muuten NJS Kisapaita kaupan.
  Lähetetty 8:57, 16.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. Henkha
  Henkha
  Profiili

  Mitä helvettiä, toihan on ihan ookoon näkönen. Soo-soo. Ajahan turvallisesti ja varovaisesti, kuulostaa aika pelottavalta. Luitkos uutisen siitä miten kiinassa ajetaan toisenkin kerran yli, ettei joudu vammautuneelle koko loppuelämää kustantamaan?

  Driven to KILL!!

  Tiedä sitten kuinka paljon tuossa artikkelissa on vieraskulttuurinvieroksumiskerrointa...

  You are the bike of my eye. In those years we have combine the death of the fly
  Lähetetty 9:34, 16.9.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Projektit – Projects

Search with Google: