Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Ajamattomuus - vertaistuki

(135 posts)

 1. Ei ollut tällaista keskustelua pystyssä vielä vissiin.

  Taitaa nyt sit tulla jo vähän päälle 8kk mittariin kun ei ole ollut satulaan mitään asiaa ja viime kevään jälkeen piti vähentää ajoja jo, tota helvetti. Eikä näytä kauhean lupaavalta että tarvis tänä vuonna istua satulassa metriäkään.

  Mitäs kaikkea muut on keksinyt tällaiseen tilanteeseen? Ite pistin vaihdepyörät myyntiin ja loput seinälle roikkumaan/paloiksi. Ei paljoa jaksa mikään kiinnostaa perhana, kesä tulee ja kalja maistuis. Kuvittelin, että speksausrahat nyt ainakin säästyis. Vitut kyllä ne johonki aina menee. Mitähän sitä tässä keksis vielä ennen ku menee järki lopullisesti. Tuntuu että kaikki paikat vihollisia täynnä 24/7.

  Vähän tässä pistänyt välillä mieleen, että vois pistää kaikki myyntiin ja lähteä reissuun muttei niillä rahoilla varmaan ruotsinlaivaa pidemmälle pääsis kuitenkaan.

  Being a loser is such a drag
  Lähetetty 18:32, 28.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 2. Just eilen kun oma polvi kipuili, ajattelin sua ja sun paskaa tilannetta. Mullakin on ollut polvet paskana lukuisia kertoja mutta ei koskaan noin kauan. Voisikohan niitä terveydenhoitoviranomaisia jotenkin kovistella että tekisivät paremmin kaikkensa. Olen joskus kuullut että niihin saa hieman enemmän säpinää kun tekee selväksi että potilaalle liikunta on erittäin tärkeää.

  Onko ihan mahdotonta että ajaisit vaan yhdellä jalalla ja toinen vain lepäilis mukana? Käsijarrut ja vapari. Hiljalleen ajelukin on mukavampaa kuin julkisissa kärvistely.

  Onneksi osaat soittaa instrumentteja.

  Voimia.

  Knit Fast. Dye yarn.
  Lähetetty 18:51, 28.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 3. munccis
  munccis
  Profiili

  Mikä on siis ketjun aloittajan polvessa vikana?

  tutam - 10:38, 13.5.2020  » 
  ACAB = All Chips Are Bäst
  Lähetetty 19:23, 28.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 4. voimia.

  itellä kaks viikkoo takana ajamattomuutta ja tuntuu ajottain et järki menee. en edes osais kuvitella 8 kuukautta. kävely on vaan perseestä.

  Kona 經 LTD lifestyle
  ᚱ*ulkomaalaisen näköinen since 1989*ᚱ
  Lähetetty 20:07, 28.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 5. Odotan, että Nina kirjoittaa tänne.

  Tilanne ei ole minulle henk.koht. tuttu, mutta olen törmännyt samankaltaisiin kirjallisuudessa ja tv-sarjoissa. 1. Käy kirjastossa ja sivistä itteesi. 2. Muuta Taivalkoskelle jonneki eräkämpille ja kasvata parta.

  Ei ollut fiksusti postattu Eetulta -
  Lähetetty 20:14, 28.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 6. Kuulostaa erittäin ikävälle jutulle. Tsemppiä aivan perkeleesti.
  Tuossa tilanteessa kantsii ehkä alkaa jo kattomaan eteen päin. Nojapyörä tai jotain muuta. Fixyfasistit dumaa, mut paskat väliä kunhan liikkeelle pääsee.

  Lähetetty 20:15, 28.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 7. bigbobby
  bigbobby
  Profiili

  Itellä murtui nilkan ulkokehräs ja nivelsiteet paukku tossa 8vko sitten. 6vko sitä arvottiin leikataanko vaiko eikö, noh ei leikata. Nyt on 61/2 viiko kipsiajan jälkeen nyt tommonen walker fysiosaapas ja saa ruveta vähän kokeilla kävelyä. Koko toipuimisajaksi arvioitiin abouttiarallaa puolvuotta jos kaikki menee kivasti. Tai sillon pystyy toivottavasti kävellä ja juosta normaalisti. Kuntopyörää ehdotettiin fysioterapiassa kuukaudenpäästä ja nyt vaan vesijumppaa ja säännöllistä nilkan heiluttelua.
  Noh näillä keleillä ei oo ollu muuta kun aikaa joten pahimpaan vierotukseen kävin hakemassa uuden rottarungon ja sitä ropaillessa meni kivasti viikko. No muutama päivä taraperin keksin että jos teenki itelle sinkulan fixin tilalle niinku kuntopyöräks(kun skidaus ei tuu kysymykseenkään). Nyt siis prokkiksena sinkula ja pikkuhiljaa toipumista, näillä keleillä ei oo kyl ollu kiva maata himassa sohvalla joten i feel u all kohtalontoverit! Kyl se siitä ajan kanssa, hiljaa hyvä tulee!

  Lähetetty 21:01, 28.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 8. Ei voi muuta sanoo ku tilityhjäks ja omt:t käyntii katotaa jos joku vaik keksis mikä vikana. Vähän täs mietin et jos vaan ajelis niin kauan kunnes millään ei oo mitään väliä.

  Tsemppiä kaikille hei.

  Being a loser is such a drag
  Lähetetty 2:00, 29.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 9. Roller94
  Roller94
  Profiili

  Mulla vaan yksi pyörä ja se ei toimi just ny.

  Vittu mä kyl vihaan Espoota.
  Lähetetty 2:08, 29.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 10. monark
  monark
  Profiili

  voi yhden kerran...

  Lähetetty 6:27, 29.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 11. snaamari
  snaamari
  Profiili

  On kyl perseestä tollaset pidemmät ajan jaksot kun ei pysty oikeen mistään tekemisestä nauttimaan. Itelläkin noita useampia viime vuosilta. Mitäs esim. Ortopedi on sanonut siitä polvesta? Ovatko sitä mieltä, että pitäs mennä ns. Konservatiivisella hoidolla vai ootteletko et pääsis puukotettavaks? Jos hyvää fyssaria kaipaat kuntoutukseen ni soita tuolta oikeastaan ihan kelle vaan ni osaavat kyllä ohjata oikealle kaverille.

  M:sälää

  "Jätkä on iha vitun asbina valvomassa joka hiton topsua."
  Lähetetty 9:29, 29.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 12. ununu
  ununu
  Profiili

  kanssaeläminen tän asian kanssa loppuu kyl tähän kesään. tänä kesänä se tapahtuu. tai ens kesänä.

  Lähetetty 10:24, 29.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 13. hiroshige
  hiroshige
  Profiili

  ehkä kaiken paskan voi ottaa zen- harjotteina. it is what it is, sit ku sen iskun osaa ottaa niin tietää olevansa vahvempi. niiku se myyttien hydra: ne katkoo pään, sä kasvatat kaks.

  kosmista voimaa!

  Lähetetty 13:33, 29.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 14. Nova
  Nova
  Profiili

  Sunnuntai: uus sinkula jipii, krooniset kiputilat vatsanseudulla parempana jipii, huomenna menenkin ajamaan lenkin mutta maanantai: yhtäkkiä keuhkoputkentulehdus, ei jaksa, voi surumökötys :( tätä oli niin ootettu taas huonomman jakson jälkeen.

  Sympatiat ja halit kaikille. Kipuilu on pebasta. Parempaa vointia <3

  Lähetetty 1:06, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 15. Roller94
  Roller94
  Profiili

  No mul on kans vähän paskat jalat ja toivoisin, et voisin tsygää mahollisimman paljon, mut joudun todennäkösesti pitää jotain rotia. Juoksunki jouduin aikoinaan vähän niinku lopettaa ku reisi sanoo vastaan, jalkapohjat sanoo vastaan, mitä näitä nyt on. Osaansa tässä näyttelee kans tyroksiinivajarit (nivelkipuja) mut sit kans tuntemattomat muuttujat. No yks ehkä on et mä en aikoinaan tajunnu vittu mitään OIKEAN KOKOISISTA VITUN KENGISTÄ ja se on saattanu vaikuttaa just jotai luuston rakenteeseen, tai siis kyl se on, mut ortopedi vai mikä se on ei mitään tämmösiä vakavia ongelmia kyennyt musta löytämään.

  Oon mä joskus miettiny et mitä jos tääki pahenee, just reilu puol vuotta sit tuli stressattuu sitä aika saatanan vitusti kaiken muun paskan lomassa. Toistaseks tää nyt on kyl vaikuttanu aika hyvältä ku oon saanu alotettuu kilpparilääkityksenki joten ehkä mulla on onnellinen loppuelämä. Tai en tiiä...

  Tilastollisesti todennäköisintä on, että tääki kuumo ei ikinä tule näyttämään olleensa kuumon arvoinen.

  Vittu mä kyl vihaan Espoota.
  Lähetetty 1:16, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 16. Nova
  Nova
  Profiili

  Roller94 no stress. Annat sille purkkityroksiinille aikaa niin se alkaa tehota, nimim. kaks vuotta napsinu samaa tavaraa. Kyllä sää vielä ajamaan pääset :)

  Lähetetty 1:25, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 17. Roller94
  Roller94
  Profiili

  Ajan koko ajan.

  Olin vaa 50 %-on-topic.

  Vittu mä kyl vihaan Espoota.
  Lähetetty 1:26, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 18. nutip
  nutip
  Profiili

  oh man. forces nipa

  toissavuonna kanssa nelisen kuukautta, veti todella maihin. onneks oli talvi

  Lähetetty 1:29, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. Mull Dundane
  Mull Dundane
  Profiili

  Tsemppiä & parempaa vointia, Crusty ja kaikki.

  Mitähän sitä tässä keksis vielä

  Ulos ja niin pitkälle luontoon (vaikka julkisilla) kuin kunto antaa myöten? Mites tota onnistuisi metsäretket noin yleensä, vaikka parin kaverin kanssa?

  Lähetetty 2:19, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. Kesäloma alko ja lähettii kaheks viikoks Tukholmaa, Turkuu ja mökille saaree. Turussa sentään pääs pyöräilee ku oli ällärit jasit turku-mökki välissä pääs käymää himassa ni kävin äkäsee maantielenkillä vaihdepyörällä, sunnuntaiajelulla korkopyörällä ja korjailin fiksin testailtavaks. Kohta viikko mökkielämää.. Mietin pitkään, että otanko tänne maasturin mukaan, mut ei..

  Tästä viisastuneena sanoin kotona, että ens kesänä otetaa pyörät mukaan reissuun. Ei voi nauttia lomasta muuten. Helvetin säälittävää. Koko loman miettin vaa "kuinka siistiä tosta oisvaa rullata tai hyppiä tai kaatua tai seisoskella tai..."

  Lähetetty 9:02, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. Ne kerrat, kun pystyn pyöräilemään kivuitta, kävelemään kivuitta, istumaan vessanpöntölle ottamatta seinästä tukea, viemään roskat ilman, että tarttee istahtaa penkille matkalla, tekee mut hurjan onnelliseksi ja pyyhkii ainakin hetkeksi pois kaiken tän reumakipupaskan.

  Näillä mennään, yritän olla murehtimatta ja iloita pienistä jutuista. Kuulostaa kliseiseltä, mutta muuten alkaisin piehtaroida itsesäälissä 24/7. Ja sillonku ei jalka nouse, ajan Jopojopolla.

  Tsemppiä kaikille, kyllä tää tästä, kesä ja kaikkea.

  Lähetetty 9:12, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. mazaisti
  mazaisti
  Profiili

  Itsellä ollut kanssa polvien kanssa ongelmia kohta vuoden. Vuodenvaihteen jälkeen tilanne pahentui sen verran, että alkuvuosi on mennyt hyvin vähillä ajoilla, vaikka polte olisi ollut kova. Kuntoutus on kuitenkin jeesannut ja varovasti uskaltaa jo ajella. Toisaalta pientkin tuntemukset ajon aikana tai jälkeen huolestuttavat.

  Koipiin erikoistunut omt-fysioterapeutti tai vastaava osaa kyllä tarkastella koivet kokonaisuutena. Joskushan polven ongelmat ovat lähtöisin nilkasta, etu-/takareisistä, lonkan koukistajista, itb-osastosta, lantiosta, perseestä jne.

  Lähetetty 9:32, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. snaamari
  snaamari
  Profiili

  ^jep toi on kyllä totta et jalkojen ongelmat on kyllä usein paljon kokonaisvaltaisempia kuin pelkästään yhdestä kipupisteestä, mut usein oireita on muuallakin. Itellä koko. Lantio-nilkka linjan itellä ongelmallinen ja vaikuttaa kyllä polviin ja selkään ja jopa yläselkään ja niskaan saakka. Asiantuntevalla fyssarilla käyminen on siinäkin mielessä hyvä, että omakehon tunteminen paranee huimasti ja sitä oppii tunnistamaan itsekin ongelmien alkulähteitä ja syntyprosesseja ja tulevaisuudessa mahdollisuus tunnistaa ongelmat aiemmin paranee huomattavasti ja auttaa enennaltaehkäisemään samoja ongelmia. Itellä oman kehontuntemus parantunut huimasti viimeisen vuoden aikana. Nyt osaa jo yhdistää kiputiloja ja niiden aiheuttajia paremmin. Nyt tunnistan jo paljon sellaisia syy-seurassuhteita joita täysin terveenä hyvin hankala uskoakaan saati tuntea omasta kehosta.

  M:sälää

  "Jätkä on iha vitun asbina valvomassa joka hiton topsua."
  Lähetetty 9:43, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. Rolf
  Rolf
  Profiili

  ite sain kanssa polvet kipeeksi viime keväänä, mutta vastoin ketjunaloittajaa oli fiksin myynti kokoajan mielessä, koska vaihdepyörillä ajelu rauhallisesti onnistui. fiksi on nyt ollut lähes ajamatta puolitoista vuotta ja talvella ostettu sinkulakin jäänyt muutamaan kauppareissuun, siinäkin liian taaki välitys. omallakohdalla toivon että kipuilu ja jäykkyys johtuu venyttelemättömyydestä. inkvisitiorullan päällä välillä kidutan itseäni, mutta hyvin hyvin harvoin.

  Lähetetty 11:52, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. Itellä aika paljon lonkkaongelmia, joihin fyssari on pystyny auttaan. Esim. rintarangan jäykkyys aiheuttanu lantio-/ alselkä- ja polvikipuja.

  Täältä löytyy aika hyviä liikkuuvuusharjoituksia, jotka oon kokenu hyväksi, oli vaiva lähes mikä tahansa.

  Lähetetty 11:57, 30.5.2015, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Fillarikeskustelu – Bike talk

Search with Google: