Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Hitting the wall - bonkkausfiilistelyt

(82 posts)

 1. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  Kun tankki on tyhjä, glykogeenivarastot tiessään. Ei yhtään dubbelnugaata taskussa.

  SuicideHub - 17:11, 29.7.2014  » 
  Aukeilla saarilla ei tuulelta paljon ole suojaa ja Kuivastun satamaan asti poljin suoraan vastatuuleen. Se koko useamman kilometrin pengersilta putkelta alaotteella, odotellen kunnon illallista sataman turistilta-rahat-pois -ravintolassa. Jollaista ei ollut. Edellinen lautta lähti samalla kun ostin lippua, poljin laiturin päähän nähdäkseni kun se juuri lähtee lipumaan. Bonkkaaminen aika likellä. Sadama poodista, kioskintapaisesta, ranskanleipä, juustoa, jugurtti, suklaata ja litra mehua, kaikki kerralla naamaan. Lauttaan päästyäni kahvia.

  Pohdin tossa viikonloppuna bonkkaamisia. Ei oo tullu aikoihin bonkattua kunnolla. Ehkä oon oppinu jotain. Ehkä joskus taas. Helpostihan toi voi muuten väsyneenä unohtua, ei muutamaan tuntiin muista laittaa mitään suuhun, ja johan mennään.

  Toi lainaus on kesälomareissulta. Kävin melko lähellä reunaa, mutta hyvin kävi.

  Kaikillehan se joskus tulee. Kuulemma pro:t treenaakin tota. Siis rasva-aineenvaihduntaa.

  Ajan vaan lyhyesti Kyröjoen vartta, en mä mitään evästä tarvitse. Ai hei, tuttuja, tokihan mä teidän kanssa voinkin ajaa sitä kautta, pääsen sitten himaan tuolta toista kautta, onhan mulla aikaa.
  Kiitos seurasta, nyt vain parin suoran verran himaan. Sattumalta eräs tuttu soittaa, tulisinko kahville. Samalta suunnalta olisin saapumassa kaupunkiin, joten mikäpä jottei.

  Sit se tuli, seinä. Vastatuulikin tais olla, kuten sieläpäin yleensä.

  Pääsin paikalle, vain parikymmentä minuuttia myöhemmin kuin oli puhetta. Ääh, no jos nyt kahvia ainakin.

  Vaappuen pöytään, hämmentävä uupumus. Heräsin, kun kahviseura kysyi, että onko väsy.

  Jännä miten se iskee, eikä välttämättä tarvi olla edes mikään eeppinen ajo kyseessä. Joskus vaikka muutama kymppi, seurassa joka ei yleensä aja jalkoja alta. Mut suoraan töistä, huonoilla eväillä, tuulisempaa kuin odotti, ja jopas jotakin. Viimeset kilsat kävelyvauhtia vaappuen.

  Oliko jotain eeppisiä tarinoita kerrottavana?

  Lähetetty 14:21, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 2. Jii
  Jii
  Profiili

  Vihaan.

  Yksi vaihe.
  Lähetetty 14:33, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 3. josbanse
  josbanse
  Profiili

  Omakohtaisia kokemuksia ei ole, mutta kaverilla kävi siten toissakesänä, että n. 100km alla lahdessa puoliltaöin abc:llä pääs pöytään ruokien kanssa ja noustessa meinas pyörtyy siihen paikkaan. Viimeset 10-20km valitti kun ei enää edes hikoillut jne.. Lääkisopiskelija ja päivän nesteytys ennen ajoa oli kuppi kahvia ja lasi maitoa..

  Lähetetty 14:35, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 4. Joskus aikanaann olin ollut katsomassa lintujen kevätmuuttoa Porkkalassa. Kulkuvälineenä oli tonneja painava Kronan ja messissä teltta ym. Eihän tuolta Porkkalasta ole matkaa Hesalaan kovinkaan paljon, mutta silloin tuli ajettua lähinnä arkiajoa pyörällä ja päätin lähteä sieltä Porkkalasta syömättä - koska se matka on niin lyhyt. Vettäkään ei tietty ollut mukana paluumatkalle.

  Väänsin sitä Kronan-kivirekeä ilman taukoa Hartwall-areenalle asti ja Hakamäentien mäen jaksoin vielä ylös. Siinä vaiheessa loppuivat voimat aika lailla totaalisesti. Piti pysähtyä ja miettiä, että mitäs nyt sitten tehdään. Kevarin asfaltti näytti ihanan pehmeältä ja kutsui nukkumaan. Totesin, että jaksan ehkä juuri ja juuri rullata mäen alas Koskelantien alepalle. Siellä sitten vedin suklaapatukkaa ja limonaadia enemmän kuin laki salli päästäkseni kotiin Pihlajamäkeen asti.

  Jälkeenpäin ei ole samalla tavalla voimat loppuneet kesken kaiken. (Paitsi pikkujouluälläreissä piti syödä lunta yhden auton konepelliltä, kun tuli niin saatanallinen jano!)

  Everything matters (probably because there is so much of it).
  - Roy Wagner
  44/17
  Lähetetty 14:35, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 5. zykkeli
  zykkeli
  Profiili

  tutam - 14:35, 12.3.2015  » 
  Jälkeenpäin ei ole samalla tavalla voimat loppuneet kesken kaiken. (Paitsi pikkujouluälläreissä piti syödä lunta yhden auton konepelliltä, kun tuli niin saatanallinen jano!)

  epic :D

  - Judda -
  Lähetetty 14:39, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 6. Mika K
  Mika K
  Profiili

  SuicideHub - 14:21, 12.3.2015  » 
  Oliko jotain eeppisiä tarinoita kerrottavana?

  Onhan noita. Yleensä ne pitkien kesäiltojen lenkit, kun pitää ajaa vielä jonkunlainen mutka, koska on kivaa. Ja sitten ei pian olekaan kivaa, kun tuulee ja alkaa paleltaa ja tulee seinä vastaan.

  Viime kesänä käytiin LHL kanssa yks aika eeppinen GG-reissu, kun lämmöt oli koko päivän punaisella ja nesteet alkoi molemmilta loppua keskellä ei mitään. Aika rauhallisesti päästiin takas sivistyksen ilmoille vichyn ja jäätelön pariin. Illalla oli muuten muistaakseni aika eeppisen väsy.

  Alkutalvesta vedin itteni Wattbike kisassa 1km sprintissä sen verran hapoille, ettei jalat kantaneet reiluun varttiin. Makasin siin lattialla ja oksetti viel jälkeenpäinkin puoltoista tuntia. Hieno rajakokemus, jollainen on edellisen kerran koettu jossain kendotreeneissä japaniassa.

  Viimeisin tilanne kuukauden takaa Syötteen kansallispuistossa, kun olin läskiretkellä parin parempikuntoisen kans. Eka päivä men oikein mukavasti, oltiin yötä eräkämpässä ja tankkaus ok. Aamupalan jälkeen jatkettiin, evästä siin hieman syötiin, mutta päivän viimeiset 5km oli aika tuskaa eli sama kuinka polki ni katto tuli nopeudessa vastaan. Mäet siis nousi jne, mutta ei vain löytynyt vauhtia. Huomasin liian myöhään, että tarttis syödä jotain. Luontokeskuksella ruoka teki aika gutaa eli iso mies ei kulje höyryillä.

  Oppia ikä kaikki. Tai sitten ei.

  Lähetetty 14:46, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 7. Npertj
  Npertj
  Profiili

  kävin talvella kerran maasturoimassa Karen kans ja nolottaa vieläki

  vakiovänkääjä
  Lähetetty 14:51, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 8. peltsip
  peltsip
  Profiili

  aika avuton olo kyllä kun poljet sileällä asfaltilla ja nousua jotain 2-3% ja ei pysty mihinkään muuhun kuin mateluvauhtiin ja joutuu jo tosissaan miettimään vaihtoehtoista strategiaa jos ei pääsekään polkemalla kotiin kun ois vielä joitain kilsoja jälellä.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 14:51, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 9. rokpete
  rokpete
  Profiili

  Yks semmonen pikkunen varottava stoori - vaikkei niinkään ravinto-/nestebonkkauksesta - tästä takavuosilta tuli mieleen, kun kävin yks aamu Ateenasta Sounionin temppelillä kääntymässä (n. 65km kotiovelta - kotona lähtiessä sanoin, et en kai mä pitkälle, katotaan miten kulkee), söin, join, nesteytin, lämpöä oli se vähän rapiat 30, temppelille asti silkkaa blissiä, mäet meni penkistä tai iisillä tanssilla pedaaleilla - käännöksessä kolaa, leipää, suklaata -- paluumatkalla siinä 85km kohdalla leveellä ja aukealla tiellä mietin, et aika jännä juttu, että meinaa paleltaa ja tuntuu perin paskalta päässä. Syöny, joo, juonu, joo, aurinkorasvat, joo kerroin 50. Lämmöt?

  Sit nopee laskutoimitus 1+1 ja ekalle bussipysäkille varjoon, yks pullollinen vettä päähän niskaan, toinen kurkusta alas, ja odottelin 10-15min tilanteen kehittymistä. Siitä sit se viimenen 50km himaan 10-15km kerrallaan, taukoja, juomista, jäähdyttämistä. Tais käydä kropassa lämmöt aika korkeella.

  *** Hidas ja hiljainen ***
  Lähetetty 14:52, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 10. pieni merenneito
  pieni merenneito
  Profiili

  Itsellä on melkeinpä enemmänkin ongelmana se ettei meinaa taju lähteä urakan jälkeen. Aina retkillä uupumuksesta huolimatta ollut sellainen olo ettei uni meinaa tulla millään. Taidan olla liian heikko ja nolo läski.

  20180418: Oppiraha count 6220€ since 3.6.2014
  ༼ ༎ຶ ෴ ༎ຶ༽ hell is my natural habitat
  Lähetetty 14:59, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 11. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Ne kerrat kun bonkki-paholainen on iskenyt, olen ollut duunipäivän jälkeen jollain typerehtimislenkillä purkamassa tuntoja. Yleensä olen ollut reissun kauimmaisessa pisteessä, josta on sitten nilkutettu huoltoaseman kautta takaisin.

  Toi Peten lämpöstoori on kyllä. Itse en ole lämmöille niin herkkä, mutta puoliso on vetänyt ylikiekat kuumuudessa joitakin kertoja.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 15:02, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 12. rokpete
  rokpete
  Profiili

  konkeli - 15:02, 12.3.2015  » 
  Toi Peten lämpöstoori on kyllä. Itse en ole lämmöille niin herkkä, mutta puoliso on vetänyt ylikiekat kuumuudessa joitakin kertoja.

  joo en mä usko et siinä muuten olis ollu isompia ongelmia, mut varjolämpö oli se joku 32, ja baana avointa ja aurinko ihan keskellä taivasta, joten kuvittelisin että siinä tienpinnassa lämpöä saatto olla hitusen enemmänkin. ton jälkeen tuli mietittyä ajotunteja vähän eri tavalla (ts. vältteli sitä klo 13-16 väliä, jos mahollista).

  *** Hidas ja hiljainen ***
  Lähetetty 15:15, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 13. peltsip
  peltsip
  Profiili

  suomessa asuvana kyllä kieltämättä aika vaikea asennoitua siihen että joskus vois jossain olla yksinkertaisesti liian kuumat olosuhteet ulkona urheilemiseen :D

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 15:18, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 14. rokpete
  rokpete
  Profiili

  peltsip - 15:18, 12.3.2015  » 
  suomessa asuvana kyllä kieltämättä aika vaikea asennoitua siihen että joskus vois jossain olla yksinkertaisesti liian kuumat olosuhteet ulkona urheilemiseen :D

  kannattaa käydä kokeilemassa. kesäiseen aikaan normiannostus oli vähän reilu litra vettä / tunti ihan normisykkeillä ajaessa. onneks kioskeja oli tiheässä, että sai kylmät juomat edes hetkeks. vesipullo muuttui auringossa myös helposti sulaksi lutturaksi, missä oli semmosta reilusti kädenlämpöistä lientä.

  *** Hidas ja hiljainen ***
  Lähetetty 15:21, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 15. User has not uploaded an avatar
  Anonymous
  Profiili

  Kesä 2013 oltiin kaverin kanssa Highlandeilla n.80 kilsaa Perthistä kohti Dalwhinnietä. Vesi ja safka oli loppu ja yö paikasta ei tietookaan. Molemmilla oli aika heikko olo ja pyörii piti välillä lykkiä. Dalwhinnie on noin 500m meren pinnasta ja koko matka Perthistä nousua. Maattiin siellä polun reunas ja uhottiin että jäädään tähän.

  Vastaan tuli sit BB, joka oli kuulemma ainoo 22 kilsan säteellä. Sieltä saatiin paikka koska joku oli peruuttanu puol tuntii sitte. Vitsi et ruoka maistu hyvälle. Se oli jotain taimenta ja kasviksii mitä söin siellä. Oli huikee reissu. Poljettiin Edinburghista-Kirkwallin. 5 päivää poljettiin mantereella ja 1 päivä Orkeneylla.

  Lähetetty 15:36, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 16. tudetski
  tudetski
  Profiili

  Toissakesäinen eka maantielenkki Joensuun alueella elikkäs jonkinlainen paikallisklassikko Pyhäselän kierto. Mukava kesäpäivä, lämpöä 24ish, yksin liikenteessä, hyvin kulkee pyörä. Rääkkylän kohdalla mietin, että pitäiskö täyttää nyt kuitenkin juomapullot, mutta ajon maistuessa kovin hyvältä jatkoin jostain syystä matkaa ajatellen kauppoja olevan koko maailma täys. Arvinsalmen lossilla katosi viimeinen vesipisara ja parikyt kilsaa ennen Ylämyllyä alkoi tuntua pikkuhiljaa vähän sumuiselta. Ylämyllyllä kaupan edessä palelsi jo selvästi ja etäistä pahoinvoinnin tunnetta oli havaittavissa. Kaupasta hätäisesti pähkinöitä, jäätelöä, suklaata, limsaa ja vettä reilun puolen tunnin horkkaista parkkipaikkapiknikkä varten. Olon vähän helpottaessa ajelin sit hissukseen takas Joensuuhun. Tästä eteenpäin onkin tullut pidettyä ihan vain varuilta kolmea vesipulloa lenkeillä mukana.

  Lähetetty 15:36, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 17. rokpete
  rokpete
  Profiili

  legendapätkä - ite tein ekan Pyhäselän-kierron ex-tempore ja suunnittelematta yhellä vesipullolla, ja jo siellä Rääkkylän ja Arvinsalmen välissä rupes hämärtämään silmissä, onneks tuli kaverit autolla vastaan matkalla mökilleen - ja sain nestettä ja omenaa lahjoituksena - sittemmin viisaammin haja-asutusalueilla =D

  *** Hidas ja hiljainen ***
  Lähetetty 15:39, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 18. peltsip
  peltsip
  Profiili

  pitäis aina kyllä ottaa tuplasti vettä suhteessa siihen mitä arvelee tarvitsevansa. aika monesti käynyt niin että ottaa mielestään enemmän kuin tarpeeksi vettä ja tajuaa että bout puolivälissä onkin tullut hörpittyä jo selkeästi yli puolet ja sit loppumatka vähän jännityksellä sitä ohjaustangossa olevaa pullotelinettä tuijotellen ja miettien että paljos tästä olikaan vielä ennenkuin tulee se huoltoasema ja matkaa on pelottavan paljon.

  gpxgxp leiriin laskuri count 22.4.2017 = 100+100+10+160+30=400e
  Lähetetty 15:44, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 19. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Viime kesänä kokeilin Abu Dhabissa miten pyörä kulkee 40-asteisessa illassa. Hyvin tahmeasti. Myös ongelmaksi osoittautui niin voimakas hikoilu, että otsalta ei ehtinyt pyyhkeä hikeä sitä tahtia kuin sitä tuli silmille.

  Jälkikäteen piti kyllä tankata suoloja aika rajusti, ja silti yöllä molemmat jalat oireilivat.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 15:44, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 20. Lumikko
  Lumikko
  Profiili

  pieni merenneito - 14:59, 12.3.2015  » 
  Aina retkillä uupumuksesta huolimatta ollut sellainen olo ettei uni meinaa tulla millään.

  Aivan normaali ilmiö. Jos haluaa hyvät unet, pitäis välttää kovaa rasitusta just siihen alle.

  Rengasrikko-counter 2018: 4
  Matkakortin lataus-counter 2018: 150 €
  Lähetetty 16:48, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 21. Ihiis
  Ihiis
  Profiili

  Otsikosta tuli mieleen ensin boksien bonkkailu takakiekolla

  Aiheeseen.Ns.seinä vastassa tunne.Hämärän rajamailla kurjuuttaminen.

  Lähetetty 17:38, 12.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 22. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  http://www.bikeradar.com/gear/article/beat-the-bonk-17082/
  Tommoseen törmäsin, menis johonkin ravitsemus- tai treenitopsuunkin, mutta bonkkaamishommia.

  Hauskasti tossa muutamanvuodentakaisessa artikkelissa todetaan itsestäänselvyytenä, ettei riisiä ja perunaa voi ajaessa syödä, vaikka niitähän ne ammattilaiset nykyään syö.

  Itessänikin olen ollut huomaavinani muutoksen hitaampien lihassolujen suuntaan, luullakseni. Räjähtävä voima on ehkä ollut vähenemään päin, taloudellisuus lisääntymään. Jaksaa pienemmällä pidempään eikä yllättäviä bonkkaamisia ole näkynyt. Joskus toki kulkee tahmeesti ja koko illan on nälkä, mutta joo.

  Lähetetty 13:07, 13.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 23. Marraskuussa olleessa Hiekkatierallissa lähdin kärkiryhmään mukaan roikkumaan. Ajattelin että jos kunto onkin parempi kuin mitä uskalsin toivoa, näin sen näkisi... Koko syksyn olin ajanut lenkit pelkällä vedellä, niin tollaseen reilun 70km "kisaan" en tullut ajatelleeksikaan muuta, edes syötäviä - "täähän on hetkessä ohi". Jaksoin parempikuntoisten peesissä tunnin ajan, enemmän limiitin yli kuin ali heiluen - sitten tulikin seinä totaalisesti vastaan. Kaikki väki/voima hävisi raajoista ja into yrittää enää yhtään mitään katosi samaan viemäriin. Sain pyöritellä melkein puoli tuntia "omaa vauhtia" ennen kuin seuraava ryhmä tuli takaa. Lähdin niiden mukaan ja kerjäsin ruokaa, sainkin jonkun puolikkaan banaanin ja välipalakeksin. Hetken niiden kanssa ajettuani jouduin kuitenkin toteamaan että ei huvita/en jaksa split 7" ja taas "omaa vauhtia", päästäen ryhmän menemään. Kymmenisen minuuttia tai vartin ajettuani tuli taas ryhmä takaa, siihen mukaan. Taas kerjuukierros, ja taas joku pääsi olemaan pelastava enkeli. Reitti kulki läheltä starttia/maalia ja olisi tehnyt vielä yhden, lieniköhän 10km lenkuran? Nyt mittani oli kuitenkin jo aivan täysi ja heivasin ja ajoin suoraan maaliin. Uljas reissu.

  There is a faster man
  Lähetetty 14:16, 13.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 24. bike_futurist
  bike_futurist
  Profiili

  en bonkkaa koskaan

  Lähetetty 14:24, 13.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
 25. NO GARMIN NO BONK

  SNIKT!
  Lähetetty 14:28, 13.3.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Search with Google: