Yksivaihde.net » Pyöräverstas – Workshop

Fiksipirkka

(1322 posts)

 1. Ilkka
  Ilkka
  Profiili

  Hyödyllisiä neuvoja pyörän kasaamiseen ja kunossa pitämiseen:

  Pala sisäkumia (lue: sukkahousua pirkkakielellä) racebladen ja seatsteayn välissä auttaa runkoa selviytymään myös seuravalle vuosikymmelle.
  EDIT. Ei toiminut, kuitenkin maalit hioutuivat pois. Ehkä sitten erkkaria...

  Muista hioa haarukan ruotoputki myös sisältä päin lyhentäessäsi sitä; muussa tapauksessa ruotoputken leikkausreuna voi jättäää ikävät jäljet stemmiin (tai parhaassa tapauksessa tuhota sen).

  Varaa AINA ylimääräinen sisäkumi sukkahousuineen taskuusi lähtiessäsi kotoa.

  JA lisää vastaavaa::

  Lähetetty 0:45, 15.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 2. pacstar
  pacstar
  Profiili

  Ihmesieni! Kaikenlaisten herkkienkin kohteiden putsaamiseen mainio. Sillä saa farkun värjäymät nahkasatulasta, tankoteipit uuteen loistoon jne. Yksistä vintage-navoista oli Tolun kanssa lähteä tekstit lian lisäksi. Mutta ihmesienellä lähti vain liat. Sientä on hyvä säilyttää sukkahousuissa.

  Lähetetty 7:47, 15.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 3. ritari_s
  ritari_s
  Profiili

  Sukkahousuja voi kuulemma käyttää myös jonkinlaisina ajohousuina? Isot pojat kertoi!

  Epäilyttävästi YV-henkinen hemmo
  Lähetetty 12:04, 15.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 4. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Keulaa kasatessasi laita parin sentin levyinen pätkä sisukumia ohjainlaakerin kupin tienoille. Kun haarukka on paikallaan ja kiristetty sopivaksi, siirrä renkaan palanen suojaamaan laakerin kupin ja kartion väliä. Suojaa laakerit elementeiltä.

  Lähetetty 15:02, 15.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 5. Jarrupalojen elvytys

  Vanhat, kovettuneet jarrupalat saa elvytettyä hiomalla kovettuman pois jarrupalan pinnasta vaikkapa viilalla. Samalla voi kaivaa jarrupalasta pikkuruuvarilla vanteen saumasta irronneet alumiinilastut pois.

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 8:45, 27.10.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 6. Vuti
  Vuti
  Profiili

  Huomasin tuossa, että Ouryjen asennus helpottuu huomattavasti jarrucleaneria käyttämällä. Sujahtavat sisään n. 10sec ja jämähtävät jarrucleanerin ansiosta parissa minuutissa erittäin tiukasti.

  Suosittelen tosin, että ennen toisen gripin asennusta muistatte asentaa emännän pyörään mahdollisesti tulevat jarrukahvat :(

  Lähetetty 18:51, 15.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 7. MFFF
  MFFF
  Profiili

  Kun keli on viileä mutta ei tarpeeksi kylmä talvikengille tai kengänpäällisille, niin hedelmäpussista leikatut kulmat sukkien kärkien päällä toimivat melko hyvinä windstopper-kalvoina (pussi vain väliin kenkää laittaessa). 45min ajelun jälkeen sukat olivat kyllä kosteat, mutta jalat silti lämpimät. Huomattavasti lämpimämmät kuin ilman muoveja. Toimi ainakin itselläni sellaisten verkkopintaisten kesäkenkien kanssa joissa on alunperin pyritty maksimoimaan tuuletus.

  Lähetetty 19:43, 15.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 8. ^^itse käytän tuppien asennuksessa lubrikanttina valopetroolia, tuota fillaripuuhailun ihmeainetta.

  Vesi ei liukasta tarpeeksi ja nestemäinen saippua jää liukkaaksi liian pitkää. Liquid saippua toimii kyllä tuppien poistossa.

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 20:51, 15.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 9. jussip
  jussip
  Profiili

  ^Olen käyttänyt jo vuosia aerosolihiuslakkaa niin poistossa kuin asennuksessakin. Toimii ja tuoksuu petrolia paremmalle.

  Lähetetty 21:06, 15.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 10. ^ai, siis hiuslakkaa... Mä kun luulin että sitä on enää Neumannin päässä kasarikuvissa ;)

  käytän pesukoneena nuuskapurkkia mihin laitan petroolia ja kuulat sekä häkit sisään, ja eiku helistämään. Pyykit voi noukkia pinseteillä kankaalle kuivumaan ja sitten pesiin kera vaseliinin.

  I relax by taking my bicycle apart and putting it back together again.
  -Michelle Pfeiffer
  Lähetetty 21:50, 15.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 11. mika
  mika
  Profiili

  Itse käytän myös brake cleaneria mikäli mahdollista.
  Toimii paremmin kuin hiuslakka.
  Kuivuu nopeammin, ja jää tiukemmin kiinni. Ja mikä tärkeintä, kestää kosteutta paremmin kuin hiuslakalla asennettu.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 22:42, 15.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 12. LRM
  LRM
  Profiili

  Täytyy ensi kerralla kokeilla myös tuota brake cleaneria. Tähän asti on menty hiuslakalla, joka toimii kumminkin ihan kohtalaisen hyvin, mutta jos B-cleaneri on parempaa, niin mikä ettei.

  josbanse - 16:34, 22.2.2016  » 
  Suosittelisin itse rungon tilaamista puolasta, mutta mieleciltä. Sielä ei kämmätä.
  Lähetetty 22:52, 15.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 13. Geelimäinen käsidesi toimii myös hyvin grippien asennuksessa. Luistaa hyvin ja haihtuu nopeasti ja jälkiä jättämättä. Ja tappaa pöpöt samalla.

  a non ambidextrous fixy skidder thing.
  Lähetetty 0:03, 16.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 14. ChainThug - 21:03, 15.12.2009  » 
  Geelimäinen käsidesi toimii myös hyvin grippien asennuksessa. Luistaa hyvin ja haihtuu nopeasti ja jälkiä jättämättä. Ja tappaa pöpöt samalla.

  laitoin eilen ihan pienellä määrällä käsidesigeeliä, mut pyörii sisälaidasta ihan hulluna. Onneks päästä on tukevasti, niin ei oo pelkoa irtoamisesta.

  Nyt on pakko kirjoittaa aiheen vierestä
  Lähetetty 0:10, 16.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 15. tle88
  tle88
  Profiili

  Valkoinen tefloninen 0,02 mm:n vesijohto teippi stemmin tyveen ja mutterin alle. Vähentää veden pääsyä kaulaputkeen ja sitä ruostuttamaan.

  Alumiinitahna aivan jokaiseen metalli-metalli väliin aina kasatessa. Ihan sama, ovatko metallit samaa laatua tai eri laatua keskenään.

  Olen sen stemmin valurautaisen kiilan aina myös alumiinitahnalla käsitellyt huolella ja ihan kauttaaltaan. Kiilan olen hapolla polttanut ruosteesta ensin puhtaaksi. Tahna estää kiilaa enää ruostumasta. Epäjalomman alumiinin toimintatapa raudan pinnalla on sama kuin sinkin.

  Olen vaihdellut pieniä ruuveja bilteman ja clasohlsonin ruostumattomiin ruuveihin, ja korvannut muttereita ruostumattomilla nailonisen sisäprikan sisältävillä lukitusmuttereilla. Kun alle laittaa aina alumiinitahnaa, niin en ole huomannut, että runko ruostuisi ruostumattoman ruuvin kohdalta. Ilman tahnaa se kyllä tekee niin.

  Bilteman "kuminpintaiset kiristimet" kaikennäköiseen ripustamiseen ja modaamiseen. (pitipä taas tuotakin juuri oikeaa hakusanaa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Esine on kyllä minun mielestäni "putken kannatin")

  Tuotenumerot 61960 - 61966

  Noilla pysyvät niin lokasuojat kuin jopa tavaratelineetkin paikoillaan. Hyvin käteviä, ja niitä saa monia eri kokoja kuudesta millistä aina 30 milliin saakka. Nuo ovat siis ruostumatonta terästä.

  Kaikki muovista tehty on hiukan huokoista mikroskooppisessa mielessä. Kuulosta kerettiläiseltä, mutta niin satulan kuin tankonauhankin voi vahata jollain polymeerivahalla, jolloin niiden likaantuminen hidastuu ja lika ei enää uppoa huokoiseen pintaan.

  Satula voi tuntua vähän oudolta ajaa sen jälkeen, kun kitka on hiukan muuttunut, alentunut, mutta toisaalta jatkuva vaihteleva edestakaisin liikkuminenkin satulan päällä voi olla myös hyväksi. Ainakin veri kiertää ja potenssi säilyy.

  Grillihiilien sytytysneste on halpahallista ostettuna halpaa, noin euron / pullo , hajutonta ja ei leimahtavaa liuotinta. Sitä voi kätevästi penslailla osiin ennen pesua. Aine on siis vielä halvempaa kuin bensiini, ja maksaa noin 1/3 oikeasta liuotinpesuaineesta. Teho on kuitenkin käytännössä täysin sama. Liki täydellinen hajuttomuus, ja se että tuote on aromaatti vapaata kuuluvat vielä hintaan.

  ( aromaattiset yhdisteet ovat resonanssi stabiloituneita 5- ja 6-kanttisia hiilivety yhdisteitä, jotka noin pääpiirteissään kaikki ovat todetut syöpäriskiä nostaviksi aineiksi. Nuo ovat siis siitä sytytysnesteestä poistettuja komponentteja, ja se on tosiaankin hyvä asia.)

  Jos käyttää pesupensseleinä muovivartisia pensseleitä, niitä voi laittaa astianpesukoneeseen, ja ne puhdistuvat siellä nätisti. Semmoiset mustaharjaksiset keltaisilla muovivarsilla varustetut olen huomannut astianpesukoneen kestäviksi.

  Paksut kierretangot ja ns. korilaatat halpahallista ostettuina ovat olleet käteviä laakereita paikoilleen prässättäessä.

  Teräsrunkoja voi kylmä muovata jousen puristimilla ja jousen levittimellä. Ko. työkalut ovat edullisia ja noin millinen putki nöyrtyy helposti moisten väkivalta kapistusten edessä. Romuputken kappaleita ja kaistaleita kannattaa käyttää suojana, putkiin kun ei kannata tehdä jyrkkiä muutoksia. Kummasti alkavat 622-47 mm nastarenkaatkin sopimaan sen jälkeen vanhaan retkipyörärunkoon.

  Bilteman / halpahallien superlonisista mustista halvoista kahva tupista pystyy kasaamaan droppitankoon kätevän pinnan. 5 paria kahden ja puolen euron tuppipaketteja riittää yhteen tankoon. Siron ja ohuen vanhanaikaisen kahvarungon päälle voi laittaa puolikkaan kahvatupin. Sen verran koloaa reunaa, ettei paksu superlonituppi haittaa jarrukahvan liikettä. Kahvan pannan kohdalle jää kolmion mallinen paljas kohta, sitä voi pienentää karhunlangalla ja käyrällä neulalla kahvoja vähän kasaan ompelemalla.

  Tuure

  -.-

  Lähetetty 1:42, 16.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 16. tya
  tya
  Profiili

  Lisää grippienasennuskemikaaleja: Septidin -haavadesinfiointispray. Se on muistaakseni käytännössä viinaa ja tulee kätevässä pienessä pumppupullossa. Sopii myös haavoihin.

  Lähetetty 10:12, 16.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 17. SuicideHub
  SuicideHub
  Profiili

  Mä oon kyllä käyttäny ihan vettä grippien kanssa, eipä tarvi huolehtia sen välissä olevan mönjän toiminnasta. Eihän ne yleensä mitään liimaamista kaipaa. Ja nippusiteet toimii toki myös.

  Lähetetty 20:53, 16.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 18. tya
  tya
  Profiili

  Vesi toimii myös ihan hyvin. Ensin pitää vaan poistaa rasvat tangosta ettei tupit pyöri, mikä muuten hoituu - arvatkaa millä - Septidinillä.

  Lähetetty 22:56, 16.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 19. matu187
  matu187
  Profiili

  Protip: Laittakaa 5-6 gripin pitusta nippusidettä gripin sisään ja sujauta niiden avulla grippi tangolle. Jälkeenpäin nipparit vedetään ulos. Toimii hyvin eikä tarvii läträillä nesteiden kannsa.

  Lähetetty 11:22, 17.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 20. mika
  mika
  Profiili

  Tuli nipparitemppua käytettä asentaessa 22.2mm sisähalkaisijalla olevia grippejä, 25.4mm tangolle. Tuolloin nipparit oli melko tiukassa repiä pois.

  - "Kumiluodin väki on sen näin rakentanut jotta siitä tulisi kestävämpi." -
  --||--
  - This is riding wreckless on the edge -
  Lähetetty 11:42, 17.12.2009, 10 years sitten. # Login to Send PM
 21. kyttyra
  kyttyra
  Profiili

  Liian lyhyestä etulokarista saa sopivan mittaisen jatkamalla sitä Biltsun pikalokarisettiä (kaks neljä ysi) apuna käyttäen. Jatkopalan kiinnitys onnistuu hyvin esim. popniiteillä. Muoviset kiinnitysosat menee kivasti sekajätteeseen ja ylijäävät metalliosat pikkunäppärä visionääri tökkää vaikka lundia-hyllykön päätyyn ja laittaa niihin roikkumaan koriste-esineitä.

  wtpooh: "Helvetti, kyllä keski-ikäinen konttorirotta on kykenevä jos sen annetaan vaan olla ja toteuttaa itseään."
  Lähetetty 16:44, 12.1.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 22. MrHat
  MrHat
  Profiili

  Laitetaas tännekin, koska tänne oikeasti kuuluu:
  - Sisuskumista saa isoja kumilenkkejä, kun leikkaa siitä pitkiä s-kirjaimia, kuten oheisessa kuvassa näkyy:

  Lähetetty 15:23, 19.3.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 23. M11kka
  M11kka
  Profiili

  Gripit saa asennettua kätevästi lääkeruiskulla ja vedellä. Muutama millilitra vettä riittää sillä sen saa ruiskutettua paineella tangon ja gripin väliin koko pituudelta. Pari pyöräytystä vielä niin vesi häviää kätevästi johonkin. Ei jätä hajuja tai makuja, ei tuhoa grippiä, eikä jätä mitään tahmajälkiä.
  Parhaitenhan gripit liikkuu tietysti kompuralla, mutta ompa niitä tullut joskus asennettua/irroitettua käsipumpulla tai ihan vain puhaltamallakin.

  M11kka - 12:10, 13.9.2012 Jos sataa niin en aja kyllä metriäkään.
  Lähetetty 22:21, 20.3.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 24. Kontaktiliimaspray on mun suosikki Ouryjen asennuksessa. Luistaa hyvin paikoilleen ja kuivuttuaan ei pyöri vaikka kuinka vääntäisi. Poistamisessa oon käyttäny alle ruikautettavaa TF2:sta ja pyörittelyä.

  Kompuran avulla Ourystä saa tehtyä yllättävän ison ilmapallon. :O

  Lähetetty 23:00, 20.3.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM
 25. Suojaako roiskeelta vai kerääkö nestettä? Juhannuksena nähdään...

  Production does not come with smooth welds. Written confirmation may support you in the unlikely event of a guarantee claim.
  Lähetetty 15:59, 5.4.2010, 10 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Pyöräverstas – Workshop

Search with Google: