Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Avaruusmuona eli parhaat pyöräretkeilyruokareseptit

(89 posts)

  1. Gzaghar
    Gzaghar
    Profiili

    Nyt on siis aika paljastaa ne salaiset retkimuonareseptit!

    Lähetetty 19:54, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  2. mustAfa
    mustAfa
    Profiili

    erinomainen apuväline eväspatukoiden tekemisessä on bamix-sauvasekoittimen jauhamiskulho-lisäosa. sillä voi siis vetää esim siemenet ja pähkinät jauhoksi, myös kuivimmat kuivahedelmät menee samalla mössöksi sekaan. kosteammat hedelmät kuten tuoreehkot taatelit vetäisin ihan vaan morttelissa tms. varmasti muitakin laitteita samaan hommaan löytyy, toi nyt vaan on itellä ollu käytössä.

    lane changin' chain swangin'
    Lähetetty 19:57, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  3. Mä rikoin yhden blenderin kun väänsin raakapatukoita taateli/pähkinä/maahkinävoi kombolla.
    Silloinen mimmi ei hirveesti arvostanu.

    kid_scientifik - 9:13, 4.1.2017  » 
    valot sammutettu loistavat kirkkaina
    Lähetetty 19:58, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  4. bike_futurist
    bike_futurist
    Profiili

    Oon kerran tehny uunissa kuivalihaa, muistaakseni tällä ohjeella kiipeilyreissua varten.

    tuli ihan jeppistä, söin tosin kaljan kanssa tarpin alla sateessa ennenku pääs kaltseille.

    Lähetetty 20:00, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  5. Gzaghar
    Gzaghar
    Profiili

    Nää moulinexin chopperit on kans kovia pelejä kun pitää mitä tahansa murskata. Kirppareilla tulee silloin tällöin vastaan noita vanhempia, suosittelen lämpimästi antamaan sellaiselle rakastavan kodin. Grindaa niin kahvipavut kuin pähkinätkin kyselemättä, öljyisemmät pähkinät sellaseks tahnaks vieläpä.

    Joskus oon tehny raakapalleroita ja -patukoita ihan vaan sekoittamalla jauhettuja pähkinöitä ja kuivahedelmiä (taateleita lähinnä). Luulis että sellaisia jos pyöräyttäis tiiviisti kelmuun niin menis retkieväänäkin. Säilyvyydestä en sit tiiä.

    Lähetetty 20:03, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  6. Grindaa niin kahvipavut

    Silppuaa, kahvin jauhamisen kanssa tolla ei ole mitään tekemistä.

    Kun jaksan kaivaa, niin laitan reseptin maapähkinävoi-pretzel-pähkinä-patukoihin, vastaa Clif-barin settiä hyvin.

    Hätäravintona ensiapulaukussa vuorilla/oikeesti skutsissa bulletmealejä, noitten säilyvyyttä/energiatiheyttä/kuljetettavuutta ei moni safka peittoa.

    skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

    " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
    Lähetetty 20:07, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  7. mustAfa
    mustAfa
    Profiili

    joo aika pikaseen saa ton tyylisellä masiinalla eväspalleroita. esim casheweita, parapähkinöitä, manteleita ja taateleita tonne ja surrutetaan tahnaksi, ehkä ripaus vaniljajauhetta (ja suolaa?) ja tilkka vettä tai vaikka chai-rooibos teetä sekaan ja muovailemaan =)

    lane changin' chain swangin'
    Lähetetty 20:07, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  8. RTZ
    RTZ
    Profiili

    Järeet koneet + pitää määrät aisoissa niin ei pitäs hajota. Yhden sauvasekoittimen oon hummuksen teossa polttanut, näitähän ei muutenkaan sais pyörittää kovin pitkään yhtäjaksoisesti kun rakenne ei ilmeisesti salli tehokasta jäähdytystä. Sama ainakin osassa blendereitä. Nyt käytössä mummovainaan Brown-monitoimiveivain jolla ajaa huoletta maapähkinätkin voiksi.

    Tuliko tästä nyt avaruusmuonakoneenspeksaustopsu?

    asb - 13:48, 9.3.2018  » 
    aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
    Lähetetty 20:08, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  9. RTZ
    RTZ
    Profiili

    RTZ - 19:42, 3.2.2015  » 
    Jos haluaisin avaruuspatukkaan enemmän proteiinia, lähtisin ehkä soijarouhetta ennemmin vaan ajamaan jotain papuja tahnaksi. Kikherneen proteiinikoostumus on kuulemma kasvikunnan tuotteista ihmiselle parasta. Suolainen hummus-pähkinärouhepatukka + makea taateli-pähkinärouhe vois olla.

    Tähän lisäisin vielä, että jos henkilökohtaiset rajat sallii yhtään eläinproteiinia, niin ottaisin mahdollisesti halutun protskulisän lyhyelle retkelle mukaan keitettyinä kananmunina ennemmin kuin yrittäsin jauhaa patukkaan. Munaproteiini on koostumukseltaan kovempaa kamaa. Mut jos pitää olla vegekampetta, niin sit papuja.

    Pähkinätkin on kyllä ihan ok protskulähteitä ainakin määrän puolesta: cashewissa on prodee 18g/100g, verrattuna esim. rahkan 10g/100g. Reippaan polkemisen päälle ei pähkinöiden korkeahkosta rasvapitoisuudestakaan oo haittaa, kun tyydyttymättömien ja tyydyttyneiden rasvojen suhde on aika edullinen.

    asb - 13:48, 9.3.2018  » 
    aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
    Lähetetty 20:13, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  10. Gzaghar
    Gzaghar
    Profiili

    mustAfa - 20:07, 3.2.2015  » 
    esim casheweita, parapähkinöitä, manteleita ja taateleita tonne ja surrutetaan tahnaksi, ehkä ripaus vaniljajauhetta (ja suolaa?) ja tilkka vettä tai vaikka chai-rooibos teetä sekaan ja muovailemaan =)

    No huh! Kuulostaapa hyvältä :D

    Lähetetty 20:14, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  11. Npertj
    Npertj
    Profiili

    oon huomannu, että ihmiset jotka joutuu elossaan koko ajan painimaan jossain määrin rajoittavassa ravintolokerossa (kasvis tms valinnat), on valmiimpia tämmöseen hieromiseen.

    sitte me lihansyöjäperusjormat haetaan lidlistä mielekkipatukkaa ja hartsporttia

    vois skarpata

    vakiovänkääjä
    Lähetetty 20:20, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  12. RTZ
    RTZ
    Profiili

    Tämmöset hommat on kanssa harrastamista. Mä saan mielihyvää siitä että teen itse maapähkinävoita vaikka sitä vois ostaa kaupasta valmiina. Ja voi kai tämmösessä nähdä myös jotain elämän ottamista omaan hallintaan: lisää omaa osuuttaan suuhunpantaviensa valmistusprosessissa.

    Edit: syön kyllä hyvin mielin myös metukkaa ja bratukkaa, ei siinä. Sokerin suhteen yritän taas vaihteeksi nihkeillä, kun on sen suhteen ollut aika kova kakkostyypin diabetes -construction kit elämäntavoissa.

    asb - 13:48, 9.3.2018  » 
    aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
    Lähetetty 20:24, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  13. Gzaghar - 20:14, 3.2.2015  » 

    mustAfa - 20:07, 3.2.2015  » 
    esim casheweita, parapähkinöitä, manteleita ja taateleita tonne ja surrutetaan tahnaksi, ehkä ripaus vaniljajauhetta (ja suolaa?) ja tilkka vettä tai vaikka chai-rooibos teetä sekaan ja muovailemaan =)

    No huh! Kuulostaapa hyvältä :D

    Mites tosiaan toi säilyvyyspuoli ja mihin jengi on näitä pakannut mainitun kelmun ohella?

    Mutta:
    Mahtava lanka!

    Itsellä tosiaan kans kasvisrajoite, mutta onhan tämä enempi tosiaan harrastamista rakkaudesta taiteeseen kuin juttu, joka pitäisi perustella järjellä.

    Edelleen funtsin soijarouheen mahdollisia mahdollisuuksia proteiinipitoisuutensa vuoksi, vaikken edes tiedä onko sitten niin proteiinipitoisaa edes.

    Pelkään pahoin, että tää voi mennä siihen, että duunissa syön enää vaan jotain astronauttitahnaa :D

    Everything matters (probably because there is so much of it).
    - Roy Wagner
    44/17
    Lähetetty 21:07, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  14. Welho
    Welho
    Profiili

    Itse on pitänyt kokeilla tätä Rapha-poikien eli Team Skyn riisikakkuohjetta. Eihän tuota useiden päivien retkille voi tehdä mutta niille hyville ja nopeille päiväretkille.

    Lähetetty 21:10, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  15. juhani
    juhani
    Profiili

    kyllähän pähkinät ja kuivahedelmät säilyy huoneenlämmössä ihan sellaisenaan, mutta muuttaako niiden murskaaminen ja sotkeminen keskenään säilyvyyttä? jotenkin luulis, että ei, mutta mistäs minä tiedän mitä kemiallisia reaktioita siellä tapahtuu, kun aineet menee sekaisin.

    Lähetetty 21:13, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  16. IhanaTaina
    IhanaTaina
    Profiili

    Erilaisuuden tavoittelua, erilaisuuden tavoittelua kaikkialla.

    No ei, ihan coolia et joku jaksaa vääntää kaikkee tämmöst. Vois joskus itekki kokeilla, jos jaksais vääntää.

    Lähetetty 21:14, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  17. Npertj
    Npertj
    Profiili

    way beyond cool

    real i would say

    vakiovänkääjä
    Lähetetty 21:17, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  18. RTZ
    RTZ
    Profiili

    juhani - 21:13, 3.2.2015  » 
    kyllähän pähkinät ja kuivahedelmät säilyy huoneenlämmössä ihan sellaisenaan, mutta muuttaako niiden murskaaminen ja sotkeminen keskenään säilyvyyttä?

    Riippuu ihan siitä, miten hygieenisesti sen onnistuu tekemään. Kotioloissa varmaan aika vaikea tehdä niin steriilisti, ette hiivoja/homeita/bakteereja massaan sekoittuis. Hedelmien sokeri on ihan otollista ravintoa mikrobeille. Voi tosin olla, että kuivatun taatelinkin sokeripitoisuus on niin korkea, ettei siinä niin moni mikrobi elä. Pitääpä kysyä äiteeltä, on tämmösten asioiden kanssa töikseen puuhaillu.

    Pähkinoiden suhteen ongelmana lienee lähinnä rasvojen härskiintyminen, mikä vaatii sitä, että rasvat pääsee kosketuksiin ilman kanssa, eli tuskin tulee ongelmaksi ennekuin hedelmäosasto alkaa pilaantumaan

    asb - 13:48, 9.3.2018  » 
    aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
    Lähetetty 21:22, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  19. bike_futurist
    bike_futurist
    Profiili

    soijajerkyäkin olen joskus nähnyt, ja kerran koitin soijasuikaleista sitä tehdä. Ei ihan niin maukasta tullut kuin naudasta, mut luulisi et kuivamuonana kestäisi hyvin aikaa ja kuljetusta. Noissa jerkyhommissa taitaa olla aika paljon kiinni siit et tajuaa vetää iha överiks sen marinoinnin.

    e. "inserttinä salaatteihin", heh.

    Lähetetty 21:26, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  20. RTZ
    RTZ
    Profiili

    Jerky säilyy, jos liha on rasvatonta/vähärasvaista. Rasva härskiintyy ajan kanssa eikä sitä voi oikein estää kuin pakkaamalla täysin ilmattomasti.

    asb - 13:48, 9.3.2018  » 
    aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
    Lähetetty 21:29, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  21. IhanaTaina
    IhanaTaina
    Profiili

    Saakelin härskit rasvat, ei niiden juttuja kyl kestä kuunnella.
    Ok nyt lähden.

    Lähetetty 21:30, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  22. bike_futurist
    bike_futurist
    Profiili

    Taina kyllä se ruuanlaitto alkaa kiinnostaa kun ikää tulee enemmän, älä huoli.

    Lähetetty 21:31, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  23. mustAfa
    mustAfa
    Profiili

    soijarouheen sijaan laittaisin ehkä soijajauhoa. sehän on tietääkseni kypsentämättäkin syötävää ja tekee esim pähkinäpatukkajutskelien koostumuksestakin timmimpää. toisaalta suurin osa pähkinöistä ja täten pähkinäjauhoista sisältää abaut saman määrän ravinteita. soijajauho on tietty halpaa ja helppoa

    noíhin pähkinä&kuivahedelmä-jälkkäreihin oon joskus tainnut soijajauhoa laittaakin ja oli ihan okei

    ps.
    hipit <3 avaruus&muona

    lane changin' chain swangin'
    Lähetetty 21:31, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  24. RTZ
    RTZ
    Profiili

    mustAfa - 21:31, 3.2.2015  » 
    hipit <3 avaruus&muona

    Kun sais vielä pekonin päälle ymmärtämään, niin olisivat ihan kelpo porukkaa!

    asb - 13:48, 9.3.2018  » 
    aika siistiä vetää muna asennossa alaotteelta autojen ohi
    Lähetetty 21:32, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM
  25. IhanaTaina
    IhanaTaina
    Profiili

    negaatio - 21:31, 3.2.2015  » 
    Taina kyllä se ruuanlaitto alkaa kiinnostaa kun ikää tulee enemmän, älä huoli.

    Juu kyllä mä ruuanlaitosta tykkään ei siinä mitään, täällä vaan mennään aina kaikessa ihan nexteille leveleille.
    E: Tajusin just et voisin ottaa itelleni tosta hyvän alion vai mikä se oli. "täällä vaan mennään aina kaikessa ihan nexteille leveleille"

    Lähetetty 21:34, 3.2.2015, 4 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Avoin fillarikeskustelu

Search with Google: