Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Sarjiksia kukaan?

(302 posts)

 1. PekkaPee
  PekkaPee
  Profiili

  Lukeeko porukka sarjiksia? Itsehän olen ihan geekki. Ekat Mustanaamiot hommattu joskus -79, kun opin lukemaan. Sittenpä noita on kertynytkin pari kirjahyllyllistä. Digiaika on ollu kultaa ja spermaa. Erilaisten appien kautta pääsee tabletilla lukemaan kaiken mistä ennen vain haaveili. Nyt on tullu luettua aika paljon supersankarisarjiksia. DC Comicsin Injustice: Gods Among Us on ollu viime vuosien ehkä parasta saagaa sillä rintamalla mun mielestä. Parempi kuin vähän vastaava Civil War Marvelin puolella. Noh kertokaa ja kyselkää vinkkejä.

  Lähetetty 5:18, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 2. Hachio
  Hachio
  Profiili

  DC Comicsin puolelta Lobo ja Marvelilta Deadpool. Jostain syystä aina ollu hirveet antipatiat hämähäkkimiestä, sekä teräsmiestä kohtaan. Niissä ei vain ole mitään coolia. Hämisleffojen jatko-osiakin tuntuu puskevan parin kuukauden välein telkkarista uusintana, jolloin mulla nousee oksennus kurkkuun instantisti. Melkein kaikki muu uppoaa. Hyvää sarjista on ilo lukea.

  Enki Bilal, Frank Miller, Katsuhiro Otomo... Huh, mitä jälkeä ja tarinaa.

  Lähetetty 7:26, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 3. Hesarin ios-app ei enää näytä mulle sarjiksia, mikä vituttaa aika kovasti.
  Aamu alkoi lukemalla päivän Questionable content, sinfest ja sheldon.

  Muita seurattuja

  Systemcomic
  PBF.
  XKCD
  Dieaselsweeties
  Sexylosers
  Dinosaur comics

  Ps. Korkeajännitys best.
  Pps. Mauri Kunnaksen sarjikset oikeesti best.
  Ppps. Suomalaisista supersankareista teräspersilja best.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 9:55, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 4. vasaraasialainen
  vasaraasialainen
  Profiili

  Mun ylpeyteni on faijalta haalitut Asterixit, Tintit, Lucky Luket ja kaikki julkaistut Non Stopit. Supersankareista Lepakkomies, Judge Dredd ja Tuomari, vaikka Corto Maltese onkin kovin kaikista (ja Ogami Itto). Verkkosarjakuvista seuraan Penny Arcadea ja Oglafia.

  Odie on kyllä oikeassa Mauri Kunnaksen suhteen. Nyrok City for leif!

  Ja Alan Mooren From Hell on mun mielestä paras sarjakuva koskaan.

  monikko ja kuusikulmaista kääpiötä
  Lähetetty 10:14, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 5. Mä tykkään japanilaisesta scifi-sarjakuvasta. Parasta niissä on sarjojen pituus ja piirrosjälki. Tykkään Katsuhiro Otomomaisesta julistetyylistä, jossa sivulla pistetään kokonainen kortteli paskaksi ja jokainen kerrostalon ikkuna on silti piirretty. Otomon albumeista mulle rakkain on Dōmu, josta odotan keskinkertaista Hollywood-filmatisointia.

  Tsutomu Nihei: Biomega ja Blame!

  Yukito Kishiro: Battle Angel Alita

  Hiroki Endo: Eden: It's an Endless World!

  Eurooppalaisesta sarjakuvasta sydäntä on sykäyttänyt viime aikoina Jean Van Hammen sarjikset Thorgal, Largo Winch ja XIII. Thorgalissa on japanilaisessakin sarjakuvassa rakastamani eeppisen pitkä tarina.

  Sattumalta päädyin lukemaan myös Sillage-nimisen eurooppalaisen scifi-sarjiksen. Etsin uutta jenkkijulkaisua nimeltä Wake ja sattumalta Sillage oli ranskasta käännetty Wakeksi. Sillagessa on pukeutumisestaan ihanan välinpitämätön naissankari ja avaruustaisteluita, vieraita planeettoja yms. Välillä sarjakuva muistuttaa paljon Valerian ja Laurelinen seikkailuja (ehdoton suosikki!). Siisti avaruusseikkailu on myös Léon Aldebaran, Betelgeuse, Antares -sarja. Viimeiset albumit ovat kyllä ihan huttua. Vaikka Léon käyttääkin selkeää tussiviivaa, on piirtämisessä samanlaista fiilistä kuin Milo Manaralla (cowa!). Varsinkin naissankareiden kohdalla.

  Ja se alunperin etsimäni Scott Snyderin Wake oli amerikkalaisuudestaan huolimatta myös hyvä sarjakuva, vaikka loppu olikin aika nöösi. Jenkkisarjakuvista kestosuosikkini on Sandman. Siinä on maailman ihanin kuoleman henkilöytymä. Missä nykyään tykätään leikkiä pop-kulttuuriviitteillä (Scott Pilgrim, mahtava!), Gaiman ottaa eri maiden kansantarustoa ja liittää niitä eläväksi osaksi omaa tarinaansa. Aika hävytöntä oikeastaan, käyttää jotain, jota on jo tuhat vuotta hiottu täydelliseksi.

  Entäs sitten Suomalainen sarjakuva? JP Ahonen on kyllä tämänhetkinen ykkönen. Villimpi Pohjola koukutti ihan täysin ja sitten tuli Perkeros ja BAM! Joku tekee Suomessa tällaista? Ei saatana. Samanlainen fiilis tuli kun noukin ekan kerran Raahen kaupunginkirjastossa hyllystä Petri Hiltusen Ontot kukkulat. Suomalainen kansantarusto ja fantasia nykyajassa - mind blown! Siitä on jo vähän aikaa.

  Ja onhan näitä muitakin, Kamala Luontokin naurattaa toisinaan oikein kunnolla

  Ei ollut fiksusti postattu Eetulta -
  Lähetetty 10:17, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 6. Lukee.

  Koko pienen ikäni olen. Faijan Asterixit, sitten Akkaria ja sitten ala-asteella tajusin, että kirjastossa aikuisten puolella on parempia sarjakuvia.

  Ralf König, Bourgeon, Charlie Christensen, Joe Sacco, Manu Larcenet, Alison Bechdel, Gilbert Sheldon, Pratt, Pauli Kallio, Tiitu Takalo ... Onhan noita.

  Suomisarjakuvasta viehättää melkein eniten käsittämätön omakustannesikailu: esim. Adolf Ehrnroth - elämä ja teot on melkoista cannoningia alusta loppuun, kuten myös Tajutonttu seikkailee. Ja tietty KVS PIF:n puoella.

  Jos joku yksittäinen sarjakuva pitäisi mainita, niin aikanaan Manu Larcenetin Pieniä voittoja osu ja upposi.

  Ps. Dinosaur comics ja Phd comics internetissä
  PPs. Odien sigu, eisss :D

  Everything matters (probably because there is so much of it).
  - Roy Wagner
  44/17
  Lähetetty 10:18, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 7. k_ma
  k_ma
  Profiili

  Oma suosikki on Love and Rockets -sarja. Myös muukin Hernandezin veljesten tuotanto menee (mm. Palomarin veri..) Hunt Emersonin Firkin on kans ollut teinistä asti suosikki huumoripuolella ( . )( . ) ( Y )

  Sitten ne perushommelit - Dredd, Akira, Asterix ja Aku Ankka. Marvelin Salaiset sodat ois to-do-listalla. Rocky kans kiva.

  Suomalaisista ehdottomasti JP Ahosen hommat. Ornette Birks Makkonen myös hyvä.

  Mikähän on semmonen sarjakuva joka on piirretty YUP:n Arpeni -biisin vaikutuksen alaisena? Siinä joku myyrä lähti pyöräileen ja joutu kaikenlaisiin kommelluksiin..

  Ei niin ketterä, mutta aina eri paikassa.

  Muista, että käyttäytymistäsi kaduilla ja julkisilla paikoilla tarkkaavat tuhannet silmät ja että ihmiset siitä tekevät johtopäätöksiään.
  Lähetetty 10:33, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 8. ^ Ettei olisi Christer Nuutisen "Myyrä"? Voi olla jossain Suuressa kurpitsassa, tai en tiä. Nuutinen kyllä piirtänyt yhden YUP-sarjakuvan, jossa oli myyrä.

  Dredd & Nemesis: <3

  Everything matters (probably because there is so much of it).
  - Roy Wagner
  44/17
  Lähetetty 11:07, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 9. Kaktus
  Kaktus
  Profiili

  Kirjastojen sarjakuvahyllyjä on ajoittain tullut käytyä aika ahkerasti läpi, 'tiä mitä suosikkeja osais listata. Hagelbergiä ei oo vielä mainittu.

  tutam - 9:18, 17.12.2014  » 
  Manu Larcenetin Pieniä voittoja osu ja upposi.

  Blast on myös ollut mielestäni vaikuttava.

  Lähetetty 11:19, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 10. zykkeli
  zykkeli
  Profiili

  Lukenut paljon ja piirtänytkin vähintäänkin omaksi iloksi. Nykyään valitettavan vähän kumpaakin. Ei muka ole aikaa.

  Aika pitkälti kaikki edellä jo mainittu kama on tullut kahlattua, mutta Eetulla pari kivaa uutta tärppiä mitkä pitää tsekata.

  Jos omaa suosikkia pitäisi listata niin varmaan se olisi Hergé upealla Tintin -sarjallaan. Jälki on hienoa ja ajatonta ja stoorit aikanaan todella poliittisia (olematta kuitenkaan tätä häiritsevän leimallisesti) ja myös osin scifiä vaikka nykyisin tuo usein hymyilyttää.

  Suosittelen joskus perhetymään myös Etelä-Afrikan sarjakuvatarjontaan tai Viron tuotantoon varsinkin neuvostoajoilta. Löytyy hienoja juttuja ja kovaa ajankuvaa.

  Jos sitten vielä jonkun tarkemman lukusuosituksen antaisin niin Marc-Antoine Mathieun trilogia (L'Origine, Le Processus, Le Dessin) on cowa. Milleriä ranskalaisittain ;) Löytyi ainakin ennen ihan kirjastojen valikoimasta ainakin pk-seudulla.

  - Judda -
  Lähetetty 11:24, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 11. Vilske
  Vilske
  Profiili

  BLAST on aivan helvetin kova. Alkukielistä nelososaa olen f5f5f5ttänyt kirjastoon julkaisusta asti, eikä vieläkään ole hyllyssä asti.

  That's not riding, that's typing.

  Onnistuneet paikkausyritykset tien päällä counter 2017->: 0/3=0,00%
  Lähetetty 11:29, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 12. k_ma
  k_ma
  Profiili

  tutam - 10:07, 17.12.2014  » 
  ^ Ettei olisi Christer Nuutisen "Myyrä"? Voi olla jossain Suuressa kurpitsassa, tai en tiä. Nuutinen kyllä piirtänyt yhden YUP-sarjakuvan, jossa oli myyrä.

  Tää sen on pakko olla. Joku kokoelmakirja se oli.

  Ei niin ketterä, mutta aina eri paikassa.

  Muista, että käyttäytymistäsi kaduilla ja julkisilla paikoilla tarkkaavat tuhannet silmät ja että ihmiset siitä tekevät johtopäätöksiään.
  Lähetetty 11:31, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 13. walto
  walto
  Profiili

  Odie - 8:55, 17.12.2014  » 
  Questionable content, XKCD

  vasaraasialainen - 9:14, 17.12.2014  » 
  Oglaf.

  Nää on kyllä kultaa. Lisäksi tulee seurattua lauantaiaamun aamiaismuroja. Yehudan Moonin seikkailut kiinnosti kovastikin, mutta muistaakseni siirtyi Patreonin rahoituksen taa. Pitäisi jaksaa kaivaa lompakkoa koska onhan se sen arvoista.

  Shreddaus on fotosensitiivinen prosessi
  Lähetetty 12:37, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 14. Dr. McNinja, ebin.

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 12:38, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 15. k_ma
  k_ma
  Profiili

  vasaraasialainen - 9:14, 17.12.2014  » 
  Verkkosarjakuvista seuraan Penny Arcadea ja Oglafia.

  tuohon vielä ctrl+alt+del

  Ei niin ketterä, mutta aina eri paikassa.

  Muista, että käyttäytymistäsi kaduilla ja julkisilla paikoilla tarkkaavat tuhannet silmät ja että ihmiset siitä tekevät johtopäätöksiään.
  Lähetetty 12:41, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 16. nysimum
  nysimum
  Profiili

  Mun lempparit/seuraamat taisikin pitkälti jo tulla mainittua. Niiden lisäksi tulee mieleen oikeastaan vaan Jukka Tilsa ja Jyrki Nissinen.

  Oonpa aika körny.
  Lähetetty 12:47, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 17. Ainiin, koska yksvaihteen sarjislanka:

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 12:50, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 18. Porteur
  Porteur
  Profiili

  Ranskalais-belgialaiset klassikot ja kasarikymmenluvulta kaikki mitä Suuri Kurpitsa ja Tapiiri julkaisi tai olisi voinut. Kaikki Pauli Kallion käsikirjoittama on laatua! Crumb ja Shelton ja ysäriaikaan Peter Baggen Buddy Bradleyt. Ennen nettiä piti ulkomaiset outoudet tilata akateemisen kirjakaupan kautta tai ostaa päiväristeilyllä Tukholmasta (varsinkin Epix ja Pox -lehdet) tai kuskata interreililtä rinkassa Pariisista.

  carbone aluminium cadre titanium
  Lähetetty 13:27, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 19. Ainiin, viime jenkkimatkalla kahlasin koko transmetropolitanin lävitse jostain DC:n lue kaikki sarjikset palvelun previewstä.

  Spider Jerusalem <3

  skenen joukoissa seisot - skenen lippua kannat

  " I'm built for comfort, I ain't built for speed"
  Lähetetty 13:33, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 20. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Tein sen virheen, että otin Marvelin Unlimited -palvelun alle dolsulla joulukuuksi. Olen kääntänyt virtuaalista sivua aika saatanasti sen jälkeen.

  Nainen tykkää pienten talojen taidesarjiksesta, itse olen fanittanut Daredeviliä kohta kolme vuosikymmentä, varmaan Millerin Stick/The Hand -setit on olleet pahimmat vaikuttajat asiaan.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 13:34, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 21. vasaraasialainen
  vasaraasialainen
  Profiili

  Transmetropolitan on mulle turhan itseriittoista kamaa. En vaan oikein jaksa. Preacher on kanssa siinä hilkulla.

  monikko ja kuusikulmaista kääpiötä
  Lähetetty 13:35, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 22. Zigura
  Zigura
  Profiili

  Jossain vaiheessa aloin lukemaan enemmän sarjakuvia kuin kaunokirjallisuutta, mikä oli ihan jees valinta. Amerikkalaista nykysarjakuvaa kaiketi eniten, kotimaista toiseksi eniten ja ehkä ranskalaista kolmanneksi. Harmi kun en osaa ranskaa (tai japaniakaan kunnolla), kun noita käännöksiä saa aina odottaa.

  Sit Vertigo julkaisee kaikkea viihdyttävää hömppää noiden raskaampien vastapainoksi. Esim. Y: The Last Man on nokkela, hauska ja jännä. Koska YV:n sarjistopsu, bongaa kuvanäytteestä kuollut lähetti:


  Lenkkarit jalassa, pyh.

  zykkeli - 10:24, 17.12.2014  » 
  Hergé upealla Tintin -sarjallaan. Jälki on hienoa ja ajatonta ja stoorit aikanaan todella poliittisia (olematta kuitenkaan tätä häiritsevän leimallisesti)

  Tintti Afrikassa sisältää kyllä varsin häiritsevää politiikkaa.

  Jeden Tag so schnell.
  Lähetetty 13:43, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 23. konkeli
  konkeli
  Profiili

  Nettisarjiksista nämä ovat kolisseet aika kovasti:

  Hark a vagrant

  Terminal Lance

  Ja sexylosers kun se vielä aikoinaan ilmestyi.

  ***Ei nää mitään saatanan taikamiekkoja ole vaan polkupyöriä.*** Jii/2013

  lisäys 01/2015: "vitun pällit"
  Lähetetty 13:43, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 24. Zigura
  Zigura
  Profiili

  vasaraasialainen - 12:35, 17.12.2014  » 
  Transmetropolitan on mulle turhan itseriittoista kamaa. En vaan oikein jaksa. Preacher on kanssa siinä hilkulla.

  Oli Transu mun mielestä silti parempi kuin Preacher.

  Jeden Tag so schnell.
  Lähetetty 13:43, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM
 25. munccis
  munccis
  Profiili

  Odie - 11:50, 17.12.2014  » 
  Ainiin, koska yksvaihteen sarjislanka:

  Hah, muistan kun kid_scientific veti jostain herneet kun sillä ei ollut hajuakaan jostain ja muutenkin vähä hellä alapää niin se modas tästä sarjakuvasta sellaisen, jossa oltiin mä ja lumikko ja "prrrrätkiä". Se oli tarkoitettu loukkaukseksi se sarjis, mutta lopputulema oli niin eeppinen, että olisin jopa toivonut siltä akateemiselta kokovartalokyrvältä alan vaihtoa sarjisten pariin.

  Sarjikset on lähellä sydäntä, mutta pääosin vain belgialaisten/ranskalaisten osalta. Näistä Gaston LaGaffe on paras. Kannattaa muuten tsekata myös Franquinin "Musta Albumi", ilmeisesti jonkun masennusjakson tulos. Aika hapanta. Asterixit on luettu kaikki moneen kertaan. Piko ja Fantasio on kovia vaikka Piko joskus onkin ärsyttävä. Pikku-Piko on ylikova.

  En oo koskaan oikein oppinut lukeen sarjakuvia laajasti. 1980-luvun Pahkasiat on helvetin kovia ja isän kaapeista on tullut nyysittyä aika paljon myös Tapiiri-lehtiä ja toki myös Väri-Tapiiria. Tykkään myös Don Rosan sarjakuvista.

  Oon myös aina piirtänyt (nykyään lähinnä kikkeleitä Dolan-runkoihin) kaikkea, ja muksuna syntyi sarjakuvia paljon. Parit kurssitkin on käyty, joista parhaiten muistan kesäkurssin tohtori PA Mannisen opetuksessa. Oli hyvä opettaja, sanoi monesti että jos sarjis on tylsä niin siihen pitää piirtää paljon räjähdyksiä ja leviäviä sisuskaluja. Niinpä kurssitöinä syntyi muu muassa räjähtäviä nakkeja ja aivojäätelöitä. Piirtäminen on kyllä (jännä juttu) jäänyt.

  tutam - 10:38, 13.5.2020  » 
  ACAB = All Chips Are Bäst
  Lähetetty 13:48, 17.12.2014, 5 years sitten. # Login to Send PM

RSS feed for this topic

Reply »

You must log in to post.

Yksivaihde.net » Aiheen vierestä – Offtopic

Search with Google: